2424
-
#1744 Csak ne felejtsd el a jatekban is ujrakalibralni.:)
Probalt ki a Nissant ugy, hogy ratolsz 50 liter benzint ;) -
#1743 Na majd meglesem, köszi. :) -
Solt #1742 Driverben belövöd 900 fokra, és a többit intézi a program. -
#1741 900-ról skálázza le 540-re az AC pl.? -
Solt #1740 És képzeld milyen jó lenne, ha 900 fokon használnád! :)) -
#1739 Önégetés ON :
Nem hagyott nyugodni a dolog, tegnap csak visszatettem az AC-t, s babráltam a setupon is, meg állítgattam a kormányon - eddig 360 fokon használtam minden játékba (még AC-ba is), most mondom teszek egy próbát, s feltoltam 540-re (ahogy egy GT3-as autóban annak lennie kell)...hát bevallom őszintén, ég és föld a különbség így. Nyilván a setupon belüli cserebere is sokat javított a dolgon, viszont most alapból könnyebben meg tudom fogni a kocsit - és nem csak AC-ben. (Nem is értem, miért ragaszkodtam ennyire makacsul ahhoz a 360 fokhoz. )
Szóval így most jónak tűnik a dolog, úgyhogy a lenti baromságaimat vegyétek tárgytalannak. (Meg bocsi a flame-elésért.)
Önégetés OFF -
#1738 megforogni megforoghat, difitől, fékegyensúlytól..stb, -
#1737 Hat a nissan kanyarbemeneten is forog i akar meg kijovetelnel is, sok gazra is es ha tul nagy a tempo kijovet es az ember hirtelen rakja egyenesbe menne tovabb a fara .
Mentem mostanaban jo par kort vele alacsony aeroval , ilyen . -
#1736 videok kozt van egy kulonbseg, slick-n az auto oldaliranyban nem nagyon csuszik meg, a RR videon igen, szemre is latszik ha egy auto kanyarbemeneten csuszik meg, kanyarkijoveten csuszik meg, vagy kanyariven.
Kanyarbemenet oke, elsokal elveszti a tapadast a slick, kicsit bicsaklik az auto, kanyarkijovetnel detto oke, ahol van ero ott az elforgatja a kereket es kontrollalt erocsusztatassal jon ki. Kanyarkozepen slick-n ritka a megcsuszas...bar van, de azt mar nem egyszeru fogni ott nagyot bicsaklik.
Pont azert amit irtak, a slick brutalis fordulast tud, el kell hinni szo szerint hogy gyorsan tudj vele menni. Viszont ha elengedi az aszfaltot akkor hirtelen dobja, es hirtelen is tapad meg. Oldaliranyban ez altalaban soderagy....az RR videon ez ujjgyakorlatnak tunik
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.09.18. 13:28:47 -
#1735 Jo de ha vizes az megint mas.Az nem csak annyi, hogy X %-al jobban csuszik.
-
#1734 Na mind1, nem flamelek tovább, majd ha lesz kedvem/türelmem/időm, megpróbálok visszaszokni az AC-hoz, meg úgy felfogni, mint egy kihívást. -
A fenti videóban az aszfalt vizes/nedves.
Egyébként Nissan-nal kb. nekem is ilyen kormánymozdulatot kellett volna tennem:
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2015.09.18. 12:04:45 -
#1732 Én még így nem láttam autót szépen végigcsúszni kanyarban semelyik sorozatban :)
főleg nem DTM ben, meg GT-ben .
Kifejezettem kerülik az ilyen megcsúszásokat.
ez inkább olyan puha felfüggesztésű utcai autóra jellemző poros aszfalton .
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.09.18. 06:41:44 -
#1731 Nincs hibatlan program;) De amig rossz, elvezhetetlen a visszajelzes (kormanyzas, FFB / R3E), addig eleg nehez eldonteni mennyire jol vannak beallitva a dolog:)
Amennyit az R3E-t teszteltem, a beallitasokkal igazabol nincs gond, jonak tunik, odafigyelnek ra, tisztessegesen osszerakjak – csak sajnos az alapokkal van gond. -
#1730 Elég régen játszottam AC-val, eléggé valószínű, hogy el is szoktam ezektől a hirtelen kormánymozdulatoktól. Bár szerintem továbbra is túlzás kissé az egész, de ez már legyen az én bajom. :) Majd gyakorlok sokat, ha lesz rá időm/kedvem. -
#1729 Jó, azt se állítom, hogy az R3E hibátlan, de az se teljesen százas, ami AC-ban van. Kettő között kéne lennie valahol a dolognak szerintem.
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2015.09.18. 00:18:21 -
#1728 Igen, olyasmi a slick;) Jol tapd, jol tapad, aztan meg semmit;D A tapado felulet (nincsenek bordak) es az oldaltartas miatt (keveset mozog a gumi) hirtelenebbek az atmenetek. -
#1727 OK, de ami a videon van, az ma mar kicsit vicces, elegge elavult rF1 fizika, csuszkalos, sodrodos, R3E hotlap bulival;)
Raadasul, mivel teljesen rossz a kormany erzes es az FFB, amugy sem tudni mit csinal az auto. Fizikaban es gumiban felesleges hasonlitgatni a mostaniakhoz (AC, iR, rF2), nagyon le vannak maradva, es ugy nez ki, nem is celjuk komolyabban fejleszteni. -
neilszab #1726 Én úgy értem, hogy amennyire én tudom ezeknek a slick-eknek ez az egyik jellemzőjük, hogy sokáig nagyon jól tapadnak, de a tapadást a holtpont után a normál gumikhoz képest hirtelen vesztik el.. és ebből adódóan gondolom hirtelen is nyerik vissza, ezért is nem túlságosan alkalmasak keresztbe autózásra, driftelésre, csúszkálása. Ez a részemről nem egy állítás, inkább csak egy felvetés...
Ami pedig a jelenséget illeti, pontosan tudom miről beszélsz, de hogy ez hiba-e vagy sem, ahhoz kevés vagyok, hogy eldöntsem... viszont már reflexből rántom vissza villám gyorsan ellenkormányzásból gépet abban a pillanatban mikor betapad!
Utoljára szerkesztette: neilszab, 2015.09.18. 00:06:52 -
#1725 Példa: T1, Nürburgring. Na ez az a szitu, amiben hülyén viselkedik számomra olykor az AC. Szépen finom gázzal, és megfelelő kormánymozdulatokkal szépen végig lehetett csúsztatni, de ezt AC-ba a Nissan-nal már nem bírtam megcsinálni, mert a kanyar közepén visszajött a tapadás, és puff, szépen kiszánkózott alólam a vas.
(Oké, ez éppen DTM, de a GT3-as masinákkal is meg tudom ezt csinálni R3E-be (sőt, elég sokszor kelleni is szokott).)
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2015.09.17. 23:57:23 -
#1724 Igazából lehetnek olyan tulajdonságai, ami pont csak a versenygumira (slick) jellemző, de számomra ez a keresztebecsúszásos történet a kiszámíthatatlanok közé tartozik. Vannak olyan pillanatok, amikor szerintem teljesen kiszámíthatóan működik pici oldalcsúszásra a gumi, viszont olykor mintha egyik pillanatról a másikra betapadna. (Tehát arra akartam kilyukadni, hogy nekem még a kezembe kormány keresztbe van bőven, amikor a gumi hirtelen betapad, és mivel még keresztbe a kormány, az autó elindul abba az irányba, mert hirtelen visszajött a tapadás...kis híján olyan a szitu, mint amikor Senna-nak történt a balesete, csak itt a tapadásvesztés nem a padlólemezen való felúszástól keletkezik.)
Valamilyen szinten az ilyen gumik fejlesztésekor szerintem pont az az egyik elsődleges feladat (a minél jobb teljesítmény és élettartam kifejlesztése mellett), hogy kiszámíthatóan működjenek - ergo ne produkáljon ilyeneket, mint amit fent leírtam. -
neilszab #1723 Én annyira nem értek ehhez, de ez a jelenség nem a GT kocsikon használt verseny slick gumiból adottságaiból ered? -
#1722 Jah, meg annyi, hogy ez atvagodas eleg jol javithato setuppal. -
#1721 Azt az atvagodast most valoban kicsit tul toltak szerintem is, de ez ilyen, minden patch nem sikerulhet jobbra es jobbra.
Nekem kifejezetten bejon a nissan, egy az egyben ugy kell menni velemi mint az igaziak, ugyan ott kell elvenni stb.
Kigyors az meg ilyen, nincs baj vele, ra lehet erezni.
A sok cm f1 utan nekem nem volt olyan nehez :)) -
#1720 Ezen gondolkodok már tegnap óta lassan. Lehet, hogy végső soron pont a Nissan a jó, és a többi nem (pl. McLaren).
McLaren-re volt setupom (még a tavalyi egyik Masters-es funról, amikor veled meg Alex-el csatáztam, nem tudom, emlékszel-e rá), s 2 kör után már jöttem egy nem túl acélos időt - viszont az kb. olyan gyors volt, mint amit Nissan-al tudtam jönni 30-35 perc bénázás után. (Még májusba vettem részt egy Nordschleife-s futamon, viszont ott is az rémlik, hogy a McLaren már az alap setuppal is pokoli módon tapadt az aszfalthoz, és nehéz volt megforogni vele kigyorsításkor.)
Még az, hogy hirtelen megjön az erő a Nissan-nál, nem is lenne gond - csak a gumifizika számomra totálisan rejtély olykor. Szóval ez a dolog, hogy elkezd csúszni, kormány keresztbe, majd hirtelen az egyik pillanatról a másikra úgy betapad a gumi, mintha nem is kapott volna oldalirányba terhelést...érdekes. -
#1719 Melyik a rossz ?:) -
#1718 Mondjuk az jogos, kihagytam a számításból :D Bar ettol nen kene meg ekkora kulonbsegnek lenni szerintem. (Mert azert ez nem kicsi.) -
#1717 Az egyik kozepmotoros a masik orrmotoros. -
#1716 Most nyilvan nem baszakodas akart lenni a célom, szal ne értsétek félre. -
#1715 Tudom, de azert az AC gumifizikaja is tud erdejes dolgokat produkálni. Nem mondanám azt, hogy rossz, mert azert vannak jo pillanatai, de olykor mintha teljesen maskepp viselkedne, mint kellene. (Valos versenyautonal nem igazan lattam meg olyat, hogy ellenkormanyzas közben nagyon hirtelen betapad a gumi, mintha nem is kapott volna oldalterhelest...na tegnap nem egyszer dobtam el emiatt.)
Ha jok az infóim, a Nissan-na is egy twin-turbo moci, V6-os moci dolgozik. McLarenbe V8 twin-turbo, a Nissan-nal 2.-ba is nehez kigyorsitani, McLarennel meg 1.-bol kigyorsitva sem csúszik meg az autó kigyorsitas alatt. Most vagy én vagyok hulye, vagy Kunos tolt el valamit, de piszkosul. -
#1714 Azert az nagy kulonbseg, hogy esetleg egy-egy beallitasa nem felel meg valakinek vagy hogy eleve az engine (fizika, FFB, kormanyzas, gumi) erosen elavult:) -
#1713 Pedig a nissan most tok jo lett ac ban.
Ekem amugy a soskafozelektol van hanyingerem :) -
#1712 Nyugi, nekem meg pont az AC-tól van hányingerem. Szerintem azt a Nissan GT-R-t eléggé elqrta Kunos, de mind1. -
#1711 Kiprobaltam Spa-t, valoban szep meg latvanyos, a hangok meg mindig jok, de hosszu kihagyas es sok rF2/iR/AC utan ezt nagyon "szar" vezetni :)
De 450-es kormannyal, megfelelo erossegu es effektezett FFB-vel, AI-val versneyezni jo, foleg a sok palya es a sokfele auto miatt.
De ezzel a kormanyzassal es FFB-vel kezdeniuk kellene valamit, mert ez mar tizensok eves stilus... -
#1710 Ha most ugy nem hasznalod, akkor talan erdemes varni a vasarlassal. Mindig van valami akcio, talan betoljak valami csomagba, ev vege fele talan lesz 50%-os, vagy egyszeruen akcios vRP vasarlas stb. -
#1709 kösz az infót. Csak megvenném későbbre, használni nem tudom, leselejtezett irodai PC-m van. -
#1708 Ez attol is fugg, mennyi vRP-t vettel korabban, milyen csomagban, ilyen aron. A korabbi arakon ez a 549vRP ~4.3EUR volt, akciosan vett vRP-vel azt hiszem ~3.2EUR kornyekere jon ki.
De szerintem 1-2 EUR plusz nem penz egy ilyen palyaert, foleg ha valaki kihasznalja. -
OK, köszi, hirtelen nem emlékeztem, hogy váltják. Régebben vettem már. -
#1706 Ha nincs még valamennyi vRP-d, akkor kb. igen, annyiba kerül. (Ha van kevesebb vRP-d, pl. 30, akkor azt még levonja, és a különbözetet kell kifizetni.) -
Solt #1705 Összességében tetszett amikor próbáltam, a télen elő is veszem majd megint, de így amikor kevés idő van játszani, nincs esélye. :)