307
NASA új bejelentésre készül a földönkívüli életről
  • mosoporr
    Ugyan már,ez szájenszfiksön ha valahol akkor itt aztán igazán elférnek az elméletek!
  • [NST]Cifu
    Ezért nem számítok én se nagy világmegváltó bejelentésre. Viszont arra ideális, hogy egy kicsit megint a NASA-ra, illetve a földönkívüli élettel kapcsolatos kutatásra irányítsa a figyelmet. Erre pedig azért lehet szükség, mert éppen most téma a szigorú költségvetési megszorítás az Amerikaiaknál, márpedig az utóbbi évekre az ilyen jellegű kutatások amúgy se voltak elengedve, mert az Ares / Orion páros (ie.: emberes űrrepülés) jelentős elvonásokat jelentett a többi kutatási ágtól, így a földönkívüli élettel kapcsolatosoktól is.
  • [NST]Cifu
    Megkérnék mindenkit, hogy ha már lett egy külön topic nyitva a témának (ami ugyan beleférhetett volna pár másikba is), akkor nem az offtopic kiélésére használjátok. Szóval az összeesküvés elméletekkel, gyűlöletkeltéssel, hasonlókkal fáradjatok szépen máshova...
  • brueni
    valszeg azért hívtak össze tudósokat, hogy véleményeket is kérjenek, hova merre menjenek tovább. lehet, hogy feltételeket találtak esetleg nyomokat, pl. hőforrásokat, amiket ki szeretnének nyomozni, hogy közelükben lehet e létforma.
    ha pl algaszerű telepeket találnának, az már komoly lépés lenne. bár szerintem az nem maradt volna kicsit se titokban...
  • ZilogR
    Az olaj nem fogy el, mert ha már olyan mélyen és nehezen kiszippantható helyen lesz, h több kJ-ba kerül kitermelni, mint amit nyerünk belőle, akkor azt ott fogják hagyni. Remélem...

Én régóta gondolom, h miután végigtesztelték az afrikaiakat a HIV-vel, ebolával, a mexikóiakat, koreaiakat a különféle influenzákkal, végre eljön az idő, amikor meglesz a döntés, hogy melyik lesz rászabadítva az emberiségre. És mivel a pánik kerülendő, ezt be kell hivatalosan jelenteni. El fogják mondani, hogy tudják, mekkora tömegek esnek majd áldozatul, de ezt az emberiség jövője érdekében meg kell tenniük.

Ezért volt az "Ádám nyomában" projekt is, ami a legősibb DNS szekvenciákat kereste az emberi genomban, egyszerűen kellett az a genetikai minta, ami mindenkiben egységes, hogy egy mutációt okozó változtatás minden egyes emberen elvégezhető legyen.

Hát úgy ennyi... Sztem amúgy azt fogják mondani, hogy megértették, hogy a kövek a legősibb, számunkra nem érzékelhető életet élő faj a Földön. Mindenhol ott vannak, hatalmas hegyekként vagy a Szahara porszemeiben. Utaznak a folyókon, porként szállnak, gleccserként siklanak. Mi csak bennük élünk, mint atkák egy hatalmas lény bőrén.
  • Büdös Bohóc
    nem tudom feltűnt-e, de nem mondta egy szóval sem dronkZero, hogy mely népességcsoportból kellene csökkenteni úgymond.

Részemről India, Kína és USA totális népességének megsemmisítése lenne a legjobb ötlet.
  • Molnibalage
    Az meg azért nem jó, mert a kevés fiatal képtelen eltartani a sok öreget.
  • Molnibalage
    És kurva hamar elfogyna az iható víz...
  • Büdös Bohóc
  • [NST]Cifu
    Éves szinten a NASA most 18,7 milliárd dollárt kap, ez viszont nem kizárólag az űrkutatásra vonatkozik, hanem például aerodinamikai, repüléstani kutatásokkal is (NASA = National Aeronautics and Space Administration ~ Nemzeti Légügyi és Űrkutatási Hivatal, már a nevében is benne van, hogy nem csak űrkutatással foglalkozik). Még ha csak a valóban űrkutatással foglalkozó részt is vesszük (~14 milliárd, függően attól mit tekintünk űrkutatásnak), akkor is az USA egymaga többet költ az űrkutatásra, mint Oroszország, az EU és Kína együttvéve.

Ez a 14 milliárd dollár még akkor sem rendkívüli, ha összeveted más "értelmetlen" dolgokkal. Például a luxusautók éves eladási forgalma meghaladja ezt. A luxusyachtoké detto. Ha összeszámoljuk a kaszinók, lóversenyek, fogadóirodák bevételeket csak az USA-ban, az is több ennél, nem is kicsivel (adózás utáni nyereség 2009: 19 milliárd dollár). Soroljam tovább? Az űrkutatás segít megismerni a világot körülöttük, már csak ezért is fontos áldozni rá. Az pedig ennek a hozadéka, hogy ha nem foglalkoznánk az űrkutatással, ma nem lenne műholdas navigáció, nem lenne műholdas adatkommunikáció, vagy időjárás-előrejelzés. Csupa haszontalan dolog, nemdebár?
  • [NST]Cifu
    Takarítottam egy kicsit a topicban. A továbbiakban a "ostoba hozzászólásokat írok, mert az jó dolog" típusú dolgokért hajlamos leszek én meg büntipontokat osztogatni.

Ha ökörködni akarsz, akkor arra ott a gumiszoba.
  • Casillas
    nevettem

egyébként remélem nem ilyen szarság lesz hogy lol vizet találtunk a Marson, akkor már tényleg legyen inkább a Megtévesztés foka jól eljátszva, hátha legalább abból is csinálnak filmet :D
  • mosoporr
    meg kell várni még elfogy az olaj,és csak bízni benne h élhető lesz még a légkör.
    vagy felgyújthatod magad valameik greenpeace rendezvényen :)
  • mosoporr
    Pont azok buknának a legnagyobbat akik eltudnák hozni a változást,nekik ez jobb így.
  • Koppixer
    Erre én is azt mondom, hogy logikusan nem csak egyetlen megoldás van.

A világgazdasági válságok meg nem örökké tartanak, igaz szörnyű áldozatokkal is járhatnak, de miért ne vállalnánk be egy nagyobb válságot, ha cserébe egy jobb, egészségesebb, élhetőbb "világot" kapnánk, és utána már nem is biztos lennének ilyen krízisek, mert alapjaiban változna meg az egész rendszer?

A csapvízzel működő autót, és ehhez hasonló hasznos dolgokat, pedig már nagy valószínűséggel, a múlt században feltalálták Tesláék, vagy valami hasonló "őrült" tudósok...
  • mosoporr
    még jó h legalább páran akarnak kezdeni valamit az élettel
  • mosoporr
    a vallás nem engedi... már az is nagy szó h engednek gumival dugni
    először ezt kell elpusztítani vagy megváltoztatni...
    régen természetes volt a dolog vírusok és társai de ma már hamar meggyógyulunk többnyire.
  • dronkZero
    A drasztikus népességcsökkentés is egy logikus kivezető út, és összességében sokkal egyszerűbben kivitelezhető, mint az általad felvázolt megoldás.
  • Dante73
    "sok gázhajtásos cucc helyett feltalálni valami jobbat"

Gondold csak el, holnap feltalálják a csapvízzel működő autót. Mi történik holnap után? Az orosz gazdaság összeomlik, az arab világ szintén, Amerika is minimum megroggyan. A 2008-as világgazdasági válságot pedig egyetlen bank okozta... Magyarán, a világgazdaság úgy omlik össze, ahogy áll.
    Ellenben a népesség (úgy összességében) növekszik, a nyersanyagok meg fogynak. Logikusan egyetlen kivezető út van, (Ha nincs is rá közvetlenül, sürgősen szükség) előbb a naprendszer "meghódítása" majd, ahogy a technika, és a tudomány fejlődik, jöhet a többi. Ennek az elején járunk, és én inkább úgy vélem, hogy nem sokat, inkább keveset költünk erre a célra. Ugyanis a technológiának, tudománynak "motor" kell, és az űrkutatás már bizonyította, hogy alkalmas erre a szerepre.
  • akyyy
    Ennek örömére eszek is egy banánt és röhögök ha fingok :D
  • ldavid
    ha te milliárdos lennél, szétosztanád a (teljes) vagyonodat, csak azért, hogy csökkentsd az éhező emberek számát?

sok mindent lehetne, ha csak arra fordítanának minden pénzt, csak fejlődni nem igazán tudnánk mellette
  • dronkZero
    Igen, kurvanagy ökörséget írtál. Ha nem lett volna űrkutatás, most nem lenne technológia, hogy ezt a faszságot ideböffenthesd. Meg a te mentalitásoddal még a fán ülnénk, majszolnánk a banánt, és röhögnénk rajta, ahogy fingunk.
  • byzhouse
    több milliárd $-t fektetnek ilyen űr hülyeségekbe,pedig ezt a pénzt a föld rendbehozására is lehetne fordítani. qva sok fát ültetni a városokba,jó talaj,sok gázhajtásos cucc helyett feltalálni valami jobbat(van,de mégse azt alkalmazzák mindenhol) etc.

és még olcsóbban is jönnének ki! :D meg robotokat fejlesztenek,de minek így is el van kényelmesedve az emberiség.( rengeteg mrd $ megy erre is mikor sokkal hasznosabb dolgokra lehetne fordítani ezt a pénzt.

lehet ökörséget írtam,de szerintem így van. :| maradjanak a szupertávcsöveiknél és a műholdaknál,ha jön valami meteor arra már úgy is van terv: discoveryn volt róla 1 adás,hogy hogyan kell kitéríteni. már csak időben kell észrevenni a meteort és időben kell cselekedni. :D
  • HöfEE
    Nem hiszem, hogy ha ez lenne a dolog lényege akkor ekkora hajcihőt kerítenének neki. Bár én se számítok sokra.
  • zvaragabor
    Ezt biztos nem, mert ez már korábbi hír, amit a NASA be is jelentett.
  • Qwerty4
    A stop.hu nevű szélsőséges portál szerint ez derült ki:

"A NASA Cassini szondája kimutatta, hogy a Szaturnusz második legnagyobb holdján, a rettentő hideg és heges Rheán gyér légkör, úgynevezett exoszféra található, benne oxigénnel és szén-dioxiddal, vagyis megvan rajta az élet alapvető feltétele."

http://stop.hu/articles/article.php?id=784028
  • karajjj
    bejelentik, hogy felfedezték zámbó árpit
  • Fresh Duke
    Szerintem bejelentik, hogy minden pénzüket a szilveszteri partira fogják költeni, és küldjünk adományokat.
  • Looooser
    jajah nekem is vmi hasonló, bár akkor választások közelébe jelentenék be....
  • Victor1103
    Akkor most itt lesz is valami vagy csak a könyvből lesz egy szinpadi előadás?:D
  • TommyC
    nekem is ez ugrott be :D bár már régebb olvastam (2-3 éve)
  • Andr0
    persze mert bejelentik hogy már nem kell keresni, megtalálták:D
  • Hegi90
    Már érzem, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja
  • mosoporr
    "Geológusokat, oceanográfusokat, biológusokat és ökológusokat hívott össze a NASA csütörtökön tartandó sajtótájékoztatójára. Az űrügynökség fontos asztrobiológiai bejelentésre készül, ami meghatározó lesz a földönkívüli élet nyomait kereső kutatások szempontjából. "

nem rég olvastam a Megtévesztés fokát (nagyon jó izgi könyv) és ugyan így kezdődött...

• High end PC #27
    Engem csak az érdekel, hogy földönkívüli támadás ellen is fizet a biztosító? Ilyen záradéka nincs a lakásbiztosításnak?
  • JethroHUN
    A Goa'uld lejárt lemez... már így is egy rakás piramis van. Nem kell több, az Ori a divat a Pegazusban :)
  • mosoporr
    :DDDD

de ez nem újdonság :)
  • PeeTeR
  • Büdös Bohóc
    ijj dátumot benéztem
  • Dante73
    Bejelentik 20:00 kor, hogy 20:05-től Goa'uld irányítás alá kerül a föld, és ne ijedjünk meg a nagyvárosok felett megjelenő, piramis alakú anyahajóktól, valamint nem tudnak felelősséget vállalni akkor, ha a partraszálló Jaffa egységeknek nem engedelmeskedünk. Akinek pedig világít a szeme, azzal viselkedjünk istenségként...