397
Magicka az Arrowhead Game Studios-tól
  • IMYke2.0.0.0
    Csúnya kérdést teszek fel - a játék semmilyen formában nincs még meg:
    Ha internet nélkül akarnék ezzel a játékkal játszani, olyan környezetben, ahol ez kizárt, meg tudnám tenni a WRZ verzióval, vagy ahhoz is kell STEAM kliens és így net?
    Köszönöm előre is a türelmes válaszokat.
  • Peakman
    Végülis 2 hónappal a tervezett előtt adták ki. (Egyébként márciusban jött volna.)
    Gondolom azért adták ki előbb, hogy a Torchlight 2 meg ezek ne legyenek konkurenciák.
  • Murmur
    Nem semmi bughalmazzal adták el a játékot, viszont tényleg odafigyelnek rá, naponta csorog le a steam-ről a patch. :))
  • copass
    hihetetlen ez a cucc, a 3 pályától, egyszerűen letojja a checkpointokat.
    majd egy hónap múlva jó lesz talán.
  • XenHai
    Üdv jó lett a game érdemes meg venni??
  • Zomil
    a vicc az, h volt bétateszt :D
    viszont elvileg már megvan, h haver mi miatt crash-elt multiban, szoval lehet, h végre végigjutunk a 4. chapteren :D
    amugy a crash oka valoszinüleg: amikor meghalt még nyomott egy self cast-ot és hát ugye mivel halott volt ezért instant crash volt a jutalom érte :D
  • Murder3
    azé durva ezt is így kiadni:D

komolyan béta teszt-re már nem volt lóvé:D
  • Rage47
    hát ennek örülök...
  • Zomil
    Nah emberek, kiderült milyen net kell, h gond nélkül lehessen hostolni 4embernek játékot: 3megás feltöltéssel már gond nélkül viszi a 4emberes co-op-ot a játék... :DDDDDDD
  • buddabudda
    Hamarosan tölthető a mai patch is: patch infók
  • MerlinW
    Oszt a Valve minden nap végignyálazza mind a 25+ millió játékos accountját?:) Ugyan:) Tiltás többnyire bejelentés után történik. Ha senki sem panaszkodik rád, a kutya sem foglalkozik veled:)

A VAC tiltás megint más, ott is csak az online módot tiltják, az account megmarad.

Az mondjuk elég szomorú, hogy egy 10€-s játékkal kínlódtok:)
  • Smithwarden
    Pont azert irta hogy uj accra erdemes csinalni...
  • Avenger
    A vicc az hogy a steam úgy tudja a demóval játszok, mivel annak az app ID-jét használom, és ki is írja hogy hány percet játszottam eddig a demóval, mikor le se töltöttem :D Nyílván ez is gyanús, de hát ez van. Amúgy LAN-on akarok főleg, és ahhoz tökéletes. Meg, ahogy írtam is, célszerű teljesen új accountot csinálni.
  • Murder3
    más tört játékot is kijelez a steam.
    Nincs belőle nagy lebukás veszély mivel közvetlen nem steames a multi mint volt annó az mw2-nél.
  • armageddon666
    hajjaj ha ezzel lebuxx sztem lőttek az accnak.
  • Zomil
    engem nem zavart :O
  • buddabudda
    De az a játék eleve az idegesítésről szólt :D.

Tegnap próbáltam ismerőssel multizni, challange játékmódba. Első arcane+villám+tűz sugarammal szanaszét robbantottam :D.
    És egyből be is bugolt, ő nem látta az ellenfeleket, csak engem ahogy rohangászok ide-oda, meg hiába élesztettem újra, azt se jelezte nála a rendszer.
  • PunkZoli
    minden esetre az idegesítő lehet, ha pl a meatboynál 2 hónapra rá 75%off os akció van
  • Zomil
    őőőősuper meat boy-al mi a baj?
    Nekem megjelenés napja ota hibátlanul fut. :O

Amugy jah, nekem megvan szoval mindenképp irni fogom, ha már kifagyás nélkül végig lehet tolni 1chaptert...ha viszont ez bekövetkezik mindenképp megéri majd megvenni.
  • zorrobomber
    örülök hogy kivártam míg megjelenik... elég volt egyszer beszopni a super meat boy-al :)
  • Avenger
    Mindenhol írják hogy LAN játék, de hogy lehet LAN only szervert csinálni?
  • Zomil
    Az a baj, h pont az a része van a játéknak teli bugokkal és használhatatlan ami miatt megvettem...mégpedig az online co-op...
  • Rage47
    naponta írnak vmit a fejlesztésről

Magicka status report January 27 (early morning edition)

Hello everyone.

What are we doing now:
    Our top priority is get multiplayer running smoothly and become as stable as possible. The additional resources we added to the team are up and working and hopefully we'll be able squash bugs at a faster rate.
    Yesterday we released patch #2. I just wanted to give you the latest info and tell you what's going on our end.
    So what did last nights patch do?
    The good news:
    It fixed a bunch of issues and added a couple of new features (key-rebind for middle mouse button). It also took care of some major crashes. Network connectivity has been improved and some players are able to play fine, but that's not good enough.
    The bad news:
    There are still network connectivity issues and random crasches as a result of this. The fix introduced a problem where players who haven't installed the purchase bonus (Wizard hat) can't play the game. Everyone should have gotten the pre-order DLC so if you just make sure you have installed you should be good. (this is already fixed and should be in tonights patch.)
    What can you do? Be patient. Singleplayer/local co-op/LAN works fairly well so enjoy that for the time being.
    If you encounter problems and want to share your error report and dxdiag report it would be appreciated. We're creating a bunch of threads with useful tips, active known issues, workarounds and other info.
    We're terribly sorry for the poor state of the online multiplayer and we promise to do our best to get it up to specs.
    Thanks for being patient and let us know if you have any questions in this thread.

/PDX & Arrowhead Team
  • Pio
    Lehet tanultak a Majesty-s sztoriból. Ott a steam fórumot is letojták, a ruszki fejlesztő valamelyik programozója járkált steamre válaszolgatni... :S
    Pedig (jól tudom?) ennek is Mattias Lilja a producere Paradox részről.
  • Zomil
    A 9.99 $-ban még nincs benne a VAT....szoval az még rájön...amiota létezik a steam azota, ha dollárért vásároltál mindig rá kellett fizetned az adot, szoval a 10dollár+adó és a 10euro nagyjábol egy árba jön ki.
  • Rage47
    a Paradox egyik embere folyamatosan a steam fórumokon lóg és közli az infókat, ez is pozitív hatást kelt nálam
  • Avenger
    Régen, mikor age of conan-t rendeltem, akkor ez pont fordítva volt. USA-ban nincs rajta adó, EU-n belül meg van és azért mondjuk logikus lehet hogy EU-ban drágább, mert benne van az áfa. Mindenesetre ha a steamen 9,99 dollár akkor annyit kell fizetni érte. EU árhoz oda van írva hogy incl. VAT.
    vagy egy jó proxy kell, vagy egy amerikai rokon aki el email-ezi a cd kulcsot :)
  • zsakosfrodo2
    Úgy tudsz steamen dollárért vásárolni, hogy elmész Amerikába lakni. EU-ból, csak euróért tudsz vásárolni steamen. És persze a Valve/Steam bejátsza azt ,hogy mindent annyiért ad euróban, mint dollárért amerikában, viszont nálunk nincs a játékokon plusz áfa, míg Amerikban ez is rájön, és kb ugyanannyit fizetnek.
  • Avenger
    Na spoilerbe leírom. Amúgy tényleg elég bugos lett alapból, hivatalos fórumon is sokan írják hogy a multiplayer a steamen majdhogy nem játszhatatlan. Ezért használják ők is a Tunngle nevezetű programot.
    Szóval:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

1-Steam letöltése, telepítése, egy accounttal belépni(esetleges bannolásokért nem vállalok felelősséget, szóval ha lehet új account legyen)
    2-Tunngle letöltése, telepítése, regisztráció(ez olyan program mint a hamachi, LAN emulátor). Telepítés után újra kell indítani. Célszerű az Upnp-t bekapcsolni a beállításainál. Tunngle-n belül akció játékok közt a Magicka szobába be lehet lépni. Tegnap itt jöttem rá egy aszem svéd fickóval erre a megoldásra :)
    3-játék telepítése, crack nélkül
    4-update 1 telepítése, crack nélkül
    5-skidrow crack mappából a steamclient.dll és a steam_appid.txt bemásolása, mivel ahogy észrevettem ezek hiányoznak a telepített játékból.
    6-steam_appid.txt-ben a szám átírása 73050-ra, azthiszem ez a demó ID-je, így hiszi a steam hogy a demó fut, közben meg nem is. :)
    7-játék indítása a parancsikonjával (ugyebár a steam fut a háttérben és be van lépve). A játék indulásakor szól is hogy shift+tab-al bejön a steam menü, és ez tényleg így van.
    8-szerver indítása a host game-el, mostmár nekem működik, eddig simán keményre fagyott tőle a játék :) Szerver beállításoknál a portot 2525-re állítottam és a VAC-t off-ra. És indul is.
    9-csatlakozni a játék szerver keresőjével lehet. Nálam az online játékok közt listázza, de ha nem lehet próbálni LAN-ok közt is.
    Végső esetben steam-en barátok közzé felvenni, és shift+tab-nál be hívni őket.

Nos hosszúnak tűnik de próbáltam minél részletesebben leírni. Amúgy egyszerű nagyon, nem is tudom hogy skidrow-ék hogy nem jöttek rá :)
    De ha tetszik a játék és kijavítják a bugokat mindenki vegye megfele. Ennyit megér.
    Mellesleg, tudja valaki hogy kell steam-en dollárért vásárolni? 10 dollár vagy 10 euró nem mindegy :)
  • Pio
    Látom Steamen, hogy ehhez a Paradox játékhoz nagyon sűrűn jönnek az update-ek (mondjuk azt is látom, hogy igen durva bugokat fixelnek, szóval megint eladtak bétatesztelni egy játékot, de ez sajnos mára már bevett szokás), ez dicséretes, szóval lehet, hogy amit korábban írtam az tárgytalan.
  • Thanatos
    igen, lőttek, szia
  • Thanatos
    írd le :)
  • Rage47
    esetek 90%ban nem veszik meg a játékot
    amúgy bughalmaz lett a játék, ahogy olvasom, szal inkább a warez jelen esetben:) ha ezt akarják a kiadók.. hát legyen
  • Scharnhorst
    1. Mi van ha előtte szeretné kipróbálni?
    2. Mi van ha nem steamen fogja megvenni hanem esetleg megvárja a dobozost?
  • Rage47
    ha ilyen kis gémeket is warezon tolnak, végleg lőttek a PCnek
  • Avenger
    Nem tudom mennyire zavar titeket a warez, de ha van rá igény, rájöttem hogy kell multizni skidrow verzióval. Ha gondoljátok leírom, vagy warez topikot is csinálhat valaki és oda leírom :)
  • Zomil
    Nos némi tapasztalat a játérol tegnap 3-an elég sokat toltuk:
    - a játék teli van poénokka, ez a zagyva nyelv ami a párbeszédek alatt megy zseniális :D
    - rengeteg léhetöség, változatosság, nagyon-nagyon sok spell
    - csapattársakat egy rosszul irányitott spell-el vagy ha valaki sikeresen belenyom egy heal beam-et a 2összecsatlakoztatott másik beam-el, hát annak csunya vége tud lenni és jön az anyázás :DDDD
    persze ez nem negativ, oda kell figyelni azért, van kihivás a játékban

Egytlen negativ pont:
    -a netes multi(a local ugy olvastam nem küzd ilyen gondokkal) eléggé bugos, sajnos nagy sokszor ujra kellett kezdenünk 1pályát, mert vki kifagyott/eltünt és nem lehetett föléleszteni se...
    -hálistennek nyomják kifele becsületesen a patch-eket, szoval ez a negativ pont hamar eltünhet

Ha nem lesz ilyen gond, erösen ajánlom mindenkinek a megvételt, mert 10eurot simán megér...
  • Murder3
    nekem a demóval semmi bajom, amúgy ebbe mért nincs pvp?
    most azt nehéz lett volna beletenni, végül is mindneki egynelő eséllyel indul és ügyezség kérdése az egész.
  • Shiwo
    amúgy nálam érdekesen jött elő ez az egérgomb bug....ugyanis müxik, tehát elnyomja magára a spell-t, csak az elején a tutorial rész nem akarta elfogadni, így skippelnem kellett...
  • Shiwo
    ari játék, tetszettek az elején az utalások :)

amúgy nem tudjátok, mibe menti a beállításokat ? ablak módban szeretnék játszani (1 ideje a legtöbb játék behal kilépéskor, ha nem abban tolom, ne kérdezzétek, hogy mi az oka, mert még nem jöttem rá), de ha átváltok rá, behal a gém...