Ubuntu - cél a 200 millió felhasználó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
-Akkor ott valami gubanc lehet, mert simán megy. 😉.
A wd lemez parkoltatás pedig wd firmware probléma, uh rossz helyen keresgélsz 😉 Egyébként van rá fix.
Hangkártyát meg úgy simán nem használ átlagfelhasználó.... 10 éve van integrált minden lapon. A creative kártyák helye pedig: kuka (winen is folyton driverproblémáik vannak, ha jó emléxem vista driver sem volt évekig egyes kártyákra).
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
.
Mivel nekem fõként munkára kell a gép, kénytelen vagyok elviselni a korai váltás minden kényelmetlenségét (az régi tapasztalat, hogy Ubuntu esetén az elsõ hónapot a legjobb kihagyni, de utána azért már viszonylag kevés zavaró dolog marad).
Polló László
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Csak megosztottam pár tapasztalatot, ami évek hosszú ideje alatt géppark+szerver üzemeletetés során felmerül. 😊
Tudom, hogy átlag felhasznlásra megfelel az ubuntu is, de azt is látni kell, hogy az átlag felhasználás is eléggé személyre szabott definicióval rendelkezhet. Ami egy power usernek átlag flehasználás, az egy kezdõnek az erõ sötét oldala 😊))))
(Hosszú távon egyébként thunderbird lesz a nyerõ, tudom elõre 😊))
Számomra nem ellenszenves az Ubuntu, de amíg megtörténhet hogy tönkretesz HP nyomtatókat (firmware), vagy 8mp-enként parkoltat WD merevlemezeket, illetve több éves hangkártyát nem képes buherálás nélkül normálisan kezelni (alsa), nem feltétlenül érzem úgy, hogy átlagos, mezei felhasználóknak, hétköznapos felhasználásra Ubuntut kellene használniuk, Windows XP vagy 7 helyett. Nekem is van fönn egy 32 bites Ubuntu, néha használom is, nem utolsó megoldás, de én úgy érzem, a legfõbb vonzereje az ingyenességében rejlik.
C2D [email protected], Asus P5Q, Radeon HD4890 1GB, SB X-Fi Titanium, 4x2GB 1066Mhz Kingmax, Samsung 226CW, Chieftec BA-01, Corsair HX-520W, Zalman CNPS9900LED, Razer DeathAdder, Win7 Pro x64
Ki a rákot érdekel a gép konfigurációm?
A deb csomag hiánya után még ott szokott lenni egy bin is 😉
utána jön a fordítás, kár hogy minden stabil programnak van legalább binárisa, tehát megint a rendszergazdai dolgot kevered az átlagfelhasználóval. Átlagusernek soha nem kell forrásból fordítania.
A te analógiádra mondhatnám azt is hogy de szar a bootmenüt win7-en bcdedittel kell parancssorban konfigolni, na hát az sem megy az átlagfelhasználónak (ja nincs is rá szüksége, mint a fordításra 😄DD).
Hát ha létezne ilyen hiba, akkor tele lenne minden vele, nem csak 1-2 win fan sírna miatta aki olyan hibákat tud (állítólag) kihozni linuxból, amin a linux guruk is csak néznek hogy ezt hogy.
"Ellenben én olyat nem tapasztaltam, amit te, mondjam azt, hogy ez nem a rendszer hibája?" nekem még nem fagyott le az explorer, viszont minden extended desktopra kapcsoláskor mindig megõrül és 100%-on járatja az egyik magot desktop szaggattással, amíg nem restartolom.
A win ilyen annyi hiba és bug van benne, hogy lehet olyan hibákkal találkozni amivel más nem, és fordítva. Azért vannak olyan részei amik eléggé problémásak, ilyen pl az egész hálózati rendszere, az sokféle hibát produkál.
Szerintem sehogy sem stabil a win, még passziánsz offcie kombózás mellett sem. Ez nem az jelenti hogy hetente összeomlik és újra kell rakni, hanem mindig van valami kisebb nagyobb probléma. nekem is másfél éves a win7-em, még is majdnem minden héten szolgál valami "meglepetéssel". De valahogy az az ubi 3 éve megy és nem kell hozzányúlni.
Pár javaslatom volna önnek.
Én a hp-t választottam volna, mert hplip driverrel még a multifunckiós hp eszközök is mennek, ami egyúttal faxot, vagy akár remote scannert is jelent. A legjobb játékokra a xbox való, hidd el 😊 A gimp tényleg remek program.
Az ubuntuban ne bizzon meg, alap telepitésben hardveres tûzfalon keresztül is szétnyomják. Sokat kell faragni, hogy tényleg biztonságos legyen. :///
Virusokkal gáz van, amennyiben a clamav-ot használja. Sajnos volt olyan virus, ami 5(!!!) nap után került be a clamav adatbázisába. Mázli volt, hogy volt egy wines gép, amin kaspersky futkosott, és kiszúrta idõben :/
A libbrevéel tényleg lehet knyvet szerkeszteni za valóban nagyon jó.
A memóriára meg ne hivatkozzon, nem is olyan régen még az volt linxos körökben is a hivatalos álláspont, hogy a nem használt memória rossz memória 😊)))
A unity meg egy istenverése, fõleg ha véglelg aláteszik majd a wayland-et, ami jelen formájában csak a semmire sme jó nyilt forrású kártya drivereket fogadja el. (trágya 3D teljesitmény az eredmény, és mondjuk intel i915-ös kártyával már most is baj van 11.04-en)
Evolution-al óvatosan, raccsol imap-al, és szeret önkéntesen hülyesget szinkronizálni, fõleg ha a szerveren dovecot fut 😊))))
A mentést nagyon büölcsen teszi, fõleg ubi alat....
😊))))))))))))))
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Játkre meg már 1,5 éve xbox-ot tolok, mert arra meg az való.
Ez a szomorú tény. A linux, és kiváltképp az ubuntui féle bughalmaz még mindig nem alkalmas desktopra. Egyelõre netkávézóban "ezt gyaluld ha tudod" operndszernek ajánlanám :/// Ennyit a 200 miliüóról. Kedves cannonical nem kénem minden kiadásvban "forradalmai" bughalmazokkal telerakni a kiadást, és végre egy stabil, ámde fix api kéne. Amig a w2000-re irt programok döccenés nélkül mennek w7-en, de egy játék már nem biztos, hogy static lib nélkül megmoccan egy 6 hónapos friss linux disztrón, ott nincsen mirõl beszélni!
(És igen, láttam már linuxot, 12 évig aktivan linuxoztam, 2 évig voltam a linuxvilág újságirója, és majd nem 3 évig linuxportál tv adást vezettem a fix.tv -n, szintén strogg néven.) Ennyit az ubunturól.
pontosan ezért egy szar. Ezért nem biztonságos és ezért instabil (linuxhoz képest), míg windowsban 1 hiba esetében 60%-ban a rendszer hibázik, addig linux alatt 99%-ban a user.
http://www.bit-tech.net/news/gaming/2011/03/11/carmack-directx-better-opengl/1
Ugyan nem az xbox alatt lévõ APIra gondol és még mindig kitart az OpenGL mellett, de nem kell nagyon lehúzni a Direct3Dt, Microsoftnál sem hülyék dolgoznak.
Úgy tûnik a Direct3D legnagyobb "problémája" napjainkban csak annyi, hogy csak winen elérhetõ.
Külön érdekes az AMDs mukis rész:
The actual innovation in graphics has definitely been driven by Microsoft in the last ten years or so, OpenGL has largely been tracking that, rather than coming up with new methods.
https://twitter.com/foodlfg
Ez a különbség. Pedig én esküszöm használnám.
A csomagkezelõ használata valóban egyszerû, ellenben nekem akadt nem is egy, ami nem volt benne a kezelõben, még is szerettem volna használni. Amibõl találtam DEB csomagot, azzal sem volt baj, de volt azért, hogy forrásból kellett telepítenem.
Többször láttam lefagyni ubuntut/debiant, mint Windowst, és nem tudtam visszahozni konzolból sem, lehet, hogy csak kernel panic miatt van, mindenesetre jópárszor össze találkoztam már ilyennel. Az alkalmazások is szépne meg tudnak fagyni azért, volt már olyan is nemegyszer, hogy CLI (altf2) -bõl kellett kilõnöm terminálból. Megnézném anyám mikor fog ilyeneket csinálni, ha mondjuk neki is lefagyna 1-2x a libreoffice, meg nem is tudom melyik szokta még. (nálam mondjuk a wineos cuccok szokták a leggyakrabban).
"Nekem és még rohadt sok embernek, nincs baja az ntfs3g-vel... talán nem resettel kéne meg hálózatból kihúzással kikapcsolni a gépet, ugyan is az nem mindig jó VINDÓZON sem (én már jártam úgy hogy áramszünet után kékhalál fogadott, miszerint az xy sys hibás memóriacímre hivatkozott), sõt 1 éve enélkül rendes win7 leállítás után szállt el a particiós tábla, amit ubunutuból állítottam vissza, mert az particiós tábla nélkül is képes olvasni a vinyót amire a win7 csak simán boot errorral tudott reagálni 😉"
Tehát ha nálad éppenséggel nem jelentkezik ilyen hiba, akkor nem létezik, én meg nyilván olyan hülye vagyok, hogy állandóan resetelem, mikor írja oda a fájlokat, hát persze. Nekem az összes fontosabb cuccom NTFS -en van tárolva (nyilván, hogy elérjem a fájlokat windowsról is), és elég sokszor elbassza, mindkét rendszeren, több linuxal is. Ha nem így lenne, garantáltan pozitívumként hoznám fel, hogy gond nélkül használható NTFS fájlrendszerek mellett is. A tapasztalataim viszont egyértelmûen mást mondanak, ha nagyon szeretnéd, lefényképezem legközelebb. (egyébként pozitívumként mondva, eddig minden fájlt meg tudott javítani a windows chkdsk, nem volt még semmilyen adatvesztésem).
Tavaly jegyzeteltem debian alatt netbookon, elõadásokon, Microsoft word -el, ntfs partícióra, 7 alkalommal 3x kellett chkdsk -el visszaállíttatnom. Természetesne, nem reseteltem közben.
Ellenben én olyat nem tapasztaltam, amit te, mondjam azt, hogy ez nem a rendszer hibája?
Hálózati kezelõm se fagyott le még így, maximum az explorer.exe , amit szintén 10mp leállítani és újra indítani (de ha megvárod míg kiadja az erõltetett leállítást, vissza is állítja magától).
Windows sem tökéletes, messze nem az, de én továbbra is sokkal stabilabbnak, megbízhatóbbnak tartom ÁLTALÁNOSSÁGBAN VÉVE, beleértve a sokféle hardveres környezetet, szoftveres igényeket, és mindent.
vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó
Ez igaz. A megbízhatatlan kb. annyit jelent, hogy "felmerült egy hiba, de új a linux, és nem tudom hol lehet a hiba".
Te is egyébként elég cifrákat hordasz össze. Pl az állandó next next finishel jövést aminél a csomagkezelõ és pipa egyértelmûen egyszerbb, meg a winnél nem kell paranccsor, holott kell ha ott is olyan mélyen turkálsz ahol linuxon is kell terminál... a fagyást ráfogod a linuxra, pedig linux hibája csak akkor lehet ha kernel panic van. A fagyás már géphiba.
Nekem és még rohadt sok embernek, nincs baja az ntfs3g-vel... talán nem resettel kéne meg hálózatból kihúzással kikapcsolni a gépet, ugyan is az nem mindig jó VINDÓZON sem (én már jártam úgy hogy áramszünet után kékhalál fogadott, miszerint az xy sys hibás memóriacímre hivatkozott), sõt 1 éve enélkül rendes win7 leállítás után szállt el a particiós tábla, amit ubunutuból állítottam vissza, mert az particiós tábla nélkül is képes olvasni a vinyót amire a win7 csak simán boot errorral tudott reagálni 😉
Eléggé nyúzott gépen fexik 3 éve egy ubi, mindennek ki van téve, csoda hogy még elindul alapból a vinyó fele már használhatatlan, de valahogy az általad említett fagyások, hibák elmaradnak... pedig csak egy mezei ubuntu desktop telepítés 8.04-rõl 10.04-re frissítve.
Ellenben tegnap kivettem a pipát a virtualbox bridged networkról a hálókártyámon win7-alatt, majd befagyott a hálózati beállítások ablak, és az egész hálózati rész, még a processzeit sem lehetett leállítani, és még le is frapseltem majd be is kódolom 😉 csak full restart segített.
Szóval aki azt állítja linuxon több hiba van, és megbízhatatlanabb, az hazudik. Rajtakaptam én már "minden rendben nálam a winnel" embert aki anyázott egy probléma miatt amikor ott voltam és el is mondta hogy rendszeres 😊 Szóval egyik oldalon feltûnõen nagy a feledékenység.
Nem mondtam, hogy rakjon fel mindenki Ubuntut vagy mas disztibuciot, ha valamin nem mukodik megfeleloen, akkor ertelemszeruen nem kell rajta hasznalni, vagy ha anyagi kerete engedi, akkor tegye kompatibilisse! Notebooknal erdemesebb elore gondolkodni a dolgon.
Amugy ha valaki 2-3 eves (vagy regebbi) hardverrel rendelkezik 99%ig biztos vagyok benne, hogy minden hardverelemet felismer. Nyomtato, Scanner mas teszta, de ismetlem megint, hogy a driver hianya nem a Linuxos kozosseg sara.
Persze természetesen továbbra is szorítok a linuxnak és minden félévben kipróbálom az új ubi verziót. Hátha majd egyszer....
Nem cska wifivel volt már baj...
Konkrétan már nem emlékszem mit csináltam, mert régen szarakodtam utoljára vele... de ilyesmire gondoltam. És tényleg, azt ki is felejtettem, hogy a Windowst biztosan minden támogatja, a Linuxokat viszont nem. Fentebb a példa.
Kb ez az a filozófia, amibe Shuttleworth belerántotta a linuxot. Nyígnak is miatta a sértett büszkeségû hárdkór linuxerek.
De ha ráfordítod ezt az idõt, akkor _jobban_ fog mûködni mint a windows. Ez a linux nagy elõnye, a mély testreszabhatóság!
"... kb. mint egy orosz kocsi, batárnagy, csörög, zörög, sokat zabál, ..."
... és ha odavágsz neki kettõt, lehet magától meg is javul! <#zavart1>#zavart1>
http://kutyuszoba.blog.hu/
Jó a Linux, nagyon jól össze van rakva, de állandóan valami akadályba ütközök, ha használni akarom, és egy csomó idõbe telik mindent megcsinálni rajta, hogy minden normálisan mûködjön. És talán ezt az idõt másra is lehetne fordítani. Bár az is igaz, hogy sokat lehet belõle tanulni, viszont nem mindig szeretnék... 😄
Ezzel szemben a Windows olyan, kb. mint egy orosz kocsi, batárnagy, csörög, zörög, sokat zabál, stb., de legalább mûködik, és a "gyártója" a felhasználók minden hasfájására reagálva küldik a tapaszokat, mint a jógyerek.
És ez az "orosz effekt" azért van, mert megtalálták az egyensúlyt a informatikához hülye emberek, és a használhatóság között. Kb. Nem maguknak csinálják (, mint a Linux disztribúciókat úgy általában), hanem átlagembereknek.