• Balumann
    "Megint csupa csupa olyat írsz ami winen is pont úgy van (a bafagyó programot anyukád ott sem zárja be, sőt sokszor te sem amikor úgy berakad hogy nyomogathatod az end processzt :D)."

De épp ez az, hogy Windowson ha "nem válaszol" a program, akkor szinte azonnal rá lehet kattintani, és erőltetve leállítani (winxp -n egy kicsit lassabban, de ott is általában, de ott mindenképpen gyorsabb processzek között), ha explorer.exe -vel történik, akkor újra is indítja magát ilyenkor. Persze nem mindig célszerű ilyenkor leállítani, mert lehet, hogy pár mp után visszajön, csak gondolkodik. Linux alatt már megtanultam, hogy ki kell tenni felülre a rendszerfigyelőt, amiben ki lehet lőni a dolgokat, bár ott is előfordult már, hogy megjelent az erőltetett kilépés, de olyan gyakrabban, hogy nem.

Ez az NTFS -es dolog érdekes, én se találom, hogy bárkinek is problémája lenne ezzel. Ismerőseim között nincs ilyen probléma, rendszergazda ismerőseim többsége maximum szerveren használ linuxot, aki használ, az meg nem használja így NTFS -es partíció mellett. Nekem mint említettem, desktopon és netbookon is nemegyszer volt problémám, ubi és debian alatt is. De akkor lehet, hogy nem az ntfs3g -ben van a hiba, csak akkor miben? ^^

Én az elmúlt 2-3 évben folyamatosan olvasom a windows és ubuntu topikot is, így nagyjából képben vagyok mindkét rendszer hibáiról. windowsal milliószor több tapasztalatom van, mégis jóval kevesebbszer futottam nagyobb akadályba, legtöbb rendszeren hibátlanul futott, mindenféle random hiba nélkül. A Windows hálózat kezeléséről egyetlenegy rendszergazdát nem hallottam még panaszkodni baszki, sem kezdőtől, sem profi mérnökinformatikustól, nekem se volt még soha vele problémám. Explorer.exe fagyott már le, mikor próbáltam leokézni a kapcsolatbeállításokat (bár lehet, csak én voltam türelmetlen), de akkor is elmentette, csak nem tudom mire várt. (de ez a jelenség is jó ha 2x volt).
    Nálam is van fennt pedig minden szar, Virtualbox, vmware workstation, openvpn, windows vpn beállítás is, tehát bőven van lehetősége összegabalyodni. Nem volt még semmi problémám vele.