NASA új bejelentésre készül a földönkívüli életről
-
High end PC #252 Szerintem a kolonizációhoz elsősorban a genetikailag kéne tudományos és technikai eszközeinkkel áttervezni magunkat, ugyanis szerintem arra nem lenne idő, amíg a sokadik generáció sokadik leszármazottai természetes biológiai evolúció útján alkalmazkodnának az új környezethez, létrehozva evvel egy vadonatúj emberi fajt.
Kolonizálni már pedig kell a túlélés érdekében, a bolygó erőforrásai sajnos elképesztő mértékben fogynak, miközben egyre többen vagyunk, a helyzet már most drámai.
Ha az emberiség nem lesz képes kolonizálni más égitesteket, szerintem akár ki is pusztulhat a nagy részünk az önpusztítása által, tökéletes példa erre a Húsvét szigeteki társadalom, akik hajdanán szintén virágzó társadalomban éltek, majd miután felélték a sziget minden elképzelhető erőforrását, visszaléptek a kőkorszakhoz közeli szintre, a lélekszám pedig drasztikusan leredukálódott.
De még ha csak ez lenne a nagyobb baj, állítólag 100 millió évenként bekövetkezik egy akkora katasztrófa, ami 65 millió évvel ezelőtt, bizony, Földünk egy kozmikus autópályán száguld, amit időnként telibetrafál egy hatalmas kavics.
Egy planétára feltenni mindent hosszú távon rendkívül kockázatos, én így gondolom.