socheater#94
A nyomtatós sztorit még egy szervizes mesélte, és már nem is ma volt, úgyhogy ha gyűjtöd a strigulákat, be is húzhatod magadnak. Nekem egy HP1020-asom van, Asus P5Q-hoz csatlakoztatva, és ha Ubuntuból indítom újra a rendszert, az USB-s eszközök ellenőrzésénél leáll, mindaddig amíg a nyontatót ki nem húzom, vagy ki nem kapcsolom. Ezt most nem veszem fel telefonnal, bízom benne hogy elhiszed. :)
Ha Ubuntuzni akarok, még előtte kikapcsolom a nyomtatót.
WD téren tisztában vagyok azzal, hogy a firmware tájékán van a fő probléma, ami homályos az az, hogy milyen OS-ek, és milyen programok esetében, milyen gyakorisággal jelentkezik a probléma.
Az hogy ki milyen hangkártyát használ, részesít előnyben, illetve hogy az holy helyezkedik el az értékrendeszében, nem feltétlenül informatikai témakör. Nyilván vannak jó linuxos programozók, ezért nem értem, hogy miért nem kap normális támogatást egy-két hangchip. Azt, hogy a linux programozók kukába kívánják a creative kártyákat, nem fogadom el válasznak... :)
Egyértelmű, hogy a linuxra nem szentelek annyi időt, mint amennyit windowsra, és az is igaz, hogy mindezek előtt dosra is sokkal több időt szenteltem, de nekem az utóbbi időben nincs időm egész nap apró problémák megoldásával szöszölni. Ha windows alatt van valami probléma, arra általában fórumokon mindig van könnyebb megoldás. Linux alatt, mivel a rendszerek sokfélék, nem mindig elegendő egy fórumtémát végigolvasni ahhoz, hogy az eredmény siker legyen.
Nyilván ezen a fórumon csupa informatikai beállítottságú ember található. Valószínűsítem hogy te is fejből tudtad a WD firmware problémáját. (Mondván elterjedt, kedvelt modellekről van szó) Azokat a véleményeket, amelyekben arra céloznak hogy a linux így vagy úgy jobb egy átlagfelhasználónak mint egy másik, egyszerűen nem tudom komolyan venni. A gondolatmenetem arra épül, hogy (már) én is (csak) átlag felhasználó vagyok. Most akkor vagy nem lehet creative kártyája egy átlagfelhasználónak, (nyilván több hasonló probléma is felmerülhet) vagy megbukik a feltételezés. Hogy miért? Egy átlag felhasználó ad időt az oprendszernek, de nem bíbelődik komolyabb konzolos parancsokkal, nem olvas fórumtémákat, különböző, oprendszerhez köthető problémákkal kapcsolatban.
Ha a barátnőm megkérdezi hogy mit csinálok, és én erre azt mondom hogy valamiért csak az első hangfalak szólnak, bütykölnöm kell az alsaval mert felcserélődtek, hiányoznak a kimenetek, akkor lehet leesik a székről.
Nem arról van szó, hogy (kinek) melyik hangkártya jó, vagy melyik rossz, hanem arról, hogy ameddig alapvető, oprendszerhez köthető problémákba lehet botlani, addig szerintem nem terjedhet el pl. az Ubuntu széles körben. Mivel a Linux nem kap akkora támogatást a hardvergyártóktól, mint a windows, kénytelenek (lennének)szerintem a problémát a linux programozók megoldani. Leegyszerűsítve, a saját esetemben a hangkártyáról és a nyomtató ki-be kapcsolgatásról van szó. Ha lenne húsz eltérő életem, meglehet hogy egyéb problémákkal is találkoznék. Megtisztelnél, ha a válaszból kimaradna az offense, inkább hozz egy sört (magadnak) és pár zenét, megmutatom hogy működik az Audigy4 minden funkciója win7 64bit alatt is.