Nem válthatnának retúrjegyet a Mars kolonizálói
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Üdv: Mr. Wolf
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
tudod az ilyen nyomingerek miatt tudsz te itt chatelni és szindni a nyomingereket... tiszta ciki mi? :o
bocsi de az ember inteligencia hányadosának semmi köze nincs a mûveltéségéhez.
Mint korábban írtam alkalmatlan a jelenlegi technika még bolygóközi valós idõben történõ kommunikációra...
Amúgy meg: miért nehéz elhinni, hogy itt a Földön van jó pár ember akinek a töke televan az itteni léttel és bármit megadnha ha innen elmhetne pl. Marsot kolonizálni?
Magány: sztem nem vagyunk egy hullámhosszon. Magányos lehet az ember a lengagyobb tömegben is... Meg egy lakatlan szigeten is...
Amúgy: nem ismersz és szerintem 7HTH7 sem ismered, tehát nem hiszem, hogy obijektív véleményt formálsz arról, hogy voltunk-e egyedûl valaha is vagy sem.
Mind ahhogy én sem próbálok arról véleményt formálni, hogy esetleg túl parás egy ilyen úthoz, hiszen nem ismerlek.
24:15... Sanyi teljesen bekattant. Az összes éjszakára tárolt energiánkat és a délben összecsákányozott jegemet elhasználta, hogy vízbontással hidrogént állítson elõ, mert "õ ezt nem bírja tovább, hazamegy". Most épp a szemétkupacban kutat, amit a barlang belsejében halmoztunk fel. Rakétát akar építeni. A többiekkel veszettül tekerünk a szobabiciklis generátoron, hogy e-mailt tudjunk írni a földi ûrközpontnak. Meg kell érdeklõdnünk, hogy mit csináljunk Sanyival, nem lehet évekig nyugtatózni, ráadásul õ az egyetlen fizikusunk, amióta Józsit lecsúszott annak a kráternek a szélén... Remélem nem tart két napig, mire kitalálnak valamit, mert addigra Sanyi rákötözi magát egy sörösdobozokból készített lélekvesztõre, és szétszórja a hamvait a ritka marsi légkörben...
ಥ_ಥ
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
12:00... Megszereltük a széndioxidszûrõt: túléljük a mai napot is. Az sg egyik cikke után flémelni akartam, de a napszél miatt túl magas volt a packet loss. Mire újra elérhetõ lett a net lekerült a cikk a fõoldalról, és kutya nem foglalkozik vele. Megyek, megöntözöm a mohát, hogy holnap is legyen mit enni, aztán szkafanderbe pattanok és csákányozok egy kis jeget a barlang faláról, mert kezdenek kifogyni a készletek...
ಥ_ಥ
Itt bizonygatod, hogy milyen okos vagy. Nem látom megerõsítve.
Szerinted az aszociális kockák az ideális ûrutazók. Leírtam, hogy miért nettó hülyeség. Reagáltál az egészre egy fáramászósat. És tovább bizonygatod, hogy én vagyok a hülye. -.-'
ಥ_ಥ
A másik fele meg:
Én:"Kisbolygó-becsapódás nem "veszi el" a légkört, akkor már nekünk sem lenne."
Te: "Tévedsz, ha a 65 millió évvel ezelõtti kisbolygó becsapódásra gondolsz, akkor is jelentõs mértékben megváltozott a Föld légköre. "
Elvette, megszüntette a légkört? NEM. Akkor miért is tévedek?
Állítottam én, hogy nem változtatta meg? NEM. Akkor miért is tévedek?
Egyébként linkelhetsz ám te is cikket, hogy kisbolygóbecsapódás szüntette meg a légkört a Marson, mert spec ilyenrõl még csak nem is hallottam. Sõt, a becsapódások légkörcsökkentõ hatásáról sem igazán, egyelõre kétlem, hogy létezik egyáltalán ilyen jelenség.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Reggel 9 óra.. kimászok az ágyból, majd gyenge szökkenésekkel odalibegek és belököm a gépem. Begépelem a mozillába hogy: www.sg.hu majd enter... Elmegyek lezuhanyozni, felöltözök, mire kijövök a kérésem már megérkezett a földre... elõveszem a marsi mohából készült mohazsemlét és leülök reggelizni, reggeli után végre betöltött az sg.hu 😄 <#nezze>#nezze>
marha jó lenne a net ott cirka 40 perc késés 😄 <#banplz>#banplz>
]-[7]-[
Szívesen vállalnám, a csak odautat, de hiába vagyok IT-s, nálam sokkal tehetségesebbek és okosabbak fognak eljutni a célig, holott lehet, hogy lelkileg sokkal instabilabbak, mint én. Szomorú :-(
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
ಥ_ಥ
Nyilván fegyverrel célozni nem tanul meg az ember számítógépen, meg azt sem tanulja meg senki így, hogy ne rakja tele a pelust, amikor már _tényleg_ lõnek rá, szal az valóban hülyeség, hogy egy kocka CSésbõl kiváló katona lenne, amint kézbe venne egy puskát...
]-[7]-[
]-[7]-[
Szakbarbárnak meg azt nevezzük, aki mûveletlen és szûklátókörû.
Tehát definíció szerint az összes szakbarbár kocka unintelligens.
A Mars terraformálásának elsõ lépéseként a vulkanikus aktivitást kellene beindítani a kéreg feltörésével. Ez megvalósítható lenne nukleáris fegyverekkel vagy irányított kisbolygó becsapódásokkal.
]-[7]-[
ಥ_ಥ
Aki a társadalmat nem bírja elviselni - aminek áttelepítése a kolonizáció célja! - az minek akar kolonizálni? Mert fun? Mennyémá. Azt hiszitek a honvágy csak azért van, mert valahol szerettél lenni, és most nem ott vagy? És ha a megszokott dolgok, emberek (ja bocs, az embereket ti pont leszarjátok, kis csoportban fõleg az aszociális bunkókat fogják millió dolláros felszereléssel kilõni az ûrbe, hátha bennük meg lehet bízni, hogy nem csavarodnak be), helyek, tevékenységek hiányoznának? Az nem honvágy? A falat kaparnátok, hogy nem maradhattok a napi megszokott rutinnál, akár sg olvasásnál és fórumon okoskodásnál 😄
Na ha ti mentek kolonizálni, akkor az lesz a feladatotok, hogy a gombokhoz ne nyúljatok, a majmokat rendszeresen etessétek meg!
ಥ_ಥ
Egyébként amit belinkeltél az a napszél miatti légkörvesztésrõl szól, ami a Föld esetén is jelen van, a magnetoszféra ugyanis csak gyengíti, nem megakadályozza 😉 Ilyen alapon a Földnek nem légköre 😄
A gond az, hogy a Marrson gyakorlatilag leállt a vulkanikus tevékenység is és biológiai úton se tud visszatermelõdni az elvesztett légkör mint a Föld esetén. A probléma itt kezdõdik.
Na de ha már cikkekkel akarunk dobálózni, akkor olvasd össze az általad belinkeltet ezzel:
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20080831-clustermuholdak-azonositottak-az-elszoko-foldi-oxigen-forrasat.html
]-[7]-[
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
]-[7]-[
http://www.sg.hu/cikkek/33882/csokken_a_mars_legkore
Annyiból igazad van, hogy nem csak a tömeg számít, hanem a magnetoszféra is, de a Marsnak az sincs. Egyébként meg a bizonyíték arra, hogy nem tudja megtartani a légkörét, az pont az, hogy régen volt neki, most meg nincs.
]-[7]-[
Annyiból igaz, hogy az ilyen csõlátású szakbarbár seggfejek általában meg vannak róla gyõzõdve, hogy õk a legokosabbak a világon, csak amikor nem konkrétan kockulás a téma, akkor rendre akkora faszságokat adnak elõ nagy arccal, hogy az nem mindennapi.
Gyakorlatilag a szakbarbárság és csõlátás kizárja a magas intelligenciát. Logikai képességeik lehet, hogy a legjobbak, de az asszociációs képességek eléggé elbaszottak, tekintve hogy nem tudnak _mire_ vonatkoztatni. Az meg az intelligencia elég fontos pillére.
Másik fele, hogy a legtöbb ostoba faszságot nem a tévébõl, hanem a netrõl lehet "megtanulni", úgyhogy egy kocka nagyobb eséllyel fog hülyeségeket "tudni". Emellett, ha még csõlátású is, akkor nincs kontrollja, hogy amit épp tanult, az orbitális faszság-e, tehát még jobban növeli a kockázatot az elhülyülésre.
Mindeközben az önteltség, meg a "száznegyvenes íkúm van geccó" mentalitás a hibák kijavításának esélyét csökkenti.
az király 😄 de a barlangba behúzódhatunk és dekkolhatunk ott egész nap 😄 király terv 😄
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
]-[7]-[
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
http://xkcd.com/715/
Egyébként a szempontjaidat figyelembe véve kínai fehérgalléros bûnözöket kellene küldeni. Az elítéltek jól bírják a bezártságot (kénytelenek), a kínaiak kicsik, és nincsenek problémái az emberi jogok nyirbálásával, a gazdasági bûnözõk meg jellemzõen nem hülyék. (Bár, akit elkapnak, az lehet, hogy az.)
Szal akkor nem a kockák a legjobbak erre a feladatra. 😛
]-[7]-[
]-[7]-[
Kockák a Marson:
Cube01, Cube01 csapat jelentkezz. Itt Cube01, hallgatuk Hjuszton. Hogy állnak a kõzet kutatással? Mindjárt. Nem értem, Cube01, hogyhogy Mindjárt? Jó, egy perc... Cube01, valami gond van? Hallo Hjuszton, itt Cube01, minden oké, a kutatás kicsit lelassult, mert épp egy 10v10 tournamentet toltunk...
(Ki ismeri fel a reakciókat?😄)
(Ja, négy elakadásjelzõvel eléggé marsi internet szimulátor jellege van a fórumnak, 5 percenként enged csak hozzászólni... 😄 )
Én még elõírnám a kötelezõ humorérzéket is, mert ha ott a savanyú képûek megvetik a lábukat, akkor az egész ment a levesbe 😊 (najó, ez csak poén...báááár)
"Viszont van realitasa a dolognak, mert ugyan alapvetoen vissza lehet jonni a Marsrol, de sokkal tobbe kerul, mert ha csak egy iranyba megyunk, akkor az odauton a hasznos teher csak felszerelesbol es az utasokbol all, mig oda-vissza ut eseten az odauton a hasznos teher a teljes visszatero rendszerbol all, ami kb. a negyszeresere noveli az indulo tomeget"
1.) Jól bírják a bezártságot: Itt a kockák jobban teljesítenek, semmi bajuk a bezártsággal. Önnmaguktól is szivesen vannak bezárva. 6 hónap utazás egy dobozban meg se kottyan nekik, ha a laptopjukhoz van áram 😄
2.) Alacsony szintû agresszivitás: Kockák esetén ez adott, általában nem tartják megfelelõ megoldásnak a fizikai agressziót.
3.) Magas inteligencia: Kockák esetén ez alap, 140-es IQ alatt nincs programozó XD
4.) Alacsony testtömeg: Ez is fontos lehet, mivel a testsúly helyére lehet hasznos eszközöket vagy üzemanyagot pakolni. Ez sok kocka számára nem jelentene gondot.
5.) Kevés élelem és víz ellenére is jól bírja: A katonák 1-2 hétig kibírják kaja nélkül, a kockák hónapokig XD
6.) Legyen vegetáriánus: Ez szükséges, mivel az állattenyésztés nem lenne kifizetõdõ a Marson. Kockák közt akad vega bõven, pl én is az vagyok 😄
7.) Napokig bírjanak dolgozni alvás és pihenés nélkül. Na erre a kockák a legalkalmasabbak 😄 3-4 napot fent vannak alszanak 4 órát és megint 3-4 nap meló meg se kottyan nekik, saját tapasztalat XD
8.) Használható tudás: A katonák lövöldözni tudásának nem lenne sok haszna, viszont a kockák mûszaki tudása létfontosságú a küldetés szempontjából. Csak a saját példámból kiindulva, amikhez értek: programozás, elektronika (robotokat is programozok) és még valamennyire rádióamatõrködés is, ami szintén fontos lehet. Bár ez utóbbi az ürhajósoknál amúgy is alapkövetelmény 😄
]-[7]-[
Igaz, hogy kissé embertelen, de a leendõ telepeseket lehetne születésüktõl fogva úgy nevelni, hogy soha ne lássanak kék eget és napfényt, és soha ne legyen túl nagy életterük. 16 éves korukban nekiindítani õket az ûrnek, aztán hajrá. De ugye a jelenlegi nyugati társadalmunk ezt nem fogja megengedni, tehát az elsõ, Marsot kolonizáló ország Kína lesz.
Egyébként szerintem ez az Amerikás analógia elég szar, Amerika élhetõ volt alapvetõen, a Mars meg nem az. Ha valaki kiment Amerikába, legalább abban biztos lehetett, hogy LEVEGÕT VENNI ott is fog tudni.
Amúgy ne gondolja azt senki, hogy nekik arany életük lenne a Marson, csak próbáld ki a földön milyen lehetett a telepesek élete anno... (ez még annál is sokkal nehezebb lesz.)
Viszont van realitasa a dolognak, mert ugyan alapvetoen vissza lehet jonni a Marsrol, de sokkal tobbe kerul, mert ha csak egy iranyba megyunk, akkor az odauton a hasznos teher csak felszerelesbol es az utasokbol all, mig oda-vissza ut eseten az odauton a hasznos teher a teljes visszatero rendszerbol all, ami kb. a negyszeresere noveli az indulo tomeget.
Alternativa meg, hogy taviranyitasu robotokkal epitunk egy koloniat, majd csak ezutan kuldunk oda embereket es csak veszelyhelyzet vagy tobb eves valtasok eseten lenne lehetoseguk visszajonni, ami mar a legtobb embernek elfogadhato. Internet (azaz halozati kapcsolat) mar most is van a bolygon, a leszalloegysegek a bolygo korul keringo muholdakat hasznaljak atjatszo allomasnak. Csak a kesleltetes nagy, de azert egy kis robotot elvezetni igy is el lehet a felszinen. (a nasa jpl osszes masrsi robotja taviranyitasu es nem autonom)
Az emberekkel kapcsolatban olyanokat kell kivalasztani akik pszihologiailag es szaktudasban is alkalmasak a feladatra. En peldaul nagyon szeretek a termeszetben jarkalni es a kek eget nezni, ami nem igazan lenne megoldhato egy idegen bolygon. Ez a tarsadalomtol fuggetlenul alapvetoen kizar engem az alkalmasak kozzul, meg akkor is ha szakmailag esetleg megfelelo lenne a kepzettsegem egy karbantartoi allashoz. (villany+info, ipari automatizalas+mesterseges intelligencia szak, hobbi: robotok/elektronika barkacsolasa)
Egyebkent vasimr hajtomuvel elvileg csak 2-3 honap az ut es ha a marsi felszalloegyseg ott marad (tehat lenne egy marsi es egy foldi felszalloegyseg es egy ket bolygo kozti hajo, leszallasi kepessegek nelkul) akkor elvileg megoldhato lenne egy allando kolonia, kb. 1-2 eves, de atlapolt valtasban dolgozo emberekkel (fel evente fordulna a hajo, a szemelyzet 25%-at cserelnek). Es ha valaki ott akar mardni, esetleg gyereke szuletik (aki varhatoan mar nem birna a foldi gravitaciot), akkor pedig vegleg ott maradhatna, egy egyre novekvo kolonian.