2424
-
unrealnoise #1624 Most, hogy visszatértem a PC-s szimezéshez, gaminghez, kipróbáltam az AC-t, a pCARS-t meg már konzolosként is toltam, és a Raceroom-ot.
Az AC túl van értékelve, lihegve. Jó a fizika, de az FFB túl erős, és hangos. (TX 458 nem épp olcsó, és bóvli cucc, egyszerűen alapból nem tetszik.) AZ AI az AC-ban förtelem, az UI sem éppen az igazi, a hangok messze vannak a kiválótól.
A pCARS továbbra is nagyon jó, bár optimalizálni lehetett volna még, de sokat fogom tolni, élvezet az egész, az FFB most már alapból is elég kellemes, nem HC a cucc, de nagyon, nagyon élvezetes.
Aztán a Raceroom. Látszik, hogy fejlesztés alatt van, de ettől várok a legtöbbet. Kellemes grafika, nagyon jó pályakidolgozással, remek pályafelhozatallal. A koncepció is itt tetszik a legjobban, egyszerűen az, hogy folyamatosan fejlesztve van valami, nagyon fasza dolog, mert közben tartalmilag is nagyon tud bővülni a cucc! Sokkal jobb ez, mint az, hogy két-háromévente megvegye az ember ugyanazt a játékot kb ugyanolyan tartalommal, csak csinosítva.
Az FFB Raceroomban nem az igazi még, állítgatni kell, hogy kellemes legyen, de a grafika, a kidolgozottság, az AI, és a HANGOK, nagyon nagy élményt jelentenek.
rFactor 2 vicc, nem értem mi a f*sznak nem rakják fel már steamre legalább. De a most leszedett rF2 demo is kriminális, nem tudtam beállítani a TX458-as kormányomat rá, és erről más is írt a hivatalos fórumon. Egy HC szimnél ilyen hogy fordulhat elő? ÉS nem egy épp friss projektről beszélünk. Jah és amikor az rF2 demot leszedtem, egy ideig azt sem tudtam, hogy kell elindítani, pedig nem vagyok épp kezdő informatikában... :D Biztos profi amúgy FFB, fizika, dinamika, de elment, és elmegy mellette az idő.
A Raceroomon látszik, hogy ráfeküdtek a témára, elsődleges project, nem úgy mint az rF2. Annó az ISI-től vártam azt, amit most a Sector 3-as srácok csinálnak...
-
neilszab #1623 RaceRoom FunRace: DTM & Touring Classic - Nürburgring!!
Szerda este pálya visszük a frissen megjelent Touring Classics Pack gépeit, de hogy még érdekesebb legyen a móka, ezért a mezőny kiegészül az igen népszerű '92-es DTM-es verdákkal is!
A részvétel nyílt, a szerverhez csatlakozáshoz elegendő csak egy autóval rendelkezni bármelyik Pack-ből, a fő hangsúly pedig a tizedek hajszolása helyett ezúttal a kötetlen szórakozáson lesz, gyertek bátran!
R3E FunRace infók: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5363
R3E SummerCup: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5327
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.07.13. 19:47:58 -
#1622 Ha már szóba hoztad a ligákat - tegnap jelent meg ez a videó:
-
#1621 Én azért is írom, hogy tetszik, mert ez lenne a legjobb nekem (meg szeretem a Nissan Skyline-t is nagyon...) Ha lenne rendes számítógépem , akkor a gtr-mastersen mennék is versenyekre, csorog is a nyálam, amikor neilszab reklámozza... De egyelőre el kellett tennem a dobozba a kormányom, marad a videózás. -
#1620 Tobb parhuzamos szim(probalkozas) fut mostanaban (AC, CARS, iR, R3E, rF2), talan mar sok is;) Egyik sem tokeletes, valami "gond" mindig van (fizika, gumi, FFB, tartalom, kinezet, szolgaltatas stb). De nagyatlag felhasznalasra (offline+online), figyelembeveve a tartalmat, a szolgaltatast, a megoldasokat, mukodest, hasznalatot, az R3E eleg jol es atgondoltan ossze van rakva. Persze, kicsit kopottas a fizika, kormanyzas, az FFB, a gumi... De hat semmi sem tokeletes:)
Online ligakhoz a "kesz", a jo mennyisegu es minosegu tartalmak, a "mukodo" es atgondolt, normalisan beallithato es hasznalhato szolgaltatasok (sorozatok, szabalyrendszerek) miatt talan az egyik legjobb valasztas lehetne, meg ha nem is HC szim. Vegig lehetne venni a tobbi szimet (persze, az iR ebbol a szempontbol azonnal kiesik, legalabbis nagyatlag felhasznalas szempontjabol), hogyan "mukodnek", de mindenhol vannak "hianyossagok": tartalom, mukodes, szolgaltatasok, bugok stb. -
#1619 -
#1618 -
#1617 Raceroom-racing-experience-updated
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Full changelog:
New Content
Prepared the game for upcoming releases and sponsored competitions.
Game:
Added Fanatec V2 support and default controller profiles.
Added numerous additions to the Shared Memory to provide more data to 3rd party developers.
Added individual controller profiles for different Fanatec rims.
Implemented support so Fanatec rev-light works by default.
Implemented Fanatec LED display support with following options:
–S-G Speed + Gear
— S Speed
— G Gear
— F Fuel
— POS Position0
— OFF Off
Added a new key-binding option for Fanatec LED Display cycle in secondary functions.
Added a “Random” setting to Time of Day selection.
Fixed a crash that could occur with older replays.
Fixed an issue where cars would randomly lose body parts while watching replays.
Fixed an issue where car shadows would sometimes stop moving.
Fixed so that the Vehicle Settings apply when set in pause menu.
Fixed an issue with loading screen popping up one frame between title and splash screen.
Improved car shadows
Improved shadow split performance
Fixed a crash that was occurring at the end of hill climb tracks.
Added additional logging to catch resolution related errors.
Added additional logging to catch potential ffb/physics issues.
Fixed an issue where the server difficulty was not matching with what was showing in-game.
Fixed having 2 “Continue to Results” in pause menu in certain cases.
Fixed an issue that could cause path to user documents be wrong.
Fixed Player name and End of Session text not fitting the overlay.
Fixed an issue where the car was moving at start if gear is engaged.
Fixed AI in main path braking for cars that are slowing down while entering pitlane.
Fixed a potential AI distance error for cars to the left/right on different paths.
Changed default steering lock for gamepads from 13 to 8.
Updated some values on all gamepad default profiles.
Deployed code support for upcoming spectator mode (more information can be found here)
Multiplayer
Dedicated: Added result reports (basic version in json and xml format, additional data will be included later).
Dedicated: Added options to upload reports to ftp and http.
AI, Physics & Audio
Touring Classics physics overhaul. This class now matches performance with DTM 1992.
Decreased gearshift backfire amount on some turbo cars
Gumpert Apollo gearshift backfires adjusted
P4/5 Competizione new internal sounds
Removed the ability to use traction control in Touring Classics
Sachsenring – Fixed AI car hitting pit wall under ai control during pitstops.
Sachsenring – Merged cut track rules across all difficulty levels.
Art:
Reduced quantity of advertisement boards around most of the tracks, and moved some around so it all looks more like it belongs.
Zolder: added windmills in the distance
RaceRoom Hillclimb: Deleted animated 2D flags, replaced audience with some more high polygons bodies, replaced 2D audience with new ones
Lakeview Hillclimb: Deleted animated 2D flags, replaced the audience with some more high polygon bodies, replaced 2D audience with new ones.
Chevrolet Dekon Monza – Fixed some heavy glare on interior windows.
Various livery tweaks to DTM 2015 cars (available only through the DTM Virtual Championship)
Portal:
Added VIP Drivers directory in the portal which will list all the VIP drivers.
Optimized login flow by removing redundant user page load before redirecting to menus.
Added failover on MW timeouts.
Added additional checks for store transaction fails.
Fixed an issue with user content cache which was getting invalidated after adding price to a new content.
Fixed discounts are not being considered for the second pack in the cart.
Fixed an issue with user content cache which was getting invalidated after adding a a new content.
Fixed an issue where some transactions were remaining pending and not getting completed.
Optimized loading times for user content.
Optimized loading times for web menus.
Fixed a caching issue that was causing image assets not to load correctly on some browsers such as Safari.
-
neilszab #1616 Indul a RaceRoom WTCC Summer Cup!!
Most szerdán elrajtol az új TC1-es WTCC versenygépekkel vívott küzdelmünk a SimBin legújabb szimulátorával, a RaceRoom-mal! A nyári kupasorozat 5 futamból fog állni, a versenyek kéthetente szerda esténként kerülnek megrendezésre. A részvétel minden futamon NYÍLT, de előzetes felkészülés és nevezés szükséges!
Versenynaptár:
1. futam: 07.08 - 21:00 - Nürburgring
2. futam: 07.22 - 21:00 - Monza
3. futam: 08.05 - 21:00 - Zandvoort
4. futam: 08.19 - 21:00 - Hockenheim
5. futam: 09.03 - 21:00 - Oschersleben
Részletes infók és a lebonyolítás pontos menete itt olvasható:
WTCC Summer Cup: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5341
A WTCC futamokon kívül GT és Historic megmérettetés is indul a nyáron, így biztosan mindenki megtalálja a kedvére való kihívást és szórakozást:
Masters Summer Cup: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5327
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.07.07. 19:44:34 -
neilszab #1615 RaceRoom leárazás és Shakedown futam!
Ma este 20:00-ig 50%-os akció van minden autóra és pályára a RaceRoom-ban, most érdemes beszerezni a még hiányzó tartalmakat a vasárnap induló GT3 és WTCC SummerCup sorozathoz!
Szerdán este pedig tartunk egy bemelegítő "Shakedown" futamot a teljes versenytávon, hogy ne az első komoly megmérettetésen érjék a váratlan meglepetések a résztevőket! A részvétel minden futamon NYÍLT, örömmel látunk mindenkit a rajtrácson:
GT3 Shakedown: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5335
GT3 SummerCup: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5340
RaceRoom Store: http://game.raceroom.com/store/
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.06.30. 17:37:57 -
endy papp #1614 Különösebben semmi nem lett volna ha vissza megyek,csupán értelmetlen.
A kipörgés csak a hab volt a tortán,arra hogy kilépjek.
Erre az első körös törés zúzásra már nincs igényem,ami ott volt.
Az előttire írtam hogy "katasztrófa"
Ott voltál a versenyen?
Gondolom nem .....
Érdekes utána következő versenyen még hasonlót sem tapasztaltam,gondolom,ott már senki nem az első kanyar előtt akarta megnyerni a versenyt,vagy legalább is nem az első körben,na ott jót csatáztam,pedig ott is voltak pöcögetések,pedig fele annyian voltunk.
iRacingbe nem szoktam kilépni ilyen esetekben ,sőt még ha lezúznak se ,és 5-6 kör hátrányt kapok,mivel ott tétje is van,de itt, dehogy idegesítem magam ..... -
Debilon #1613 most nem azért, de olyan gyári alap settel sem találkoztam ami túl rövid lenne és csak 80-at menne az autó
ha te állítottad el, akkor bocs és az juzer error :)
amúgy most kipróbáltam.. manual váltó, BMW 635, megy mint a golyó
úgyhogy nálad nem ok valami, vagy nagyon elállítgattad a váltó áttételeket
de legrövidebbre vett final gear-al is (fokozat áttételek default értéken) 90+ volt az 1-es fokozat vége
Utoljára szerkesztette: Debilon, 2015.06.28. 14:33:36 -
#1612 es mi lett volna, ha visszamesz a palyara es versenyzel? Nem tudom miert ugy elik meg az emberek a kiporgest mintha vilag vege lett volna. Szepen visszamentel volna megtalaltad volna hamar a vetelytarsad tempoban, aztan a verseny vegeig csatazhattatok volna.
-
#1611 Rájöttem mi a baj, túl rövidre van be állítva a váltó!
Nézegetem a számokat, de nekem semmit nem mondanak. Mire érdemes beállítani, úgy általánosságban, pályától függetlenül?
A final drive-nál a bevel mit jelent? -
#1610 Úgy látom, volt itt is gazdagon lag... Legalább annyira jó ez a hétvége, hogy kiderülnek a rendszernek a gyenge pontjai. -
endy papp #1609 A végéről indultam aszem 20,majd körbe érve az első kör végén előzés nélkül 8. pozíció,de akkor megpöcköltek kiforogtam,majd léptem...katasztrófa
Még szerencse nincs minden hétvégén ingyen .....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.06.27. 22:24:42 -
haflac #1608 Volt egy kis zacsi-pacsi a rajtnál.Kaptam én is hátulról. :)
-
#1607 Gondoltam, elindulok az esti futamon, de nem jott ossze, csak felig. Kaptam egy DQ-t, valszeg kicsit bugos a cucc:) Eloszor azt hittem, ujrainditjak a rajtbalesetek miatt (erdekes mezony jott ossze, mar a rajtnal ossze-vissza mentek, meg voltak magas ping-ek is), nezelodtem a boxban, ahova kipakolt a start utan, aztan lattam, hogy DQ :)
Lehet hogy lassan indultam vagy bemozdulasnak vette amikor a rajtracson sebessegbe raktam (a videon nem latszik)?!
-
#1606 Akárhány autót, pályát kipróbáltam mind teljesen rendben van, csak a 635 nem.
Úgy látszik ráérzett a SimBin, hogy ez az egyik kedvencem. Biztos nem akarják, hogy az ingyenes hétvégén kihajtsam belőle az összes benzint.
Utoljára szerkesztette: f2d, 2015.06.27. 16:36:27 -
#1605 minden palyan es kocsival mehetsz. Azert az vicces lenne, ha igy korlatoznak a kocsikat. Lenne itt felhaborodas.
Amikor nincs ingyenes hetvege, akkor is ki tudod probalni az osszes kocsit kb 10 perc erejeig. De ahogy neztem akarhanyszor. -
#1604 Automatában tolom, a pitlimiter 80-nál szabályoz, meg hiába nyomkodom az L betűt nem reagál.
Másnál is ilyen, vagy csak nálam? Mert a Procar nagyon faßányosan megy. (Tudom, akkor játszak azzal, de nekem a 635 is kell.) -
#1603 Probaltal sebesseget valtani?! :) -
#1602 Pitlimiter ? -
#1601 Sziasztok!
Menniyre ingyenes ez a hétvége?
Touring Classics 635-ös BMW-vel próbálkoztam a Hungaroringen, de az autó 90-nél leszabályoz. Valamit elnyomhattam, vagy nem jól állítottam be, esetleg nem minden modell érhető el teljes egészében? -
#1600 szerintem meg teljesen megszunik, allitottam az aranyokat, talan picit jobb lett, de rohadt zavaro egy elsokerekesnel. pl nurburgring az elso ket kanyarnal erzodik pl.
Versenyen eletemben nem mentem elsokerekessel na jo a kis fiatot leszamitva az ac-vel., becsoppentem most gyorsan egybe, valami wtcc, talan pont Michelisz kocsijaval mentem. 22-es mezony, 20 perc, get real. Masodiknak behoztam a jarganyt. Ugy latszik az AC rendesen felkesziti az embret, a nagybetus eletre, abba is hagyom mielott a jobbak elkezdenek jatszani. (tovabbra sem hozza semmi mas azt az elmenyt amit az ffb nyujt szamomra az ac-ben, hogy erzed a kocsit mi tortenik amibol egyenesen aranylik a jo a jatek megitelese szamomra, szoval az en nyomorom.) Gyakorlatilag kikapcsolt ffb-vel pont igy mentem volna most.
De basszus ez a g25 ami most nalam van, neha magatol valtogat felfele, annyira erzekeny a mikrokapcsoloja, nem egyszeru vele menni :)
Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.06.27. 13:19:10 -
#1599 Az már jobb, igen ...
Én le töltök ennyit, nem tetszik, ennél csak jobb van most a gépemen, majd ha picit javítanak rajta, ez még ingyé se kell ! :)) -
#1598 Nem szunik meg, csak nem abba az iranyba huz, amerre az ember a kanyar miatt varna;) A masik iranyba kell ellentartani. -
#1597 Teljesen nem kellene megszunnie legfeljebb tenyleg csak tukorjegen :) -
#1596 Az elso kerekesnel, kanyarban, gazadasra kikonnyulo/elmulo/iranyba fordulo FFB teljesen normalis. Nem erdemes addig allitgatni, amig megszunik, mert nem lesz visszajelzes a tapadasrol es egyszeru arkad erzes lesz a vege;) Az FWD-nel, ilyen loeroknel es versenydiffinel, foleg versney gumiknal (sclick vagy vagott sclick karakterisztika), teljesen alap, hogy kiszedi a kormanyt a kezedbol;D
Persze, az izmosabb utcai (itt mondjuk elektronikaval!) es a verseny autoknal "trukkoznek" a kormanyosszekotovel es a felfuggesztes bekotessel es karakterisztikaval (foleg caster es bekotesi melyseg kulonbseg), de megszuntetni nem tudjak es persze nem is akarjak. -
#1595 amiket irtal (atirtal) a legtobb alapbol ugy all.
Steer Ratio Speed="0.0"
Speed Sensitive Steering="0.0"
FFB steer force front grip exponent="0.85" // Range 0.0 to infinity, recommended: around 1.0. Exponent applied to grip weight.
FFB steer force rear grip exponent="1.0" // Range 0.0 to infinity, recommended: around 1.0. Exponent applied to rear grip loss weight.
FFB steer update thresh="0.015"
FFB steer force grip weight="1.0"
-
#1594 na mindegy megnezem amiket irtal, mennyit valtozik erzesre, ha atvarialnam az elso kerekesnel pont ezt a harmat amit irtal, tuti megszunne ez a zavaro erzes. Csak a hatso kerekeseknel meg pont forditva kellene valoszinu.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.06.27. 12:31:58 -
#1593 Az elsokerekes autoknal meg alap, normalis mukodes;) -
#1592 "Sajnos" ez meg a "regi" ISI FFB alapokon nyugszik, hasonlo rendszerrel es beallitasokkal. Persze, sok uj S3S cuccal is. Korabban mar tobbszor tettem be FFB beallitasokat, amivel az alapot is (sokkal) jobba lehet tenni (legalabbis nekem jobb lett es volt hogy masnak is tetszett:P).
Erdemes atnezni az elmentet file-t, vannak benne olyan dolgok, amelyek a jatekmenuben nicsenek, es lehet veluk javitani/valtoztatni a dolgokon. Valszeg a hatsokerekesnel az FFB kikonnyules abbol adodik, hogy az ISI engine alapbol szazalekos aranyban az elso es a hatso tengelyrol "veszi" a tapadas infokat. Es ha tul sok "jon" a hatsorol, az erosen befolyasolja az erzest (ha hatul csuszik vagy kiporog, akkor is konnyul az FFB).
Erdemes visszolvasni es atnezni, mert "sokkal" jobb lesz/lehet (#1488, #1497). -
#1591 ja hulyeseget irtam, elso kerekes autoknal van ez, ott is csak kis sebessegnel 2-3-as kornyeke.
Ez a zandvoort mekkora egy palya, rohadt jo es eletemben nem mentem meg rajta.
Utoljára szerkesztette: alma2, 2015.06.27. 12:07:55 -
#1590 Igen ez sajnos megvan.. most feltunt dtm 92-es mercinel. Mentem egy versenyt. Kanyarban lepadlozod, mondjuk kigyorsitasnal, es total kikonnyul a kormany, olyan, mintha elvesztened a tapadast, pedig kozben, nem.
Amugy mar vagy 7 kocsit kiprobaltam, szerintem vakon meg tudnam mondani, melyik jatek ez, nagyon hasonloan viselkedik egy csomo helyzetben a jatek, mindegy mivel mesz. De ettol fuggetlenul mondjuk egy ezres szorzot raver a cars-ra vezetesi elvezeti faktroban.
Lehet, molyolni sokat az ffb beallitasokkal, lehet meg lehet szuntetni a fenti jelenseget, eleg zavaro ac utan. -
#1589 Gondolom elforognak a kerekek (FWD), allits a diffin vagy ovatosabban adagold a gazt;) -
neilszab #1588 Ez a mai és holnap programunk, pontos részletek a kiírásban:
Szombat 16:00: Group5 Classic - Bathurst
Szombat 21:00: DTM 1992 - Bathurst
Vasárnap 16:00: WTCC 2014 - Macau -
#1587 Az autónak nem a valós fizikai tulajdonságát akarom megváltoztatni, természetes hogy gázadásra orrtolós (főleg az FWD), meg a tehetetlenségénél /súlyánál fogva a külső ív felé mozog. De ettől még kanyarodásnál a kormánynak van egy jelentős ellenállása, na ez esik le olyan szintre, hogy szinte kisujjal ott tudom tartani, mind ezt 200%-os Steerig Force Intensity-nél! -
#1586 valamin lehet hogy van lehetőség finomítani, de alapvetően ez a dolog rendben van, a súly mozog, hasonló a dolog mint amiért az RWD BMW-k jól rajtolnak az FWD-k meg sz@rul mert elforog a kerék. -
#1585 Kis help kéne!
FFB-nél mit kellene állítanom, hogy kanyarban gázadásra ne könnyüljön el a kormány? Borzasztóan zavaró, hogy kanyarbejáraton még kapaszkodni kell a kormányba, de amint gázra lépek ez az ellenállás szinte teljesen megszűnik!