397
Magicka az Arrowhead Game Studios-tól
  • Cat 02 #117
    NVIDIA vezérlőpultban kellett a dedikált kártyára állítani azóta megy.
  • Nabunaid
    Az egér középső gombjával, mintha magadra varázsolnál csak előtte nem töltesz be semmit.
  • Murder3
    a varázsbotnak a képességét am hogy lehet használni?
  • Nabunaid
    Az alvilágban járok, a halállal küzdök, de képtelenség megkarcolni is... XD

A Fear nem hat rá, az ütései elől a teleporttal lehet csak kitérni, azt is csak lassított módban úgy, hogy én fel vagyok gyorsítva... És akkor az idézett csontikról nem is beszéltem.
  • Murder3
    én 2 dolgot szoktma csinálni benne:
    e+d
    majd ezalatt a q+r kombót nyomom a végtelenségig majd egy area spellbe ellövőm, szinte az egész képernyőt sebzi:D
  • Shiwo
    és bonyolultságához képest még nem is elég hatékony, én úgy vettem észre...
  • Nabunaid
    Valamit nekem is problémázott a telepítéskor, valamit .net-es programnál azt kérdezte, hogy törlöm vagy javítom, és miután a javítást választottam akkor simán elindult.

Egy újabb bug a bányában ért, azon a részen mikor az óriáspók jön egy magasabb részről. Megöltem mindenkit és egyszerűen beragadt a képernyő azon része, a képből ugyan ki tudtam menni de csak pár métert, a kamera viszont nem mutatta. Szóval a sokadszori ismétlésnél inkább más felé mentem, akkor tovább engedett.

Újabban már lusta vagyok a hóvihart varázsolni, helyette a 4jég+föld lövedék a nyerő, az is belassítja őket. Jó dolog ez az egér programozás, de nekem már úgy ráálltak az ujjaim a varázslatokra, hogy pillanatok alatt bármelyiket megcsinálom, kivéve a meteor záport, az ritka bonyolult lett.
  • Shiwo
    amúgy ti hogy rakattátok fel vele a sok vackát ? nekem 3-ból az utolsót engedte..szerencsére így is elindult...( .net volt telepítve, valami más progi is kérte, directx meg úgy látszik megfelelő volt neki)
  • Shiwo
    hát, leginkább sok káromkodással... mondjuk most már van 1 kis "csalásom" segítségnek..a bánya közepénél jutott eszembe, hogy az egerembe belehet előre programozni makrókat, billentyűzet-lenyomásokat... most egy gombnyomásra betölti mondjuk a villámcsapást vagy a teleportot...a probléma ott kezdődik, mikor castolás közbe megzavarnak valami irtózatos pofonnal, és csak félig tölti be a varázslatot..oszt akkor kicsit lutri szokott lenni, hogy épp milyen varázslatot küldök el épp...

kérdés: a főnix idézésének mi a lényege ? 3szor próbáltam, mindhárom alkalommal jött, és zuhanórepülésben pontosan a karim feje tetejére pottyant.. egy csapásra kinyírt, mikor nem volt benyomva az energiaaura, szóval biztos jó lehet, csak esetleg nem a karim kellene célba vennie...
  • Blinkye
    nekem úgy indult,hogy hagyam neki minden szart feltenni... aztán elindult vibráló menüvel.. úgy nagynehezen átállítottam widiw módra.. azóta megy.
  • Cat 02 #107
    Nekem el se indul
    Első indítási telepítésnél volt egy Direct X error, azóta Play, semmi :/
  • Nabunaid
    Ha meghalsz akkor az utolsó checkpointtól kezdi, de ha kilépsz a játékból, akkor a chapter elejétől. Megmondaná valaki, hogy mire jó a főnix madár varázslat? Csak multiban használható? Átvergődtem a bánya előtti hídon, megtalálom a varázskönyvet, elnyomom, jött a madár és kinyírt, kezdhettem a hidas részt elölről...
  • Nabunaid
    Most értem ki a bányából, hát mit ne mondjak, nagyon hiányoltam odalent a villámcsapást, hóvihart így kénytelen voltam nélküle boldogulni. Azért az arénában a küzdelem nagyon durva volt.
    Egyébként hogy a fenébe jutottál el idáig idő lassítás nélkül? Úgy kell mint egy falat kenyér. A láthatatlanná tévő bot is már nem egy szorult helyzetből mentett meg. Az ork királlyal nagy mákod volt, mocskos gyors boss volt.
  • Murder3
    komolyan itt csak chaptereknél lehet újrakezdeni?
    nem lehet valahogy a checkpointoktól folytatni?
  • Blinkye
    Ott is volt földrengés? :)
  • Shiwo
    kössz a tippeket..

spoiler veszély!

azt nem is tudtam, hogy visszalehet teleportálni (így utólag menyi anyázástól menekültem volna ma meg, ha pár órával előbb olvasom a kommented.. -.-)

up után most mint írtam, végre megvannak a fegyvereim...viszont nem ismerem a time warp-ot, pedig mintha már megkaptam volna (a 9. chapter környékén vagyok, most jutottam át a bányán)

mondjuk én máig azt a regeneráló botot cipelem, amit az elején találtam ...valahogy mindig elfelejtem gyógyítani magam, szóval jól jön...meg az m60-ast, nagyon sok minden ellen hatékony....

a lebegő szikláknál a lelökés ellen úgy védekeztem, hogy a hátam mögé tettem sziklákat

az ork király kinyírása volt vicces, ott valami bug lehetett, mert mikor megindult felém, ledobtam egy sziklafalat, amiről nagy sebességgel lepattant, elrepült valahova messze és már meg is halt...
  • Solid Snake
    "ugyanis egy agyműtétet is el lehetne végezni az ellenfélen mire mozdul"
  • Nabunaid
    A mágusokat, főleg ha majd sokan lesznek, szerintem hagyományos varázslatokkal macerás megölni, mert nem lesz időd sokáig egy helyben maradni. Javaslom a villámcsapást, nekem itt a 12-13. fejezetnél még mindig ez vált be a legjobban. A kis, zárt helyeken pedig kötelező az időlassítás+jéggel lefújás, akkor nem lehet gond, ugyanis egy agyműtétet is el lehetne végezni az ellenfélen mire mozdul, úgy belassul...

A nagy mágushoz komoly erőpróbákon át juthatunk csak el, pár jótanács:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha jól emlékszem egymás után 5-6 pályán kell átjutnod és mindegyiken mágusok vannak, egyre erősebbek. Minden betöltött varázslatod megmarad, ezért ha van egy kis időd, készülj rá a következő pályára: időlassítás, gyógyulás, páncél fel stb.
    No akkor: A goblin mágusoktól vegyél fel egy teleportos mágusbotot, mert később a lebegő sziklákon gyakran lesodródsz az ellenfél varázslataitól, meg amúgy is jár érte jutalom, ha visszateleportálsz a zuhanásból... A következő, a két druida mágusnál én úgy kezdtem, hogy szembefordultam az egyikkel és azonnal agyonvágtam egy villámmal. Egy druida nem idéz olyan gyorsan... A másokat fújd le jéggel, mivel vizes az esőtől, meg is fog fagyni. Utána pedig az időlassítás+jegelést használva nem volt gondom, szórtam a villámokat és léptem a pályákat könnyedén. Sokat szenvedtem ezzel a résszel mire rájöttem a megoldásra.
  • Blinkye
    Milyen up? Ezek mik? Most nyirtam ki a kukacot :) eddig nem tlaálkoztam semmi extrával.
  • Shiwo
    bejött
  • Solid Snake
    Van már 4-ik up is tedd fel, hátha visszakapod
  • Shiwo
    amúgy varázslók ellen mit érdemes bevetni ? a pajzs okés, arra én is rájöttem, hogy visszaveri a hülye piros sugarát, viszont egy évik kell lőni őket, mire megpusztulnak..
  • Shiwo
    dejó... chapter 6 elején jártam, feltettem a 3. upot, erre a karim elvesztette a felszerelését
    a regeneráló wand-ot meg az M60-ast
  • Solid Snake
    Könyvből megtanulható varázslatok listája és kivitelezése:

Revive
    Life+Lightning
    W+A

Haste
    Lightning, Arcane, Fire
    A+S+F

Rain
    Water, Steam
    Water+Water+Fire

Grease
    Water, Earth, Life
    Q+D+W

Teleport
    Lightning, Arcane, Lightning
    A+S+A

Thunderbolt
    Water, Fire, Lightning, Arcane, Lightning
    Q+F+A+S+A

Charm
    Life, Shield, Earth
    W+E+D

Meteor Shower
    Fire, Earth, Steam, Earth, Fire
    F+D+F+Q+D+F

Fear
    Cold, Arcane, Shield
    R+S+E

Raise Dead
    Ice, Earth, Arcane, Cold
    Q+R+D+S+R or R+Q+D+S+R

Conflagration
    Steam, Fire, Steam, Fire, Steam
    F+Q+F+F+Q+F+F+Q

Summon Death
    Arcane, Cold, Ice, Cold, Arcane
    S+R+R+Q+R+S

Summon Phoenix
    Life, Lightning, Fire
    W+A+F

Invisibility
    Arcane, Shield, Steam, Arcane
    S+E+F+Q+S or S+E+Q+F+S

Summon Elemental (Then shoot the desired elemental at it for it to activate, Earth does not work to my knowledge)
    Arcane, Shield, Earth, Steam, Arcane
    S+E+D+Q+F+S or S+E+D+F+Q+S

Blizzard
    Cold, Ice, Cold
    R+R+Q+R

Thunderstorm
    Steam, Steam, Lightning, Arcade, Lightning
    Q+F+Q+F+A+S+A or F+Q+F+Q+A+S+A

Tornado
    Earth, Steam, Water, Steam
    D+Q+F+Q+Q+F

Nullify
    Arcane, Shield
    S+E

Vortex
    Ice, Arcane, Ice, Shield, Ice
    Q+R+S+Q+R+E+Q+R or R+Q+S+R+Q+E+R+Q

Corporealize
    Arcane, Steam, Lightning, Steam, Arcane
    S+F+Q+A+F+Q+S

Time Warp
    Cold, Shield
    R+E
  • Blinkye
    bazzz.. ezt nem tudtam.. köszi szépen.. ajeget azt sokszor használom. de a másikról fogalmam nem volt. :) köszi
  • buddabudda
    Az a gőz, van még a jég, amit így ki lehet rakni.
    gőz = víz + tűz
    jég = víz + hideg

A két alkotóelem sorrendje nem számít, ha köztük is van egyéb elem, akkor is összerakja őket.
  • Blinkye
    ja.. meg kéne egy kis help... rain,meteorshower és egyéb varázslatoknál van szürke ikon. ? olyan varázslatom nincs. azt,hogy kell alkalmazni?
  • Blinkye
    Nahh... Menü villogás megszűnt.. Úgy sikerült megcsinálni,hogy nagynehezen átállítottam window módra.. full screen en meg vibrál... nem tudom miért.
  • Zomil
    Nah, mostmár sikerült crash nélkül végigtolnunk 2chaptert egymás után :)
    És utána se crash miatt fejeztük be :)

Viszont még mindig van egy kis probléma a játékkal, mégpedig az, h ha gyengébb gép a szerver és azon akad a játék elég szépen desync-elödik a cucc, persze egy erös gépnél és egy jó netnél nincs ilyen gond...Host-olnék én, csak nálam meg a routerrel csinál a játék valamit ugyanis amint hostolok elkezd lagspike-olni az egész és kb. 2másodpercenként felugrik hatalmasra a ping...mondjuk ezt már ök is észrevették, szoval remélhetöleg javitják :)
  • Nabunaid
    No, hát így a 6. pálya vége felé már iszonyúan oda kell figyelni... Eddig az ork király volt ami meg tudott akasztani, de csak rá kellett jönnöm a megoldásra...
    Aki elakadna:
    A király iszonyatosan gyors, ezért időlassítással kezdj, majd azonnal gyorsítsd fel magadat is, enélkül ugyanis beér, utána javaslom a föld+föld+föld+föld+pajzs kombót, ez kicsit feltartja. Meglátásom szerint a villám nem fogja, így felejtős, pedig nálam már 15.000 sebzet... Arcane sugárral öltem meg, illetve arcane gömböket szórtam szét a padlón az arcane+pajzs kombóval.

Azt gondoltam a rengeteg páncélozott orknál már nem lehet rosszabb, de a következő pályán ha lehet ilyet mondani, sokkal rosszabb lények következnek. Itt már időlassítás+gyorsítás+hóvihar+energia páncél nélkül másodpercekig élsz...

Az erőtér magunkra varázsolva óriási, főleg mágusok ellen, a sugarakat visszaveri.
    A filmes poénok kegyetlenek, eddig a Jedi visszatér jelenete vitte a prímet, de volt benne a Szakaszból és a Terminátorból is. Az egyik legjobb befektetésem volt ez a 10 euró!

Egy helyen a befagyott tavon korcsolyáztam, nyomomban 5-6 páncélos farkasember vagy mi, a partról egy troll ágyúval lövöldözött miközben keringőhöz szólt a zene... XD

Buggal nem találkoztam még hálisten, ha csak az nem, hogy mikor letettem ablakba, egy alkalommal kifagyott.

Alig bírom abbahagyni!
  • Botond #87
    Vízes lettem, jöttek a goblinok, toltam nekik egy villámot, és engem vágott agyon. :))))) Mekkora már!
  • tototto
    az EULA mit szólna hozzá szerinted?
  • Blinkye
    Hali. VAlaki tlaálkozzott oylan hibával,hogy a menü villog össze vissza?
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm srácok az információkat! Akkor így járok el.
    A játékkal kapcsolatban pedig várok, míg egy a közösség által stabilnak ítélt állapotba kerül. Addig még tudok mivel játszani :)
  • Murder3
    Én msot nézem, még tungle se kell anélkül is lehet menni online.
  • zorrobomber
    Azért egy próbát megér a warez is, főleg amíg nincs patch-elve, aztán majd akcióban megveszed. Ezt azért is írom többek közt mert a netes multira az eredetihez is tunngle-t/hamachi-t ajánlanak.
  • Zomil
    1szer mindenképp be kell jelentkezni a steam-be, de onnantol megy offline modba is :)
    amugy amig nem javitják ki a bugokat addig sztem mindenki várjon vele :)
    ha crash nélkül lehet majd multizni akkor viszont megéri majd az árát
  • MerlinW
    Egyszerűen csak telepíts egy Steam klienst, utána nem lesz gond. Megjegyzem Steam-ben is van offline mód (főmenü), tehát az összes Steam játékkal lehet játszani internet nélkül.
  • IMYke2.0.0.0
    Csak azért kérdeztem, mert otthon, internet hiányában a Lara Croft GoTL el sem indult, valami steam-hibával. Holott, csúnya verziós okossággal tettem fel.

• zsakosfrodo2
    Sztem WRZ verzióal tufsz játszani steam nélkül is, de max felteszel egy steamet, esetleg ha már van, csinálsz egy új accot, és amikor játszol a játékkal, akkor arra az accra jelentkezel be. Egyébként nem hiszem hogy foglalkoznak vele, hogy warez vagy sem, amíg nem jelenti be nekik valaki.