358
-
Etinger #118 Csak az a vicces, hogy úgy hangoznak ezek a "valami másra vágyok" mintha bejártátok volna már az egész Földet... mintha itt nem lenne számotokra semmi új, mintha itt csak hatalmas nagy városok lennének, mintha itt nem lehetne egyedül lenni, újat felfedezni, újdonságot találni... Pedig hát... nyissátok ki a szemeteket. -
evolution8 #117 Kérünk még internetezés a Marson részeket. Vagy egy új blogot neki!! :D világsiker lenne. -
Alfa Of NS #116 Basszus, előbb még csak öt hozzászólás volt csak... -
#115 " Te írtad: inteligencia = IQ aminek fontos része a műveltség. "
Nem, nem ezt írtam, látod pont ezért vagy funkcionális analfabéta. Azt írtam, amit beidéztél, és az nem egyezik meg ezzel.
De akkor leírom még egyszer, kiegészítve a hiányos tagmondatokat:
"Az intelligencia nem ugyanaz mint az intelligenciahányados, (mert az intelligenciának) nagyon fontos része még a műveltség és a széles látókör is."
Az alany hiányzott a második tagmondatból, ami a magyar nyelvtan szabályai szerint ilyenkor ugyanaz, mint az első mondat alanya. Ami meg "az intelligencia".
"Az, hogy valaki inteligens még nem feltétlenűl művelt, ui. nincs köze egymáshoz."
De van. Már leírtam, miért. Egyébként:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Intelligencia
"Magyarországon több tesztet is használnak az intelligencia mérésére. Az egyik leggyakoribb a MAWI (Magyar Wechsler Intelligencia teszt), és gyermekek számára készült változata, a MAWGYI. Ez a teszt tíz részfeladatot tartalmaz: ... 2. Műveltség: Általános ismeretek"
Ez nem érv, hogy emiatt lenne része, csak egy példa, hogy nem csak én gondolom ezt így. De ezt egy intelligens embernek nem kellene magyaráznom.
"Nem illik sértegetni akkor, ha nem tudsz fogalmazni rendesen."
Teljesen értelmesen írtam, te nem tudod értelmezni, de ez nem az én hibám.
"tudod az ilyen nyomingerek miatt tudsz te itt chatelni és szindni a nyomingereket... tiszta ciki mi? :o"
Szép munka volt, nyomingerek! :D -
boond #114 Én azért bízok abban, hogy lehetséges... csak mi még nem ismerjük a módját ;) -
boond #113 Este van vazze! -
MacropusRufus #112 meg miért kell nekem net? A tükör szerverekről senki nem hallott még itten???
Midenki sír, hogy nincs net... Tükrözni kell a dolgokat.
Persze nem a fél világot, de ugye nem is azért megy oda az ember, hogy netezen éjjel nappal. De amennyiben lehetséges rengeteg oldalt lehet tükrözni és a 40 perc utat csak az új infók tennék meg. Tehát ha a cube01 (lejebb volt, gondoltam maradok ennél a megnevezésnél), már 1x megnyitotta az sg-t akkor az sg teljes tartlmaát a szerver átemeli (azokat is amiket nem olvasott még senki a Marson). Tehát az első letőltés rohadt sokáig tartane, de utánna gyorsabban nyitnám meg mint itt a Földön bárki, és ez után már csak a különbségek kerűlnének átemelésre (pl. új cikk kerűlt a szerverre).
Természetesen ez nem segít a megrögzött csetelőknek. De azok maradjanak otthon és cseteljenek, a többiek meg történelmet írnak ;)
-
MacropusRufus #111 "Intelligencia != IQ, nagyon fontos része még a műveltség és a széles látókör is"
akkor értlemezzed amit írtál. Te írtad: inteligencia = IQ aminek fontos része a műveltség.
Az, hogy valaki inteligens még nem feltétlenűl művelt, ui. nincs köze egymáshoz.
Nem illik sértegetni akkor, ha nem tudsz fogalmazni rendesen.
-
MacropusRufus #110 ebbe igazad is van. Ezért valószínűleg el lehet felejteni a realtime kommunikációt, MSN meg ilyesmit végkép, de még a telefon is.
Itt is látszik a különbség: sokan egyből hiányolták, hogy hogyan fog pl. msn-ezni. Miért akarna egy kolonizáló ilyennel foglalkozni amikor ideje sem lesz rá. Ráadásúl: minnél többet beszél az itthonmaradtakkal, annál erősebb lesz a hazavágyásod... -
#109 "bocsi de az ember inteligencia hányadosának semmi köze nincs a műveltéségéhez."
És ezt nem is állította senki, csak te vagy funkcionális analfabéta. Pont az ellenkezőjét mondtam, miszerint:
1. Az intelligencia nem ugyanaz, mint az intelligenciahányados, hanem
2. (az intelligencia) magába foglalja a műveltséget és széles látókört is (többek között). -
#108 Ahelyett, hogy a biciklis generátort tekeritek, menjetek ki és takarítsátok le a napelemeket! Marhák!
Üdv: Mr. Wolf -
MacropusRufus #107 "Ráadásul egy szűk űrhajóban és egy szűk űrállomáson vágynak magányra 10-20-50 másik hozzájuk hasonló nyomingerrel összezárva."
tudod az ilyen nyomingerek miatt tudsz te itt chatelni és szindni a nyomingereket... tiszta ciki mi? :o -
MacropusRufus #106 "Intelligencia != IQ, nagyon fontos része még a műveltség és a széles látókör is"
bocsi de az ember inteligencia hányadosának semmi köze nincs a műveltéségéhez.
-
boond #105 "Internetezés a Marson 2. rész"
Mint korábban írtam alkalmatlan a jelenlegi technika még bolygóközi valós időben történő kommunikációra...
-
MacropusRufus #104 nem magányra vágyok, hanem valami másra.
Amúgy meg: miért nehéz elhinni, hogy itt a Földön van jó pár ember akinek a töke televan az itteni léttel és bármit megadnha ha innen elmhetne pl. Marsot kolonizálni?
Magány: sztem nem vagyunk egy hullámhosszon. Magányos lehet az ember a lengagyobb tömegben is... Meg egy lakatlan szigeten is...
Amúgy: nem ismersz és szerintem 7HTH7 sem ismered, tehát nem hiszem, hogy obijektív véleményt formálsz arról, hogy voltunk-e egyedűl valaha is vagy sem.
Mind ahhogy én sem próbálok arról véleményt formálni, hogy esetleg túl parás egy ilyen úthoz, hiszen nem ismerlek.
-
#103 Internetezés a Marson 3. rész
24:15... Sanyi teljesen bekattant. Az összes éjszakára tárolt energiánkat és a délben összecsákányozott jegemet elhasználta, hogy vízbontással hidrogént állítson elő, mert "ő ezt nem bírja tovább, hazamegy". Most épp a szemétkupacban kutat, amit a barlang belsejében halmoztunk fel. Rakétát akar építeni. A többiekkel veszettül tekerünk a szobabiciklis generátoron, hogy e-mailt tudjunk írni a földi űrközpontnak. Meg kell érdeklődnünk, hogy mit csináljunk Sanyival, nem lehet évekig nyugtatózni, ráadásul ő az egyetlen fizikusunk, amióta Józsit lecsúszott annak a kráternek a szélén... Remélem nem tart két napig, mire kitalálnak valamit, mert addigra Sanyi rákötözi magát egy sörösdobozokból készített lélekvesztőre, és szétszórja a hamvait a ritka marsi légkörben... -
#102 ezen meg #98-on sírok a röhögéstől, az irodában totál hülyének néznek :D -
#101 Internetezés a Marson 2. rész
12:00... Megszereltük a széndioxidszűrőt: túléljük a mai napot is. Az sg egyik cikke után flémelni akartam, de a napszél miatt túl magas volt a packet loss. Mire újra elérhető lett a net lekerült a cikk a főoldalról, és kutya nem foglalkozik vele. Megyek, megöntözöm a mohát, hogy holnap is legyen mit enni, aztán szkafanderbe pattanok és csákányozok egy kis jeget a barlang faláról, mert kezdenek kifogyni a készletek... -
#100 Veled ellentétben a hozzászólásomnak tartalmi része is volt, talán az én csökkent elmém is meg tudja szülni, hogy ez úgy hívják, hogy értelmes mondanivaló.
Itt bizonygatod, hogy milyen okos vagy. Nem látom megerősítve.
Szerinted az aszociális kockák az ideális űrutazók. Leírtam, hogy miért nettó hülyeség. Reagáltál az egészre egy fáramászósat. És tovább bizonygatod, hogy én vagyok a hülye. -.-' -
#99 Hát nem tűnsz túl intelligensnek, hogy abból, hogy én egyetlen cikket linkeltem neked, arra következtetsz, hogy ennyit is olvastam el életem folyamán...
A másik fele meg:
Én:"Kisbolygó-becsapódás nem "veszi el" a légkört, akkor már nekünk sem lenne."
Te: "Tévedsz, ha a 65 millió évvel ezelőtti kisbolygó becsapódásra gondolsz, akkor is jelentős mértékben megváltozott a Föld légköre. "
Elvette, megszüntette a légkört? NEM. Akkor miért is tévedek?
Állítottam én, hogy nem változtatta meg? NEM. Akkor miért is tévedek?
Egyébként linkelhetsz ám te is cikket, hogy kisbolygóbecsapódás szüntette meg a légkört a Marson, mert spec ilyenről még csak nem is hallottam. Sőt, a becsapódások légkörcsökkentő hatásáról sem igazán, egyelőre kétlem, hogy létezik egyáltalán ilyen jelenség. -
Soundmaker #98 Internetezés a marson:
Reggel 9 óra.. kimászok az ágyból, majd gyenge szökkenésekkel odalibegek és belököm a gépem. Begépelem a mozillába hogy: www.sg.hu majd enter... Elmegyek lezuhanyozni, felöltözök, mire kijövök a kérésem már megérkezett a földre... előveszem a marsi mohából készült mohazsemlét és leülök reggelizni, reggeli után végre betöltött az sg.hu :D
marha jó lenne a net ott cirka 40 perc késés :D -
7HTH7 #97 Olvasd csak vissza, nem én kezdtem a sértegetést ;) És igen tényleg annak a jele, magatokra mondtál ítéletet :D -
#96 Sajnos ez csak álom, hogy egy magunkfajta senkiből telepes legyen egy másik bolygón.
Szívesen vállalnám, a csak odautat, de hiába vagyok IT-s, nálam sokkal tehetségesebbek és okosabbak fognak eljutni a célig, holott lehet, hogy lelkileg sokkal instabilabbak, mint én. Szomorú :-( -
#95 Ha nem megy már az érvelés, akkor jöhet a sértegetés. Tipikusan az intelligencia jele. Ja, nem is! -
#94 Taktikát és módszereket lehet ám CSéből (vagy bármi más FPSből) tanulni, paintball és airsoft vonatkozásában tökéletesen beváltak a számítógépen tanult módszerek. (Na, nem kell nagy dolgokra gondolni, csak ilyen apróságokra, hogy hogyan közelítesz meg egy sarkot, hogyan mész be egy ajtón, hogyan helyezkedsz, ha vannak körülötted csapattársak, stb.)
Nyilván fegyverrel célozni nem tanul meg az ember számítógépen, meg azt sem tanulja meg senki így, hogy ne rakja tele a pelust, amikor már _tényleg_ lőnek rá, szal az valóban hülyeség, hogy egy kocka CSésből kiváló katona lenne, amint kézbe venne egy puskát... -
7HTH7 #93 Nekem nem tűnsz túl műveltnek abból ítélve, hogy egyetlen cikk alapján levontad, hogy a Mars nem tudná megtartani a légkörét ezért alkalmatlan a terraformálásra :D -
7HTH7 #92 Szerintem mássz vissza a fára, jobb ott neked ;) -
#91 Intelligencia != IQ, nagyon fontos része még a műveltség és a széles látókör is. (Meg a jó helyzetfelismerés, asszociációs képességek, elvonatkoztatási képesség, emlékezőképesség stb.) Ezeket az átlag IQteszt nem méri. Ja, és nem is tanítják egyetemen.
Szakbarbárnak meg azt nevezzük, aki műveletlen és szűklátókörű.
Tehát definíció szerint az összes szakbarbár kocka unintelligens. -
7HTH7 #90 Megjegyzem a Vénusz magnetoszférája sokkal gyengébb a Földétől és jelentősen nagyobb mértékű is a légkörvesztése, mégis 93x nagyobb nyomású légkör van, mint a földön, köszönhetően a nagyon erős vulkanikus aktivitásnak.
A Mars terraformálásának első lépéseként a vulkanikus aktivitást kellene beindítani a kéreg feltörésével. Ez megvalósítható lenne nukleáris fegyverekkel vagy irányított kisbolygó becsapódásokkal. -
#89 Ráadásul egy szűk űrhajóban és egy szűk űrállomáson vágynak magányra 10-20-50 másik hozzájuk hasonló nyomingerrel összezárva. Szép magány lenne :D -
#88 Gondolom nem úgy mennek oda az emberek a programozókhoz, hogy egyből megkérdezik mennyi az IQ-juk. Egyetemen remélhetőleg átlag feletti az IQ, de ne légy annyira elszállva, hogy akkor mindenkinek 140. Az IQ ráadásul egy szintetikus szám, valójában semmit nem jelent, attól még lehetsz unalmas, ötlettelen, tapasztalatlan, hebehurgya, gyökér, agresszív, tömeggyilkos... ráadásul beteges aki erre recskázik. Van egy-két munkatársam (programozók), akik eléggé lassú felfogásúak, pedig a dolgukat el tudják végezni. Tehát az IQ-ra max következtetni lehet, pontosan kijelenteni - csak azért, mert te programozó vagy - hülyeség. Ráadásul névtelenül az interneten! Tudod mit? Nekem 170-es IQ-m van, sosem alszom, és 120 kiló színtiszta izom vagyok. (Te balfék :D)
Aki a társadalmat nem bírja elviselni - aminek áttelepítése a kolonizáció célja! - az minek akar kolonizálni? Mert fun? Mennyémá. Azt hiszitek a honvágy csak azért van, mert valahol szerettél lenni, és most nem ott vagy? És ha a megszokott dolgok, emberek (ja bocs, az embereket ti pont leszarjátok, kis csoportban főleg az aszociális bunkókat fogják millió dolláros felszereléssel kilőni az űrbe, hátha bennük meg lehet bízni, hogy nem csavarodnak be), helyek, tevékenységek hiányoznának? Az nem honvágy? A falat kaparnátok, hogy nem maradhattok a napi megszokott rutinnál, akár sg olvasásnál és fórumon okoskodásnál :D
Na ha ti mentek kolonizálni, akkor az lesz a feladatotok, hogy a gombokhoz ne nyúljatok, a majmokat rendszeresen etessétek meg! -
Etinger #87 Üres beszéd. Most is van felfedezetlen rész, vagyis jó pár, ahol lenne mit feltérképezni. Az Antarktiszra is mehetsz, sok mindenben a Marsi léthez hasonló körülményeket kapsz :) -
Etinger #86 Felesleges is, a gond az sok mindenkivel, hogy azt mondják 'magányra vágynak', noha soha nem voltak egyedül. Amúgy most is meg vannak a Földön a hasonló lehetőségek, lehetne menni neki a világnak, mi tart vissza itt sok mindenkit? :) -
7HTH7 #85 Tévedsz, ha a 65 millió évvel ezelőtti kisbolygó becsapódásra gondolsz, akkor is jelentős mértékben megváltozott a Föld légköre. Sőt korábban még attól sokkal nagyobb mértékű légkörvesztés is megtörtént.
Egyébként amit belinkeltél az a napszél miatti légkörvesztésről szól, ami a Föld esetén is jelen van, a magnetoszféra ugyanis csak gyengíti, nem megakadályozza ;) Ilyen alapon a Földnek nem légköre :D
A gond az, hogy a Marrson gyakorlatilag leállt a vulkanikus tevékenység is és biológiai úton se tud visszatermelődni az elvesztett légkör mint a Föld esetén. A probléma itt kezdődik.
Na de ha már cikkekkel akarunk dobálózni, akkor olvasd össze az általad belinkeltet ezzel:
http://www.origo.hu/tudomany/vilagur/20080831-clustermuholdak-azonositottak-az-elszoko-foldi-oxigen-forrasat.html -
#84 Esetlen (nick)nevesítenéd ezt az embert? Csak hogy tudjam kinek kell a szemébe röhögni. :) -
7HTH7 #83 Már ne haragudj, de mutass nekem egy programozót, aki átlagos vagy átlag alatti inteligenciával rendelkezik. Azért az egyetemen nem a bunkósbot használatára tanítanak minket. És épp te vagy aki most csőlátásúnak tűnik sajna. -
#82 Kisbolygó-becsapódás nem "veszi el" a légkört, akkor már nekünk sem lenne.
http://www.sg.hu/cikkek/33882/csokken_a_mars_legkore
Annyiból igazad van, hogy nem csak a tömeg számít, hanem a magnetoszféra is, de a Marsnak az sincs. Egyébként meg a bizonyíték arra, hogy nem tudja megtartani a légkörét, az pont az, hogy régen volt neki, most meg nincs. -
torreadorz #81 Hát ide már nem is tudok mit irni. Akinek annyira beszükült a gondolkodásmódja mint 7hth7-nek (és a többi vele egyetértőnek) annak hiába is magyaráznam hogy a mi probléma a mars kolonizációval a földre való visszatérés lehetősége nélkül.
-
7HTH7 #80 Csak a fehérgalléros gazdasági bűnöző biztos nem fog tudni megjavítani egy elromlott létfontosságú gépet :D -
servell #79 Ez nagyon szép, de gondoljatok bele, a régi Amerikában már több ezer éve indiánok éltek, volt fauna, flóra, meg levegő és élhető körülmények. Hát a Marson nem mintha lennének ilyesmik. (Jó, az őslakók nem kellenek. :D)