388
Új panzer General
-
farferi #28 Köszönöm szépen. -
#27 Én is magkaphatnám a PM-ben a linket? Csak, hogy körbeköpködhessem. :)
De tényleg. Úgysincs időm végigtolni, de azért megnézném, hogy mire jó.
Nem igaz, hogy képtelenek egy 3 pályás demo-t kiadni belőle... -
#26 Nem a túrót nem. 10-es erőséggűre mindenképpen feltölötte két pálya között az egységeket teljesen ingyért.
Ahogy már írtam a PG I-ben nem tudtad két pálya között a kirakási fázisban 10 fölé húzni, csak a játék közben engedte 10 fölé húzni őket. Emiatt lényegében szinte lehetetlen voln fenntartani ilyet, mert a pálya vége előtt körökig nem voltak használhatóak, a major victory így nem nagyon ment...
A 10 fölé húzáshoz a PG I-ben nem kellett városban állni. -
#25 PM ment...
Benyomások: Tutorialt véginyomtam, középső fokozaton nyomom. Most lengyel, norvég, francia, görög szenáriókat végigvittem, most kezdem az oroszokat. Most jelenleg általában kétcsillagos egységeim vannak. A klasszikusokról, főleg a PG1-ről már csak homáyos emlékeim vannak, úgyhogy mindenkitől elnézést kérek, ha a továbbiakban tévedek. Ami nekem is kérdőjeles, azt kérdőjellel jelöltem.
- Ami tetszik, hogy a nem önjáró tüzérség és légvédelem egy hexa lépés után is tud támadni. (Azt hiszem, hogy a PG1-ben nem lehetett csak lépni vagy támadni, PG2-ben meg kombinálva volt, elérő volt az önjáró meg telepítettek lövegek kezelése)
- A szövetséges légierő mintha gyengébb lenne, viszont okosabb, nehezebb megsemmisíteni őket. (PG2-ben 39-43 időszakban viszonylag hamar le lehetett gyalulni a légierőt a térképről)
- A szövetséges légvédelem szerintem gyengébb. (A régiekben először ajánlatos volt ágyúzni őket, ebben annyira nem kell)
- Érdekes módon a szövetséges hajóhad gyengébb. Főleg tengaralattjárókkal támadhatók hatásosan, repülővel kevésbé. (PG2-ben ezeket csak nehezen és inkább repülővel tudtam kiírtani.)
- A pályán van vasút. Amelyik városon keresztülmegy a vasút, ott a tankokat fel lehep pakolni vonatra és így viszonlag gyorsan át lehet dobni a csatatér egy másik pontjára.
- Ebben végre szeretem a hegyivadászokat meg ejtőernyősöket.
- Ejtőernyősök és hegyivadászok erősebbek. (A régiekben ezeket nagyon könnyű volt elveszteni, főleg az ejtőernyősöket)
- Tankoknál eddig nem találkoztam overrunnal (így hívták?), bár eddig nem hiányzott, nem éreztem hátrányát. (PG2-ben egy körben a gyenge egységek megsemmisítése után megint lehetett támadni, így egy kör alatt 3-4 egységet is meg tudtam semmisíteni)
- Stratégiai bombázóknek eddig nem vettem hasznát, bár a JU-88-asok elég jók hajók ellen, viszont a stukák már nem jók hajók ellen. (A régiekben ben csak stukáim voltak)
- Nekem csinál olyat, hogy néha 2-3-4 core egységet elvesz a két kör között. (Azt hiszem a PG3-ben volt ilyen, de nem két kör, hanem a szenárió végén feltöltéskor)
- A tapasztalt egységek hősöket és/vagy kitüntetéseket kapnak. Sajnos erről megkülönböztető jelzést nem látok a térképen az egységnél (PG2-ben az egység kapott egy kis vaskereszt ikont). Ezt még nem értem, de úgy látom, hogy egy egségnek max három(?) hőse is lehet, így több (három?) extra tulajdonsága (extra védelmi pont, extra támadási pont) is lehet(?). A kitüntetések szerepét még nem értem, pl. van pár másodosztályú vaskeresztel rendelkező egységem.
- Több presztízspontot ad, jelenleg nem erőltetem meg magam és kb. húszezer pontom van. Lehet bőven vásárolni és feltölteni. (A régiekben nem tudtam 5-6 ezernél többet összeszedni)
- Szenárió végén feltöltéskor - mint ahogy már lentebb is írták - a félig feltöltött egységeket nem tölti fel 10-re. De presztízspont van dögivel, így ez eddig nem okozott gondot.
- Egységeket nem lehet eladni(?).
Egyelőre ennyi jutott eszembe. Ha van kérdésed, akkor szívesen válaszolok. -
#24 ment privát :) -
farferi #23 Használható linket légyszi. -
#22 Gyerekek ez a játék nagyon komoly! Először játszom ezzel a játékkal, de van kis tapasztalatom a HoI2ben. Kicsit még nehéz, mert nagyon szétlőtték a hajóim Norvégiában. Szerencsére partra tudtam szállni és most nem kegyelmezek nekik :D -
#21 Nem gyógyulnak meg az egységek. Ilyen egyik panzer sorozatban se volt!
A panzer sorozatokban két pálya között volt egy kis pihi, ahol tudtál új egységeket venni, és az elit egységeidet 10 főlé húzni (szal 10-re automatic ingyen megjavult). Viszont pz1,2-ben játék közben is feltölthetted 10 főlé a tankot csak asszem városban kellett állni.
Nyomom a 39-45ös kampányt, detto pz1 illetve jobb :)
Az AI nagyon okos, képes kitámadni városból ha lát egy ponyvás teherautót. Nagyon jól védekezik, az artik egymást védik, bombázokat vadászgépek kisérik. -
Metontour #20 Valaki el tudná küldeni a "teljes demo" linkjét?
Nagyon köszönöm!
Milyenek eddig az első benyomások a játékról? -
#19 Viszont - ha jól emlékszem - ebben több presztízspontot kapsz, mint a PG1/2-ben. -
klezzz #18 Dehogy volt pálya végén 10-re gyógyult minden de itt nem... -
#17 Stop. Most a 10-re való feltöltés nem történik meg két pálya között? A 10 fölé töltés a csata előtt az PG II-es találmány. Az elsőben csak akkor volt 10-nél erősebb egységed, ha az előző pályán is úgy volt. 10-re fel kellene gyógyulni. -
#16 Nem bug ez a pg-ben is így volt. Viszont mostmár akkor is tudod gyógyítani illetve fejleszteni az egységediet, mielőtt lerakod őket a csatában. Ami viszont fáj, hogy egy darab afrikai hadszíntér sincsen benne:(( -
klezzz #15 Nálatok se gyógyulnak meg az egységek a pályák végén, mint a pg sorozatban vagy ez bug? Így elég drága lesz a javítás :) -
farferi #14 Én se találom a "virágboltban" -
zoltang #13 Egy kis teszt:
németül.
Van "teljes demo", szigorúan multi nélkül... :) (421MB zip) -
#12 Nem vagyok warezhuszár, de pm-ben átdobnád a linket? Tényleg csak megnézém, játszani úgy sem lenne vele időm. Ha tényleg csak az van, ami a manualban, akkor a 40 dolláros ár elég meredek. Az még viccesebb, hogy 1:1-ben ellopták a harcrendszert. Megszűnt az SSI? -
hippy #11 De van.Igaz még csak a tutorial-ba néztem bele,de van működő verzió. -
#10 Elolvastam a maualt. Minimálisan fejlesztett PG I, és minimum elvártam volna, hogy PG III-ból átvegyenek valami leader rendszert, stb. -
#9 Hát ki kellene próbálni, hogy miben más, de 40 dolcsi+adó az egy kissé tényleg sok. Sajna virágbolti meg per pill nincs. -
#8 Demo nuku? Az PG I szép és jó volt, de a PG II új szabályai voltak az igaziak. Sajnos a PG II-ben nem voltak olyan gigantikus pályán és csaták, ezen felül a légierőt teljesen elbaszták benne.
Ha ez csak egy felturbózótt PG I, akkor az ár finoman szólva pofátlan. Csak akkor éri meg, ha az összes jó Panzer fejlesztés benne van, akkár a modderek általi is. -
tttttom #7 Ja látom van benne multi. :D
Haverral lehet nyomunk egy kört. :D
Meg látom nem-lineáris a játékmenet. :)
Na ezt már szeressem, ha fiktívbe is elmehetek a németekkel. :) -
#6 Vigyázat! A Panzer.Corps.2011.PC.EMUDVD.MULTI5 torrent fake!
Ellenben ha valaki tud egy jót az megdobhat privátban. -
#5 Te játszól ? -
#4 Allat, vegre valami jo kis classic strategia. Kell. -
#3 A MILITARY HISTORY Commander Europe at War az jó volt. :o -
geo91 #2 nem rossz, bár én nem igazán kedvelem a körökre osztottakat, inkább maradok a hoi-nál -
#1 A Slitherine feldolgozta a Panzer General első részét Panzer Corps néven. Egész pofásnak tűnik.