5604
  • tutituti
    A fallout 3 és NV-ről ne beszéljünk!
    Feltelepítem mert olyan kedvem van és dupla akkora mérete lesz a játéknak a sok modtól.Nem tudom megunni.

Amúgy én is úgy gondolom hogy a DLC-k miatt nem adnak ki SDK-t.
    Sajnos.
    Geck meg irgalmatlan nehéz egy szerkesztő az biztos.De van lehetőség doszt.
  • Tib
    Pár napja direkt kikockáztam és csak FUCKTREAL villan fel a videóban... A másikban csak egy ötletes képszerkesztés eredménye :)
  • Svenhassel
    És tényleg bevillan egy tizedmásodpercre! :D
    Jó poén!
  • gosumofo
    e3 trailer
  • Svenhassel
    Ömmm érdekes :D
    Miben található ez a gyöngyszem?
  • gosumofo
  • gosumofo
    valve játékokhoz mindig is volt pályaszerkesztő (hammer editor, source sdk), ez csak egy leegyszerüsített felület
  • HarryProf
    Viszont mi van ha (optimistán feltételezve) az FC3 egy igencsak jó játék lesz, igaz moddolási lehetőség nélkül? Szerintem egyelőre azzal kellene foglalkozni, hogy maga a játék, amit veszünk jó legyen, és nem azzal, hogy majd a játékosok megcsinálják.
    Szerintem így is pozitív, és ritkaság, hogy egy nem rövidnek igérkező single mód (ami nem csak puffpuff) és multi mellé (amiben szintén vannak új megközelítések) kapunk egy co-op-ot és map editort is. Nem sok játékot láttam mostanában ennyi mindennel.
    Persze a hab a tortán még a moddolási lehetőség lenne, de ki tudja, hátha még meglepnek minket.
  • hapi
    Az UBI-t nem érdekli ha 1 év múlva senki nem emlékszik rá, mert addigra kész lesz a Farcry3:Barátság, amit majd újból mindenki megvesz. Igazából nem lesz több egy ötlettelenül fel moddolt Farcry3-nál viszont ezt pénzért veszik majd, a modok meg ingyen vannak.
  • Ryder62
    Fallout 3, Fallout New Vegas, Skyrim stb

Ezekhez a játékokhoz rengeteg nagy mennyiségű dlc-k jöttek (skyrim esetében jönnek), jó kritikát kaptak a játékosoktól is és a különböző tesztelőktől is. Pedig a készítők kreáltak egy szerkesztőt mindegyik játékhoz.

Akár rosszul is elsülhet: Kiadják a játékot, majd a dlc-ket. És azután mi tartja életben a játékot? Multi? Ugyan már! FC2 2008-as. Fallout 3 szintén.
    FC2-vel szinte senki nem játszik. A F3-al viszont sokan, köztük én is.
    És a falloutnexuson nap mint nap egy tucat új screenshot, új modok kerülnek fel. Látszik hogy elég aktívan játszanak vele a játékosok.

És ez a sok modnak köszönthető. Így akár a végtelenségig változtatható a játékmenet, a pálya dizájn és még sorolhatnám. Jönnek a különböző grafikai modok is szóval még igazából a grafika is egy bizonyos szinten marad.

Megmondom őszintén hogy a Fallout New Vegas egy sz*r játék. (vagyis vannak benne olyan dolgok amik nagyon nem tetszettek ilyen pl a pálya dizájn) Pedig kedvencem. A titok a jó sok változatos mod. Olyan szintre fel lehet emelni a játékot hogy csak pislogok.

Bár az igaz hogy mod barát a játék hiszen több plugin fájl is futhat egyszerre. Vannak olyanok akik most vették meg a Fallout 3-at. Pedig nem egy mai darab.

Szóval jó, ubi döntése, ő játékuk, de azért majd ne csodálkozzanak hogy pár éven belül senki nem emlékszik majd rá. Ha olyan lesz a játékmenet mint a 2-é akkor meg pláne.

Portal 2 vásárlásán is elgondolkoztam, és tuti meg fogom venni hisz a valve kiadott egy pálya szerkesztőt, és rengeteg új ötletes pálya került fel a steam workshopba.
    Pedig enélkül tuti nem vettem volna meg.
  • gosumofo
    1. rész pc játék volt, ezek konzolszarok, ne várj semmit.
  • gabo91
    Ezt még meg is érteném (vagy nem), ha esetleg jönni + történet dlc is, nem csak a szokásos szarok, +2 fegyver, új kés, új ruha.
    De ellenpéldának ott a fall out. RYDER62 is írta, hogy mekkora szabadság van ott, területeket lehet hozzátenni a maphoz, annak ellenére, hogy mind a 3 mind a NV is kapott több jó pár órás dlc-t is.
  • Herold
    Mostanában a DLC nagy divat lett. Lehet, hogy úgy gondolják, a töméntelen mennyiségű custom SP mapok miatt a DLC-kre nem lenne akkora kereslet.
  • Ryder62
    Most készítek a Fallout New Vegashoz egy komplett terület modosító modot. Szinte városokat építek a semmiből. Ez a játék is sandbox és single.
    Nah most ha a FC3-ban az editorral csak multis mapot lehet készíteni akkor már nem is érdekel.
    Pedig biztos hogy tudnék vele jó modokat tákolni a single avagy a játék mapjához.

Nem értem, nem akarják a készítők hogy megváltoztassák a saját kis kitalált szigetüket? Jó ezt megértem. De akkor legyen egy olyan lehetőség hogy az editorral készített mapot valahogy a szingléhez lehessen kapcsolni. Pl készítesz egy szigetet akkor azt ellehessen érni singlében.

Azért a FC2-höz készült editor elég felhasználó barát volt. Sokkal gyorsabban lehetett dolgozni azért mint egy Fallouthoz készült Geck-el.
  • tutituti
    Úgy értem hogy a fc2-ben nagyon kevés lehetőség volt pont amiatt hogy csak multis map editor volt.És nem lehetett jól összerakott campaign mapokat csinálni.
    Az első rész map editorja nagyságrendekkel jobb volt mint a második rész.Erre akartam utalni az agyonszabdalt szóval(kivettek sok minden lehetőséget).
    Lehet hogy jó dolgokat csináltak,de szűkös kereteken belül ami egy ilyen engine-nél elég nagy baj!
    Ezért mondom hogy jó lenne a harmadik részhez egy fasza map editor,esetleg egy teljes mod SDK.
  • HarryProf
    Mit értesz agyonszabdalt alatt? Am szerintem az FC2 editorjával is nagyon jó dolgokat lehetett csinálni, és csináltak is.
  • tutituti
    Az új részben megint egy agyonszabdalt map editor lesz???
    Miért erőltetik ezt.Annyira jó mapokat lehetne csinálni.A Far Cry map editorjával hihetetlen mennyit elszórakoztam.
  • HarryProf
    De, csak multis mapot lehet vele készíteni.
  • grebber
    Legtöbb esetben lőszeren kívül semmi nem kell.Tisztelet a kivételnek ahol a henten kívül kis értelem is van ,ott persze más is kell.

• Herold
    Ezek szerint te nem tudod (nem csodálkozom rajta), hogy az fps játékokban nemcsak lőszerek vannak a pályán, hanem egyéb dolgok is el lehetnek rejtve.
  • Herold
    Carlos a főgonosz volt, a hajója pont a híd alatt volt. Ha jól emlékszem, egy kamionnyi robbanóanyaggal kellett felmenni a hídra, hogy az egész ráomoljon.
  • Ryder62
    Jól olvastam, lesz itt is Map Editor?

Remélem ezúttal nem csak multis mapot lehet vele kreálni.
  • mester1987
    Biztos lesz egy 8-12 GB-os a játék és mellette hatalmas, ha a Far Cry 2-ből indulok ki a kicsi méretéből. van jövője a Dunia Enginnek látványban szerintem mindenképp.
  • Ryder62
    Azt ne mond hogy az aktuális friss játékokat nem csodálod meg? Akkor a második csoportba tartozol.

Kijön egy játék egy csodaszép grafikával az az első hogy megcsodálom a pályát. Pl most a Max Payne 3-nál. Részletesen ki volt dolgozva, néhány helyen leálltam bámészkodni.

Nem értem mi olyan meglepő ezen.
    Nem mindenki terminátor tipus hogy megy mint a gép.

Számomra pl az is élmény hogy megnézhetem hogy mit tud a mai technológia és hogy mit tudnak kihozni belőle.

És mivel egyre részletesebbek a játékok pályái, az ember annál nehezen látja át a dolgokat. Elmúltak már azok az idők mikor egy játékban egy szoba pár szekrényből, asztalból, székből, egy-két kisebb objektumokból (pl könyv) álltak.
  • mester1987
    Relatív ez az egész, én pl. a 2. részt másodjára mindent átkutatva vittem végig. Jó, hogy volt mit felfedezni, mert ez kell ebbe a játékba mindenképp. ha meg valakinek nem tetszik, akkor végigfut rajta ez is egy opcionál.
  • grebber
    Ez az irás max kalandjárékoknál igaz ott van felfedezni való,de fpsben megyek azt hent nem városnézni jöttem hentelni.Ellenfelek ugyis dobnak lőszert igy keresgélni sem kell.
  • gabo91
    Hát névre már nem emlékszem (nem az erősségem a nevek jegyzése) de a csővezeték biztos hogy máshol volt. Itt lent volt a pali a hajón, meg kellett ölni. Én vagy leszedtek RPG-vel vagy ugrás vízbe fel a hajóra és machete...
    Azt mondod fel fel letett robbantani a hidat? mivel?
    komolyan nyáron tuti neki esek újra és mindenbe a másik megoldást fogom választani.
  • Ryder62
    Látom itt vitatkoztok a játékidőkön.

Ehhez csak annyit hogy mindenkinek más a stílusa. Valaki szeret molyolni, nézelődni a pályán, minden helyre benézni, újrajátszani egy-egy részt stb. Pl én is ilyen vagyok mikor elsőre játszok egy játékot szépen lassan haladok. Pl a HL2 20 óra körül volt. (nem tudom milyen nehézségen)
    Ha egy harcot megnyerek de nem éreztem epikusnak vagy csak sok életet vesztettem esetleg ha rossz fegyóval lődöztem el a drága ammot vissza-vissza töltöttem a quick savet. (jah régen volt még ilyen, nem ilyen elb*szott csekpont rendszer. Mostanában ott állok a pálya közepén, kiáltva, hogy barmok, lőjetek már le!!)

De vannak akik tempósabban haladnak, nem annyira néznek szét a pályán csak haladnak előre.

Általában mikor oda írják egy cső játékhoz hogy kb 4-5 óra végigvinni, mindig rádobok egy picit, és kiszámolom hogy jó akkor nekem 8-10 óra lesz. :D Legutóbbi a Max Payne 3: mindenki 10 órát írt, jó akkor nekem lesz vagy 15. Annyi is lett kb :P

Így is rövidek a játékok, minek siessek?

Sandbox az megint más mert pl én szeretem a sandboxokat, így eltudok veszni bennük, hónapokra elnyel a játék.
  • Herold
    Nem az volt ott, hogy rá kellett robbantani a hidat Carlos hajójára?
  • mester1987
    Ott kellett felrobbantani egy vezetéket...meghatározó rész volt :)
  • gabo91
    Második kép (031-es a száma) hasonló környezet, híd szerepelt a FC2-ben is. Szerettem azt a helyet :)
  • Tib
    Azok legalább témába vágóak De tudod mit? Kérésed számomra parancs!

Új screenshot-ok:
  • Borg
    Jaja, visszakéne térni a régi mederbe. Hiányzik már a két hozzászólásonkénti farcryhc.hu link :)
  • Tib
    Lehet csak engem zavar, de kezd a topik Half-Life irányba fordulni. Tartok attól, hogy ha valaki benéz ide, nem igen fog értékes FC3 infóra akadni a sok HL-es "élménybeszámoló" miatt és már csak ezért is érdemes lenne használni az erre a OFF szöveg formázási lehetőséget...
  • tutituti
    éve vittem végig ismét.Az első részét(steamen megvettem,amiatt)
    És nekem sok idő volt.Lehet eltátogattam meg keresgéltem a hibákat,easter eggeket ilyesmiket.
    Ha végigfutottam volna akkor lehet annyi lett volna.De azért ez a hl:)
  • Shep
    Legalább 5x vittem végig szóval ... Állj neki most nem lesz több, mint 6-7 óra.
  • HarryProf
    Itt találhattok egy összefoglalót az idei E3-ról, benne infókkal, videókkal, képekkel.
  • tutituti
    aki hét óra alatt végigtolja a HL-t annak kár is volt vele játszani.
    Bizony kell hozzá idő mert annyira hihetetlen éra amit megteremtettek.
    Shep meg faszán végigszaladtál rajta.Inkább nézted meg volna a speedrun gameplayt yt-on vagy cheattel annyo végigrohanhattál volna.
    Sajnálom hogy nem érdemelt meg nálad több időd.Sok dolog van valszeg amit nem is láttál..
  • Herold
    Természetesen Shep-nek szólt, csak félrekattintottam. :)
  • Seth
    Te is félreolvastál valamit :)