Ubuntu - cél a 200 millió felhasználó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- hiba volt telepítéskor személyessé tenni a home mappádat, az letitkosítota az adataidat
- "sudo nautilus" a terminálba, és olyan nincs hogy nincs jogod
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Aztán új telepítés után létrehoztam 2 felhasználót, és szerettem volna hogy 1 mappához mindketten hozzáférjenek, szépen beírtam a mappa nevét a beállításokban, utána ismét nem indult el a rendszer, mert nem volt valami jogosultság...
Szintén grub-ban kellett valamit terminálozni hogy mûködésre bírjam.
Jó egyébként, tetszik, de aki azt mondja, hogy átlag felhasználónak jó, az hazudik, vagy nem tudja, hogy egy átlag felhasználó mennyire ért a gépekhez😊
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
és a 2800 mhz-es celeronon szaggatnak a 480p youtube videók... XP alatt tökéletesen mentek.
Nagyobb játékokra még mindig nem alkalmas, és tényleg nincs értelme, mert sokkal rosszabbul mennek, mint Win alatt.
Elõször a telepítésnél kifagyott 11.04.
Másodszor a 64 bites 11.04 verziót toltam fel egy AMD-s 2 magos gépre. Indítás után folyamatosan újraindul, miután beírtam a jelszót. No komment.
Harmadszorra egy 10.10-et raktam fel, az feltelepült rendben, de nem látta a wifit.
Negyedszerre 11.04 32 bitest próbáltam, na az legalább live CD módban elindult (epic hogy pont az AMD változat nem ment a gépen) felénél kijött egy error hogy I/O hiba (itt valszeg a CD RW volt szar)
Most 5ödszörre próbálom a kubuntut...
Anyám gépére régen próbáltam feltuszakolni a 8. valahányat, vagy 2-3x összeomlott egy frissítés után. Most végre megy rajta a 10.10 32 bit, hálaégnek nem volt még vele bajom
AMD-s notira egyszer próbáltam felrakni 8. valahányat már a telepítõ indulásnál kifagyott csontra.
Vagy peches vagyok, de hogy baseball ütõvel verném véresre aki kiadja ezeket az instabil fosadékokat... ááá számtalan órám ráment már a parancssorban baszkodásra.
Komolyan inkább Windows és a vírusok mint ez a romhalmaz.
Már 2 gépcserét megélt úgy hogy nem lett újratelepítve! Bekapcsolom, megy. Örül az új hardvernek 😄
Lehet hogy a szerencsések közé tartozom? Laptopomon szintén ubi van amióta megvan (2 éve lassan) és minden gond nélkül megy.
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
Azzal meg egyet kell értenem, hogy egy aktív felhasználó esetében (aki nem csak netezik és zenéthallgat) egy Windows xp akár még stabilabb is lehet mint az adott linux. személy szerint én eddig többszö9r telepítettem linuxot újra a saját gépemen mint windows-t. (bár ha Widows csinálna külön partíciót a dokumentumoknak, ahogyan azt linuxnál lehet csinálni, és nem kellene szarakodni mindig az archiválással lehet hogy a windowst is fél évente újratenném...) DE ki kell hogy mondjam, hogy egy jól, bölcsen konfigurált windows XP, vagy 7, tud hosszútávon stabilabb lenni mint mondjuk az ubuntu. Pl egy win telepítése után egy fél napot vesz nálam igénybe hogy letiltsam azt a tengernyi memória zabáló szolgáltatást amik mind a kérésem nélkül települtek, és szükgségtelenül futnak a háttérben...
Ubuntuval pedig mint disztribúcióval az a bajom, hogy kérés nélkül telepít fel egy rakat cuccot. Többnyire Alternate-rõl telepítek fel egy konzolos rendszert, és a konzolból húzom fel rá pontosan azokat a programokat amikre szükségem van (akár egy Windows telepítés után a drivereket...) Ha az ubuntu desktopot ahogy van telepítem utána fél nap itt is hogy leszedjem azt a rakat programot amire nincs szükségem... Miért nem tudja egyik "cég" sem úgy szálítani a rendszeret hogy mondjuk az elején a telepítésnél lehessen választani a települõ programok, ill. szolgáltatások közül? Ezt pl a Fedora, és a openSUSE esetében egész jól megoldották, nem tudom, az Ubuntunál, és a Debiannál miért nem lehet a településnél AKÁR egyesével kiválasztani a programokat (debiannál lehet választani hogy milyen célra szeretnéd használni, desktop, vagy developement, vagy server, stb, de ez még mindig rohadtul kevés...)
Ki a rákot érdekel a gép konfigurációm?
Wine meg nem megoldás játékokra, aki szerint igen az amatõr, pontosan a directx-opengl konverzió miatt!!!
A
"Linuxszom van..tok kiraly, csak kell 1 windows emulator, hogy rendesen ki tudjam hasznalni..." Ouch😄)
És egyenlõre semmi jel, hogy ez változzon. Úgy tudom a legutóbbi Wolfensteint (Doom3-as motor) például átírták DX9-re. Mondjuk most a Rage megint OpenGL-es lesz, kíváncsi leszek rá.
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
Magával az ubuntuval már nincs túl sok gond. Barátnõmnek kifejezetten tetszik, de nincs rá egy értelmes képszerkesztõ amit könnyen lehetne használni (pl photoscape) és õ nem akar windows meg linux között ugrálni vagy megtanulni egy gimpet használni... mint ahogy az átlag user sem akar.
ilyenekre kéne oda figyelni és terjedne rendesen
Másik topikban is írtam ,ez az egész kb. olyan, mint azok a kijelentések, hogy a Linux tökéletesen kezeli az NTFS fájlrendszert - netbookomon és itt asztali gépen, Ubuntu és most Debian után is (nem meglepõ, mivel ugyanúgy az NTFS-3G modult használja) minden 3. alkalommal chkdsk -et kell futtatnom, hogy visszahozzam a sérült/törölhetetlen fájlokat. Vagy hogy a dist-upgrade biztonságos, 4x próbáltam (Ubuntu 9.10 -rõl 10.04 -re, 10.04-rõl 10.10 -re, Ubuntu Studio alatt is meg Linux Minten is, mikor kijtöt az újabb, mindig újratelepítés lett a vége, mert olyan fatalerrorokat, meg random hibákat kaptam, hogy öröm volt nézni).
Sok esetben nagyon jó alternatíva a Linux, ezt nem tagadom, én is használom, mert jól elbaszakodok vele, rendszeresen tanulom suliban is, rokonomnak is raktam fel a lassabb asztalijára Debiant (ubuntut arra sem sikerült használhatóan beállítanom, se 10.10, se 10.04), és agyon dícsérik, de mellette ott a laptopon a Win7, azon annyira nem vágynak linuxra valahogy.
Debian jóval macerásabb az Ubuntunál (bár sok a közös fejlesztõjük, így rengeteg dolgot át vett ubitõl, ami nem elhanyagolható, volt ez még rosszabb is), de aki használta az valószínûleg tudja, hogy mind stabilitásban, mind sebességben agyonveri az Ubuntut, és valahogy jóval egységesebb is.
Ubuntunál most megint egy szép váltás, Unity felületre, programozó ismerõsömön kívül még nem hallottam bárkitõl is, hogy dícsérte volna, csak olyat, hogy "még nem ajánlom", pedig már stable.
Nem stabil, nem egységes még a rendszer, sok hibája van, ezért nem is nagyon mernek rá fejleszteni sem.
Remélem, hogy ez meg fog változni a közeljövõben, és hogy még inkább átveszi a Windowsok helyét. De egyelõre nem kell össze-vissza hazudozni a stabilitásról, biztonságról meg gyorsaságról, mert ez jelenleg nincs így.
Ha lesz Adobe programcsomag (Creative Suite), kifogja megvenni? Senki!
Aki ki tudja fizetni eredetiben, annak nem pénz egy win7-et sem(24E Ft) megvásárolni - akkor meg minek használjon másik rendszert?
Teljesen milyen rendszert használ az illetõ Magyarországin a win7 is ingyen van, hiszen fel megy az ncorre-ra vagy elkéri a barátjától és kész, senkit sem fog érdekelni, hogy mennyire jogtiszta.
Amíg kezeket nem vágdosnak le, mert nem eredeti szoftvert használsz, addig nincs értelme az ingyenesség nem ingyenességrõl beszélni...
Ha meg Linuxra is lennének fizetõs szoftverek ugyancsak annyian vásárolnák meg mint win-re.
Nekem nem fáj, akármit használhat akárki 😊
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT