6938
VB 2014
  • TomStorm
    Ott van Columbo.Azt meg Kálámbo-nak ejtjük.Colombia=Kálámbia:DD wait WHAT?!

A '79-es Politikai és gazdasági világatlaszomban is Kolumbia szerepel mindenhol most néztem meg.Így is tanították.
    Lehet rosszul vettük át de lehet nem.Az biztos,hogy a Kolumbiai Spanyol nyelvet beszél legalábbis a hivatalos az és ott mondják Colombia.
    Mi meg gondolom Kolumbusz-ról vettük át a nevét az Országnak.
    Nem érzem azt,hogy nekünk Spanyolosan kellene ejtenünk tehát Kolombiának.Sz.tem nyugodtan ejthetjük Magyarosan Kolumbiának
  • Molnibalage
    Nem értem.
  • UUUU
    Istenem, mi japánt két p-vel ejtük. Ki szerint, te szerinted ? Miért nem tiszteled meg őket akkor a Nipponnal ?

Ótvar marhaságokat, beszéls,ráadásul a nyelv egy élő folyamatosan fejlödő és változó valami, és még a kiejtés is változhat területtől függöen, és biztos nem mindenki sértödik azon meg, hogy egy szegedi,szögednek ejti, vagy egy palóc a papagályt papagolynak, vagy éppen egy angol az oh my god helyett, oh my gosh-t mond.
  • szucsy89
    a pillanaton raktam be a got topikba ezt is :)
  • ReszegKoldus
    És ennek nem lehet valami köze ahhoz, hogy nálunk Kolumbusznak hívják az emberkét, akiről a nevét kapta?
  • G_ArchAngel #4067
  • szucsy89
  • G_ArchAngel #4065
    Nem, sőt mi megtehetjük, hogy Japánt is két p-vel ejtsük.
    Mondjuk én Parizst mindig is Pari-nak ejtettem es London sem volt soha London vagy Landön. Nem tehetek rola ha mas keptelen kiejteni helyesen szavakat, attol meg torekedni lehet ra.
  • G_ArchAngel #4064
    Ami hibas. Ez van, rendesen atvenni sem vagyunk kepesek idegden szavakat.
  • Takezó
    Egész egyszerűen nem így működnek a nyelvek. Londont nem *landönnek* ejtjük, Shakespeare-t sem *Sékszpíönek* és Párizst sem *Párínak*. Vagy a London, a *sékszpír* és a Párizs sem helyes formák szerinted?
  • Takezó
    Én a magyar nyelvet anyanyelvi szinten bírom. Hidd el, hogy magyarul Kolumbia az ország neve.
  • G_ArchAngel #4061
    Nem tudom hogy ejtik a PORSHE-t, nem is ismerem ezt a szot.
  • G_ArchAngel #4060
    Az elobb irtam ra, hogy van ra kulon szo, akkor mas a helyzet, de a kolumbiaiak O-nak ejtik az O-t, nem kell abbol U-t csinalni, mert nem helyes.
  • UUUU
    Aha, most már angol szegények rosszul ejtik PORSHE nevét és ez egybe cseng a hülyeségeddel, hogy mi állítólag Columbia-t irunk, amit sose tettünk.
  • UUUU
    Sőt úgy is kell írniuk, nem a saját nyelvük után.

• G_ArchAngel #4057
    Rosszul tanultad meg, sajnalom. Elj egyutt a hibaddal. Nem az elso hulyeseged ebben a topikban.
  • G_ArchAngel #4056
    Az angol is ugyanilyen faszfej. Itt nem arrol van szo, hogy Germany vagy Nemetorszag, vagy Italy, Olaszorszag, mert senki nem szolna, ha Colombia Kolumbuszorszag lenne.
    Rossz hallas utan rossz kiejtes.
    Vannak ennel nagyobb baromsagok is, mint a Porsche, amit a hulye angol PORS-nak ejt, holott egy szemelynev, amit bunkosag megvaltoztatni. Es amikor a nemet bemegy egy angol szalonba, akkor szolnak neki, hogy rosszul ejti ki Ferdinand Porsche nevet, mert az PORS

Komolyan mondom, eszem-faszom megall, amikor a nativnak akarja a nagyonhulye megmagyarazni, hogy nem jol beszeli sajat nyelvet...
  • ReszegKoldus
    Akkor ezentúl azt kell mondani, hogy "I'm from Magyarország", ez így a helyes, tanulják meg és erre nem fogják azt hinni, hogy éhes :)
  • UUUU
    Persze, akkor amikor kint éltem Bogotában rosszul tanultam meg.
    Szerintem neked kell elmenni fülészhez.

http://hu.forvo.com/word/universidad_nacional_de_colombia/#es

• BooMiller
    Ez ok és le írtad nekik hogy Magyarország? És ezt kimondattad velük? És lebasztad őket mert biztos sikerül nekik:D
  • G_ArchAngel #4052
    Nem, KolOmbiat ejt, tisztisad ki a fuledet, talan segit. Engem tegnap ugy basztak le a Kolumbiaert egy kolumbiai barban, hogy orultem, hogy a labamon maradok. De ugye megszoktuk, hogy a magyarok kibaszottul jobban ertenek mindenhez, jobban, mint azok akik tenylegesen eritettek benne, ugye okostojas?
  • UUUU
    http://hu.forvo.com/word/colombia/#es
    Deazzért ők isoésu átmenetének ejtik úgye okostojás?
  • G_ArchAngel #4050
  • UUUU
    Nem Kolombia, hanem kolumbia
    Colombia (/kəˈlʌmbiə/ kə-LUM-biə
  • UUUU
    Akkora németek nem Ungarnak hívják, ugye magyarországot vagy az angolok, Hungarynak, az olaszok, Ungehrese-nek?
    Most akkor mi van? Megsértödsz,mert nem magyarországnak írják?
  • G_ArchAngel #4047
    Csakhogy a kiejtese KolOmbia.
  • UUUU
    Mi sose írtuk Columbia-nak, hanem ejtés után Kolumbia-nak.
    Jó lenne, ha páran rájönnének arra, hogy az ilyenféle magyaritás a szövegünkben sokszor, a kiejtés után történik. Mint ahogyan Cameroon, Kamerun.

• G_ArchAngel #4045
    Mert rosszul vettuk at, ez olyan mintha ok Magyoroknak hivnanak bennunket - neked hogy tetszene? Mondjuk amit mostanaban csinal az MTA, az amugyis egy nagy vicc.
  • Takezó
    Mi az, hogy rosszul tudjuk? Magyarul Kolumbia.
  • Coral Springs
    A FIFA oldalán is ott vannak az összefoglalók.
  • dave9004
    a monaco sztárja volt egész évben, szal ha felfigyelnek rá, akkor a vb előtt is felfigyeltek
    itt annak a tömegnek új ember ő, akik nem követik az eu focit se, vagy a franciát
    monacoban nem véletlenül vették meg őt meg falcao-t is, BL-ben ősszel megláthatjuk majd hogy muzsikálnak amikor együtt vannak.
    Jelzem, nem véletlenül lettek 2.-ok a selejtezőben, falcaoval, cuadradova, james rodriguez voltak a sztárok( én szinte minden meccsüket néztem)
    egy szó mint száz, Monaco az most olyan mint a PSG kb, pénzgyár, ugyh onnan most nem megy el sehova
  • LasDen #4041
    a lényeget ellehetett olvasni....
  • Jim Morrison
    Get The Full StorySubscribe or Log In

fu
  • G_ArchAngel #4039
    Colombia, nem Columbia... (mi magyarok is rosszul tudjuk)
  • G_ArchAngel #4038
    Szemely szerint orulnek a holland, nemet, francia VB-nek, de titkon remelem, hogy Kolumbia behuzza.
  • bakkerman
    szeretném ha Costa Rica bejutna 8 közé,de nagy a valószínűsége hogy a bunkerral,és egy talált góllal tovább mennek a görögök
  • G_ArchAngel #4036
    RvP ma mar jatszhat, igaz?
  • IXEMGabeo
    ámen:)

Mexikó és Costa Rica a 8-ban;))))
  • Shep
    Na ma kitart vajon a görög bunker foci?
  • G_ArchAngel #4033
    van egy olyan erzesem, hogy mexikot belehajszolja a kozonsege a gyozelembe es a hollandoknak sajnos veget er a VB :(