397
Magicka az Arrowhead Game Studios-tól
  • armageddon666
    Szerintem gyakran előfordulna 4+ karakter egyszerre való leütése, amit a billek nagy része nem szeret.

Egyébként ezt hogy lehet controllerrel? El nem tudom képzelni.
  • RAZOR27
    coop-ba nemlehet szimplán player2-re kiosztani gombokat a billenytűzetről? 1 gépen szeretnénk játszani, de kontrollerrel ez kész pokol :S
  • Shiwo
    nah, én is hozzáteszem akkor a véleményem...a játék bugos, de nem játszhatatlanul, más legendás játékok is tartalmaztak legalább ennyi bogarat (pl Fallout 2)....ház mögé berepülés..a legtöbb helyről én ki tudtam jönni, de ha nem, akkor magam alá tettem valami jó kis varit, ami kirepített onnan..(már nem emlékszem, hogy melyik is volt..akna vagy tűzgolyó vagy ilyesmi)..tán 2szer volt olyna, hogy újra kellett kezdenem a pályát, mert nem tudtam kijönni...multit nem próbáltam, nem tudom mennyire gázos...a játékban amúgy vannak olyan részek, ami kihívást jelent..egészen addig, míg az ember rá nem jön, hogy mi a leghatékonyabb az adott esetben...próbálkozni kell többféle dologgal... pl kloffolósokat érdemes fagyasztó bombával megkínálni, és szétlőni, mire felenged..az ágyus ha nem vagy közvetlen közel, akkor felváltva lő..egyet felfele (motar vagy melyik fegyver ilyen) egyet meg közvetlen rád irányítva...a felfele lövést simán ellehet kerülni, és olyankor lőni kell, mint az állat...majd felrántani a pajzsot elég, hogy a célzott lövését felfogja...főbosszt én úgy oldottam meg, hogy kimentem a jobb szélére, olyankor csak az egyik kezéből lőtt, azt meg a pajzzsal hárítottam..a vortexet középre tette, az meg nem zavart, elég messze voltam...

szvsz jó kis játék lett ahhoz képest, hogy hányan készítették, nem érdemlik meg a fikázódást..
  • Fabio Capello
    qfqfasa és meg van oldva a dolog :D
  • Nabunaid
    Hát ja, azok a sziklák elég gyilkosak tudnak lenni. Ott egyébként érdemes elementált idézni, amíg azzal bajlódik te is ki tudod ütni egy feltöltött ötös föld varázslattal. Amúgy is szeretek azzal a varázslattal kaszálni, főleg a sorban érkező törpe harcosokat...
    Amúgy elég vicces, hogy a törpe papok nem néznek se Istent, se Máriát, csak küldik a sziklákat, saját harcosaikat gyilkolva... Fanatikus barmok! Amúgy érdemes itt is időt lassítani+sima jéggel lefújni őket, akkor van idő feltölteni egy ütős varázslatot, a törpe papok sem lesznek olyan ficánkolós kedvükben...
  • armageddon666
    Csak a tömegben nem veszem észre. Főleg ha képernyőn kívülről lő :) Igazából utólag is csak a nagy defeat kiírásból látom hogy valami megölt :D
  • Peakman
    Fogod és elegánsan odébb lépsz, elég sokáig töltik azt a varázslatot.
  • armageddon666
    Illetve akkor jól vettem észre, hogy pajzsnál van knockback. Csak sosem volt kedvem megbizonyosodni róla :D

Az imba spellek meg vicces is lenne ha átjönnek a tetőn :D Mondjuk még a meteor showert megérteném :D ez a lávás pályán mondjuk nagy gáz, most ott akadtam el soloban :S

Yetiket megkerülöm, lépcső aljára falat teszek, ajtó előtt tűz, bemegyek, ott még kis szaladgálás... A lávás részig így el tudok jutni, ott viszont instantkilles köveket dobálnak rám a varázslók :(
  • armageddon666
    ASF a gyorsítás :)
    A-D ütik egymást
  • Nabunaid
    Na, mióta végigjátszottam alig néztem fel, de látom feléledt a topik. Az orkos pályán a "kloffos" és "ágyús" ellenfelekhez pár szót, illetve a farkasemberekhez.

Ezen a pályán már elérhető az idő lassítás (R+E) talán nem is véletlen. Ajánlom még mellé a gyorsítást (A+S+D). Felgyorsítva, miközben az idő meg le van lassítva, kizárt, hogy elérjen akár egyetlen ágyú lövedék is mert egyszerűen elfutsz a becsapódás helyéről, rém egyszerű. A másik, hogy oda kell futni az "ágyús" közelébe és két villámcsapásra halott, lőni sem lesz ideje. Ugyanez a "kloffos" ellen. Én mindig leraktam magam elé egy R+R+R+R+E jégfalat ami agyonlassítja a népet plusz az idő lassítás és kényelmesen van időd mindenre. Még a mágusokat is ezzel vágtam agyon, egyszerűen über gyilkos a villámcsapás. Marha jó, ahogy a farkasemberek lassítva dobják el a pajzsukat a villámcsapás után! Az erőd bejáratánál, mikor kivonul a kapun 6-8 farkasember, 2 mágus, egy "kloffos" és talán még 2 ork felderítő (a karddal ugrálós fajta), ott időlassítás+gyorsulás és őket megkerülve futás a hídhoz. Oda jégfalat, aztán a híd túloldaláról tolni a villámot, senki sem fog elérni hozzád.

Ha sok kisebb ellenfél van mint pl. az íjász goblinok vagy az ugráló szatírok, ott nem javaslom az energia pajzs használatát mert minden egyes találatra elesel /így működik a pajzs.../. Ha meg elestél, könnyen körülfognak. Inkább sérülj, de maradj mozgásban. A goblinok ellen, ha kicsit messzebb voltak mindig a tűzvihart használtam ahogy az élőhalottaknál is. Robbantós goblinok különösen szeretik mert egyből felrobbannak tőle!

Sajnos a villámcsapás belső helyiségekben nem működik, ahogy a hóvihar, eső, meteorzápor és társai sem, ott sajna ügyeskedni kell. A jetik ellen javaslom a fear+halál idézést, nálam gyakorta egyetlen ütéssel két jetit ölt meg a kaszás... Esetleg a sziklafalat magunk köré+halál idézés csak ugye az a baj, hogy ha a halál ránk támad, akkor nullify-t kell varázsolni és a sziklafal is el fog tűnni, a jetik meg már rajtunk is vannak.

Egyébként a végére a leggyilkosabb skillem a fear lett, láthatatlansággal, jól helyezkedve még Beholdert is ugrattam szakadékba vele, de törpék egész seregét is. Ravasz, gyors megoldás, nem kell szenvedni az elementálokkal. Még a végén az egyik főbosst is szakadékba ugrasztottam a rémisztéssel...

A végén a legvégső bossnál legyen fent egy területi energia pajzs, ez éppen annyit fog fel, hogy a kétoldali energia lövedékek ne ártsanak neked, de az utolsó lövedék után el is tűnik és mehetnek a villámcsapások. Pár kör után fussunk ki az egyik szélére, mert varázsol majd középre egy vortexet.

Hirtelen más fontos nem jut eszembe, másodjára villámgyorsan végigértem a játékon.
  • Zomil
    Sztem az sem kis munka volt, h ennyi utalást belepréseljenek a játékba :)
  • armageddon666
    egy S-t még érdemes belekeverni a nagyobb range meg dmg miatt.
    ---

Peakman, te nem érted... nem a játék lett megszólva, hogy mekkora szar, nincs benne hú de AI, hanem hogy figyelembe véve ezt, irreálisan nagy a fejlesztési idő.

Egyébként szerintem nem, a 1,5 év nagyrészét simán elvitte a tervezés, az artworkök, meg hasonlók.

(+ egy teljesen új nyelvet kellett feltalálniuk :DDD)
  • Peakman
    Van. De úgylátszik nemérted a lényeget. Aláírom, itt kicsit suták a mágus ellenfelek, de azt mondom így is nehéz egyeseknek.
  • Fpocok
    Aha... akkor ez az én saram, nem a játéké... Amúgy a QRR-t sokszor használtam, az le is lassítja az ellenfelet.
  • armageddon666
    Igen :D
    QR = RQ = jég
    QF = FQ = gőz
    QvalamiR is jég lesz.
    Szóval valószínűleg mást próbáltál és azért nem jött elő :)

• Zomil
    F+Q=göz, Q+R=jég
  • Fpocok
    Miért? Nem csak 5öt lehet kombinálni? Csak mert nekem a meteornál 5 volt és nyomtam azt de semmi. Mondjuk valamiért az ikonok is más színűek voltak, akkor lehet, hogy az egyik az mondjuk több elemből áll?
  • armageddon666
    Nem hiszem, hogy törés miatt. Biztos nem "írtad el" őket? Én is néztem, hogy valami nem stimmel néhány spellnél, aztán rájöttem, hogy rosszul castolom, pl. Conflagratenél... QFFFQFFQ asszem én meg mindig QFFQFFQ... próbáltam, de ugye a QFFQ-t összevonja két gőzzé, és a sorrend itt számít :\
  • Fpocok
    Pl thunderbolt vagy meteor... hiába nyomtam be, nem vette be, nem castolta el (Na most ez tényleg lehet a törés miatt van, de az összes bugra ez nem lehet kifogás)
  • Zomil
    Nekem legjobban A+S+A+S+R jött be aoe-be nyomva meg beam-ként nyomva is, ha meg nagyon közel kerülnek akkor meg vizet locsolni rájuk és már meg is fagytak :)
  • Zomil
    "Bizonyos spelleket nem lehetett megcsinálni."

Ezt kérlek fejtsd ki :)

Amugy én semmi ilyen buggal nem találkoztam a játék végigjátszása alatt amit te pár pálya alatt tapasztaltál.
  • armageddon666
    QFQFASA 3 mp alatt szétszedi a legizmosabb lényt is ^^
    Illetve annál a résznél már valszeg megvan a Thunderbolt
    QFASA+space, ami általában instant-kill, erősebb meg páncélozott lényeknél nem.

Szóval van még variáció...

durva még a SRED, jó kis sebző fagyasztó fal... illetve van asszem az AREA ami meg hóesős villámos fal, stunnol, lassít, sebez. Illetve az ASF-nál jobb az ASR, bár nem sebez annyit, de alig tud mozdulni az ellenfél tőle. illetve egy gyors QS után RS, és jégtömbbe vagy...

Esetleg esőfelhőket idézel magad elé, kicsit hátrébb meg hőesést. Ahogy a nedves lényeg beérnek a hóesésbe kockává fagynak :)

Vagy rakhatsz le Arcane bombákat a talajra magad mögé és belekiteolod az ellenfelet...

De van még lehetőség biztosan.
  • Fpocok
    Már letöröltem, nem fogom tovább vinni.
    Én az ASF-et találtam legerősebbnek, na meg az elektromos lángolós spellt ami többet is sebzett.

Bug:
    Beütnek ház mögé, nem tudok mit csinálni.
    Grafikai bugok.
    Bizonyos spelleket nem lehetett megcsinálni.

Persze mondhatjátok, hogy tört miatt van... viszont én eredetin is hallottam ilyeneket.
  • armageddon666
    élménybeszámoló... na, nem tudok írni :D

ha begangelnek, mind knockbackel jó ütemben, akkor kampec.

a kloffos gyakorlatilag instant kill bármit csinálsz. kivéve ha elkerülöd...

az ágyústól messze kell maradni, akkor van időd lövés után elkerülni a becsapódás helyét.

ASF gyenge.

minor spoiler: ha továbbjutsz jön rád 2 warlock, egy kloffos (vagy ágyús?), 6 páncélos farkasember, meg még néhány ugrálós furcsa beastman...

Nem vitatom, hogy bugos játék, de amiket mondtál.... feature, nem bug.
  • armageddon666
    Szép élmény beszámoló, csak nem látom benne hol a bug :)
  • Fpocok
    Na kipróbáltam. MW2 óta nem veszek semmi olyat, amit nem próbáltam ki előtte... mondjuk BO kivétel volt... el is adtam két héttel később...

Szóval jópofa meg minden. És kibaxottul bugos egy szar. Beesek ház mögé (többször) volt olyan rész, ahol állandóan beütöttek azt beszorítottak és nem tudtam mit csinálni. Van egy pálya, amikor a csatamezőn vagyunk és egy kar van az elején... szóval ötödszörre sikerült megölnöm a kicsiket, meg a nagy ágyusat, aki állandóan eltalált és úgy elrepültem egy random irányba... szóval nagy nehezen megcsinálom, aztán utána van egy kar, meghúztam... kijött egy szörny... löttem a ASF-el... már majdnem meghalt... erre rám vert egyet a kloffossal... 5000... meghaltam. Ezután még háromszor próbáltam eljutni oda, de nem sikerült. Állandóan beragadtam meg repültem össze vissza.

Ezt a játékot nem kellett volna így kiadni. Dolgozhattak volna még rajta pár hónapot... még 8 updattel később is bugos. Még jó, hogy nem ugrottam egyből neki steam store-nak.
  • armageddon666
    "Jaaa, hogy a szörnyek 2 másodperccel később szaladjanak oda hozzád?"

Van fogalmad róla, hogy mi az AI?
  • Peakman
    Minek is? Jaaa, hogy a szörnyek 2 másodperccel később szaladjanak oda hozzád? Torchlight-ban sem volt valami nagy AI, pedig ott aztán lett volna mihez adni.
  • armageddon666
    nem arról van szó, hogy a torchlighthoz több ész kell, hanem hogy a Magickánál buta / nincs AI ...
  • Peakman
    Mert a Torchlight aztán komolyabb agymunkát követelt meg mint egy pasziánsz ...
  • Zomil
    Tekintsünk el attol, h én is programozo vagyok...
    A játékot 7ember fejlesztette/fejleszti, egy alap kezdetleges xbox-os verzioval nyerték meg, ha jól tudom a paradox versenyét. Ez az elsö játékuk. Ha megnéznéd elég sok munka volt vele, minden 2. sarkon egy utálast találsz akár film akár játékkal kapcsolatban. Ehhez hozzájön a zseniális szinkron, stb.

Jah, 2-3 honap alatt össze lehet dobni azt amivel a versenyt megnyerték(nem tudom mennyi ideig készült), de az még messze van egy olyan verziotol amiért pénzt lehetne kérni...

Torchlight meg aligha jó példa...az meg egy egyszerü diablo klon, random generált dungeon-ökkel, ami abbol áll, h minél lejjebb mész annál erösebb szörnyek jönnek...Még csak az online résszel se kellett foglalkozniuk, mivel az nincs benne...
  • armageddon666
    Én 7 emberről tudok. Amiből 2 programozó.
    A többi helyénvaló.
  • MerlinW
    Tekintsünk el attól, hogy programozó vagyok, így felhozom példának pl a Tourchlight-ot, ami cseppet hosszabb, minőségibb és komplexebb játék, 13 hónap alatt készült el. Ha nagylelkűek akarunk lenni, felezzük ezt meg Magickának, ami fél év. Ebből a fele a tervezés, fele a programozás.

A játék maga technikailag semmi. Adott egy alapvető 15 éves múlttal rendelkező izometrikus technológia (amit ráadásul nem is ők fejlesztettek, hanem az MIT ingyenes OGRE motorját használják), rajta AI mentes minimálisan script-elt monszterek, és a varázslat része, ami kb egy pasziánsz lekódolásával egyenlő. Egyedül a multi és a "művészeti" része az ami érdemi munkát kívánhatott. Minderre volt 20+ emberük.

Szóval senki se mondja nekem, hogy akár 5 programozó 2-3 hónap alatt napi 8 óra munkával nem tud lekódolni egy ilyen játékot licenszelt motorral.
  • Zomil
    Huhh sok hsz jött akkor sorban:
    "durván 2-3 hónap alatt össze lehet rakni egy ilyen játékot"
    nem igazán :) az Arrowhead is kb. 1,5 évig csinálta

Final Fantasy VII minden idök legjobb jrpg-je :) Rengeteg tartalommal és semmi pénzért nem cserélném le az rendereket holmi gagyi in-game jelenetre :)
    Az a játék egyszerüen egy legenda :P
    a 30-40év sztem is kicsit tulzás, de olyan 10-15 év reálisnak tünik :)

Local coop gond nélkül megy gamepaddal, mondjuk a varázslás kicsit nehézkes, de amugy nincs vele gond.
    Az online játék is mostmár, nálunk legalábbis, gond nélkül ment(mi 3-an toltuk)
  • armageddon666
    Nem tudok róla. Ez a része nem nagyon érdekelt szóval nem néztem utána :D Controllerrel egyáltalán hogy lehet normálisan varázsolni?

Egyébként elkezdtem most egyedül. Jobban haladok, mint mikor 2en voltunk. 2 óra játékidővel chapter 8. Grimnir tök könnyen megvolt. Előtte az elme-harc vagy mi nagyobb szívás volt, mert gyakran leestem, és ugye nincs ki újraélesszen, viszont ölni könnyebb volt. Thunderbolt nem sülhet el rosszul :D
  • Pio
    Nem lehet egy gépnél többen játszani kontrollerekkel? Mintha ezt olvastam volna valahol. De lehet félreértettem valamit.
  • armageddon666
    van offline coop is? O.o

hát ha a hostnak jó a netje, akkor nem gázos a coop. néha kiesett szinkronból, és olyan dolgokat látott a nem-host amik már nem voltak ott (halál után úgy látta mintha megmaradt volna botja, közben nem).

Illetve gyengébb host esetén néha nem olvas be spelleket. leginkább a pajzsot magunkra.
  • armageddon666
    haverral 2-en toltuk végig. úgyhogy ez coop tapasztalat.
    mind2 challange is megvan. kétszer :D

soloban... nem tudom, van 1-2 rész ahol ketten is szívtunk, tény hogy olyan is volt, ahol azért szívtunk mert ketten voltunk :DDD Az újraélesztés hiánya szerintem érződhet sok helyen.
  • armageddon666
    Hát mást nem látok ami ennyi ideig tartana.
  • Pio
    kiegészítés: egy gépnél játszanánk kontrollerekkel, mert ha jól emlékszem van különbség stabilitásban az offline és az online coop között.

És még egy kérdés: kontrolleren jól játszható a játék? Nézegettem ezt a gesture rendszert, elég szivatósak tűnt.