5604
  • Herold
    Kizárt dolognak tartom, hogy a HL2-t 6-7 óra alatt végigvitted.
  • Svenhassel
    Egyszerűen nem értem, ez van. Attól még tény, hogy nem első végigjátszásra (!) sok játéktapasztalattal (!) is 20+ óra alatt vittem végig a HL2-t. És nem 7 óra alatt... És nem azért mert sokszor haltam meg :D
  • mester1987
    Kéne ide a fórumra egy külön pszichológus, mekkora lenne már...ááá...:D
  • Shep
    Leírtam többször, próbáld meg értelmezni, vagy milyen nyelven írjam le neked, vagy magyarázzam körbe?
  • Svenhassel
    Komolyan nem értelek... Szerinted 22 évesen nem lehet elég tapaszt valaki? Vagy mire gondolsz? Tényleg kíváncsi vagyok.
  • Shep
    Fú, hagyjuk inkább, mert azt hiszem a falnak beszélek.
  • Svenhassel
    Ömmm miből gondolod, hogy nincs elég játéktapasztalatom? :D Netán belelátsz a fejembe? :D:D:D
  • Shep
    Több év, több játék több tapasztalat folytassam még? De akkor majd ezt is megtanulod :)
  • Svenhassel
    Mi köze van ehhez a koromnak? Nem igazán értem mit akartál ezzel. De mind1.
  • gabo91
    Na ez jó. Most hogy mondod, valami rémlik hogy mondtak olyant hogy nem kell sokat újrajátszani. Megmondom őszintén én ha már 3percnyi játékot bukok akkor ideges vagyok :)
    Mivel mondtak olyant, hogy a játék jutalmazza ha elérhetetlen tűnő eldugott helyekre látogatunk el, így tényleg jól jön ez "pár perccel visszatekerés"

Igen itt tényleg úgy látszik hogy nagyon ügyelnek a történetre és van neki. Valljuk be a 2-be nem volt erősség a történet. Voltak jó pillanatok de sokszor volt olyan hogy egy szinten volt a mellék küldetésekkel.

Itt nem tudom elképzelni milyen mellék megbízásokat kaphatunk. 2-ben ugye likvidáld ezt -azt. Itt amire gondolni tudok az juss el egy eldugott helyre onnét szerezz vissza valamit, esetleg vadász le pár tigrist/cápát. :) (enni is kell valamit)

Ami viszont tetszene, ha olyasmi lenne mint a red dead redemptionban a stranger küldik(gta 4-ben is volt ilyen, bár RDR-ben már összetettebb lett). Lényege az volt, főtörténetben ahogy alakultak a dolgok egyes NPC-k valamilyen szituációba kerültek, amikor is itt ott találkoztunk velük és segítségünket kérték. Nem kötelező jellegű dolgok, de jópofa vicces megbízások megbízóhoz kapcsolódtak.
    Néha rövid néha hosszú de nem volt két egyforma más játékban ezek még "főküldetésnek" is elmennének.

Persze random feladatok is jöhetnek, egy darabig az is leköti az embert.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    amúgy már valami gépigény is jöhetne, nagyon kíváncsi vagyok
  • Shep
    Ja de most látom a korodat, akkor majd pár év múlva nézelődve (én is így játszok) sem lesz több 6-7 órától :)
  • Tib
    Ha az ígért 20 órának csak a fele lesz a tényleges játékidő, akkor is a mai 4-6 órás játékok között igen hosszú FPS-nek mondható.
    De akinek kevés az ígért óraszám, vagy szeretné tényleg kiélvezni a single játékmódot, az tolja a fő száltól független küldetéseket is... ennyi.
  • Svenhassel
    Nagyjából egy éve lehetett. Mondjuk én szeretem kiélvezni a játékokat :)
  • Shep
    Tavaly vittem végig az első részt és 6-7 óra volt szóval nem csak nagyokat beszélek. Azt felejtitek mindig el ,hogy az évek során rengeteg játéktapasztalatot szedtetek fel, ügyesebbek lettetek stb. Ezzel szemben régen kezdők voltunk és új volt még sok minden éppen ezért nehezebb hosszabb volt minden de valójában meg nem.
  • Shep
    Hány éve?
  • Herold
    Szerintem csak szeret nagyokat mondani.
  • Svenhassel
    Nem tudom milyen a játékstílusod, de nekem a Half-Life 2 több, mint 20 óra volt. Episode 1, 2 nélkül.
  • Shep
    Half Life sorozat, állj neki ma egyik sem több, mint 6-7 óra, az első rész meg még annyi sem (hardon)
  • koschwarz
    :D
    nekem úgy már a 10. útbaeső tábor kiirtása után elég volt az ilyesfajta a mókából :D
  • Herold
    Én azért nem vagyok ennyire gyáva, hogy busszal oldjam meg a közlekedést. Egyébként sose láttam még egyetlen buszt se szembejönni, nem tudom hol közlekedtek volna a játékban.
  • HarryProf
    Lesz többfajta gyorsutazási lehetőség elvileg, illetve jelezték, hogy a menedékház rendszert továbbfejlesztették. Azt is tudni lehet, hogy ha meghalnál a játékban, akkor nem kell hosszú részeket újrajátszanod, hanem csak egy rövid szakaszt.

Egyébként már szerintem az is pozitívum a FC3-al kapcsolatban, hogy tényleg próbálnak minket elgondolkodtatni a történettel, nem nézik hülyének a játékost. Legalábbis nekem ez jött le eddig.
  • koschwarz
    az akkora egy elcseszett rendszer volt a 2-ben, hogy ahová csak lehetett, buszoztam. érted? egy rakat mordállyal, álcaruhában felültem a helyi járatra :D
    jól tökön kellett volna rúgni azt aki ezt kitalálta, hogy mijafaszragondoltkinekleszezjómertajátékosnakbiztosnem...
    tulajdonképpen nem is volt más bajom a 2-vel, csak az hogy MINDIG a térkép másik felére küldött el, majd mindenképpen vissza is kellett jönni a jutalomért. ha ez nincs, még a 3 méter távolság után újraspawnoló ellenfelek sem lettek volna annyira idegesítők.
    kb. 1/3 volt a hasznos játékidő.
  • gabo91
    Én is meg voltam elégedve a Far Cry 2 játékidejével. Igaz, elég idegesítő volt mikor a felső térkép tetejéről elküldött az alsó térkép aljába :)
    aztán vissza, sok felesleges utazgatás. Viszont ha felvetted a küldetést szabadon garázdálkodhattál, én pl. mindig vissza húzódtam egy menedékházba felfegyverkeztem aludtam stb. új jármű aztán indulás. Lényeg hogy nem egy útvonalon érhettél oda, illetve voltak ugye az alternatív megoldások (barátok javaslatai hogy csináld inkább meg, piros vagy kék célpont). Ha itt is megoldják úgy hogy küldetés közben legyen időd/lehetőséged szétnézni felfedezni az útvonaladon, az hatalmas szabadságot jelenteni.
    Pl. a 2-ben mikor megszökünk a börtönből, kijöttél a kapun onnantól kezdve hogy eljuss a menedékházhoz, számtalan útvonal állt rendelkezésre, csónak, kocsi, gyalog, lopakodás, nyílt harc, esetleg buszmegállóig mész csak.

Kíváncsi leszek, hogy itt is lesz e valamilyen gyors utazási lehetőség, menedékhelyek lesznek e. Illetve, hogy a mentési rendszer milyen lesz, szabadon lehet majd menteni, vagy csak menedékhelyeken (küldetéseknél itt ott check point)
  • Borg
    De ha nem termelődött volna újra az a sok balfasz AI, akkor az FC2 is csak 3 nap :D
  • Herold
    Soldier of Fortune II, Hitman sorozat, Splinter Cell első 2-3 része, Half Life sorozat, Mafia stb. Ezek mind legalább 1 hétig lefoglalták az embert.
    Ehhez képest a Crysis 1-2 kb. 3-3 nap volt. Mafia II 2 nap. (Far Cry 2 üdítő kivétel, az kissé tovább tartott, kb. 1 hét).

Nézz meg egy pályát a korai játékokból amiket említettem, és nézz meg pl egy Crysys 2-t. Nem a textúra részletessége az ami miatt tovább tart a szerkesztése a pályának, hanem a tereptárgyak, növényzet, zárt terek berendezése sokkal-sokkal részletesebb. Ehhez kell több idő. Persze gondolom a globális válság is közrejátszik, kisebb a fizetőképes kereslet, ami miatt a következő projekten is kevesebb ember fog dolgozni.
  • Shep
    Lehet de az is lehet, hogy ők úgy gondolják, hogy mi majd ezt fogjuk gondolni és ha így rájöttünk akkor majd azt feltételezzük , amit most írtál de közben meg jól átvernek és mégis az eredeti elképzelés lesz igaz :D
  • Pretorian
    Ez a játék egyre jobbnak tűnik, van egy olyan érzésem hogy ott lesz az év legjobbjai között. Egyébként tényleg olyan mintha az egész fejlesztőbrigád az írótól az art directoron és a hangtechnikuson át a level designerig ugyanazt a hallucinogént nyomatná már a fejlesztés kezdete óta.

Én is erre gondoltam, és szerintem még sokan rajtunk kívül.
    És ha már csak ezen a fórumon vagyunk ketten így ezzel, akkor ez valószínűleg azt jelenti hogy nem így van.
    Azt akarják, hogy ezen a vonalon induljunk el fejben.
  • broman191
    A grafikus színvonal növekedésével alapvetően nem tart tovább egy játékot elkészíteni...ha van egy épkézláb pályaszerkesztő szoftver a fejlesztők kezében, mint pl. a Rage esetében, vagy az Unreal Engine-nél stb. Egy nagyszerű grafikus motor éppenhogy el tudja fedni a fejlesztői felületességet, mert ott a szép tesszellált ez-az-amaz, emitt-amott szép árnyékok és effektek, közben lehetne az egész környezet még tartalmasabb, kidolgozottabb, művészibb, csak miért lenne az, amikor tegyük fel arra tervezték a játék meghatározó részét hogy pár óra alatt átlövöldözze magát rajta az egyszeri gamer, idegbeteg módra rángatva az x ezer DPI-s egerét, osztva a fejeseket, a környezetet ápoló és eltakaró motion blur társaságában.
    A játékidő csökkenése pedig összetett folyamat, a játékipar is leegyszerűsítve csupán egy gazdasági egység, amely elsődlegesen a profitra megy, igyekeznek nem többet adni annál mint amennyit nagyon muszáj, hogy egy adott, minél szélesebb célcsoport megvásároljon egy játékot, komolyabb felhördülés nélkül. Amíg egy CoD 4 óra szinglivel rekord eladásokkal elkél, addig miért csinálnának 5 vagy 6 órás még tartalmasabb szinglit hozzá... Másrészt a játékipar egyre jobban kezd elmozdulni a filmszerűség felé, igyekeznek egyre több és egyedibb, látványosabb momentummmal megtölteni a játékokat, többféle interaktív helyzetet teremtve, és nem sok-sok órán át 2-3 főbb játékmechanizmus ismétlésére koncentrálnak, hasonló környezetben, hasonszőrű pályákon át, hanem a cél egyre inkább a játékmenet minősége, a mennyisége ebből kifolyólag másodlagos. Nem tudom milyen TPS/FPS címekre gondoltál 2 héttel, mennyi napi játékidő mellett, de régebben sem tartott tovább számomra egy átlagos TPS/FPS cím 2-3 délutánnál, mára ez már csoda ha egynél több, legtöbbször. :)
  • Herold
    Sajnos ahogy növekednek a játékok grafikai minősége, annál tovább tart azonos méretű terepet kialakítani, berendezni a fejlesztőknek. Ez maga után vonja a kisebb pályákat, rövidebb játékidőt. Régebben(8-10 éve) egy FPS vagy TPS kb. 2 hét játék volt legalább, ma már jó ha 1 hétig kitart.
  • HarryProf
    Hát én inkább bizakodok, én már csak ilyen optimista vagyok. Ezt mondták, aztán majd, ha mégse így lesz, akkor lehet rajtuk számonkérni. Nem jó az ördögöt a falra festeni

Addig is egy újabb rövid videó, amiben sok eddig csak emlegetett funkciót láthatunk. Katt ide.
  • Shep
    Na ok de eddig 90%-ban ha egy fejlesztő azt mondta, hogy x óra akkor annak többnyire csak a fele volt igaz. Legkomolytalanabb a Sniper Elite V2-volt ahol 20 órát mondott a tag erre alig volt 6 óra legnehezebb fokozaton :D
  • HarryProf
    Azóta már volt frissebb is, hogy LEGALÁBB 20 óra játékidő lesz az egyjátékos mód FŐ KÜLDETÉSE, amit ugye a saját játékstilusodban, ha nem rambózol, hanem szépen lopakodsz, még kihúzódik. Arra jön még a mellékküldetések, mini-játékok, vadászat, felfedezés, gyűjthető dolgok, DLC-s küldetések. Stb.
    És aztán még mellékesnek multi, pályaszerkesztő, és coop.
  • mester1987
    Jönnek itt az E3-ról a videók, mint a kuttya-fassza :D

COOP Játékmenet
  • Shep
    Tehát 7-10, mert mindig max a fele igaz :)
  • Fpocok
  • gabo91
    Azt hiszem mintha már tavaly mondtak volna valamit. ja igen, itt írja
    15-20 óra (nem sok)
  • Shep
    Arról volt már szó, hogy hány óra játékidőt ígérnek?
  • gabo91
    Na elég tartalmas videókat kaptunk, tetszik nagyon. Ami érdekes számomra az a színvilág, elég élénkek a színek. Kicsit uncharted-re (1*2) emlékeztettek a videók.
  • Borg
  • Herold
    Az már biztos, hogy ilyen pocsékul célozni csakis konzollal lehet. Gondolom ezért van az is, hogy fél tárat beleeresztettek az egyikükbe és túlélte. Remélem PC-n azért ennél nagyobb kihívás lesz.