Panzer Corps
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fején találtad a szöget! Ez a játék úgy született, hogy a panzercentral fórumon egy Rudankort nevû programozó teljesen átírta a PG1-et, mert az már nem futott az újabb gépeken. Ez az "átirat" PGForever néven ingyenesen letölthetõ innen:
http://panzercentral.com/forum/viewtopic.php?t=45039 ,
és szerintem baromi jól sikerült, sokat játszottam én is vele. Erre felfigyelt a Slitherine nevezetû cég, és végül leszerzõdtették Rudankortot, így született a Panzer Corps. Angolul itt van a teljes történet:
http://panzercentral.com/forum/viewtopic.php?f=98&t=46587
A dolog pikatntériája, hogy szerintem a PGForever sokkal jobb, mint a Panzer Corps 😊
Érdekességként: a PG1 forráskódja az idõk során elveszett, ezért magából a játékból kellett kikövetkeztetni az eredeti játéklogikát.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Ennek nem patch kell, fejlesztés kell. Amíg nincs overrun addig nem ok. Az arty-k supressionját is lejebb kell venni.
Az idõjárás meg szokásos. Ha védekezetk az istennek sem esne az esõ, ha én támadok állandóan zuhog. 😊
Norvégiát azért nem tudtam brilliantra megcsinálni, mert az idõ majd felében esett az esõ... Francia hadjáratban elsõ 6 körbõl 2 felhõs 2 esõ. Agyrém.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A PG II-ben az elsõ visszaütés volt fájdalmas. A 3 egység szinte ellenállás nélkül ütehett fõleg, ha nagyon eltérõ irányból támadott.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A szovjet Isz-2 irreálisan táp lett. Egy 40 tonnás lótúró tarack jellegû ágyúval aprítja az 55 tonnás Tiger I-et, de még a Panther G--t is, ami a valóságban fölényben volt. Abban reális, hogy a kis Hetzert és Pz IV-t darabokra szedi.
A vasúti szállítás jópont. Az ejées meglepõ módon egész használhatóak, ha a gép adja ingyért. A körbeállás hatását én még nem igazán láttam, a többször támadás fárasztó hatása mintha nem lenne.
Az elején a prestige felhasználással óvatosan bántam, óvatosan erõsítetem meg upgradeltem egységeket és óvatosan töltöttem túl õket. A tüzérséget meg bombázókat túltöltöm, mert azokra vigyázok, hogy ne támadják meg õket, viszont a többieknél a túltöltés azt elsõ vagy második csata alkalmával úgyis elveszik.
A vasúti szállítás nekem nagyon bejött. Nagy térképeken több helyen való áttöréshez kevesebb páncélos kell - három darabbal eddig vígan elvagyok -, mert gyorsan dobálom át õket.
Silence! I keel you...
Én már nyomom a játékot. Szerintem nem rossz, mondjuk tényleg 'csak' a PG1 feltupírozása, de nagyon élvezem. Korábban valaki írta, hogy 20000 prestige volt, neki üzenem, hogy nyomja hard v. very hard fokozaton ... arra sem lesz pénzze, hogy a sérült eygségeit tapasztaltal töltse vissza. A franciáknál vagyok, de még mindig van panzer 1-em, mert nem tudtam upgradelni , nincs pénz.
Az ellenséges légerõ tényleg nem olyan veszélyes, meg a légvédelmük is gyengült. Viszont tényleg veszélyesek tudnak lenni. Szomorú volt pl. elveszteni egy core PzIV-est a franciáknál :-( .. egyébként összességében egy lightos, kikapcsolódos játék, azoknak akiknek a HOI3 túl összetett.
Az viszont valahol röhej, hogy talán még a PG II is jobban nézett ki. Nekem szemre jobban bejött. Szebb térkép volt és a izometrikius egységek is jól néztek ki.
Nos, ez semmi más, mint egy minimálisan feltupírozott Panzer General I. Még a PG II legfontosabb újítását az overrunt sem vették át, max. esetleg valaki skillkét megkaphatja. Az jó, hogy az egységeg lépés után is tetszõlegesen támadhatnak és léphetnek. Ettõl viszont nem dobol el az agyam.
Abban sem vagyok biztos, hogy a PG II kifárasztásos modellje benne van.
A pár minimális újdonság is szinte semmi.
Aki soha nem tolt Panzert annak ajánlott, hogy érezze a játékot. Annak, aki tolta a PG I-et, semmi új. Dögunalom. Ezért 40 dolcsit kérni röhejes. Ez kb. egy free játék lehetne rajongóktól is.
Silence! I keel you...
Írtam korábban, hogy egykét egységem eltûnik... Akkor lehet, hogy ezért tûnnek el a repülõim??? Francba, kezdhetem elõrõl!
Silence! I keel you...
Ez az összes panzerban így volt...
- vonatból hogy hogy nem lehet kiszállni csak állomáson? legalább ha gyalogost visz akkor megkellett volna csinálni.
- egy szar röffögést azért csinálhattak volna mikor kifogy az üzemanyag a repcsibõl és lezuhan 😄 lezuhan=egyik körben még megvan, köv körben nincs.
- hogy van megkülönböztetve a saját egységem az olyanttól amit nem viszek tovább.. :p ?
Köszönöm!
26.os üzid: Nem a túrót nem. 10-es erõséggûre mindenképpen feltölötte két pálya között az egységeket teljesen ingyért.
bakker ugyanezt mondtam én is, azt hittem hogy csak elnyomtad és nem az én üzimre akartál válaszolni.. ennyire egyértelmû
Ahogy már írtam a PG I-ben nem tudtad két pálya között a kirakási fázisban 10 fölé húzni, csak a játék közben engedte 10 fölé húzni õket. Emiatt lényegében szinte lehetetlen voln fenntartani ilyet, mert a pálya vége elõtt körökig nem voltak használhatóak, a major victory így nem nagyon ment...
valóban a PG-2-ben lehetett csak 2 kör között elitkezni, de hogy erre fogd hogy nem tudsz major victoryt csinálni..:p
A 10 fölé húzáshoz a PG I-ben nem kellett városban állni.
ebben valszeg igazad van de mint írtam az eredetiben is "asszem"-et használtam, szal ebben nem voltam biztos
a 30-as üzidet nem olvastam el mert hosszú, nem nekem szól, valakit épp okítól 😊
41-es: A PZ I nem 10 creditbe fájt, hanem olyan 40-be aszem. A legocslóbb német harcjármû a Panzerjager I volt, ami 24 prestige pontba fájt. Mondjuk annyit is ért...
10 vagy 40 a laptopon megnézem este 😄
A taktika apró bibije, hogy sok pályan volt egységlimit, hogy mennyit vehettél. Hadjáratban volt core és aux egység, de multiban ez nem számított.
a taktika meghökkentõen bevált
A régi panzer suppress modellben csak a nehézbombázók supressionja maradt meg végig a kör során. Tehát a defensiva artillery supressja "csak" lefogja az ellent ahogy a védõvadászoké is, de támadáskor csak arra jó, hogy kevesebben lõnek vissza, ha nem te lõsz elõször. Tüzérségnél emg semmire sem volt jó támadásnál, lévén semmi nem lõ vissza.
hm én nem beszéltem a régi modelrõl, ha nem írom oda hogy PG1,PG2 akkor értelemszerûen a Panzer Corps-ra gondoltam 😄
Te mennyit panzeroztál? Vagy ennyire megkoptak az emlékek? 😊
Túl sokat 😊 inkább nem dicsexek vele, de utoljára tényleg régen toltam, Pz1-el tavaly nyáron a balcsin, Pz2-vel féléve, Pz3-al több mint 3 éve 😊
A fuel és ammo is unlimited. Elég vicces volt mindig is a Panzerban, hogy az Ardennekben 1944-ben mindig volt üzemanyag. 😊
A taktika apró bibije, hogy sok pályan volt egységlimit, hogy mennyit vehettél. Hadjáratban volt core és aux egység, de multiban ez nem számított.
A régi panzer suppress modellben csak a nehézbombázók supressionja maradt meg végig a kör során. Tehát a defensiva artillery supressja "csak" lefogja az ellent ahogy a védõvadászoké is, de támadáskor csak arra jó, hogy kevesebben lõnek vissza, ha nem te lõsz elõször. Tüzérségnél emg semmire sem volt jó támadásnál, lévén semmi nem lõ vissza.
Te mennyit panzeroztál? Vagy ennyire megkoptak az emlékek? 😊
A Te taktikád szerint a bekerített Matilda lehet, hogy sosem fog kifogyni a lõszerbõl, mert a fentiek szerint lehet kérni supply-t. 😊
Silence! I keel you...
Apropó ágyú 😊 visszatértem egy régi taktikához, anno PG-1 MULTI-ban csináltam észak afrikában hogy nem tudtam mit csinálni a haver Matildáival és így vettem 10 db PZ1-est (10credit/db) és körbeálltam a tankjait, kifogyasztottam a lõszerét, közben szép lassan oda toltam egy flak88-ast 😊, na itt is néha olyan komplett védelmi rendszerrel találkozok hogy kikell fogyasszam az ellenséges ágyú lõszerét nemfontos egységgekkel, és utána megy a gyalogsági roham.