182
-
#142 Bizony, tegyük fel nincs igazam, ez akkor is csak maximum exploit. Az exploit meg még mindig nem annyira súlyos vétek mint a szoftver célzottan illegális használata, az aktiválás célzott és végleges "kiiktatásával". -
WoodrowWilson #141 Ok, legyen igazad, a crackelt verziónál mindenképp jobb megoldás.:) -
gforce9 #140 Az emberek többsége marhára nem fog ezzel vacakolni. Egyrészt attól ez még illegál, hogy nem tudnak rajtakapni, mert a windózod azt hazudja az MS-nek hogy te még 30 napja használod, holott 100 napja vagy 1 éve nyúzod. Másrészt egyszerűbb egy loaderrel beaktiválni és utána a frissítéseket max kézzel telepíteni. Egyik módszer sem fér bele az EULA-ba. Ezért nem is fognak vacakolni vele. Ha mindennap bemégy az autószalonba egy próbaútra, 1 idő után ki fognak vágni a fenébe, kivéve ha mesterien álcázod magad és nem ismernek fel :)
Amúgymeg kit érdekel, hogy hogy lehet full legál ingyen? Hol írtam én arról, hogy én drágállom a windózt, vagy épp olcsónak tartom? Nagyjából letojom az árát, mert ráhatásom úgysincs. Amit nem értek, hogy az előbbi hozzászólást mire fel írtad? Mert értem én, hogy win vs linux topic ez, de azért lehetne esetleg értelmesen továbbfűzni a témát, mert nemhinném hogy a "200 millió user" topichoz túl sok köze lenne, hogy te hogy mahinálod a win7 trial példányodat. Se több se kevesebb Win7 vagy Unbutu használó nem lesz tőle, mert van 1 ilyen trükk. -
throwthisaway #139 Muhaha! :D Ezt meg honnan vetted??? Miért nehezítenék meg a saját dolgukat a fejlesztők? Az ipari standard már egy ideje (tetszik-nem tetszik) a D3D.
(+A steam-es mac-támogatásnál pl. D3D=>OpenGL wrapper-t emlegettek.) -
#138 Mert? Az "aktiváláshoz engedélyezett időszak lejárta" eléggé szubjektív. Az EULA nem definiálja hogy pontosan ez mit takar. Ha meg felületes az egyezmény, akkor Amerikai törvény szerint - de szerintem minden más törvény szerint is - nem vonható felelősségre a felhasználó! -
WoodrowWilson #137 Nem vagyok biztos benne, hogy egy bíróságon is megállna az érvelésed.:P Szerintem ez belefér az aktiválás megkerülésébe. -
#136 A Win7 EULA nem írja hogy szabályellenes volna a Windows újratelepítése az aktiváláshoz engedélyezett időszak lejárta után. Arról meg nem én tehetek hogy ők beépítettek egy parancsot a Windowsba ami ezt az időszakot megemeli 30-ról 120 napra!
Se nem iktatom ki, se nem kerülöm meg, az Ő ÁLTALUK felkínált lehetőséget használom az aktiváláshoz _engedélyezett_ időszak kitolásához! -
WoodrowWilson #135 Hát azért ezt full legálisnak nem mondanám. A Win7 Eula szerint: "Az aktiváláshoz engedélyezett időszak lejárta után Ön nem jogosult a szoftver használatára, ha nem aktiválta a szoftvert. Ez a technológia a licenc nélküli használat megakadályozására szolgál. Tilos az aktiválás kiiktatása vagy megkerülése."
De tény, hogy egy ügyes kiskapu. -
#134 Faxom már, hogy mindig a Win7 árával jöttök, akkor most leírom ISMÉT - felszínesen -, hogy hogyan kell full legálisan bármelyik Win7 verziót használni:
- Win7 eredeti ISO-t szedsz torrenten
- felrakod, végén nem írsz be cd kulcsot
- feltelepíted rá az összes programot ami kell (ninite.com elintézi az oroszlánrészét a dolognak
- fel van telepítve az összes program, átrakod a user mappádat más meghajtóra (semmivel nem macerásabb mint a home folder más partícióra rakása, gyakorlatilag ugyanarról van szó)
- lejár a 30 nap próbaverzió, elindítasz egy parancssort és beírod hogy "slmgr - rearm" majd reboot, és a próbaverzió ideje resetel
- 3x használod ezt a kódot, 120 napig van ingyen legális windowsod
120 nap múlva újratelepíted - USB-ről, majd ninite.com, Photoshop, Maya, Daemon Tools, Comodo Firewall plusz játékok én esetemben - 2-3 óra alatt megvan az egész, átirányítod a User mappádat a réginek a helyére, és teljesen megmarad minden felhasználói beállításod, teljesen olyan mintha újra sem telepítetted volna!
Tessék, legális Win7 ingyé'! -
gforce9 #133 Ha neked hótmindegy, hogy az adott szoftver+windóz milyen minőségben fut és az adott hardverek mennyire támogatják (főként nem driver-ellátottságról beszélek) a szoftvereket, akkor valóban hótmindegy, milyen hardvert raksz alá, de akkor kb. hótmindegy minden, csak legyen gép, ha így áll hozzá az ember.
Az esetek többségében viszont van egy optimális szoftveres-hardveres környezet, ami az adott cél eléréséhez kell és ezt épeszű ember a lehető legköltséghatékonyabban próbálja megoldani. Az alábbi email-netezés-zenehallgatás témánál maradva egy p4-es használt gép, felszoftverezéssel(ubuntu) együtt 30k-ból kijön (monitorról stb nem beszélek) és bőven megfelel a célnak. Ezzel szemben ugyanez ez új gép esetében win7-el alsó hangon is a 70-80k-t üti. Igaz, hogy az már tud futtatni játékot meg még ezt-azt és elég teljesítménye van kicsit komolyabb munkára is, de ha nem cél ez, akkor mi a búbánatnak hajítana ki valaki 40k-val többet 1 gépre?
Ez a helyzet azonban fordítottan is igaz. Ha a gyerek játszana, az apuka dv kamerát csatlakoztatna, az anyuka a telefonjáról töltögetne, meg a gps-t is frissítenék, szóval egy olyan gép kell ami mindezeket tudja a lehető legkevesebb nyűggel, akkor meg nyilvánvalóan nem javaslok linuxot, mert kijön valami új kütyű, amit nem ismer fel és csak szívás van vele.
Ismét más egy fotós-videós munkával foglalkozó igényei. Itt már megfontolandó, a Mac, valószínű költséghatékonyabb, de persze elsőkörön a futtatandó szoftvereket kell listába szedni és persze az anyagi keretet. -
#132 Biztos az? 30 ezer forintba került az ATI Radeon HD4850 1GB Vapor-X videókarim mikor vettem, majdnem fél év telt el azután hogy felraktam a Linuxot, és akkor még hónapokat kellett - volna - várnom míg normális driver érkezik hozzá! -
#131 "Ti egesz egyszeruen azt szajkozzatok most, amit a MS-nek fel szoktatok roni! Nevezetesen, hogy mi az mar, hogy regebbi gepeken nem fut jol a Win7, hogy kepzeli az MS, hogy a gepnek (es tulajnak)alkalmazkodni kelljen az op. rendszerhez es nem forditva?"
*köhm* ... akkor most hadd írjam le hogy az előzőleg említett, múlt héten telepített gépnek mi a konfigja:
AMD Athlon XP 1600+
2 GB DDR400 RAM
ATI Radeon 9550 128 MB AGP
80 GB IDE 7200 RPM
C-Media hangkari
Ezen a konfigon a Windows 7 - azon belül is az ultimate, mert magyar nyelvi csomagot kellett raknom rá, a nyelvi csomagok telepítését meg csak az ulti támogatja - Windows Basic témával, XP-s audio driverrel, Vistás ATI driverrel hibamentesen futtatja a Pinnacle Studio 12-t! -
Rotyoka #130 Linuxnak is hót mind1, mert NEM kell driver... Annyi hogy ne a legújabb 23187943237892 ezres dolgokat pakold bele. -
#129 A 4. pontoddal az az apró pici probléma merül fel, hogy Windowsnak hótt mindegy mit raksz alá, mert lesz driver, Linux az ami válogatós! -
gforce9 #128 Ezek a dolgok akkor kerülnek elő ha szemponttá válnak. Van akinek a fogyasztás számít, van akinek nem (mindemellett azért természetesen figyelek rá) Van akinek számít a zajszint, van akinek nem. Természetesen minden ilyen tényezőt figyelembe kell venni prioritásokat felállítani és általában kompromisszumokat kötni az ár - teljesítmény viszonylatában. De a fő sorrend az amit leírtam. Ez véleményem szerint mit sem változott az elmúlt 10-20 évben. Az hogy van most előtelepített win7? Na és? Win7 nélküli nincs? -
#127 Az a gáz, hogy gforce9 listája szerintem teljesen korrekt, én annyival egészíteném ki manapság, hogy mennyit fogyaszt a gép, mert ha 24/7 megy, vagy csak a nap jelentős részében, akkor igenis oda kell figyelni erre.
Persze ez egyéni vélemény. -
gforce9 #126 Nem értem. Mi a gondod velem? Én Windowst használok, azon belül 7 és XP főként. Egyébként pedig asztali gépeket-, kisebb irodai hálózatokat szervizelek, tartok karban. Általában windowsos, ritkábban Mac környezet alatt. Azért mert ahhoz értek és az ügyfélköröm 98%-ban windowst használ mind otthon, mind a munkahelyen néhány Mac figyel még be. Bármelyik ügyfelem gépet akar vásárolni, nem egy konkrét gépet javaslok neki vagy épp oprendszert. Első kérdésem az, hogy mire akarja használni? (természetesen az is fontos mennyi pénzt szán rá) Majd utána tudok gondolkodni a szoftveres környezeten végül pedig a hardveren.
Ha valakinek arra kel a gép, hogy napi 1x megnézze az emaileket és netezgessen, zenét halgasson, nyilván nem fogok neki sem windowst, sem mac-et javasolni Egy Ubuntu költséghatékonyabb ebben az esetben. A cél határozza meg a szoftveres és hardveres környezetet. Nem fordítva. -
cateran #125 ???? Ugye tudod, hogy manapsag a legtobb gepet elore feltelepitett op. rendszerrel aruljak? Az a baj a listaddal vagy 30 eve elavult...Mar nem azt az idot eljuk, hogy hmm-hmm 486-os vagy ne adj isten a dragabb Pentium? A mai lista inkabb: mennyim van ra? De mondjuk az is erdekelne, mik azok a kozkeletuen hasznalt programok, amiket ha feltelepitenek, akkor kibukik, hogy a linux jobb lett volna?
Ti egesz egyszeruen azt szajkozzatok most, amit a MS-nek fel szoktatok roni! Nevezetesen, hogy mi az mar, hogy regebbi gepeken nem fut jol a Win7, hogy kepzeli az MS, hogy a gepnek (es tulajnak)alkalmazkodni kelljen az op. rendszerhez es nem forditva? Magyarul: Linuxhoz vegyunk gepet, de a MS kocsog szemet, hogy a win7-hez sem art valami alap felszereltseg? (Csak amig a win7-nel donthetsz ugy, hogy lejjebb maszol a windows evolucioban win xp-re vagy akarmi masra, addig linuxnal az eros hardver limitacio miatt nem teheted meg, hogy op rendszert cserelsz..ott vagy mukodik a hardver vagy nem...) -
gforce9 #124 A szoftverhez megvenni a hw-t nem hülyeség. Mert ha valaki számítógépet vásárol annak a menete:
1. Mire akarom használni?
2. Ehhez milyen szoftverek szükségesek?
3. Ezeknek a szoftvereknek melyik operációs rendszer szükséges?
4. Ezeknek a szoftvereknek és operációs rendszernek mi az optimális hardverkörnyezete?
Csak általában ezt pont fordítva szokták az emberek. Vesznek valamilyen gépet, utána tesznek rá valami oprenszert. Utána bogarásznak programok után, amikkel az adott feladat elvégezhető. Így aztán nem csoda, hogy rengeteg hibába, kompatibilitási problémába futnak bele. De a problémák nagy részét az okozza, hogy fordítva kezdtek hozzá. Igaz.. lehet azért jobb hátulról kezdeni, mert ha elb....uk kezdhetjük előlről. :) -
lapaleves #123 nekem a noti 10.04 lts-sel fogyaszt 6,3w-ot kikapcsolt panellel, bekapcsolttal mondjuk 8-at. célszerű elterjedt, jól támogatott (pl. intel centrino x), picike notival indítani.
én nem akarok 200 millió felhasználót. nekem elég, hogy a 4 családtagnál jól nyomja. -
tatish #122 Win 7-es vagyok, szükségből.
De hajrá Ubuntu, hajrá Linux :) -
#121 Egy véleményen vagyunk, én 11 év windows háttérrel szenvedtem 3 hétig Ubuntuval mire beállítottam netbookon, mert arra az felel meg jobban. Most már csak _használom_ nem buherálom.
Előny, hogy sok beállítás helyét illetve mikéntjét megváltoztatták Windows 7-ben, és meglepődve tapasztaltam, hogy bizony több dolgot Ubuntuban is ugyanott kellett beállítani, mint újonnan Windows 7 alatt.
Néha legszívesebben asztalin is Linuxot használnék, mert sokkal kényelmesebb illetve gyorsabb egy-egy dolgot elvégezni rajta, de játékot nem futtat, szóval ott még felejtős.
Azt még például mindig nem bírom felfogni, hogy miért nem lehet Win7 alatt kapásból menteni egy screenshotot, képkezelőbe kell beilleszteni majd elmenteni. -
#120 Szép cél, és szerintem még elérhető is.
Én azt tapasztalom, hogy ha egy ubuntut jól beállít az ember, aki tényleg ért hozzá, és itt nem a windowsos szakemberekről beszélek (náluk szerintem speciel pont hátrány, hogy a megszokott win-es megoldásokat próbálják ráerőltetni a linuxra), hanem azokról akik mögött tényleg van sok pingvines tapasztalat. Én 3 éve kizárólag ezt használom, pedig nem csak sima desktop dolgokra használom a gépeimet. Videót, zenét, és képeket digitalizálok, vagdosok, retusálok mellékállásban, és ha fizetnének se cserélném le a jól megszokott rendszeremet.
Persze az én gépemen is van win7, egy kis partíción egy netre ki sem engedett starter, ha esetleg kedvem támadna játszani, de elég ritkán van időm rá.
Párom egyetemista, netbookján ő is ubuntuzik, imádja a gépét, írtam már róla párszor. Anyám szintén ubuntuzik, és nagyon meg van vele elégedve, apám úgyszintén. Nagyszüleim öreg korukra kedvelték meg a számítógépet, mert nekik a windows túl komplikált volt, bele se akartak vágni.
Sok általam üzemeltetett gépen is linux van, és remekül mennek, nagyon meg vannak velük elégedve a középiskolás facebook függőktől egészen a nyugdíjazott tanárokig.
A lényeg, hogy fel kell mérni, hogy mire van igény, és ha az igényeknek megfelel a linux, akkor azt kell feltenni, és jól beállítani, esetleg HW-t korrigálni. Na ez a lépés szokott kimaradni, és emiatt szidják a legtöbben. A helyi nagy windows guruk is le merem fogadni, hogy szántak rá egy hetet, max kettőt, aztán meg odavágták a falhoz, hogy ez nekik szokatlan, stb. Kérdezem én, ha teljesen nulla alappal nekimész egy windowsnak, két hét alatt mennyit tanulsz meg belőle?
Írta valaki, hogy a cégnél migráltak 11.04-re. Miért? Friss kiadás, tele újítással, ráadásul nem is LTS. Bármelyik fórumba beleolvasol, azt fogják javasolni, hogy várj a frissítéssel, amíg előjönnek az első nagyobb hibák, és javítják őket. A köztes kiadások azért vannak, hogy az új fícsöröket belepakolják, és kivágják a tömegnek, érkezzenek a bugreportok tonnaszámra, hogy mire LTS-hez érnek, addigra stabil rendszert kapjanak. Én ezért szeretem az ubuntu fél éves rilízeit, mert így mindig kerül be új dolog a rendszerbe, a köztes kiadások túlképp bazi nagy publikus béták, és mire LTS-hez érnek, addigra stabilizálják azokat.
Win Vs Linux: Aki win specifikus programokat használ, vagy játszik, annak nem való a linux. Pont. Kár is lenne erőltetni.
De amit ki lehet váltani, mert van rá megfelelő alternatív szoftver, ott érdemes egy próbát tenni. Személyes tapasztalatom, hogy aki idáig csak szidta a gépét, és amikor csak tehette kerülte a használatát windows alatt, az linux alatt megszerette a gépét, és jóval több időt tölt el előtte.
Van olyan ismerősöm is, akinek 2-3 havonta feküdt el a gépén a windows (jó, mondjuk ehhez tényleg tehetség kell, de az illető rendelkezett ezzel a tudással :P), most már évek óta probléma nélkül használja a gépét. Kérdeztem tőle hogy milyen, erre azt a választ kaptam, hogy bekapcsolom, és megy. Ennyi.
Szumma: Egy jól beállított ubuntu tényleg remek felhasználói élményt tud biztosítani, de ehhez kell egy szakember, aki előtte belövi a rendszert, hogy az tényleg jó, és működőképes legyen. De ugyanez igaz windowsra is. A 200 millió userhez pedig hajrá, én idáig olyan 60-70 embert tudok a hátam mögött, akik teljesen átálltak linuxra windowsról (és itt csak azokról van szó, akik meg is maradtak a rendszernél), de remélem hogy ezt a számot tudom növelni a jövőben :)
Hajrá! :) -
#119 Legyen az 4-ből 4. Erre a gépre múlt héten csak egyet kellett, de volt dolgom még 3 másik eszközzel - XP driverük volt csak, és működnek Win7 alatt. -
MiZY #118 Ez ervenyes Windowsra is. Ha valami dzsunka tajvani gepet veszel, az ziher, hogy szivni fogsz vele. -
MiZY #117 Ezzel ne viccelodj! :) Nem minden regebbi drivert eszik meg a Win7, ezt tapasztalatbol mondom. Az hogy neked sikerult 1bol 1et igy felrakni, meg nem altalanos protokoll a drivereket telepiteset illetoen. -
cateran #116 Hihetoen hangzik a "vegyunk gepet az op. rendszerhez" ervelesed...1 ilyen barom tobbet ront a linux helyzeten, mint 100 bug... -
#115 "Ahogy teljes egészében a gyártók sara, ha az összes periférikus hw elemem nem tudnám használni W7 alatt, mert nem írtak drivert. Pedig nem régi cuccokról van szó. XP alatt tökéletes minden."
Szerintem aki égeti magát itt, az TE vagy! Múlt héten telepítettem Win7-et egy olyan régi gépre, hogy először is BIOS loader kellett neki hogy felismerje a 4 kb-os bootsectort, aztán _XP_ és Vista drivereket raktam fel hogy felismerje a videókarit, illetve a C-Media hangkarit.
A gép tökéletesen megy mindenféle probléma nélkül, a Win7 kezeli mindkét előző oprendszer driverét! -
#114 Semmi bajom a szövegértésemmel. Ha megfeszülsz sem szerzel működőképes opengl drivert tavaly április és november között ubuntu 10.04-re. Azt meg hiába mondod hogy faszán megy minden neked ATI-val, mert most MÁR van működőképes driver, tehát nem az én szövegértésemmel van gond.
Azt meg megismétlem, mert úgy látszik elsiklottál felette, hogy _nem_vagyok_hajlandó_ OPRENDSZERNEK hw-t venni, azt MAGAMNAK veszem, az oprendszernek meg kötelessége kezelni! -
DontKillMe #113 A szar ügy az, hogy igaza van. Hány OEM win van és hány új gépre raknak linuxot? Most azt ne firtassuk, hogy kellene e a linux, vagy nem, hanem a tényt, hogy arányaiban mennyin van előre telepített rendszerként. -
DontKillMe #112 "de azért valljuk be: egy átlagfelhasználónak egy idő után az agyára tud menni maga a linuxos felépítés."
-B+, ennél egyszerűbben?..:))..már a W7 is bonyibb..:D...lassan. SIma nextnextnextnext-el végig lehet nyomni..:)) (Sajnos)
"- mert ha felraksz valamit, annak a fájljait össze-vissza dobálja (ha EGY útvonal lenne minden rendszerfájlhoz, futtathatóhoz, stb.. már sokat segítene)"
- ?..konkrétabban? Megadott könyvtárakba pakol, jogosultságok okán máshova nem is teheti meg, adott user esetén.
"- mert fórumokon még mindig parancsokkal segítenek a geekek"
-Ezt anno én is sérelmeztem, de már úgy érzem, hogy ez azért van, mert hidd, el, így az egyszerűbb megoldani. Tudom, hogy ezt nehéz megemészteni, nekem is sok időbe tellett, de akkor is így van. A parancsok, amik mindig, mindenhol működnek (Alapparancsok)
"- mert a merevlemezek partícióit még mindig fel kell csatolni"
-Valamiről lemaradtam. egy átlag user esetében alapbeállításként automount van. (Megint sajnos?)
"- mert weboldalakon csak egyféle betűtípust ismer, és nem is könnyű a windowsos fontokat felrakni"
-Ez sem igaz ebben a formában, megoldás van erre is.
"- mert nyomtatót telepíteni rémálom, ez részben a gyártók sara is"
-Ahogy teljes egészében a gyártók sara, ha az összes periférikus hw elemem nem tudnám használni W7 alatt, mert nem írtak drivert. Pedig nem régi cuccokról van szó. XP alatt tökéletes minden. Ugye ne akarjanak rábeszélni egy komplett irodai cucc rebuyra?.:).
"- mert nem kezeli jól a memóriát, és ezért időnként a flash vagy maga az asztali környezet lefagyásához vezet"
-Megint lemaradtam valamiről....
A fő baj ott van, hogy ki mernek olyan verziót adni (okát lejjebb is említettem) amit én nagyon jó esetben mernék csak bétának nevezni. Stable-nek, vagy még csak RC-nek meg végképp nem. Ilyen rakás szerencsétlenség a 11.04 is. -
Stryker #111 Szerintem esélyesebb ,hogy a Guglinak lesz meg hamarabb a 200 millió (Android +ChromeBook),mint Canonical-nak ,akik fejlesztik az Ubit.
Talán Shuttleworth bácsi tud valamit ,amit mi nem ,hogy szerzödésbe kerülhet egy nagy hardwer gyártóval vagy kitudja.
Talán kisikerül javitani az Ubuntu első bugját. xD Első Bug
Hihetetlen ,mekkora arc a hapsi.xD Ilyen bugot postolni. -
DontKillMe #110 Amúgy, teljesen mellékesen..:Az asztali gépben is ATI vga van és az egyik notimban is. És semmi bajom. A notin 10.04 LTS van. Az asztalin Debian. Nem mondtam sehol, hogy minden űber fasza, csak azt, hogy ha ELŐRe gondolkodsz, megkímélheted magad egy csomó méregtől. Még egyszer idézem, mert látom ,nem megy mindig és íly későn a szövegértés (:_)):"ELŐTTE kell észnél lenni és akkor semmi gond. Mivel nem játszunk, grafikailag elég egy gyengébb rendszer."
-Brand HW+előre gondolkodva olyan hw vásárlása, ami (bármennyire furcsa, van ilyen lista) rajt van a linux általi hw support listen. Minden más csak nyekergés, meg kifogás, és a user hozzá(nem)értését mutatja. -
Ferrer #109 Szerintem a Firefox után már semmi akadálya, hogy egy újabb open source (linux) nyerjen hatalmas teret. De ez egy ördögi kör: ameddig nincs sok felhasználó, nem mennek az igazi szoftverfejlesztések, és ameddig nem megy a szoftverfejlesztés, nem fognak újabb felhasználók foglalkozni vele. A kezelhetőség a legutóbbi KDE kiadással tulajdonképp már meg is van, de azért valljuk be: egy átlagfelhasználónak egy idő után az agyára tud menni maga a linuxos felépítés.
- mert ha felraksz valamit, annak a fájljait össze-vissza dobálja (ha EGY útvonal lenne minden rendszerfájlhoz, futtathatóhoz, stb.. már sokat segítene)
- mert fórumokon még mindig parancsokkal segítenek a geekek
- mert a merevlemezek partícióit még mindig fel kell csatolni
- mert weboldalakon csak egyféle betűtípust ismer, és nem is könnyű a windowsos fontokat felrakni
- mert nyomtatót telepíteni rémálom, ez részben a gyártók sara is
- mert nem kezeli jól a memóriát, és ezért időnként a flash vagy maga az asztali környezet lefagyásához vezet
- stb. stb.
Amúgy teljesen jó! -
#108 drivert=hardvert ... bocs ... csak még mindig röhögök xDD -
#107 Valóban, ezt konkrétan nem írtam le, hogy "rengetegszer használom" itt, de írtam jónéhány tapasztalatot, ami alapján következtethettél volna arra, hogy nem csak 1-2x próbáltam a rendszert. Mivel rendszergazdának tanulok, 2 éve rendszeresen használgatom, tesztelgetem a linuxot (erre is írtam, hogy 4x is próbáltam dist-upgradeelni, ntfs-re is sokszor írok, mert elsődleges rendszerem azért még mindig a Win, és el kell érnem a dolgokat).
Én nem fikázom, hanem leírtam a hibáit - első sorban tapasztalataimra alapozva. Ha nem ingyenes lenne a rendszer, akkor ez nyugodtan lehetne fikázásnak nevezhető amúgy - bár akkor valószínűleg nem lenne olyan, aki nem szidná. :D
Az Ubuntuval egyébként nagyon nem vagyok megelégedve, ahelyett hogy egységesítenék a rendszert (ráerőltetnék mindenkire a gnome asztalt például, azt tökéletesítenék, és nem kubuntu xubuntu lubuntu, és most ez az új unity amit még eddig nem hallottam, hogy bárkinek is tetszene). Debian mind stabilitásban, mind sebességben aláássa (csakhogy példát is mondjak, asztalin 720p -s videót nem tudta beleakadozgatás nélkül lejátszani, debian az 1080p -s is tükörsimán viszi, kompizkocka forgatása közben is).
Persze ez meg macerásabb, nem otthoni felhasználóknak való, de legalább ha valami gond van, viszonylag egyszerűbb találni leírást (míg ubuntunál szinte minden verziónál másképp kell megoldani), meg belőni rajta a dolgokat, átláthatóbb is. Csak itt pláne nincs minden benne repoban/szoftverközpontban. -
#106 Jah, hogy linux őfelsége ALÁ vegyek drivert! xDDDD
Hát te kurvára el vagy tévedve hallod. Nem a felhasználónak kell kiszolgálnia az oprendszert hanem fordítva! :D -
DontKillMe #105 ..Evidens dolgokról beszélsz. Tudjuk, hogy úgy, általában nem elég jó az ATI(AMD) támogatottsága..
GO TO: "ELŐTTE kell észnél lenni és akkor semmi gond. Mivel nem játszunk, grafikailag elég egy gyengébb rendszer."
Nem játszunk..azt is írtam. ;). Olyan lapot kell választani..erre meg írtam azt, hogy hw választásnál ELŐTTE kell észnél lenni. Ki lehet váltani egy INT HD 3/4xx rendszert egy pici fogyis nvidia karival, ha akkora bibi. -
#104 Fejezzétek már be ezt a kezd hasonlítani dolgot mert egy k*rva szarul hangzik és egyben hülyeség is.
Inkább semmit ne írj. -
#103 " ... tehát ha nem egy gagyi hw-t teszel alá, ..."
Radeon HD4000-es széria szerintem messze áll a gagyi HW fogalmától, mégsem volt rendes driver neki ubuntu 10.04 alá több mint fél évig!