182
-
Ahoy #22 Szar szemét szar ócskaság. Pont ma foglalkozok egész nap a dologgal. Új gépre 5x próbáltam telepíteni, 4 féle verziót.
Először a telepítésnél kifagyott 11.04.
Másodszor a 64 bites 11.04 verziót toltam fel egy AMD-s 2 magos gépre. Indítás után folyamatosan újraindul, miután beírtam a jelszót. No komment.
Harmadszorra egy 10.10-et raktam fel, az feltelepült rendben, de nem látta a wifit.
Negyedszerre 11.04 32 bitest próbáltam, na az legalább live CD módban elindult (epic hogy pont az AMD változat nem ment a gépen) felénél kijött egy error hogy I/O hiba (itt valszeg a CD RW volt szar)
Most 5ödszörre próbálom a kubuntut...
Anyám gépére régen próbáltam feltuszakolni a 8. valahányat, vagy 2-3x összeomlott egy frissítés után. Most végre megy rajta a 10.10 32 bit, hálaégnek nem volt még vele bajom
AMD-s notira egyszer próbáltam felrakni 8. valahányat már a telepítő indulásnál kifagyott csontra.
Vagy peches vagyok, de hogy baseball ütővel verném véresre aki kiadja ezeket az instabil fosadékokat... ááá számtalan órám ráment már a parancssorban baszkodásra.
Komolyan inkább Windows és a vírusok mint ez a romhalmaz. -
#21 Csakhogy pozitív pálda is legyen, én ubuntuzok már nem is tudom mióta. Megy szépen évek óta, mindig frissítek, nem kell újratelepíteni. Az elmúlt évek alatt csak párszor sikerült megfagyasztani, többnyire játékokkal. Csak úgy magától nem emlékszem hogy megfagyott volna.
Már 2 gépcserét megélt úgy hogy nem lett újratelepítve! Bekapcsolom, megy. Örül az új hardvernek :D
Lehet hogy a szerencsések közé tartozom? Laptopomon szintén ubi van amióta megvan (2 éve lassan) és minden gond nélkül megy. -
#20 Habár nem vagyok egy professzionális felhasználó, azért szedtem már én is darabokra mind a linuxot, mind a windows-t. Többnyire ubuntut használok habár voltak kiítéréseim mindenféle distró felé. Tény hogy a Linuxon való windowsos játék(WINE-n keresztül), nem a legkényelmesebb dolog, és habár sok játék fut , a kedvenceim vagy szaggatnak vagy el sem indulnak...
Azzal meg egyet kell értenem, hogy egy aktív felhasználó esetében (aki nem csak netezik és zenéthallgat) egy Windows xp akár még stabilabb is lehet mint az adott linux. személy szerint én eddig többszö9r telepítettem linuxot újra a saját gépemen mint windows-t. (bár ha Widows csinálna külön partíciót a dokumentumoknak, ahogyan azt linuxnál lehet csinálni, és nem kellene szarakodni mindig az archiválással lehet hogy a windowst is fél évente újratenném...) DE ki kell hogy mondjam, hogy egy jól, bölcsen konfigurált windows XP, vagy 7, tud hosszútávon stabilabb lenni mint mondjuk az ubuntu. Pl egy win telepítése után egy fél napot vesz nálam igénybe hogy letiltsam azt a tengernyi memória zabáló szolgáltatást amik mind a kérésem nélkül települtek, és szükgségtelenül futnak a háttérben...
Ubuntuval pedig mint disztribúcióval az a bajom, hogy kérés nélkül telepít fel egy rakat cuccot. Többnyire Alternate-ről telepítek fel egy konzolos rendszert, és a konzolból húzom fel rá pontosan azokat a programokat amikre szükségem van (akár egy Windows telepítés után a drivereket...) Ha az ubuntu desktopot ahogy van telepítem utána fél nap itt is hogy leszedjem azt a rakat programot amire nincs szükségem... Miért nem tudja egyik "cég" sem úgy szálítani a rendszeret hogy mondjuk az elején a telepítésnél lehessen választani a települő programok, ill. szolgáltatások közül? Ezt pl a Fedora, és a openSUSE esetében egész jól megoldották, nem tudom, az Ubuntunál, és a Debiannál miért nem lehet a településnél AKÁR egyesével kiválasztani a programokat (debiannál lehet választani hogy milyen célra szeretnéd használni, desktop, vagy developement, vagy server, stb, de ez még mindig rohadtul kevés...) -
#19 Keress rá "corkscrew photoshop"-ra neten. kattintasz kettőt és wine segítségével van egy photoshop cs5-öd linuxra! -
#18 Addig amíg a windows is meg a linux is ingyen van - egyik legálisan, másik illegálisan, de senki le se szarja - addig a tucattermék kerül a gépekre, attől teljesen függetlenül hogy a későbbi használatra melyik a megfelelőbb.
Wine meg nem megoldás játékokra, aki szerint igen az amatőr, pontosan a directx-opengl konverzió miatt!!! -
#17 egyféleképpen lehetne meg a 200millió linux felhasználó asztali gépen: ha a microsoft elkezdené megszívatni a nem fizető windowshasználókat mittudomén olyan frissítéseket adna ki ami tönkreteszi a windows, sokan letiltanák a frissítéseket, páran mennének eredeti windowst, de sokan váltanának linuxra. -
cateran #16 Annak valoban sok ertelme van...Nem egyszerubb Win-t felrakni es nativan futtatni oket?:D (kicsit olyan erzes fogott el, mint amikor a nepek felkocsikaztak a Mecsek oldalara "kirandulni"..megalltak az 1. helyen, leultek 1 asztalhoz, bezabbantottak a hazaibol, elucsorogtek kicsit, aztan irany haza...Utana meg ujsagoltak, hogy voltunk kirandulni...jah
"Linuxszom van..tok kiraly, csak kell 1 windows emulator, hogy rendesen ki tudjam hasznalni..." Ouch:D) -
#15 Azt esetleg szabad tudni, hogy a barátnődnek amúgy milyen képszerkesztési funkciókra van szüksége? -
wednes #14 Nem is mondtam, hogy nem létezik semmi más a DX-en kívül. Csak annyit, hogy uralja a területet, annyira, hogy lehet nyugodtan egyeduralomnak is nevezni.
És egyenlőre semmi jel, hogy ez változzon. Úgy tudom a legutóbbi Wolfensteint (Doom3-as motor) például átírták DX9-re. Mondjuk most a Rage megint OpenGL-es lesz, kíváncsi leszek rá.
-
Chris05 #13 Wine. Még starcraft 2-t is lehet tolni Ubuntu alatt, nemhogy Photoshop-ot. -
MiZY #12 A kepszerkesztes lejart lemez. Mas nincs a tarsolyodban? :D -
#11 Egy program csomag szerintem sem fogja megváltani a világot. De azért egy-két értelmes képszerkesztő mindenképp el kéne :)
Magával az ubuntuval már nincs túl sok gond. Barátnőmnek kifejezetten tetszik, de nincs rá egy értelmes képszerkesztő amit könnyen lehetne használni (pl photoscape) és ő nem akar windows meg linux között ugrálni vagy megtanulni egy gimpet használni... mint ahogy az átlag user sem akar.
ilyenekre kéne oda figyelni és terjedne rendesen -
#10 Legalábbis te így látod, a valóság az, hogy többnyire igenis olyanok írnak véleményeket - többnyire a Windows javára, akik azért jobban ismerik a Linux rendszereket is. Továbbra sem értek egyet a véleményeddel, az Ubuntut pl. személy szerint nem találom gyorsabbnak a Windowsoknál (alapjáraton persze igen, de rengetegszer láttam már szétfagyni linuxot is, jóval kevesebb alkalmazás mellett, mint amennyit windowson), és összeomlasztanom is sikerült nem egyszer - pedig általában nem akartam túlságosan speci dolgokat beállítani.
Másik topikban is írtam ,ez az egész kb. olyan, mint azok a kijelentések, hogy a Linux tökéletesen kezeli az NTFS fájlrendszert - netbookomon és itt asztali gépen, Ubuntu és most Debian után is (nem meglepő, mivel ugyanúgy az NTFS-3G modult használja) minden 3. alkalommal chkdsk -et kell futtatnom, hogy visszahozzam a sérült/törölhetetlen fájlokat. Vagy hogy a dist-upgrade biztonságos, 4x próbáltam (Ubuntu 9.10 -ről 10.04 -re, 10.04-ről 10.10 -re, Ubuntu Studio alatt is meg Linux Minten is, mikor kijtöt az újabb, mindig újratelepítés lett a vége, mert olyan fatalerrorokat, meg random hibákat kaptam, hogy öröm volt nézni).
Sok esetben nagyon jó alternatíva a Linux, ezt nem tagadom, én is használom, mert jól elbaszakodok vele, rendszeresen tanulom suliban is, rokonomnak is raktam fel a lassabb asztalijára Debiant (ubuntut arra sem sikerült használhatóan beállítanom, se 10.10, se 10.04), és agyon dícsérik, de mellette ott a laptopon a Win7, azon annyira nem vágynak linuxra valahogy.
Debian jóval macerásabb az Ubuntunál (bár sok a közös fejlesztőjük, így rengeteg dolgot át vett ubitől, ami nem elhanyagolható, volt ez még rosszabb is), de aki használta az valószínűleg tudja, hogy mind stabilitásban, mind sebességben agyonveri az Ubuntut, és valahogy jóval egységesebb is.
Ubuntunál most megint egy szép váltás, Unity felületre, programozó ismerősömön kívül még nem hallottam bárkitől is, hogy dícsérte volna, csak olyat, hogy "még nem ajánlom", pedig már stable.
Nem stabil, nem egységes még a rendszer, sok hibája van, ezért nem is nagyon mernek rá fejleszteni sem.
Remélem, hogy ez meg fog változni a közeljövőben, és hogy még inkább átveszi a Windowsok helyét. De egyelőre nem kell össze-vissza hazudozni a stabilitásról, biztonságról meg gyorsaságról, mert ez jelenleg nincs így. -
Major #9 Teljesen mindegy milyen rendszert használ az illető... -
Major #8 Végül is mikor is jött ki a Doom3? 2004!
Ha lesz Adobe programcsomag (Creative Suite), kifogja megvenni? Senki!
Aki ki tudja fizetni eredetiben, annak nem pénz egy win7-et sem(24E Ft) megvásárolni - akkor meg minek használjon másik rendszert?
Teljesen milyen rendszert használ az illető Magyarországin a win7 is ingyen van, hiszen fel megy az ncorre-ra vagy elkéri a barátjától és kész, senkit sem fog érdekelni, hogy mennyire jogtiszta.
Amíg kezeket nem vágdosnak le, mert nem eredeti szoftvert használsz, addig nincs értelme az ingyenesség nem ingyenességről beszélni...
Ha meg Linuxra is lennének fizetős szoftverek ugyancsak annyian vásárolnák meg mint win-re.
Nekem nem fáj, akármit használhat akárki :) -
#7 OpenGl is van a világon, pl. ID játékok kijöttek Linuxra, még a Doom3 is. Ha lesz Adobe programcsomag (Creative Suite), akkor azzal szerintem már áthúznak annyi felhasználót, hogy beinduljanak a játékok is. -
wednes #6 DirectX egyeduralom mellett nem lehet Win nélkül játszani. -
#5 Nah én most lépek játszani:D(muszáj volt) -
Rotyoka #4 Ezt mindenki tudja, de mindjárt jönnek a Windows rajok, akik életükben nem próbáltak még ki Linuxot de ő szerintük mindent tudnak róla. -
WiZe #3 Abszolút egyetértek! Én is használtam pár napig, de előtte is kacérkodtam párszor vele. Ha egyszerűen meg lenne oldva, hogy játszani is tudjak rajta, akkor tartósan azt választanám Hangsúlyozom egyszerűen! -
NullZ3r0 #2 Ráadásul biztonságosabb és gyorsabb is. -
Rotyoka #1 hajrá hajrá. Otthonra egy egyszerű embernek aki netezik, letölt, filmezik de nem játszik az Ubuntu 11.04 TÖBB MINT megfelelő, sőt még jobb is mint a Windows mert sokkal egyszerűbb és nem kell a programokkal sem szarakodni