307
NASA új bejelentésre készül a földönkívüli életről
  • Dzsini
    az X-akták (ahogy itt lejjebb mondták) már lefutotta az arzénos csávó történetét :)

Amúgy a hájpolást nem a NASA csinálta, ők ugyanúgy kiraktak egy tájékoztatót, ahogy minden kb. második héten, és hol nagyobb, hol kisebb horderejű dolgot jelentenek be (ugyanígy jelentették be az eddigi legrészletesebb üstökösfotókat, a Titánon levő tóról visszacsillanó fényt, legutóbb a fekete lyukas eredményeket)...
    Ezt valahogy most felkapta a média (gondolom azért, mert a biológiai csoport bejelentésére rögtön ET-t vizionáltak), és erre lecsapott az összes bulváradó - aztán koppantak, mert csak az intelligensebb lények számára nagy horderejű ez a hír, az általuk megcélzott egybiteseknek nem.
  • ZilogR
    Már látom a legújabb HBO-sci-fi alapkérdéseit:

i.) Lehet ezt az arzénos dolgot őssejtbe ültetve szaporítani?
    ii.) Az olyan emberek, akik olyat kapnak, azok is emberek, ugye?
    iii.) És nekik vajon nagyobb lesz a péniszük?
    iv.) És a leheletük mérgező? (Én ismerek pár ilyet!)
    v.) A sótó réme - ez lesz a címe!

Bocs, de ez bennem volt már, mert annyira, de annyira hájpolva volt ez a bejelentés, mint az oxigénhiányos sárgaszeműek 3D-s bohóckodása anno.

Öregem, basszus, legalább azt mondták volna, hogy: IGEN, élnek köztünk idegenek vagy: NEM, tényleg nem jártunk a Holdon, esetleg: IGEN, tényleg van UFÓ és test és minden szar űrhajó az 51-es körzetben, netán: IGEN, a magyarok TÉNYLEG ufonauták!

Az a gond, hogy visszakanyarodjak a beszélgetés elejére: Az, aki vakon benyalja, amit elé tálalnak a mai kor tudós bácsijai és nénijei, azok egy-egy olyan bejelentéskor, hogy: NINCS itt semmi titok, de tényleg ám...! nyugodtan hátradőlnek, az aljanép összeesküvés hívők meg ezen még jobban felbőszülve nyomják a gombot és viszik előre a világot.

Amúgy én is hülyítelek itt benneteket, mint Christopher Nolan... LOL!
  • mosoporr
    sajna még mindig nem beszélek annyira angolt h megértsem,de ha megérteném se érteném :)
    azt azért tudom h ezeket a dolgokat nem szabad bolygatni mert senki se tudja mi lesz belőle,jó biztos nem.
  • bakkerman
  • MerlinW
    jah
  • bakkerman
    na kiderült már mit találtak? Kiszel Tünde eltűnt szemöldökcsipeszét?
  • mosoporr
    valamelyik dimenzióban biztos h király vagyok,félek h kicseréltek mert tök annak érzem magam még mindig,valaki szóljon Quinn Mallorynak h vigyen vissza :DDD
  • High end PC #260
    A fenntartható fejlődés persze szerintem is elengedhetetlen maradna, de a gond szerintem az emberi tudatunkban gyökerezik, mindig egyre több kell mindenből, sajnos a gazdaság is növekedés orientált, miközben az erőforrások korlátosak, magán az emberi természeten kellene változtatni véleményem szerint, hogy hogyan lehetne elérni, az jó kérdés.

A két -illetve több környezet esetén több- emberi ág nem értem miért baj, ha a hosszú távú túlélésnek -kevés alternatíva közt- szerintem ez lenne az egyik -ha nem legjobb- megoldása. De szerintem ez is jól példázza mennyire önzőek vagyunk a többi fajjal szemben. Én úgy gondolom úgy is manipulálni fogjuk a genetikai felépítésünket idővel, ha a Földön maradunk, akkor is, nem hiszem, hogy idővel ez ne változna meg, biztosan tökéletesíteni akarjuk majd magunkat sok téren, hiszen ez is emberi tulajdonság.
  • MerlinW
    A teoriák szerint időutazással nem a saját tér-időnkbe kerül a küldött anyag, hanem egy párhuzamosba. Nem értek hozzá, de az előbb linkelt videó mellett - és a "time travel, wormhole" kulcsszavakra, mert ugye a féregjárat/térhajlítás is gyakorlatilag időutazás - Tube kidob egy csomó Discovery és egyéb videót, amelyekben elmagyarázzák a teóriákat, a relativitás elméletet, kísérleteket és a többi. Nemrég nézegettem végig őket, érdekesek.
  • JürgenKlinsmann
    Nem a korlát változott meg, ráadásul amikor én gyerek voltam akkor sem tanultam olyat, hogy csak egyfajta DNS szerkezet létezhet. Azt tanultuk, hogy a földi élőlényeknek milyen a DNS összetétele, ezen felül azt is tanultuk, hogy a "jelenlegi ismereteink szerint" a mi általunk ismert univerzumban a Föld az egyetlen bolygó ahol a mi értelmünkben vett élet van. Kutatták szerte a naprendszerben a lehetőségét, hogy hol alakulhatott még ki élet és ha kialakult valahol akkor miként.
  • immovable
    Nekem is ez a bajom az időutazással. Mégpedig, hogy nem lehet feltalálni. Az vagy van/volt/lesz mindig is, vagy nem létezik/het. Mert mint írtad, ha most megépítem s visszamegyek egy évet, akkor az időgép szerepel az egy évvel ezelőtti múltban. Tehát ha már egy éve is volt, akkor hogy fedezhetném fel ma. Meg ha jövő nincs, mert még csak alakulóban van, akkor az egy évvel ezelőtti időm jövője, én ma, nem is lehetek. Ha meg a jövő meg van írva előre, akkor minek feltalálni bármit is, hisz az meglesz mindenképp. Na jó, megiszom a kubum, azt megyek vissza a zárkámba:D
  • mosoporr
    lehetetlen... a föld márpedig lapos.
    ugye a jövőbe nem lehet utazni mert az nem létezik!!!
    a múlt igen,de ha a kísérlet tényleg sikerült akkor hamarabb igazolta mint ahogy elvégezte a kísérletet,ami megváltoztatja a jövőt ami akkor még nem létezett!!!
    bocsi ez az én elméletem az időutazásról,ha ez a dolog tényleg létezik a sorsunk megvan írva és nem mi alakítjuk. mondom h lapos :)
  • Molnibalage
    Egy planétára feltenni mindent hosszú távon rendkívül kockázatos, én így gondolom.

Ha a Földre legyintünk, mert szeritetek innen menni kell, akkor ez miben lenne fals állítás? Minden remény abban lenne, hogy az új helyen túlélnük. Ha mindkét helyen marad ember, akkor meg két faj lesz.
  • Molnibalage
    A történtet szép, csak a tanulság maradt ki.

1. Most már tudjuk, hogy mit nem szabad
    2. Mai technikéval vissza lehetne erdősíteni. Igény és pénz nincs rá. (Vagy már csinálják?)

Koreában a háború iszonyatosan leamortizálta az erdőket. Most az ország asszem kb. 2/3-a erdő. Nem lehetetlen a rossz folyamatokat megállítan sőt, kijavítani a hibákat.

A genetikai játszadozással az a baj, hogy akkor két emberi faj lesz már! Evolúciós szempontból ez mit jelent? Versenygést!
  • MerlinW
    Hogy Maxwell-t idézzem (nem pontosan); Minden emberben ott az Isten, úgy él mind, de azt egyikünk sem fogja fel, hogy fajunk létezése csupán egy ezredmásodperc az univerzum számára.

Tehát most itt vagyunk, aztán majd nem leszünk. Senkinek sem fogunk hiányozni:) Sőt megkockáztatom, hogy felsóhajt az univerzum, mikor eltűnünk a francba végre:)
  • High end PC #252
    Szerintem a kolonizációhoz elsősorban a genetikailag kéne tudományos és technikai eszközeinkkel áttervezni magunkat, ugyanis szerintem arra nem lenne idő, amíg a sokadik generáció sokadik leszármazottai természetes biológiai evolúció útján alkalmazkodnának az új környezethez, létrehozva evvel egy vadonatúj emberi fajt.

Kolonizálni már pedig kell a túlélés érdekében, a bolygó erőforrásai sajnos elképesztő mértékben fogynak, miközben egyre többen vagyunk, a helyzet már most drámai.

Ha az emberiség nem lesz képes kolonizálni más égitesteket, szerintem akár ki is pusztulhat a nagy részünk az önpusztítása által, tökéletes példa erre a Húsvét szigeteki társadalom, akik hajdanán szintén virágzó társadalomban éltek, majd miután felélték a sziget minden elképzelhető erőforrását, visszaléptek a kőkorszakhoz közeli szintre, a lélekszám pedig drasztikusan leredukálódott.
    De még ha csak ez lenne a nagyobb baj, állítólag 100 millió évenként bekövetkezik egy akkora katasztrófa, ami 65 millió évvel ezelőtt, bizony, Földünk egy kozmikus autópályán száguld, amit időnként telibetrafál egy hatalmas kavics.
    Egy planétára feltenni mindent hosszú távon rendkívül kockázatos, én így gondolom.
  • MerlinW
    Baromi távol vagyok a szakembertől, de mintha valami olyasmi rémlene még a középiskolai tanulmányokból, hogy a gravitációt az égitest magjának szerkezete, sűrűsége/tömege és az égitest forgási sebessége határozza meg. Kizártnak tartom, hogy azok számára ismeretlen lenne a G alapvető természete, akik ezzel foglalkoznak:) Tűz nélkül nem lehet sütni:)
  • Molnibalage
    Jó. Mutasd, hogy hogyan.
  • MerlinW
    Ő csinálta az első időgépet - fényt küldött vissza. Nem maradt ki a hírekből, legalábbis külföldön nagy visszhangja volt. Az hogy itthon 10mp-et kapott, mint minden nem celebekkel és politikával kapcsolatos hír, az más dolog:)
  • stationx
    belinkelhetsz bármit - foteltudóska, ha már személyeskedsz - ez nem igazolja a teóriád. :)

növelni a gravitációt? minek, egyszerűbb genetikailag módosítani a kolonizáló legénységet. hja, hogy ez eszedbe sem jut. :)
  • Dzsini
    Munchkin :D
  • Molnibalage
  • stationx
    látom nem is érted mit mondtak tegnap. oda se neki. :)
  • Csirke4
    Nefélj minnyá műxik az LHC ha megtalálják a Higgs bozonokat (lehet, hogy) meglesz a válasz.
  • Dzsini
    jajj dehogynem, kérdezd meg itt a tudományosban Forrai professzor urat :)
  • Molnibalage
    Senki nem mondta, hogy csak olyan DNS lehet amit ismerünk. Jó reggelt. Bizonyíték nem volt rá. Elmélet volt.

Arra még nincs elmélet, hogy hogyan növelheted meg a gravitációt a Marson. Igazából a gravitáció természte, forrás és terjedése (?) sem ismert előttünk.
  • stationx
    "sem változta meg alapvető természettudományos és fizkai korlátokat"

tegnap este épp "megváltozott" egy "alapvető" természet-tudományos korlát. jéé!

• Molnibalage
    A szerencsétlen nasa ekkora ügyet csinált egy szaros baktériumból, szánalmas. 1969ben holdraszálltak-szép!, de már több mint 40 év telt el, már rég kupolavárosoknak kellene lenniük a holdon ha a techika fejlődését vesszük.

Mirét van az, hogy a célt és eszközt sokan összekeverik? A Holdraszállás csak azért valósulhatott meg, mert politikai akarat volt mögötte. A munkahely teremtés és technológia gyors ütemű fejlesztésén kívül - ez késve jelentkezik a széleskörű civil alkalmazásban - közvetelen gazdasági haszna nem volt. Kvázi szó szerint pénzkidobás. Mai áron kb. 300 milliárd dollárt fizettek néhány tudományos mérésért és 400 kg holdkőzetért. Shepard golfozott a Holdon, kitűzték a zászlót és lábnyomot hagytak ott. Elég sokba kerülő mulatság.

Milyen cél érdekében kellene ott lenni a holdon? Azért megtenni, hogy elmondhassuk, hogy ott vagyunk nos, ez elég sovány érv azok számára akik a pénzeket osztják. Mert valljuk be, az átlagembernek az a számít, hogy meglegyen a meleg otthon, a nyaralás meg a nyugdíj. Évi több tízmilliárdos kiadás űrkutatásra nem éppen ezzel van összhangban...

De nem ők a hibásak persze, perpill a földön csak az fejlesztés pénz kérdés, szal amiből nagyon gyorsan nem származik a befektetőnek búsás haszna az levan szarva magasból.

Ez azért nem igaz. Az ITER, az ISS ennek mond ellen - persze ezek nem magántőkéből valósulnak meg - ahogy a lassan beérő alternatív energiával történő villamosenergia termelés és újgenerációs atomerektorok fejlesztése is iszonyatosan drága. Itt nem tudom, hogy ki és mennyit pupmál hova.

Ezen csak a 3. világháború változtathat ha jó kemény lesz hogy eltörölje a mostani politikai,gazdasági ideologiákat. Persze nincs garancia rá hogy az ember tanul a hibáiból és megint nem pénzalapú világgazdaságot hoz létre.

Mit jelent az, hogy 3. Vh.? Mert, ha globális atomháborút vízonálsz alatta, az lényegében a kora-késő középkori szintre vetné vissza az emberiséget azzal az eltéréssal, hogy úgy kellene újra felépíteni a civilizációt, hogy a könnyen hozzáférhető erőforrások egy része már nem lenne hozzáférhető. Még mélyebb gödörből kellene kimászni. Abban sem vagyok biztos, hogy egy egyáltalán lehetséges lenne.
  • Molnibalage
    Bocs, de most Te trollkodsz.. Jelen pillanatban nincsenek meg ra a muszaki, es a gazdasagi lehetosegek, ez igaz..

És én mit állítottam? Ugyanezt. Akkor hol trollkodok?

De az nem jelenti azt, hogy akkor nem kell ez iranyban kutatasokat vegezni, hanen "Ugyse megvalosithato" felkialtassal bevagni a sarokba, es helyette az erre koltheto penzt elszorni valami most fontosnak tuno, de hosszutavon ertelmetlen dologra..

Ezt sem mondtam. Csak éppen 50 éve is pont ugyanolyan elven működő rakéták voltak, mint ma. Vannak egyéb alternatív meghajtási módok, de azok mér csak akkor működnek, ha már fent van cucc és akkor sem túl hatékonyak. Kevés energiával csinálnak tényleg nagyobb elérhető max. sebességet, csak a gyorsulásuk pocsék módon szabályozható. Nem valós alternatívák emberes űrutazáshoz. Szondáknak megfelelhetnek.

Mindent továbbra is méregdárga és más műszaki dolgokkal összemérve alacsony megbízhatóságú rakétákkal küldönk fel. 0,5%-nál magasabb hibát nem lehet túl stabilnak nevezni, ha emberéletekről van szó.

Anno a 70-es evek vegen egy IBM fonok azt mondta, a szamitogepre nincs igeny, talan 1-2 darabot fognak belole eladni a vilagon.. Jelenleg, ha kivennenk a szamitogepeket a gyartas, a kereskedelem, a kommunikacios, energiatermelesi, es iranyitasi rendszerekbol, atomjaira hullana minden...

Téves. Azt mondta, hogy személyi számítógépekre nincs igény. Tudományos célokra már akkor is léteztek brutális szerkezetek. Az akkori árból és körülményekből extrapoláltak hibásan. Ennyi. A technika és a környezet megváltozott. A marsi gravitáció mitől fog?

Igenis hosszutavu tervnek kell lennie, hogy az ember kilepjen a foldi kornyezetbol, mert varhatoak olyan hatasok (klimavaltozasok (melegedes/lehules), nyersanyag hiany, polaritas valtas), es meg a fene tudja mi, ami alapvetoen befolyasoljak az ember letet a Foldon..

Ok, tervnek kell lennie, mégha nincs is jelen pillanatban értelme. Viszont milyen terv legye?

Csak a jelenlegi technológiákkal és éppen futó fejlesztések leghurráoptimistább kimenetével lehet tervezni. Ezekkel sem lehet az emberiséget átmenteni sehova. Még koncepcióterveket sem lehet csinálni, mert nincs technológia, amire alapozhat...

Azt lehet megállapítani, hogy a szükséges technológiáknak milyen paramétereket kellene hoznia. Ezt meg nagyjából most is tudjuk. Pl. a horodzórakéták fajlagos energiafelhasználásának a hatékonyságának adott hajtóanyaból kb. 3 nagyságrenddel (!) kellene nagyobbnak lennie úgy, hogy megőrizze a hordozórakéták nagy előnyét, a szabályozható tolóerőt és tetszőleges újraindíthatóságot.

(A tetszőleges is realtív, mert az Apollo szervízmodul főhajtóműve is csak 100-szor volt indítható. Ez a feladatvégrehajáts szempontjából kvázi végtelen, mert ennyiszer nem kellett.)

Marpedig ahhoz, hogy egyszer tenylegesen a rendelkezesunkre alljanak az ehhez szukseges technikak, mar most penzt kell kolteni arra, hogy bizonyos iranyokban legyen eroforras gondolkodni, kutatni, vagy akar a holdon bazist letrehozni, es konkret tapasztalatokat gyujteni arrol, mi lehetseges, mi nem.. Ezt nem lehet meguszni sajnos...

Ez igaz. Viszont a mértékkel és léptékkel is tisztában kell lenni. vegynük egy példát.

A Writght Flyert kis kétütemű motor hajtotta. Két kiváló kéüzgyességgel bíró technikus az addig elért tudományos eredmények gyakorlati alkalmazásba való átültetésével megalkotta az első levegőnél nehezebb motorral hajtott repszerkezett. A működési elve pofonegyszerű volt, mégis meddig kell várni rá?

(Siklórepülőt már az ókorban is lehetett volna építeni szerintem. Fa, vászon és kötél már akkor is volt. A legjobb minőségűenkből egy Lilienthal féle siklógép szerintem megvalósítható.)

A mai repülőgépek iszonyatosan sokat fejlődtek a WF-hez képest, csak éppen nézd meg, hogy mekkora tudományos háttér, felkészültség és ipar kellett ehhez. A gázturbina működési elve is pofonegyszerű, de mégis milyen gigászi tudás és háttér van mögöttük?

Ha extrapolálod, hogy a mostani űrhajózási technikához milyen ipar vagy technológiai áttörés kellene, akkor a végtelnbe elszáll minden. Egy hasonlattal élve, nagyobb ugrás kell, mintha a full emberi erővel működő mezőgazdaságról térnál át a teljesen gépesítettre. Ennél jóval nagyobb technológiai szakadékot kellene legyűrni. A hogyanra még senki nem tudott felelni.

Amugy konkret pelda az ozonlyuk problemaja... Ha valaki anno nem kezd el raketakat butykolni, aztan azt kijutattni az urbe, aztan mindenfele muholdakat fabrikalni, akkor nincsenek meg azok a technikai lehetosegek, amivel meg lehetett figyelni, bizonyitani a letet, es lekovetve az ezt okozo hatasokat, vegul tenni ellene..

Ez csak félig igaz, mert magaslégköri megfigyelésket végeztek héliumos ballonokkal is, csak a dél sarkkörnél folyamtos monitorozáshoz ez drága lenne. Ettől függetlenül tényleg igazi áttröést jelentettek a műholdak meteorológiai és klimatológia szempontból.

Soha nem tudhatjuk, hogy egy most haszontalannak tuno, es feleslegesnek belyegzett kutatas, a kesobbiekben hova vezet, es mire lesz jo..

Tény. De aki azt mondka, hogy pumpáljnuk 1000 millárd dollár évente az űrkutatásba "csak úgy" alapon az nem fogja fel, hogy egy iszonyatos pénzmag elköltése sem változta meg alapvető természettudományos és fizkai korlátokat. Pl. lehetne kétszerannyiért is kereskedelmi utasszálljtókat építeni még növelni a biztonságot, de lényegében statisztikai hibahatáron belüli javultás nem lehetne elvárni.
    Ha hiretelen kapna 1000 millirád dollárt bárki, akkor sem lenne a semmiből hiperhajtómű és teleportáció...
  • Dzsini
    Egy olyan "szaros" baktérium, ami miatt az általános iskola végétől az egyetemi tankönyvek végéig az ÖSSZES biológiával kapcsolatok könyvet és tanulmányt újra kell gondolni. Végül is tényleg, szinte semmiség.

Attól, hogy itt az okos bulvármédia felkapta az amúgy hetente - kéthetente történő beszámolókat (ami hol kisebb, hol nagyobb bejelentés), és mindenki azt várta, hogy előhúzza egy zsákból E.T.-t, attól még ez egy alapvető változást jelent abban, hogy mit gondolunk arról, hogy miből alakulhat ki élet. A bejelentésen ott volt egy komoly biológiaprofesszor, aki közölte, hogy mostantól amit ő mond a témában, az olyan, mintha egy ősembert kérdeznének az űrutazásról (konkrétan Cro-Magnoni embernek titulálta magát).

Tényleg semmiség, és nem is érdemes elolvasni azt, hogy ez kb. miről szól - úgy olyan ciki lenne, mert nincs mit fikázni.
  • LSSAHPAUL
    én is trollkodok már egyet :)
    A szerencsétlen nasa ekkora ügyet csinált egy szaros baktériumból, szánalmas. 1969ben holdraszálltak-szép!, de már több mint 40 év telt el, már rég kupolavárosoknak kellene lenniük a holdon ha a techika fejlődését vesszük. Ehelyett :D találnak helyben az usa-ban (legalább az antarktiszról -5000 métert ásva hozták volna fel) egy baktériumot és most ezzel villognak..
    De nem ők a hibásak persze, perpill a földön csak az fejlesztés pénz kérdés, szal amiből nagyon gyorsan nem származik a befektetőnek búsás haszna az levan szarva magasból. Ezen csak a 3. világháború változtathat ha jó kemény lesz hogy eltörölje a mostani politikai,gazdasági ideologiákat. Persze nincs garancia rá hogy az ember tanul a hibáiból és megint nem pénzalapú világgazdaságot hoz létre.
  • Petka
    A Földön tökéletesen megtudtuk valósítani rövid időn belül (szennyezéssel), hogy az átlaghőmérséklet emelkedjen. Akkor vajon milyen technikai akadálya lehet annak, hogy ugyanezt a Marson is megtegyük? Ezzel megolvaszthatnánk a bolygón található vízjeget, melynek további felhasználása már gondolom mindenkinek magától értetődő. Gyakorlatilag ami itt a Földön ártana, az a Marson a hasznunkra vállna. Az üvegházhatás repordukálása kétlem, hogy egy olyan feladat lenne, melyet belátható időn belül az ember ne tudna elvégezni egy másik bolygón. Természetesen hozzátenném, hogy csak adott feltételek mellett.

Nem vagyok tudós, ezeket mind a saját egyszerű logikámmal következtettem le, ezért nem is írtam számokat.

Egy érdekes olvasmány a témában!
  • WNW
    Bocs, de most Te trollkodsz.. Jelen pillanatban nincsenek meg ra a muszaki, es a gazdasagi lehetosegek, ez igaz.. De az nem jelenti azt, hogy akkor nem kell ez iranyban kutatasokat vegezni, hanen "Ugyse megvalosithato" felkialtassal bevagni a sarokba, es helyette az erre koltheto penzt elszorni valami most fontosnak tuno, de hosszutavon ertelmetlen dologra.. Anno a 70-es evek vegen egy IBM fonok azt mondta, a szamitogepre nincs igeny, talan 1-2 darabot fognak belole eladni a vilagon.. Jelenleg, ha kivennenk a szamitogepeket a gyartas, a kereskedelem, a kommunikacios, energiatermelesi, es iranyitasi rendszerekbol, atomjaira hullana minden... Igenis hosszutavu tervnek kell lennie, hogy az ember kilepjen a foldi kornyezetbol, mert varhatoak olyan hatasok (klimavaltozasok (melegedes/lehules), nyersanyag hiany, polaritas valtas), es meg a fene tudja mi, ami alapvetoen befolyasoljak az ember letet a Foldon.. Marpedig ahhoz, hogy egyszer tenylegesen a rendelkezesunkre alljanak az ehhez szukseges technikak, mar most penzt kell kolteni arra, hogy bizonyos iranyokban legyen eroforras gondolkodni, kutatni, vagy akar a holdon bazist letrehozni, es konkret tapasztalatokat gyujteni arrol, mi lehetseges, mi nem.. Ezt nem lehet meguszni sajnos...
    Amugy konkret pelda az ozonlyuk problemaja... Ha valaki anno nem kezd el raketakat butykolni, aztan azt kijutattni az urbe, aztan mindenfele muholdakat fabrikalni, akkor nincsenek meg azok a technikai lehetosegek, amivel meg lehetett figyelni, bizonyitani a letet, es lekovetve az ezt okozo hatasokat, vegul tenni ellene.. Soha nem tudhatjuk, hogy egy most haszontalannak tuno, es feleslegesnek belyegzett kutatas, a kesobbiekben hova vezet, es mire lesz jo..
  • Dzsini
    a trollkodást most hagyd abba.
  • TommyC
    nem, és nem is ezt írtam
  • stationx
    bizonyítsd, hogy szereted édesanyád!
  • Molnibalage
    Megbocsátani megbocsátja szeritnem, csak mivel nem tudod tudományosan cáfolni, ezzel a józanul gondolkodó emerek számára ez csak hit. Nem bizonyítható. Ennél fogva irreleváns.
  • Line
    Off.

Szerintem vigyázzatok a xanax-al. Az égvilágon semmiben sem különbözik a többi drogtól.
  • Line
    Szóval te úgy gondolod, hogy a világegyetemben található összes anyag ami nem élő, az csak úgy van?
    Remélem megbocsátod nekem ha én ezt nem így képzelem...
  • 89
    pázze, hát mit kell itt ennyit értetlenkedni??? egymásután mondja az érveket s ti sztem el se olvassátok. Nem tudtok visszaszállni a földre az avatar világából???