388
Új panzer General
-
#68 Én "dicsekedtem" vele! Az alapból felajánlott "normal" (ezredes) fokozaton tolom, nem vagyok mazohista, nem tolom "hardon" meg "very hardon". :)
Az elején a prestige felhasználással óvatosan bántam, óvatosan erősítetem meg upgradeltem egységeket és óvatosan töltöttem túl őket. A tüzérséget meg bombázókat túltöltöm, mert azokra vigyázok, hogy ne támadják meg őket, viszont a többieknél a túltöltés azt első vagy második csata alkalmával úgyis elveszik.
A vasúti szállítás nekem nagyon bejött. Nagy térképeken több helyen való áttöréshez kevesebb páncélos kell - három darabbal eddig vígan elvagyok -, mert gyorsan dobálom át őket. -
project640 #67 Sziasztok,
Én már nyomom a játékot. Szerintem nem rossz, mondjuk tényleg 'csak' a PG1 feltupírozása, de nagyon élvezem. Korábban valaki írta, hogy 20000 prestige volt, neki üzenem, hogy nyomja hard v. very hard fokozaton ... arra sem lesz pénzze, hogy a sérült eygségeit tapasztaltal töltse vissza. A franciáknál vagyok, de még mindig van panzer 1-em, mert nem tudtam upgradelni , nincs pénz.
Az ellenséges légerő tényleg nem olyan veszélyes, meg a légvédelmük is gyengült. Viszont tényleg veszélyesek tudnak lenni. Szomorú volt pl. elveszteni egy core PzIV-est a franciáknál :-( .. egyébként összességében egy lightos, kikapcsolódos játék, azoknak akiknek a HOI3 túl összetett. -
#66 Nincs. -
Fasiszta #65 Van Demoja a játéknak? -
farferi #64 Ha játék fejlsztő lennék, felvenném ezeket a modos srácokat és olyan játékot rittyentenék velük, hogy na.De hát nem vagyok. -
#63 Igen, valahol a PG I és PGII között van. -
#62 Hát gondolom most Luis felkapja a fejét és gyorsabban fejleszti az OG-t, bár a PC jelenlegi állapota még a PG2-re se veszélyes, viszont a PG1-től jobb, és a pg1 egy nagyon jó játék :) -
farferi #61 pm ment. -
#60 Sziasztok!
Szeretném én is elkérni a teljes demó linkjét :).
Ezer köszönet. -
#59 Na jó, nem is olyan rossz. A német hk-k már nem csodafegyverek, mint a PG-I-ben. Ha tényleg moddolható, akkor idővel jó lesz ez. -
#58 Mondjuk, ha ez moddolható és belerakható az overrun és sokminden más, akkor ez lesz a nyerő.
Az viszont valahol röhej, hogy talán még a PG II is jobban nézett ki. Nekem szemre jobban bejött. Szebb térkép volt és a izometrikius egységek is jól néztek ki. -
#57 Én csak hallomásból ismerem a PG II modokat. Azért nem próbáltam ki, mert minden játéknál a MOD megfekteti az MI-t... -
farferi #56 Akkor nyomjam tovább az open generált novgorodnál?Kár. -
#55 Toltam egy pályát 4. szinten. Összefoglaló röviden.
Nos, ez semmi más, mint egy minimálisan feltupírozott Panzer General I. Még a PG II legfontosabb újítását az overrunt sem vették át, max. esetleg valaki skillkét megkaphatja. Az jó, hogy az egységeg lépés után is tetszőlegesen támadhatnak és léphetnek. Ettől viszont nem dobol el az agyam.
Abban sem vagyok biztos, hogy a PG II kifárasztásos modellje benne van.
A pár minimális újdonság is szinte semmi.
Aki soha nem tolt Panzert annak ajánlott, hogy érezze a játékot. Annak, aki tolta a PG I-et, semmi új. Dögunalom. Ezért 40 dolcsit kérni röhejes. Ez kb. egy free játék lehetne rajongóktól is. -
#54 A core egységeken az fekete erősség jelző széle arany színű, a nem core egységeké pedig ezüst. -
#53 egy szar röffögést azért csinálhattak volna mikor kifogy az üzemanyag a repcsiből és lezuhan :D lezuhan=egyik körben még megvan, köv körben nincs
Írtam korábban, hogy egykét egységem eltűnik... Akkor lehet, hogy ezért tűnnek el a repülőim??? Francba, kezdhetem előről! -
farferi #52 pm ment
-
#51 Öhm... valaki linket tudna adni a "demoról" ? -
farferi #50 Utóbbi kettő jogos, de a valóságban azért nem hiszem hogy volt olyan, hogy megy a vonat aztán ha a közelben megjelenik az ellenség akkor megállítják, a gyalogosok meg kiözönlenek. -
#49 <i>- egy szar röffögést azért csinálhattak volna mikor kifogy az üzemanyag a repcsiből és lezuhan :D lezuhan=egyik körben még megvan, köv körben nincs. </i>
Ez az összes panzerban így volt... -
#48 Azért 3 bosszantó dolgot már találtam:
- vonatból hogy hogy nem lehet kiszállni csak állomáson? legalább ha gyalogost visz akkor megkellett volna csinálni.
- egy szar röffögést azért csinálhattak volna mikor kifogy az üzemanyag a repcsiből és lezuhan :D lezuhan=egyik körben még megvan, köv körben nincs.
- hogy van megkülönböztetve a saját egységem az olyanttól amit nem viszek tovább.. :p ? -
Metontour #47 Leszedtem egy másik helyről az exe-t így elindult.Bele is kukkantottam egy tavasz ébredése hadműveletbe ilyen fatális jelleggel. -
farferi #46 Én kicsomagoltam, a reget meg elindítottam, nem kellett mást csinálni és elindult.Este neki is esek.A net mehet közben vagy ki kell kapcsolni? -
#45 Win7-en rendszergazdaként kell futtatni, XPén nincs gond. -
Metontour #44 Nálam az exe fájl amit nem is telepít semmit csak megy csendben a háttérben.Ellenben ha lenyomom a task managerben a winfos nem hajlandó elindulni utána ha újraindítom a gépet.Valaki leírja nekem hülyének érthetően mit kéne csinálnom?A letöltés tényleg csak egy exe fájlt tartalmaz?
Köszönöm! -
#43 Direkt nem akartam apróságokon vitába szállni de most épp morci vagyok.
26.os üzid: Nem a túrót nem. 10-es erőséggűre mindenképpen feltölötte két pálya között az egységeket teljesen ingyért.
bakker ugyanezt mondtam én is, azt hittem hogy csak elnyomtad és nem az én üzimre akartál válaszolni.. ennyire egyértelmű
Ahogy már írtam a PG I-ben nem tudtad két pálya között a kirakási fázisban 10 fölé húzni, csak a játék közben engedte 10 fölé húzni őket. Emiatt lényegében szinte lehetetlen voln fenntartani ilyet, mert a pálya vége előtt körökig nem voltak használhatóak, a major victory így nem nagyon ment...
valóban a PG-2-ben lehetett csak 2 kör között elitkezni, de hogy erre fogd hogy nem tudsz major victoryt csinálni..:p
A 10 fölé húzáshoz a PG I-ben nem kellett városban állni.
ebben valszeg igazad van de mint írtam az eredetiben is "asszem"-et használtam, szal ebben nem voltam biztos
a 30-as üzidet nem olvastam el mert hosszú, nem nekem szól, valakit épp okítól :)
41-es: A PZ I nem 10 creditbe fájt, hanem olyan 40-be aszem. A legocslóbb német harcjármű a Panzerjager I volt, ami 24 prestige pontba fájt. Mondjuk annyit is ért...
10 vagy 40 a laptopon megnézem este :D
A taktika apró bibije, hogy sok pályan volt egységlimit, hogy mennyit vehettél. Hadjáratban volt core és aux egység, de multiban ez nem számított.
a taktika meghökkentően bevált
A régi panzer suppress modellben csak a nehézbombázók supressionja maradt meg végig a kör során. Tehát a defensiva artillery supressja "csak" lefogja az ellent ahogy a védővadászoké is, de támadáskor csak arra jó, hogy kevesebben lőnek vissza, ha nem te lősz először. Tüzérségnél emg semmire sem volt jó támadásnál, lévén semmi nem lő vissza.
hm én nem beszéltem a régi modelről, ha nem írom oda hogy PG1,PG2 akkor értelemszerűen a Panzer Corps-ra gondoltam :D
Te mennyit panzeroztál? Vagy ennyire megkoptak az emlékek? :)
Túl sokat :) inkább nem dicsexek vele, de utoljára tényleg régen toltam, Pz1-el tavaly nyáron a balcsin, Pz2-vel féléve, Pz3-al több mint 3 éve :) -
#42 A játék suplly modellezése az ilyesmikkel nem tud mit kezdeni. Eleve hülyeség az egész prestige rendszer...
A fuel és ammo is unlimited. Elég vicces volt mindig is a Panzerban, hogy az Ardennekben 1944-ben mindig volt üzemanyag. :) -
#41 A PZ I nem 10 creditbe fájt, hanem olyan 40-be aszem. A legocslóbb német harcjármű a Panzerjager I volt, ami 24 prestige pontba fájt. Mondjuk annyit is ért...
A taktika apró bibije, hogy sok pályan volt egységlimit, hogy mennyit vehettél. Hadjáratban volt core és aux egység, de multiban ez nem számított.
A régi panzer suppress modellben csak a nehézbombázók supressionja maradt meg végig a kör során. Tehát a defensiva artillery supressja "csak" lefogja az ellent ahogy a védővadászoké is, de támadáskor csak arra jó, hogy kevesebben lőnek vissza, ha nem te lősz először. Tüzérségnél emg semmire sem volt jó támadásnál, lévén semmi nem lő vissza.
Te mennyit panzeroztál? Vagy ennyire megkoptak az emlékek? :) -
#40 Ebben tudtam olyat csinálni ejtőernyősökkel, hogy messze a hátországban ledobtam két csapatot és tudtam rá kérni elite supply-t (4-ről 7-re erősödött)! Kérdés, hogy honan kapták?
A Te taktikád szerint a bekerített Matilda lehet, hogy sosem fog kifogyni a lőszerből, mert a fentiek szerint lehet kérni supply-t. :) -
#39 hmmmmmmmmmm, én szarrá lövöm ágyúval addig mig piros nem lesz a supressed, és akkor tényleg nem lő vissza, büntetlenül lövöm.
Apropó ágyú :) visszatértem egy régi taktikához, anno PG-1 MULTI-ban csináltam észak afrikában hogy nem tudtam mit csinálni a haver Matildáival és így vettem 10 db PZ1-est (10credit/db) és körbeálltam a tankjait, kifogyasztottam a lőszerét, közben szép lassan oda toltam egy flak88-ast :), na itt is néha olyan komplett védelmi rendszerrel találkozok hogy kikell fogyasszam az ellenséges ágyú lőszerét nemfontos egységgekkel, és utána megy a gyalogsági roham. -
#38 Akik kértek reg-et, azoknak küldtem pm-et. -
#37 Visszatérve a supression modellre... most olvastam egy másik oldalon, hogy állítólag a suppressiont átalakították (elrontották?). Én egyelőre nem figyeltem ezt, nem nagyon kellett még ezzel taktikáznom... :)
Idézem (és köszönjük az eredeti hozzászólónak):
"Illettve,ha vedekezel,a PG-ben pl. rad tamadott 10 tank,abbol a a te tuzerseged leszedett pl. 2-ot,es 2 volt surpressed,azaz tulterhelve, ezutan ha a megtamadott tankjaid lottek eloszor,akkor leszedtel tovabbi pl. 2 ellenseges tankot,es 2 surpressed, szoval mire az AI tankok lottek a tieidre,gyakorlatilag csak 6 tankkal lott rad. Es ez igy a valosagos.
Itt viszont az elszenvedett vesztesegek utan is a 10 tank erejevel lovi a te tankjaidat... Ez viszont kiba valotlan,szerintem a jovoben ez javitva lessz." -
farferi #36 Bocsi, ritkán kapok pm-et.Leszedtem a játékot de most nem tudom megnézni ismét, és ott van a reg file linkje.Hol keressem? -
Metontour #35 Leszedtem az exe-t amit le lehetett és miután rányomok a gép gondolkodik meg mutatja hogy futtatja a progit de nem történik se install se semmi.Valami ötlet? -
farferi #34 Én is novgorodnál álltam le anno, bár még meg van a mentés.Ha ez az új nem jön be, előveszem. -
#33 Na jó... nem harmada, inkább negyede. Néha volt 8 is :) -
#32 Nekem az egységeim harmada taktikai bombázók voltak és azokkal szinte csak tankokat és tüzérséget támadtam. Vadászokat csak a bombázóknak nyújtotak vadászfedezetet.
PG1-et nem játszottam végig, a többi PG-t tucadszor is. PG2-ben a felállásom általában ez volt 4-6 gyalog, 4 tank, 2 felderítő páncélkocsi, 6-8 tüzérség, 2 légvédelmi löveg, 4-6 bombázó és 2 vadász. Ezzel végigtoltam mindent, nekem a legnehezebb valamiért mindig Novgorod volt. Az első novgorodi szívások után álltam át a bombázók alkalmazására.
A Panzer Corpsban változtatok, most 8 gyalog - ebből kettő ernyős és kettő hegyivadász -, 4 tank, 2 felderítő páncélkocsi, 4 tüzérség, 2 légvédelmi löveg, 4 bombázó és 2 vadász vált eddig be. Sok pályán nem tudtam az összeset lerakni, általában 16-20 slot van, tehát 6-10 egységem bentmaradt. Bár lehet, hogy a gyalogokon karcsúsítok, mert abból a fele alig harcolt. :)
A "visszavásárlást" itt úgy értem, hogy vacakoltam a haderő összeállításával meg lepakolásával vagy fél órát és venni akartam egy tankot és véletlenül vettem egy gyalogot. Nem akartam visszatölteni és újra összeálíltani meg lepakolni hanem "törölni" akartam (itt mit számít az a 200 presztízs). Én szeretek pöcsöpni a lepakolással, az van vagy 10 perc... :) -
Metontour #31 Köszönöm a linket! -
#30 - Ami tetszik, hogy a nem önjáró tüzérség és légvédelem egy hexa lépés után is tud támadni. (Azt hiszem, hogy a PG1-ben nem lehetett csak lépni vagy támadni, PG2-ben meg kombinálva volt, elérő volt az önjáró meg telepítettek lövegek kezelése)
Igen, a PG1 ebből a szemponból nagyon nehéz volt. A tüzérség lényege amúgy is a beásottság csökkentése és nem a tűzerő volt. Azonal önjáróra álltam át, amit lehetett.
- A szövetséges légierő mintha gyengébb lenne, viszont okosabb, nehezebb megsemmisíteni őket. (PG2-ben 39-43 időszakban viszonylag hamar le lehetett gyalulni a légierőt a térképről)
A PG2-ben a légierő semmire sem volt jó. Max volt egy vadászom, de az AD mindent elintézett. A PG I-ben moccani sem tudtál légierő nélkül...
- A szövetséges légvédelem szerintem gyengébb. (A régiekben először ajánlatos volt ágyúzni őket, ebben annyira nem kell)
Én stratégiai bombázóval némítottam el, aztán jöhetett a Stuka és körbeálltam. Az ammo két kör alat elfogyott, vagy minimális veszteség mellett AD nuku. Aztán az ágyúkat kinyírta a Stka + strat bomba supression mellett jött a mészárszék.
- Ebben végre szeretem a hegyivadászokat meg ejtőernyősöket.
PGI-ben semmire sem voltak jók az ejések. A többiben sem használtam őket soha.
- Tankoknál eddig nem találkoztam overrunnal (így hívták?), bár eddig nem hiányzott, nem éreztem hátrányát. (PG2-ben egy körben a gyenge egységek megsemmisítése után megint lehetett támadni, így egy kör alatt 3-4 egységet is meg tudtam semmisíteni)
Kár. Pedig a PG II igazi nagy újítása volt. Agyfaszt kaptam a PG I-ben, mikor 4-6 db 1-2-es erősségú hiperkönnyű tankokkal is mindig vacakolnia kellett a 10-es közepes / nehéz tanknak. Ha 4-5-szörös fölény van és volt visszavonulás, akkor igenis reális az overrun. Az ammo úgyis fogy, tehát túl sokszor előadni ezt nem lehet...
- Stratégiai bombázóknek eddig nem vettem hasznát, bár a JU-88-asok elég jók hajók ellen, viszont a stukák már nem jók hajók ellen. (A régiekben ben csak stukáim voltak)
Kérdés, hogy a supression modell hogyan változott.
- Több presztízspontot ad, jelenleg nem erőltetem meg magam és kb. húszezer pontom van. Lehet bőven vásárolni és feltölteni. (A régiekben nem tudtam 5-6 ezernél többet összeszedni)
5-6 ezer? 3000-3500 volt a plafon Anglia előtt, ha nem kértem az olasz flotta segítségét.
- Szenárió végén feltöltéskor - mint ahogy már lentebb is írták - a félig feltöltött egységeket nem tölti fel 10-re. De presztízspont van dögivel, így ez eddig nem okozott gondot.
Ha a PGI számai élnek, akkor 20 ezer mellett tényleg rohadtul mindegy, hogy van feltöltés vagy nincs.
- Egységeket nem lehet eladni(?).
Másikban is csak megszüntetni lehetett, de nem kaptál vissza semmit emlékeim szerint.
-
#29 Ment pm :)