2424
  • Alexease
    Az R3E-bol nem azert nincs warez, mert nem tudjak megcsinalni, hanem mert nem erdekel" senkit":)
    Az iR-bol is volt mukodo warez, de mivel offline semmi sincs, nem volt ertelme, max autokat es palyakat kiprobalni.
  • lac coo
    Régebben volt IR warez .
  • Timbu
    Azért a webes menü mellett a warezt csak igen kényelmetlenül lehetne megoldani, akár bizonyos számításokat a szerverre is hagyhatnának. (Mint a SimCity esetében ) Úgy rémlik, hogy a R3E sem engedte magát tovább használni a verseny befejezése után, amikor elment a netem.
  • twinr
    Nekem teljesen mindegy, van -e AI vagy nincs. Elmondani nem tudom, mennyire nem érdekel. elég sokat játszottam AI ellen még az internet feltalálása (elterjedése) előtt hogy inkább humán ellenfelekre vágyom.
    akiket aztán szidhatok a monitor előtt, ha ész nélkül kinyomnak a pályáról, akiket sikerül egy szép manőverrel megelőznöm, stb.
    Milyen lenne ha az AI nénikéjét kezdeném el emlegetni? :D

Én a fejlesztési időt sajnálnám csak, akármennyi is lenne, inkább öljék az esőbe, vagy a napszakváltásba. Szerencsére jó az irány, alakul a pálya szimuláció. (hőmérséklet, stb.)
  • lac coo
    Es attol miert lenne nektek rosszabb ,ha masoknak jobb lenne ? :D
  • twinr
    Leírtam nem egyszer, nem fogom újra megtenni.
    Az iR hibátlan a hard core szim fanoknak, ennyi, tudom nem érted....
    Mellesleg amint a tények mutatják, senkit nem érdekel a sirámod...
  • twinr
    Először is az öcséddel összekeverni engem meglehetősen nagy sértés a számomra.
    Másrészt az intelligencia szinted annyira alacsony, hogy nem tudok lesüllyedni a szintedre, ne haragudj!
  • ozoli78
    Most viszont jó az online nagyon jo splitek jönnek össze én pl egy monitorral itt érzem a legjobban ha melletem jön valaki képes vagyok 1 kört menni egymas mellet persze ha olyan a masik fél is .
    Gondolom ez a hang miatt ilyen es minimalis a lag.
    Mivel nincs sok időm inkabb en is hanyagolom inkabb R3E
    Viszont spa 24 ora kötelező. :)
  • lac coo
    Hat nem tudom, regebben azert olyan jo nem volt az online itt sem...Egyreszt alig jottek ossze az emberek, masreszt csak para volt, higy nehihy valaki osszetorjon mert akkor szopok, nem jatszok :))
    Amugy nem ertem miert olyan jo ez az online, ugyanaz mint mashol csak szabalyoznak mindent.

Ha tolem valaki megkerdezi en lebeszelem rola, foleg mert ha belelendul eleg sokat el lehet kteni, ami wlobb vagy utobb de kidobott penz lesz :)
  • ozoli78
    Ha tőlem valaki megkerdezi hogy melyik simet erdemes kiprobalni az első válaszom kérdés.
    - Fontos e az online , ha igen akkor iR ha nem akkor R3E vagy esetleg Ac:)
  • Alexease
    Jo lenne az AI, sok szempontbol, de nagyon maceras kerdes. Eleve elorevetiti a lehetseges es hasznalhato warez-t. Amit nagyon nem szeretnenek:D Plusz ha lenne (valszeg/talan mar most is van, teszt celokra, arra jo, megmaradt az NR2003-bol, abban eleg jo volt), akor azt is fejleszteni kellene, mert havalaki komolyabban hasznalna, igenyei is lennenek. Es nem csak jol kellene mennie, de akkor mar szeretnenek pit-et, felvezetot, safety car-t stb. (bar ez mind volt korabban is).

Mar az is pozitiv, hogy megemlitettek a kerdoiven;) De ott is hozzatettek, hogy "teszt celra, treningezni".

Aki nagyon offline-os es jelenleg azt hasznalja, ha lenne AI, nem lepne le. De a lehetseges AI vagy egy esetleges dedi-szeruseg miatt megnott taborbol, valszeg hozzacsapodnanak a hivatalos online sorozatokhoz is.

De ez hosszu es bonyolult, meg amugy is, az R3E topic-ot offoljuk szet:DD
  • unrealnoise
    Az iRacingben nem hülyék dolgoznak szerintem, a fél karom ráteszem, hogy lesz AI. Egyszerűen ha minden szinten piacvezetőek akarnak lenni, és növelni a bevételeket, akkor az AI alapvetés kell, hogy legyen.

A bevételeket meg jó lenne növelni, mert lassan dolgoznak, a grafikát is lehetne húzni (tudom nem ez a lényeg, de azért a komoly hangulathoz nem ártana), a több pénz meg sosem árt, ÉS ami fontos:

A sok regisztráló offline játékosból is lehetne ösztönözni online játékra, szerintem mindenképpen pozitívan jönnének ki belőle.
  • unrealnoise
    Pedig rohadtul igaza van. Ha te félreérted, nem érted azt amit ír, akkor veled van a baj...

"Jó nagy marhaság ...." Érdemi hozzászólás volt, az AI, offline használatra értetted gondolom, de mint írtuk ennek fizetési díját simán át lehetne szabni, tervezni. Itt érvelgetünk, te meg ideböfögsz egy "Jó nagy marhaság."-ot

Ez is vicc:
    "az iR egy tökéletesen összerakott, és hiba nélkül működő cucc olyan lehetőségekkel amiről más szimek nem is álmodnak még."
    Jah, működik, de hogy tökéletes, és annyi, annyi lehetőség van benne, azt kétem, pont most lett tárgyalva, én írtam róla bővebben, de igazából mindenki tudja, hogy mennyi, mennyi kötöttség van ebben a sok "lehetőségben".

Neked így jó, így fasza, nincs azzal baj, de mint láthatod, nem egy embernek hiányzik ez meg az, de ezekre nem tudsz semmit írni, max hogy jó nagy marhaság. :D
  • Alexease
    A lassu vagy a nem fejlodest elsosorban a "jatekosabb" teruletre, a szelesebb iegenyekre ertettem (AI, dedi, egyeb jatekos kiszolgalasok). Termeszetesen, a sajat teruletukon valoban folyamatosan es sokat fejlodnek, kicsit belehuztak, es azt is tudom, hogy barmt csinalnak, az sokkal komolyabb es osszetettebb mint a tobbieke, igy nem is lehet haladni vele (ezzel nincs is gond, amit kiadnak, az profi).

A lazadast arra ertettem, hogy te es a hasonlo nagyon iR-partiak, ahog meghalljak az AI-t vagy a dedi lehetoseget, esetleg egy alternativ elofizetes vagy felhasznalasilehetoseget, azonnal elvetik, mert nem illik az iR-be, rontana a jelenlegi felhasznalasat, csokkentene a kocka online tabort. Amiben termeszetesen van igazsag, de mas teruleten esetleg meg novelne a tabort. Ami plusz bevetelt hozna, tobb, gyorsabb fejlesztest.
  • unrealnoise
    Ezek azt komoly érvek voltak öcsém. Grat! Itt vagyok én, élő példának: aki most egy hónapra befizette az iRacinget, de annyira visszaköszönnek a rendszer hibái (amelyeket kifejtettem), hogy nem iR-ben, hanem Raceroomban élem ki magam. Pedig én fizetnék iRes tartalmakért. Újra. De amíg only online, addig egy fillért sem szánok rá.
  • twinr
    Mi az hogy nem jut egyről a kettőre a te megfogalmazásodban?
    Pont hogy egyre nagyobb a pörgés, és fejlődés. Te vagy az, aki folyton siránkozik miatta, ez nincs, az nincs.:)
    Mutass egyetlen mondatomat amiben lázadtam bármi ellen az iR-ben, vagy akár a RR-ben!?

Zsigerből ellenkezek? Naná, ha valaki azt írja hogy az iR haldoklik.. csak nézz be egyszer, úgy néz ki mintha haldoklana?:D:D
  • Alexease
    Neked teljesen felesleges barmi, mert zsigerbol ellenkezel:D Sajnos ilyenekkel van tele az iR, amitol nem jut egyrol a kettore. Cso latassal csak azt latod, ami neked jo, de koncepcio erzek, rugalmassag, hosszutavu tervezes az nem nagyon van;)

Amugy ugyanilyen lazadas volt sok olyan funkcio ellen, ami mar mukodik;) Regebben satanuldozes kategoriaba tartozott a ghost, a fixed setup vagy a segitsegek is;)
  • Alexease
    Mindent meg lehetne oldani, csak akarni kellene;) Mar evekkel ezelott is irtam.
  • lac coo
    De nem lesz, mert neha igy is keves az ember, nem fognak meg offline is embereket vesziteni, foleg ha az ingyen van.
  • arty
    +1

online játék lenne havidíjas, a tartalmak offline használata pedig a tartalom árában bennefoglaltatna
  • twinr
    Jó nagy marhaság ....
  • unrealnoise
    Lehetne only offline elérésre is számlázni a dolgokat, nem olyan bonyolult az, sőt akár azt is megtehetnék, hogy nem kell az előfizetés offline mókához, csak fizesd meg a kívánt, használt tartalmat. Simán megoldható lenne, kérdés, lesz-e...
  • arty
    assetto topikban ma már méltatlankodtam egy sort Brands Hatch miatt, erre ide meg ez jön... nem jó nekem semmise :DDD
  • lac coo
    Offline viszont felejtős a fizetős tartalom+fizetős használat! Szóval új ember nem sok jönne .....vagyis ez így hal meg :)
  • unrealnoise

Nyami. :)
  • unrealnoise
    Igazából, mint írtam a mostani iR rendszer is szar, mert nekem is volt ezer pályám már, meg minden, de ugye hétről hétre csak egyet "használtam", és az a durva, hogy ha maradsz azonos szériában, akkor sokszor ugyanaz a versenynaptár. Ergo vagy benevezel még egy bajnokságra más kocsival, vagy váltasz. Kettőt vinni macera, plusz az ember lehet inkább tolná azzal amiben már "jó", meg ha élvezi is, pláne.

Nos, így a pályák vagy 60%-át alig használtam... Ordít az AI-ért ez a tartalommennyiség, mert nem csak az előfizetések száma növekedve, de offline mellett a tartalomvásárlások jelentősége, és a lehetőségek száma is növekedne, hiszen lenne értelme. :)
  • Alexease
    Az iR talan utobbi idoben lett kicsit "jobb" a nagyatlagnak is, azzal, hogy lettek nepszerubb autok es palyak, vannak hosszabb versenyek, valtozott az idomero es lebonyolitas, csapat, pilotacsere es sok hasonlo. De ettol meg mindig erosen hotlap verseny. keszulget a full dinamikus resz (kornyezet, napszak, palya, idojarast), talanegyreszebol lesz is valami ebben az evben. Talan az is segit a intsant versenyeken es a nepszerusegen.

De mivel erosen szabalyzott rendszer, a "csak ugy" versenyzesnek nem kedvez, foleg az SR miatt. Mert persze, lehet gyujtogetni, meg osszejon ugy ahogy, de kinek van erre kedve, ideje, energiaja. Azert agyrem, hogy sok felkeszules es hosszabb versney utan negyed anyit adhat, mint amennyit egy balesettel elvesz. Aki nem kocka, idomilliomos, massal is szeretne foglalkozni, az gyorsan legyilkolna a licenszet, amivel kizarna magat a mar megvasarolt dolgai hasznalatabol.

Akarmennyire lazadnak a kockak, az AI es a dedi szerver valszeg megdobna a felhasznalo tabort.
    Sokan jo szimnek tartjak az iR-t (bar azert eltelt nehany ev, jelent meg az meg az, az indulasnal nem volt "smemi":P), es sokan irtak, hogy szivesen hasznalnak, vennenek hozza dolgokat, de a jelenlegi csak online, foleg ilyen rendszerben nem tudjak/akarjak.

Elobb utobb nyitniuk kell, nyitnak is, de itt minden vekig tart:D
  • unrealnoise
    Két, vaggy inkább három gondom van az iRacinget illletően:

Ez valakinek előny, valakinek hátrány. Én is beleöltem két év alatt 297 futamot régen (azóta eladtam az accomat), de egy valamiből lett elegem: a felkészülésből. Volt hogy minden nap toltam 1-3 órát. Hét végére sokkal jobban mentem már, mint az elején, ez nem is kérdés, de pont ez a hátránya az online versenyeknek az iR rendszerében: ha nem gyaksizol sokat, béna maradsz, nem is lesz sikerélmény, csak minimális, meg max mákkal, és persze erre lehet mondani, hogy béna vagyok, de azért ez nem így is, tudtam én gyorsan is menni régen, de nincs türelmem seggelni annyit, csak pár századért hétről-hétre. Ha nem teszed meg, más veled hasonló képességű megteszi, és el is leszel verve mint a szar. Értem én, hogy ez bármire él, de pont ezért a kötelező dologért nem szerettem, plusz mert adott héten adott pályán lehetett csak menni a választott járgánnyal.

Ez is óriási hátrány azzal szemben, amikor pl. Raceroomban betöltök X pályát, X autóval, és versenyezhetek. Offline, de fasza AI-val is lehet élvezetes, boxkiállásokkal, taktikázásokkal, időmérővel. iRacingben az esetek 90%-ban csak sprintfutamok vannak, voltak. Tudom, ott voltam.

Az iR pesze zseniális cucc, a szektoridő kijelzések, beállítások sokasága, optimalizált is (tudom, hogy régi is, nem is olyan szép), de egy I3-al és egy GTX960-al 220 FPS környékén van ha jól emlékszem, szóval még VR cuccokra is ideális lenne, de amíg nincs AI, addig egy kötött, online sprintverseny, hétről hétre. Lehetne ezt is lazábban tolni, csak az élvezetért, de pont a kötöttségek miatt az az élvezet lehetne sokkal több is.

Simán előfizetnék újra iR-re, és tartalmat is vennék, ha lenne benne AI. Sőőőt, szinte csak azzal nyomnám, néha beugorva egy egy online futamra, ha épp kedvem van. Addig viszont nem csábít a dolog...
  • arty
    viszont ott (assetto/pcars) most nyári akcióban 30 euróért kaptál "minden" kontentet...

itt ennyiből nagyon keveset szedsz össze, ami ráadásul komplett játékká csak 1-2 esetben áll össze (pl dtm)
    és az sem vígasztal, hogy az iR még drágább, az nekem úgyis túl nehéz, túl komoly (nincs offline vs. AI se, nemhogy karrier)

ami igazán fáj, hogy az ingyenhétvégén mentem a group 5 kocsikkal és ott minden klappolt, mentem pár igen élvezetes versenyt (vs. AI): csakhogy a 6-7 kocsi ~16+ eur lenne. kösz, de kösz nem.

---

b type free - éstényleg: ami élvezetességet tekitve anno az lfs volt, azt most én is az AC-ban kapom meg (de nekem fogalmam sincs gumifizikáról, setupról, 200 lovas kocsikat se vezetek soha, szal csak mint überlaikus játékos), a két játék bár nagyon más, mégis hasonló érzéseket vált(ott) ki
    Utoljára szerkesztette: arty, 2015.07.15. 10:30:45
  • b-type
    nem jön be az autó az iR-ben, és ez a bajom az rF2-vel is...hiába minden atom, ha nem jó.
    iR-ben nem jön be a gumi...ami alap.
    rF2-ben sok minden változott idővel az előnyére, de amikor a Panoz kijött akkor olyan pofont kapott az ember, hogy nekem pl. egy életre elment a kedvem az egész rF2-től, hogy azt hogy képzelték akkoriban hogy egy RWD autó így jó nem tudom. Mostanra már az is sokat javult, de sok idő telt el, és már más van,...akkor még az volt.
    Az AC-ban sem minden autó tetszik, de a gumi nagyon jó....igen nem megszokott, de gumi. az autókezelés zseniális e30...sehol semmilyen játékban nem vezettem még megközelítőleg sem ennyire élethűnek...lehetne mondani az LFS-t talán, de már lehet hogy csak az emlékek szépek...vagy két éve már fent sincs :(
    Cars...óriási kétségeim vannak, autókezelésben meg mindenhogy...nem is írom jobban, nem használom, ennyi.
    Topikjáték..a RaceRoom, nem rossz FWD-re főleg, ahogy az rF2 is,...nem tudom nagyon dicsérni, de fent van a sok gigája, és az már valami, és van kedvem néha autókat tesztelni benne.
    De ha autót akarok vezetni, pláne RWD-t ami sztem minden szim vízválasztója, főleg 200-350LE kategóriában ami összehasonlítható azzal amit vezetek/vezethetek valóságban is, az LFS után csak az AC. úgy van összefaragva, de autó.
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.07.15. 03:34:02
  • Alexease
    A valasz egyszeru: az iR kizarolag online cucc, es lehet lazadni es fikazni, sokaknak szuksege van egyszeru offline korozgetesre es versenyre AI-val. Ami sose lesz olyan mint emberek ellen, de nem is az az elsodleges feladata. Mas hozzaallast igenyel, es ha valaki normalisan all hozza, az Ai-val is lehet nagyon jo versenyeket futni. nem jobb vagy rosszabb, egyszeruen mas!

Plusz online versenyekbol nepszeruek es csapatepitojelleguek a sajat bajnoksagok. Az iR-ben "kivitelezhetetlen". Persze megoldhato, de sajnos igy sincs tobzodas a bajnoksagokban, barmelyik programot nezzuk, ez nullara redukalodna, ha dragan elo kellene fizetniuk, komolyu penzekert tartalmakat vasarolni, aztan meg versenyenkent is fizetni a szerverert (ahol kizart a fun-jelleg, nem lehet csak ugy ujrainditani vagy estenkent 3-4 rovid menetet letolni).

Jo az iR, total egyedi es profi rendszer, valodi online verseny szimulacio. Ezt felesleges mindenhol bizonygatni, az elso nap ota tag vagyok, 100%-os tartalommal. Es a szimesek es autosok kozul, az elmult evekben mar mindenki probalta, rovidebb hoszabb tavon, ismerik az emberek.

De tobbfele igeny, lehetoseg, penz letezik, kizarolag az iR keveseknek felel meg.
  • lac coo
    Nekem ha fizetne az IR se kellene, eleg volt az elejen idegeskedni a gyoker sr miatt :))
  • twinr
    Nem valószínű hogy valaha is alternatíva lesz bármelyik program az iR ellenében.
    De azt nem értem, hogy miért akarnak sokan minden áron alternatívát, mikor az iR egy tökéletesen összerakott, és hiba nélkül működő cucc, olyan lehetőségekkel amiről más szimek nem is álmodnak még. Havi egy ezres sok pénz cserébe hogy nem kell idegeskedni semmin, az FFB-től a szerverekig? Nem értem...
  • Totti5
    Nem tudom mennyit költöttem el eddig, de nyilván nem keveset. iRacingban zavar, itt nem. Hogy miért nem? mert itt egy naggyából teljes játékot kapok, amit lehet offline és online is ugyan úgy használni. És persze nincs előfizetés. WTCC, ADAC, DTM önmagában is egy komplex tartalom és mellette lehet egy rakat autót összevásárolni ilyen olyan pályákkal. Sokszor van akció így töredék áron is lehet venni kontentet.
  • Alexease
    Az elofizetes itt felesleges es nem is mukodne. Igy is minimal ember van online. Raadasul van hozza dedi. Offline-ert is fizettetni meg eselytelen. Itt a tartalmakbol (es a hatter racecenterekbol) boven megelnek. Mar most tobbet kerestek rajtam, mint az ISI vagy az AC. Es nem erzem lehuzasnak, meg ha nem is hasznalom ki. A lehetoseg meglenne, a progi hasznalhato (fizika, FFB), az AI nagyon jo, es az online is mukodhetne. Sajnos itt is az a gond, mint mashol, szetforgacsolodtak a felhasznalok...

A "dobozos" jatek azert erne meg nekik, mert kesz engine-re kesz tartalmakat lapatolnanak ossze, lenyegeben "minimal" munkaval, es mig a "semmit mondo" R3E es a fizetos tartalmak nem divatalosak es csalogatok, addig egy Steam-en reklamozott WTCC vagy DTM eleg jo huzas.

Sot, ha a keretrendszert valoban ujrairjak, utana mar parhuzamosan lehet "forditani" akar XBox-ra is. Es azzal egyutt mar nem csak kiegeszites, hanem komoly nyereseg is lehetne!
  • unrealnoise
    Raceroomnál én nem zárom ki, hogy amikor majd elérik az 1.0-s verziót, vagy előtte már, bevezetnek valami előfizetéses szisztémát. Persze ehhez sokat kell fejleszteni, minden szinten. Én vevő lennék rá, ha mondjuk az iR előfizetésének felébe kerülne.

Az, hogy a saját engine-el majd kiadnak saját külön tartalmakat, háááát. Érdekesnek hangzik, csak azzal meg tökönszúrnák a Raceroom-ot, sokkal valószínűbbnek látom azt, hogy csak ezt a szolgáltatást pumpálják, egy idő után lehetne egyfajta iR alternatíva. Majd meglátjuk.
  • unrealnoise
    Nem, az AC-ban tényleg erős az FFB, és igen, lejjebb vettem, de ettől független nekem nem tetszik, ahogy és amilyen arányokban kapom az információkat a kormányon. iRacing-ben meg régen az rF2-ben (amikor nyomtam) sokkal jobb, iR-ben semmit nem kell piszkáni, rögtön fasza az FFB. Finom, de határozott ha kell, AC-ben ezt nem érzem, sokszor bántóan nem az igazi szerintem. Többet vártam tőle.

A Raceroom drága. De az iRhez képest aprópénz, még ha csak béta is és sokkal fapadosabb sok téren.

DE: Oké, hogy sokba kerül mindent megvenni, de szerintem nem is feltétlen kell az összes szériát, meg járgányt megvenni illetve vezetni, bőven el lehet lenni pár darabbal is, plusz ami a legfontosabb, hogy egy ilyen koncepció, mint írtam elég időtálló szimet eredményezhet. Nem kell két év múlva ugyanazokért a pályákért, játékért még egyszer fizetned, elég egyszer az életben megvásárolni mindent....

Most 50 EUR-ért zskoltam be pár csomgot meg pályát, és már így is bőséges tartalom vár.
  • Alexease
    Az AC nagyon jo, legalabbis fizikara es FFB-re. Kunos mindig "jol egyszerusit", megtalalja a megfelelo kompromiszumot. De "igazi" jatekot nem lehet varni toluk. Attol meg garazs ceg, egyedul programozgat, mindenki otthonrol tolja, kulsos modder tartalmakkal. Elvezetes cucc, de sose lesz iR/rF2 expert fizika (bar azok, eppen amiatt, nem biztos hogy a tobbsegnek azonnal elvezetesek), R3E atgondolt rendszer vagy CARS "karacsonyfa". Foleg nem Codies-szeru jatek.

A SimBin/S3S-nek sokat szamit, hogy van (elvileg meg) folyamatos bevetele a RaceCenter-ekbol es a kamion(ok)-bol. Igy lassan de biztosan tudjak epitgetni a "keretrendszeruket", a tartalmakat, a fizikat es egyebeket. Ket-harom ev mulva elerhetik, hogy a "kesz" engine-nel akar valodi teljes jatekokat adjanak ki (WTCC, DTM, ADAC), sajat finanszirozassal, Steam-en.
    Hosszutavu, atgondolt project, nem lesz ervagas vagy letszukseglet egy-egy kiadott program abszolut sikere.

Az rF2 nagyon jo, de pure szim, nagyon szuk retegnek. Raadasul az elejen elbaltaztak, es meg mindig szarul csinaljak. Kar erte...
  • ozoli78
    A játék biztos feltünt hogy ingyenes
    A plusz tartalmakért kell fizetni ha akarsz ,ha nem akkor pedig el lehete vele competition ozni eleg sokaig ugy hogy nem költessz rá egy fillért sem
    100 euro is elég sőt az oldalukon veszel 64 euroert 10 000 vrp t ami amugy 100 euro lenne, es azért már abbol nagyon jol be lehet vásárolni.
    Nekem t500 hoz elég jol sikerült beálítani a kormányt.
    AC is jó de a grafika es a hangok kikeszitenek:(
    És arra már nem hinném hogy nagyobb fejlesztes jönne a pálya választek enyhen szolva is hianyos a modokat hagyjuk.
  • arty
    "de az FFB túl erős"

Nem gondoltál rá, hogy lejjebb vedd? ;)

"A koncepció is itt tetszik a legjobban,"

a fizess 200 eurót egy folyamatosan béta játékért?

(egyébként kb jó összefoglaló, hasonlóan vélekedek a három címről - a kiemelteket kivéve)