2424
  • Adam Jonas
    Néhány kép azoknak, akik esetleg lemaradtak a tegnapi dev stream-ről, de nincs kedvük/idejük megnézni a felvételt.

Sector3 Dev Stream 2015/05/28
  • Totti5
    Imádom. Kell:)))
  • lac coo
  • b-type
    ? :)
    Szép is lenne ha kárt tudna tenni a felhasználóban egy termék a gyárilag állítható értékeken belül :DD
    Ezt nem is tudom milyen indíttatásból mondtad, kb. mintha azt várnád hogy egy ilyen ütközésnél szilánkok repüljenek az arcodba a szétrobbanó monitorból...ha nem akkor nem is monitor.
    Az ütközés egyébként sem kormányjáték, ott egyszerű mechanikai deformálódás van, ahogy a kasztni is rádgörbül, soha semmilyen körülmények között nem jelentkező erők hatnak az alkatrészekre, abnormális eset az ütközés.
    Mind vezetünk autókat, sztem nincs jelentős különbség, csak 'élő' vezetés közben nem függetlenítesz csak a kormány hatásaira. Lehet hogy fixált pozícióban kevésbé éreznéd előnek...sok kritikát hallani döglött érzetű kormányvisszajelzésekről ilyen-olyan autókban, ahogy kiemelkedően jónak is ítélnek egy-egy ilyet.
    ..
  • Onikaan #1420
    Nálam az FFB ereje szinte minden játéknál maxon van! Elég nagy a kézfejem, ezért a gyengébb erőket nem is igazán érzem, de ennél a játéknál muszáj volt visszább venni, mert fél óra vezetés után már fájt a csuklóm! ...szal nem is olyan kicsi az az erő!

"De olvastam már olyat, hogy valaki az FFB-től gyors, na ettől áll égnek a hajam."

Én biztos hogy gyorsabb vagyok, mert kikapcsolt FFB-vel szinte irányítani sem tudom, attól félek hogy letöröm a kormányt! :)
    Utoljára szerkesztette: Onikaan, 2015.05.28. 22:39:52
  • Adam Jonas
    Egy 30% nem olyan nagy erő ;)

De olvastam már olyat, hogy valaki az FFB-től gyors, na ettől áll égnek a hajam.

(Egyébként a legvégére írt mondatomat látom nem vágod, miért írtam.)
  • lac coo
    De leginkább a Dirt Rallyt bánom ,hogy nincs benne normális FFB, enélkül megvagyok ,de az a játék az kell nekem, csak így az sem jó semmire ! :)
  • lac coo
    amúgy minden megoldható. ha nekicsapod a falnak, állítsd oda asszonyt egy baseball ütővel, és amikor csattansz homlokon vág ! :)
  • Alexease
    Senki sem hasznal bekapcsolt kozepre huzast, az fake;D

"kormánykímélési szempontból kedvezőbb kikapcsolt FFB-vel játszani " - innentol teljesen feleslegesen beszelunk barmirol:D
  • Alexease
    Ennek a peldanak kb. annyi ertelme volt, mint ha a vizualis megjelenitesre azzal peldaloznek, hogy akkor nyuj be a monitoron es tekerd le az ablakot. Ha nem megy, akkor szar, kapcsold ki a monitort, felesleges hasznalni:D
  • Solt
    Nem tudom, hogy jön ide most a középre húzás! :)

Kikapcsolt FFB-vel játszol? Háááát... te tudod! :)))
  • lac coo
    Na rögtön tökön is szúrom magam, kikapcsolod az FFB-t aztán meg meggyőzől hogy jó ez ! ? :DDD
  • lac coo
    Én megveszek minden szart, de ezt addig nem amíg nem csinálják meg ....
  • lac coo
    Hát ez az, ez nem vágja át az agyamat !
    Ez lenne a lényeg, nincs alattam az autó, de valamit-valahonnan-valahogy tudnom kell mi történik az autóval, merre csúszik, melyik oldalra van terhelve stb ....

Nekem ez az FFB ezt csak nyomokba adja és ritkán .
  • Alexease
    Ezert az arert, ez a mennyisegu tartalom, a licenszek, a kinezet (eleg jol osszeraktak), a sorozatok es bajnoksagok (WTCC, ADAC, DTM), az AI es elobb utobb normalis online lehetoseg abszolut megeri. Amugy, ha nehany napig nem megy az ember massal, nagyon jokat lehet vele autokazni:)
    En azert remenykedem benne, hogy elobb utobb csinalnak valamit. Akciosan bevasarolgatok, aztan kiderul:)
  • Adam Jonas
    Nem nagyon használtam FFB-t a középre húzást illetően. Akkor én most árkádrészer vagyok? (Ezt az utóbbi mondatot csak poénnak szántam, nyugi. :D )

Mielőtt megkérdezné valaki, hogy én miért nem használom, 2 oka van:
    a) ahogy leírtam, nekem nem adja vissza azt az érzetet, amit elvárok/kellene
    b) kormánykímélési szempontból kedvezőbb kikapcsolt FFB-vel játszani (Logi DFGT-t nyúzok)
  • Adam Jonas
    Oké. Akkor most tekerj fel mindent 100%-ra a beállításokban, pattanj be az általad legjobbnak vélt FFB-el rendelkező szimulátor mögé, és 200-al repessz neki valamelyik gumifalnak úgy, hogy végig rajta tartod a kezed a kormányon. Mi fog történni? Semmi, hiszen a kormányodon így jelentkező erő a közelébe se lesz annak, mint ami egy valós ütközésnél jelentkezne.

Ezért mondom, hogy jó ez az FFB, csak nem ennek kéne az elsődlegesnek lenni, mert maximum csak egy érzetet tud adni, ergo vagy sikerül vele átvágni az agyadat, vagy nem. Kb. mint a pizza: otthon csinálhatsz olyan valamit, ami hasonlít egy pizzára (esetleg íz terén is), de sose fogja elérni azt az ízvilágot, mint egy igazi olasz pizza... (Most jó, tök hülye a példa, de na :D )
  • Solt
    Nekem az elmegy kategória, de többet venném én is elő, ha lenne benne egy AC szintű FFB... akkor költenék is rá, nem csak az ingyen részét használnám. Mondjuk az a múltkori levágásos sztori kicsit kiakasztott! :)
  • lac coo
    Teszem hozzám én rettenetesen bánom ,hogy nem akarnak jobb FFB-t bele, minden más szempontból teljesen szuper játéknak tartom !
  • Solt
    Nem tudom, hogy vagy vele, de szerintem a vezetési élmény szempontjából az egyik elsődleges "szempont" az FFB... pontosan azért, mert minden más erőhatás hiányzik! :)
  • Alexease
    Az FFB-nek a kormanyon jelentkezo eroket kell visszaadnia, es nem a pilotara hato eroket. Arra ott a mozgo cockpit, ugy ahogy...

Vagyis a kormanyom (FFB-n) meg lehet "jeleniteni" az "elvart" eroket, mozgasokat viszonylag normalisan. Most a szorasba ne menjunk bele: analog-digital, nyomatekok, reszletesseg, motor(ok), fogaskerekek, ekszijjak, holtjatekok, surlodasok, szervo megoldasok, valodi komolyabb autoknal a sebesseg es egyeb fuggo kormanyzasok stb.

Persze, sose lesz az igazi, de minnel jobb a HW es a SW, annal kozelebb lehet a valosaghoz.

vagyis, en nem azt akarom, hogy igazira csinaljak, hanem legalabb probaljak meg megkozeliteni. Vegyenek peldat a tobbiekrol, szinte mind kicsit mas utat jar (AC, CARS, iR, rF2), de a vegeredmeny jobb-rosszabb, de ennel (R3E), ami lenyegeben megmaradt a 15 eves megoldasnal, biztos hogy sokkal jobb;D
  • Adam Jonas
    Most félreértés ne essék, nem fikázni akartalak vagy valami, csak ez az FFB dolog számomra kicsit túl van hypeolva már. Jó dolog, ha van, és bizonyos embereknek, mint neked is jó, ha olyan érzetet ad vissza, mint amit vársz, de véleményem szerint teljesen felesleges több tíz órát eltölteni azzal, hogy jobbra-balra állítgatjátok a különböző csúszkákat, mert ezzel is kb. el lehet csalni annyira rosszra, hogy a végén már nem is tetszik.
  • lac coo
    Mindegy ezen nem vitatkozom, nekem se ez nem tetszik se a Dirt :))
    Rakás ótvar mindegyik ....
  • Adam Jonas
    Egyébként azt remélem vágod, hogy van olyan erő, amit nem érzel, mert a hardver a skálázás miatt nem tud visszaadni, de a valós autón meg simán éreznéd. Szóval innentől kezdve adtunk egy nagy pofont a sz....

Ez a 'csukott szemmel megmondom mit csinál' dolog meg ne haragudj, de elég erősen placebo.
    Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2015.05.28. 21:01:04
  • lac coo
    Nem ,az ffb arra van leginkább, hogy valahogy, valamennyit visszaadjon az autó viselkedéséből, gyorsulásokból erőkből..
    Legalább is a jó ffb ilyen . NKP-ban csukott szemmel megmondom éppen mit csinál az autó ....

Plusz az sem árt ha élvezetes is mellette :)
  • Adam Jonas
    Az FFB-nek az lenne az értelme, hogy visszaadja azt az érzetet, amit egy valós autó volánja mögött tapasztalsz. A valós autó vezetése során többirányú erő lép fel, ami legalább 3 DOF (extrém esetben mondjuk lehet 6 DOF is, ha fejre állsz a kocsival, vagy ilyesmi). Szerinted egy motor hogy tud egyszerre három irányú erőkomponenst visszaadni? Max eredő erőként, amivel már némiképp elkövet a rendszer némi csalást (nem is az eredő erő miatt, hanem a szabályozás, vezérlés miatt).

De ha az FFB nem arra van, hogy a valóságot szimulálja, akkor a szimulátor sem arra van, hogy a valóságot szimulálja - ergo akkor nem értem, mit panaszkodtok ilyen téren állandóan akármelyik topikba, hogy ez így szar, meg úgy szar.

Szumma: az FFB célja leginkább az, hogy 'átverje' a felhasználó agyát - magyarul megpróbál olyan érzetet kelteni, mintha az valós lenne. Van, akinél bejön, nálam mondjuk pont nem, de nem is ezért írtam ezt most. Szerintem ha szimulátorral játszunk, akkor ahhoz hozzátartozna, hogy ténylegesen ugyanazt az erőt kapom vissza, közel hasonló intenzitással, mintha a valós autót tartanám a kezeim között - de egy vacak kis elektromotor soha az életbe nem fogja visszaadni azt az érzetet számomra. (De ez meg a hardver hibája.)
    Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2015.05.28. 20:59:21
  • Totti5
    Makaó + WTCC 14. Imádni fogom! :)

DTM 14et vettem meg most h akciós volt ( 2 k-ból kijött ). Jóféle az is.
  • lac coo
    Mar hoigy hogy nincs egy jatekban sem normalis ffb?
    Aznem valosag szimulalasa, az ffb, ennyi, vagy jo vagy nem :)
  • Adam Jonas
    ???????
  • lac coo
    ????? :)
  • Adam Jonas
    Gondolom azért nem lett eddig tovább piszkálva, mert a nagy többség azt mondta/írta, hogy ez így neki megfelelő.

Ne felejtsd el, nem 2db 20W-os fogja a valós érzéseket visszaadni, innentől kezdve meg aligha lesz akármelyik játékban is normális erővisszacsatolás.
  • Alexease
    Ugy nez ki, az FFB atdolgozasa kimerult a multkori 2db csuszkanal (amit eddig max az ini-ben lehetett allitani) :)
  • Alexease
  • Adam Jonas
    Mai dev streamen elhangzott dolgok:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    - Új AI-rendszer
    - Új felfüggesztés, backfire- és revlimiter hangok
    - Új váltómodell, melyhez a ROAL Motorsport nyújtott segítséget (mindegyik autó frissítve lesz az új modellhez)
    - Dedikált szerver opció érkezik a jövő héten!
    - Új, frissített menürendszer, mellyel a töltési idő csökken, valamint átláthatóbb és egyszerűbb lesz a menü
    - Az egyes élmények (Experience) közötti váltások is könnyebbek kivitelezhetők, illetve gyorsabbak lesznek
    - WTCC 2014 hamarosan érkezik, mint autócsomag (pontos dátumot még nem tudni)
    - Nordschleife fejlesztés alatt; megpróbálják a lehető legtöbb kombinációt megvalósítani, valamint a tervek szerint felvezető körnél elég lesz majd csak a GP részen lévő szakaszt megtenni
    - Spa fejlesztés alatt
    - Audi R18 szintén fejlesztés alatt, immáron a játékban
    - P1 és P2 géposztályokat terveznek, melyek jól elkülöníthetők lesznek egymástól teljesítmény alapján
    - Formula autó készítés és fejlesztés alatt
    - Audi TT Cup még az idén érkezik, push-to-pass (P2P) rendszerrel
    - DTM 2015-tel egyelőre majd csak a ’Competition’ játékmódban találkozhatunk, de az ingyenes lesz
    - A DTM 2015 új fizikával fog megjelenni, ahol a fejlesztés során számos valós DTM-pilóta is segíteni fogja a csapat munkáját, mint például Bruno Spengler
    - Macau és Shanghai pályák is érkeznek a jövő heti patch-el
    - Az R3E történetének legnagyobb méretű, közel 10 GB-os javítása jön majd, mely a sok újdonság mellett számos teljesítménybeli javítást is magába fog foglalni

+ Alexnek: API cuccok is fejlesztés alatt vannak a szerverhez
  • Totti5
    Na az nagyon jó lesz! Instant vétel.
  • Adam Jonas
    Láttam, szinte hihetetlen.

Meg is kérdeztem tőlük gyorsan, tudják-e, hogy május 26.-át írunk, és nem április 1.-jét.
  • maffioso
    Nem hinném, most jelezték, hogy a következő patch már tartalmazni fogja.
  • Adam Jonas
    Majdegyszervalamikoraközeljövőben. :D

De nyugi, szerintem hamarabb meg fog jelenni a WTCC 2014, mint a dedicated szerver opció.
  • Totti5
    WTCC 2014 mikorra várható?!
  • Ludowik
    Na tudom már szerkeszteni a profilomat Bugos volt . Megjavították