Hogy őszinte legyek, nem igazán érdekel az elvakult linux fanok ilyen típusu véleménye. Én világosan leírtam, hogy nem vagyok egyáltalán a Linux ellen, én is rendszeresen használom, tanulom is, sok mindenre nagyon jó alternatíva. Ettől függetlenül rengeteg problémával találkoztam, amikkel Windowson nem, akármennyire is "égetem magam", a problémák akkor is ott voltak. Mostmár lassan 2 éve olvasom rendszeresen a linuxos (ubuntu) topikot is, így képben vagyok, hogy milyen problémák jelentkeznek időnként rajta. Windowson milliószor több tapasztalatom van, ez tény. (persze nyilván csak hazudok, hogy közel sem tapasztaltam annyi gondot rajta, mint linuxokon...).
Ha nem lenne ingyenes, mindenki agyon szidná, hogy egy bughalmaz (így is, akinek olyan tapasztalatai vannak, mert éppen olyan hardverkörnyezetben próbálta, amit nem szeret), és kurva messze van a Windowsoktól. Igen, a Windowsoknak meg van a hátrányuk, hogy idővel teli szemeteli magát, és így másfél 2 évente (korábban ez fél vagy 1 év volt) újra érdemes tenni. Túl sok problémát ez sem jelent, nem véletlenül vannak kitalálva a partíciók, meg a regisztry kimentés lehetőség, stb.. (elvesz kb. 3-4 órát a 2-3 évből). Munkahelyi környezetben, ahol nem telepítgetnek rendszeresen, erre még ritkábban kerül sor, de arra meg ott van a lehetőség, hogy image fájlból újrakapják az egész rendszert seperc alatt.