4680
-
#490 Ez az Év RPG-je díj, ez nem sokat jelent. Tavaly pl. nem is jött ki wrpg szinte, ezért a kickstarteres, indie shadowrun returns nyert sok helyütt (máshol meg MMO-k vagy vmi jrpg).
Idénre is csak a DA3 van, ami lesz konzolon és pc-n is. Amúgy csak pc exkluzív DD:original sin, új risen és wasteland 2 jön. Szűkös évek ezek az rpg-piacon. -
#489 annó a Diablo 2 is megkapta az év RPG-je címet, pedig az csak nyomokban tartalmaz RPG elemeket (meg némi mogyorót) -
Although #488 A vicc ez lett 2010-ben az év rpgje. És 2011-ben meg a skyrim. Bekövetkezett, mert nincsenek kategóriák, megnézik a videot és látványos megveszik, meg lehet ölni benne sokat. És már tökmindegy mit írsz, te vagy én vagy más. Nem úgy mint régen amikor számított a vélemény mert rétegnek készítetted. Néz meg mit lett a gothicból is. Vagy mi lett a morrowind még létező következmény rendszeréből, istenek, betegségek és egyebek hatások. Semmi se maradt, és mégis így is év rpgje lett 2011-ben mert eladtak belőle 10 milliót míg a witcher 2-ből 5 milliót se.
A DA3 mai szinten nagyon jó játék lesz szerintem. Láthatóan a Da2-re tett nagy panaszok, harcrendszer, animációk, és a háttér javítva lett. Legfeljebb az árra lehet panasz de úgy néz ki beléptünk a következő szintre, grafikailag, motorilag über-fasza szint. :)Szóval most már úgy néz ki a 14e lesz a standard ár, nem a 10e. -
Although #487 A DA2 a Hawk család tragédiájáról szólt,a hős egyedül maradt. Kicsit lineárisan, de szerintem nagyon jól megírták. Ez tényleg csak egy epizód amit gyorsan kiadtak, mégis rossznak nem nevezném legfeljebb magasak az elvárások. Ez egy jó példa én miért szeretem a mai napig ezt a bandát. Olyan mint egy könyv ami életre kell. :) Főleg ha dark fantasy rajongó vagy. :) -
#486 A buzulás az más tészta. Mondjuk ahogy az ME3-ban megoldották, az nem zavart, nem volt rám erőltetve. A DA2ben viszont, ha nem pattantál rá a brére, akkor jöttek a mínuszok az emo elftől meg a ratyi varázslótól. Ráadásul az első dugáslehetőség, az első 1 órában egy hímprosti volt a kupiban - konkrétan női prosti nem is volt. Egy kuplerájban. Csak a hím. Nem tudom, hogy ezt kipeccselték-e, de az egész nagyon-nagyon gyerekesnek hatott. Mint amikor a meleg 12 éves kisgyerek a fantáziáit írogatja bele egy játékba. Nem kéne ez heteróba sem, melegben sem. Az egész iszonyú szánalmas és kínos volt végig.
De nem is ez a fő bajom a DA2-vel, hanem hogy annyira de semmilyen volt. Az egy dolog, hogy ráhatásod sem volt az eseményekre (így is - úgy is gazdag lettél, halálesetek a családben stb.), de maguk az események sem voltak érdekesek. Ez a templar vs mage dolog nagyon erőltetettnek tűnt. Nem volt érdekes konfliktus, mert egyik fél sem volt különösen érdekes.
A DA3 viszont a jó irányba tett lépésnek látszik egyelőre. Meglátjuk. Az open world még klisés történetet is el tudja feledtetni. -
Although #485 Ez is egy vélemény. :) A D2-ben rosszabbra számítottam. Szerintem jól volt felépítve a fő történeti szál, a karakterek kapcsolata ahogy szép lassan elhulltak a társaid és lassan egyedül maradtál, beleépítve a Hawk' mother halála ami nagyon ütős lett. Persze jó lett volna buzulás nélkül, de arra felé úgy néz ki ez fontos lett. :)
Nem csak a játékipar tehet erről. Ahogy nézem az amerikai demokrácia egyre betegebb és mindenbe beleszól. Lassan már a játék fogalma se lesz tiszta számukra. Így nehezen lesznek versenybe a CD projekttel az biztos. -
#484 Nem azért, de a bioware történeteiről inkább ne beszéljünk. Lényegében ugyanazt a játékot csinálják már n+1-edszerre:
Egy nagy tekintélyt élvező, befolyásos csoport nagy reménysége vagy (fereldeni grey wardenek, jedik, spirit monkok, spectre-k), egy kis csoport élén hub-ból hub-ba utazgatva megmented a világot. közben meg romantikázol a csapattársaiddal és babysitteled őket a nyomorult daddy issue-ik meg egyéb csip-csup hülyeségeik alatt.
http://www.redditmirror.cc/cache/websites/hellforge.gameriot.com_a2hq2/gza.gameriot.com/content/images/orig_320200_1_1257581825.png
A DA3 is ugyanennek látszik, csak grey warden helyett te vagy az INKVIZÍTOR. Talán az open world kicsit változtat rajta, de majd meglátjuk.
A DA2 kivétel volt, mert ott nem volt történet. Illetve volt három történet, amelyeknek kb semmi közük nem volt egymáshoz, nagyon látszott, hogy próbáltak valami vonalat ráerőltetni, de az egész egy nagy, zavaros kupleráj lett a végén. Ratyi varázsló terroristával meg butch templomos spinével meg egy nagy halom bugyuta klisével. Nem véletlen, hogy az egész Hawke vonal a kukában végezte.
Van hová visszamásznia a bionak, az tuti. -
Although #483 Felkerült a 3 új karakterről némi info az official sitera ha valaki nem látta volna még. -
#482 Ember, harcos, férfi.
Sajnos Lelianával és Morrigannel nincs romantikus szál, de a régi idők emlékére pasi kell ide - mint a Mass Effect-ben. -
Evoluti0N #481 Oké. Csak, hogy enyhítsük(?) a várakozás fájdalmát. Ki milyen kaszttal, fajjal, nemmel fog indulni? :) -
Although #480 *10 millió -
Although #479 És ott van a 36 féle befejezés, ha ez nem is nagy mélységgel párosul pár végigjátszás azért lehetséges. Anno a skyrim megjelenése előtt vitában voltam egy ausztrál kis csajjal meg párt figurával. Írtam nekik hamarosan olyan tömegű új rajongója lesz a Bethnek amiben el fog veszni a hangotok.
És ez ott lebeg mindenhol. El lehet adni ma egy AAA szintű rpgt közepes történettel, nullához konvergáló karakterekkel 100 millió példányba ez mindig legyen szem előtt amikor valaki ócsárolja a Bio-t. Egy EA-val a fejje felett nem érdemes, mert nagyon egyszerű ma lineráis történettel eladni egys rpg-t ha tudod, hogy kell. És a bioware mind a mai napig nem tett le közepes történetet minden játéka még a DA2 is ****** csillagos történettel rendelkezik. Ezt sose felejtsük el. -
#478 Egy új interjú szerint 50 órába fog kerülni a történeti szál végigjátszása!
Nem lenne rossz, ha valóban így lenne! -
#477 A karakteres trailer immár hivatalos forrásból:
-
TomDantes #476 Valaha, képesek voltak sok jól kidolgozott karaktert is beletenni. Kiherélik azt a koncepciót amit az Origins-ben létrehoztak. Ettől lehetne még jó játék, ez is persze. -
#475 No igen. Az Origins-hez kellett egy kis gógyi is, az meg ma már ritkaság a fiatalabb játékosoknál. Tavaly a Tomb Raider-ben is elakadtak, pedig abban minden volt, csak "klasszikus" fejtörő nem. Bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha azt is tesznek bele...
Bár 18-as a játék, szóval annyira lebutítani meg mégsem kéne. Vagy azt hiszik, hogy a 18 éves nem tud gondolkodni? -
Although #474 Erről eszembe jut a pillanat 2009-ben, hogy vártuk. Azt mondanám az Origins volt az átmenet a Bioware megoldása a fejlődésre a következő lépcsőre. Aztán pislantottunk kettőt és már DA2, ME2,3 és mindenek a fénypontja a skyrim volt a valóság. Maradt a döntés melyik a fontosabb a történet akkor marad a bioware az AA címek között.Vagy más akkor ott vannak a többiek mint a Beth.
Ha meg vissza akarod kapni a régi élményeket akkor ott a kickstarter mint a Wasteland 2. És a többi ami jön. Én is azt gondoltam reménytelen a skyrim után nem lehet hogy ez lesz a rpg jövője. De azt mondtam van egy Witcher 2-nk van Fallout new vegasunk. Most meg már kickstarter is. DA:O nem lesz mert szerintem ez volt az egyik ami miatt a Bioware végül az EA kezébe került. Ráadásul AA név szinten nem hozna eleget az idő meghaladta már azt is. Már csak ez lesz olyan mint a witcher 3 vagy ez vagy a skyrim. A lényeg a csillogás a grafika, az effektek. Ez az ami eladható nem az origins. -
Although #473 Nincs ellentmondás a main karakter nem feltétlen kompánion, sőt. Ez is oké ahogy látom a történetet kibontakozni a kis kockákból ez egy korrekt tökéletes lista. Reméljük az új társak is szuperek lesznek.
Értem én az idő repül és szeretnénk visszakapni ami volt. Az origins már a múlté. -
Although #472 Várjuk meg mi lesz a történet, Morrigan egyértelmű, mivel ő akár ellenfél is lehet ebben a részben már. Ennyi idő, erre elég. Jó lesz ez, nem kell telhetetlenek lenni. Ráadásul lesz anyag bőven, mert jön pár jó kickstarteres cím is nem fogunk unatkozni. Csak idő legyen rá. -
#471 Mit vártál? Olyan, mint az első rész már nem lesz. BioWare sem készít már több olyan RPG-t. Annak a fejlesztési ideje és a költsége is baromi sok, annyi ideje és pénze meg nincs az EA-nak egy projektre.
A Dragon Age-t a 2005-ös E3 előtt jelentették be, és mégis 2009 végén jelent meg. Ma már nincs idő ennyit "pöcsölni" egy játékkal, 2-3 évente kell előállni valamivel, mert a kiadóknak kell a pénz. És persze a fejlesztőknek is, hisz ebből élnek.
Én sem örülök neki, de még mindig jobbnak tűnik, mint a második rész volt. Gyönyörű a grafika, a hangeffektek és a zenei rész is 10/10.
És ugye Leliana hosszabb időre tér vissza (nem úgy, mint a második részben) és Morrigan is visszatér (akit nemes egyszerűséggel baromira kihagytak a második részből). Nálam már ez is hatalmas plusz pont. Már csak arra leszek kíváncsi, hogy az első rész karakterével és a második rész bajnokával mi történt - mert ugye a második rész úgy is ért véget, hogy Leliana és Cassandra a bajnok keresésére indult. -
#470 Most valahogy nekem is elment a kedvem... az e3-as prezentációk nekem egyáltalán nem jöttek be, csalódás eddig. -
#469 Inkább kevés karakter legyen, de azok legyenek jól kidolgozva. Sokra megyünk vele, ha lesz vagy 20 karakter a játékban, de baromi felületesek lesznek - alig-alig lesz róluk információ.
A kevesebb néha több. -
TomDantes #468 Hát ha ennyi...nem. Az nem lehet. Lesz ez a lista bővebb is. Kell hogy bővebb legyen, ez így harmatgyenge. Egyre jobban elveszik a kedvem a Dragon Age-től. -
#467 Pedig videó is volt róla az EA standján:
-
#466 Érdekes, ezt én eddig igy tudtam.
Main Characters:
The Inquisitor
Alistair
Cullen
Leliana
Morrigan
Compaions:
Blackwall
Cassandra Pentaghast
Dorian
Iron Bull
Sera
Solas
Varric Tethras
Vivienne -
#465 Úgy tűnik mégsem lesz olyan nagy csapatunk...
Tényleges csapattagok:
Vivienne
Blackwall
Sera
The Iron Bull
1-1 küldetés erejéig csatlakozhatnak az alábbi karakterek (gondolom a későbbiekben ez még frissülni fog):
Cassandra
Varrick
Leliana
Morrigan -
#464 Faster Than Light nagy királyság :) -
Evoluti0N #463 Ebből néhánnyal még játszottam is és tök jók. :) -
#462 Thomas Was Alone
Giana Sisters
Carmageddon: Reincarnation
Leisure Suit Larry: Reloaded
Grim Dawn
Faster Than Light
Wasteland 2
Tesla Effect
Defense Grid 2
Broken Sword: The Serpent's Curse
Star Citizen
7 Days to Die
Dreamfall Chapters: The Longest Journey
+1
Oculus Rift -
#461 Jól néz ki, de 4 hónap van a megjelenésig és még mindig Afla változatot mutogatnak?
Remélem, hogy ez változni fog az augusztusi Gamescom-ra, mert ha akkor is még az Alfa verzióval nyomatják ezt a marketing bullshit dumát, akkor inkább csak sírás lesz Október 7.-én és nem élvezetes játék. -
Evoluti0N #460 Giana Sisters: Twisted Dreams? -
#459 PCre egére/billre szabott ui lesz és lesz kontroller support. Ez a videóba PC verzió kontrollerrel. Akkor lesz csak az UI ilyen, ha kontrollerrel játszol. -
#458 Hogy is mondta egyszer valaki? Kis pénz kis foci, nagy pénz....
...és milyen igaza volt. -
#457 Én eddig a Grim Dawn, Blackguards, Shadowrun Returns hármast probáltam mindegyik jó lett és a divinity is jónak igérkezik. -
#456 nem ugyanazok az igényeink játékok terén, azt hiszem -
#455 Esetleg még tudnám mondani a Don't Starve-ot, bár ott is csak abban vagyok biztos, hogy indie cucc...
Viszont idén nagyon komoly dolgokra van kilátás, jön az Elite, a Broken Age, a Wasteland 2.. Olyan régóta még nem fut ez az egész dolog, hogy nagyon komoly sikereket produkálhatott volna, hiszen egy komolyabb játék fejlesztése nem 2 év.. -
#454 Project Zomboid zsírdisznókirályság, bár nem tudom volt e kickstartere, mindenesetre crowdfundingos cucc. -
#453 "kickstarter is lehet jó"
erre még nem volt példa.... -
#452 Az AAA-ra van egyértelmű definíció az amit sötétbarom írt.
Ez minket csak annyibban érint, hogy egy kickstarteres rpg alatt sohase fog frosbite 3-as engine dübörögni, csak egy unitys zümmögni, mert nincs meg rá a keret és ugy összeségében is érzödik, hogy nem egy AAA-s kölcségvetésböl dolgoznak.
Ettöl még persze lehetnek jók. -
#451 Nálam is ez a definició él. A végeredmény szempontjából mondjuk pont leszarom, hogy az ubi vagy egy noname adja ki a játékot, ha az jó lesz.