418757
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Lichtmaschin
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    pont néztem tegnap az e-bayen, és elég jó akció...égeti is a zsebem hogy ráugorjak, de türtőztetem magam. sajnos belegondolva nem ér 10.000-et nekem, hogy heti 1x-2x játszak vele. Amúgy 105 leFH18B2 kerestem, de az meg csak makettel együtt van.
  • JeffDunham
    HOAX-nak lett betéve chip CW-re. Ha valaki akar bohóckodni kicsit az ma megteheti. :)
  • ximix #337410
    Ha esetleg valaki zsebét égetné a guba van még 4 darab :)

http://prohardver.hu/tema/world_of_tanks_mmo/hsz_77607-77607.html
  • voivod32
    Na, ezért nem érnek szart sem a scout tankok: Senki nem jött fel, pedig a csata java része itt szokott lezajlani. Hiába világítottam, nem volt aki lője a célpontokat, ezért tudott a PZ4H és az E25 kényelmesen szarrá lőni. Ha meg nem futok föl időben, utána már nem is lehet feljutni, mert útközben lenulláznak.
  • ChristianID
    Ma valami csoda folytán 7 csatából meglett a kemény 25 arany... és még kaptam csíkokat is..:)

• voivod32
    Köszönöm a tippeket!
  • pointer4
    Hát a light tankokra nem jellemző a sebzés, sem a kill. Ezért van az, hogy ki lehet akasztani a xp számlálót, ilyen 3.000 feletti xp-t lehet elérni, ha szépen sebzel, és ölsz velük. Azt hiszem a vk2801-es dagi leó volt erre a legjobb példa, azzal szépen lehetett sebezni, ha berakott egy tier7-es mezőnybe :)

Viszont azt te is tudod, hogy ha spottolod a sebzést, annak a felét adja neked a rendszer, és ugyan ez a killnél (XP és pénz kapcsán).
    De azt is biztos tudod, hogy ha sebzel sokat egy csatában, azért nem jár jó xp, csak a killért. Ha sebzel 4000-et, az kb ugyan annyi xp, mint 1300 sebzés meg 2 kill.
    Szóval szpottolj killt, vagy szedd le te magad, a sok xp-hez :D És persze a távolság is fontos, 100méternél közelebbi killre sokkal több xp jár, mint amikor messziről lövöd ki.
  • voivod32
    Srácok! Ez a Chaffee, most tulajdonképpen micsoda? Én azt hittem, hogy felderítő. De a játék szerint nem az, legalábbis nem azt díjazza. Valamelyik meccsen 7-es csatában volt vele 2500 spotom, meg 300 dmg-m , és kaptam rá vagy 700 xp-t, a másik meccsen . szintén T7-ben, meg volt 195 spotom, és 660 dmg-m , és ugyanannyi körül adott rá. Meg volt olyan is, hogy volt 2000-2500 spotom, sebzés nélkül, és nagy lóf@szt sem adott rá. Így elég kínos lesz túllenni rajta. Vagy használjam medként?
  • Lichtmaschin
    nem volt lehetőség visszavonulni és bíztam abban, hogy elég magas az a bucka ami mögé elbújtam.(ruinberg g2 jobb felső sarka, ellen pedig a H vonalban, artyk pedig k8-9) Továbbá akik velem jöttek pár kisebb tier is elhullott közben, mert kiálltak az utca közepére. De megúsztam volna simán, ha a másik oldal ahol 4 tankunk még élt (és csak 2 arty volt ellenük) tovább jönnek. Mondhatni saját csapdámba estem és a szerencse volt mellettem. Ha hátrálok a Tog tuti de még az arty is könnyeben belő
  • lexlutor
    kerdes: ha mar annyira rohadtul nagy makod volt h 5 arty loves utan meg eltel, miert vartad meg a hatodikat?
  • Lichtmaschin
    Tegnapi sorozatomat sherman jumbóval gondoltam, hogy megtöröm és végre nyerek egyet.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Városos pálya, szemben velem 1 tog, egy chinu, 2 arty a térkép sarkában, meg egy arl44. Rövidcsövű puska volt épp rajtam.
    Bebújok egy elég szép magas bucka mögé. Senki nem talál el, ha igen pattan. SZépen szedegetem le az életüket. Erre belő a francia arty 30 sebzés, majd 25, pattan a gold is az artytól, következő betalál -350, megint pattan, majd betalál és meghaltam. Én oldalamról segíteni nem tudtak. Túl oldalt a top tankok lapítottak mint szar a fűben, pedig mindenki engem lőtt szó szerint. Fostalicska arty kiszedett. Akkor jutott a csapattársaknak, hogy segíteni kéne és kilőtték a 2 artyt. De vesztettünk túl hosszú lenne leírni hogy mit szerencsétlenkedett a t34-85 unk.
  • Zegi Norbi HUN
    Csak ki akarja húzni a GW E100-at a CW-re :) Én is végigjártam már ezt az utat, de utána el is tettem a garázs mélyére az artykat, mivel régóta nem vagyok klánban már. Sok "magas képességű" viszont még utána is orrba-szájba ezzel tolja, pedig mire eljut a t10-es arty-ig , már megvan a 2-3 skilles legénység. Szóval legtöbbször nem emiatt játszanak vele, hanem mert szeretnek vele játszani (még ha elég féreg játékstílus is ez). Ezek után mindenki profilt alkothat az ilyen emberekről :)
  • yossarianHUN
    Ne félj, egyvalaki lesz, aki találni fog. Az arty
  • Gege00
    Ha eddig Tigrissel, Stug-gal 300 méterre lévő egy helyben maszturbáló paradicsomot egymás után 3szor, de akár többször se tudtam eltalálni beszűkült célkörrel, mert 2 egy méterrel fölé száll, 1 meg célzókörön kívül esik le féltávon a földre, akkor ezek után mégis hogy fog ez kinézni?
    Igazi élvezet lesz minden egyes csatában kivárni a 15 percet(ez cél lehet esetleg?), mert egyszerűen nem tudjuk majd eltalálni egymást.
    Eszembe is jut néhány hasonlóan "realisztikus" stratégiai játék, ahol 3 német géppisztolyos 3 amerikai géppisztolyossal szemben áll 10 méterre, és talán 1 perc múlva le is gyűrik egymást.
  • okosszöszi26
    majd nem leszel ilyen vidám, mikor senkit sem találsz el hosszas célozgatás után, téged viszont vígan szétlődöznek a paradicsomok kapáslövésekkel, mert neki az is mindig bejön
  • Maala
    Pontosan. Azaz, mivel az artyk miatt nem fogsz tudni úgysem előremenni, gyakorlatilag ugyanazon a pályán effektíve olyan érzésed lesz, mintha távolabbról lőnél, ugyanazzal a tankkal. És még látni sem fogsz olyan messzire, tehát mintha a 445m-t is kitolták volna 700m-re... Olcsó skótok.
  • Pares
    Ma nem hagynak békén a férgek, megint, T44-el izgek-mozgok, egyszer csak bumm, -1200hp. Nem jó neki? 3-szor megnyomja a gombot aztán 3760 sebzéssel High Caliber. És közben egy csomó ideje van másik kezével valami "mást" csinálni.

• Oddball29
    Én speciel örülök a pontosság csökkentésnek, könnyebben lehet majd támadni, kevésbé lesz kempelős a játékmenet.
  • yossarianHUN
    "Az ilyen nerfek meg rng meg egyéb szemétségek egy dologra jók csak, hogy kiegyenlítsék, csökkentsék a különbséget a retardált és a jobb játékosok között. Készül a WG a jövőre, minél inkább a véletlenen múlik a játék, annál kevésbé panaszkodnak az idióták, hogy nem tudnak játszani, mert a jobb játékosok mindig kiszedik őket. Hát most nem fogják."

És elhangzott a lényeg. Egy-két éve ennek az arty mint járműcsalád volt az egyetlen megnyilvánulása, mostanra az egész játékot ilyenre gyúrták, és még nem végeztek.

"Pár szóval le lehet írni, mit gondolok róla: bassz.k meg és már nagyon közel az az idő, amikor tényleg radikálisan lecsökkentem a "játékkal" töltött időt vagy akár le is szedem a programot."

Az elmúlt két hétben szerintem két csatát játszottam az éles szerveren. Nem azért, mert ilyen elhivatottan bojkottálom a játékot, csak mindkét alkalommal hosszas hezitálás után elindítottam, gurultam egy kört, és a végére úgy lüktetett a fejemen az ér, hogy komolyan félteni kezdtem a hardware épségét.
  • okosszöszi26
    "vagy cinkelt labdát adni"

már az is megvan náluk

pl. mikor papírtank oldalába 2X egymás után critical hit- et lősz gigaatomágyúval, harmadikra meg mellé és még lehetne sorolni
  • András77
    Egyre több a paradicsom idióta, azoknak mindegy. Az ilyen nerfek meg rng meg egyéb szemétségek egy dologra jók csak, hogy kiegyenlítsék, csökkentsék a különbséget a retardált és a jobb játékosok között.

Készül a WG a jövőre, minél inkább a véletlenen múlik a játék, annál kevésbé panaszkodnak az idióták, hogy nem tudnak játszani, mert a jobb játékosok mindig kiszedik őket. Hát most nem fogják.

Mintha úgy fociznának a csapatok, hogy a labda a rúgás után 25-30%-ban teljesen máshova menne, mint ahova a fizika szerint menni kéne. Hiába tudja a csatár hogyan kell rúgni, ha mellé megy minden harmadik lövése. Ha még így is kiemelkedne valamelyik csapat, akkor még lehet ezt fokozni vagy cinkelt labdát adni, ami bal oldalon megrúgva máshogy viselkedik, mint jobb oldalon és a többi.

Pár szóval le lehet írni, mit gondolok róla: bassz.k meg és már nagyon közel az az idő, amikor tényleg radikálisan lecsökkentem a "játékkal" töltött időt vagy akár le is szedem a programot.

Főleg, ha bejön majd a wows, mert az talán játszható lesz ideig, amíg nem lepi el az agyatlanok áradata azt is.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2014.12.11. 14:31:27
  • lexlutor
    nem inkabb csokkenti?
    kisebb latotva, nagyobb szoras
    kozelebb kell menni
    Utoljára szerkesztette: lexlutor, 2014.12.11. 14:30:55
  • okosszöszi26
    istenbizony ezek olyanok, mint a politikusok!
    mindent meg tudnak magyarázni valami elcseszett istentelen nagy baromsággal, és azt hiszik az ember tök hülye és nem lát át rajtuk

akkor lefordítanám, mit is jelent ez a "nojjon a szerepe a light tankoknak" magyarázkodás

bocs fiúkák, de ahhoz nincs kedvünk, hogy egy normális grafikus motort hegesszünk ez alá a játék alá, amiben meg lehetne oldani azt, hogy ne csak 500m legyen a max látótávolság, ezáltal egy normális láthatósági rendszert lehessen összehozni.
    ebből a rakás fosból, meg ami van, esetleg lehetne valami jobbat csinálni, de az túl nagy falat, ezért ezzel nem foglalkozunk, inkább a könnyebb utat választjuk, és szarjuk le, hogy ezzel a játék még élvezhetetlenebb lesz, de kárpótlásul nemcsak ezt basszuk el benne, hanem még gondolkodunk rajta, hogy mivel tudjuk még jobban megkeseríteni az életeteket

és még mielőtt valaki azzal jönne, hogy akkor csináljak én jobbat, annak csak annyit, hogy nem én keresem magam degeszre azzal, hogy ezt a játékot üzemeltetem, tehát nem az én dolgom jobbá tenni, hanem az ő dolguk volna, de szemmel láthatólag mára csakis a profitmaximalizálás az egyetlen szempont ami mentén a játék "fejlesztése" folyik
    Utoljára szerkesztette: okosszöszi26, 2014.12.11. 14:30:31
  • Maala
    Pedig ha összerakod az összes változtatást, amit terveznek, akkor az a gyakorlatban a jelenlegi pályaméretekkel növeli az "összecsapások távolságát"... Artyt kivéve, ofcorz.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2014.12.11. 14:24:03
  • Pares
    Nem rég buffolták a célzókörön belüli szórást, most meg nerfelik. Kapják már be a f*szt. Bezzeg az artypatkányoknak még a csalást is legalizálják. Most is találkoztam egy (magyar) féreggel, kinézett magának és egész csatában engem (AMX M4 45) lőtt, amit még be is vallott, mintha büszke lenne a hőstettére, én meg viszont kívántam neki, hogy rohadjanak le az ujjai.

• DasIsFuck
    A WG nem teheti meg azt, hogy fogja magát és bejelenti, hogy mostantól felhagy a power creeppel és nem lesznek 10-es tankoakt egylövésező td-k, meg 300-as ap átütésű 10-es td-k vagy 270-es átütésű lézer ágyús medek és még lehetne sorolni...
    Mert őszintén manapság kit mozgatna meg egy nem power creepes ág?
    Annó t8-ban P2-n kívül nem volt 200mm-t elérő med tank, most meg már mikor bejelentik a sta-2 hogy nem lesz 220mm átütése csak azt hallani, mennyire szar lesz, annó ez volt a standard...

Teljesen nyilvánvaló, hogy ezt nem lépheti meg a wg, de az is nyilvánvaló, hogy a jelenlegi rendszer sem maradhat és ezt már a wg-nél is beláátták, nem véletlen a pontosság nerf meg látótáv nerf..

Viszont a WG nem fogja magát egy vesztes szituációba kergetni.

Hagynak mindent úgy ahogy eddig volt,továbbra is tolják a power creepet ezerrel, csak épp jópár rng faktort megnövelnek globálisan.
    Ezzel ugyan úgy maradnak a papíron csábító op tankok meg ágyúk és közben balanszolják a problémát is.

Ez igazából nem is nerf csak amolyan játékszabály változtatás, mert globálisan fog mindenre érvényesülni.
    (az artiknak meg már most egy ilyen rng-n alapuló játékmenete van, szóval a wg szemszögéből az artik tökéletesen balanszoltak)

Szerintem kb ez a logika a dolog mögött.
  • lexlutor
    az volt a korites hozza, h nojjon a szerepe a light tankoknak, mert azoknak nem fog valtozni.
  • okosszöszi26
    "a lathatosai tav nerf meg mar be van jelentve, egy ket patch es megjon az is."

gondolhattam volna, hogy ezt is még jobban elbasszák

de vajon miért küzdenek a fejlesztők annyira a játék játszhatatlanságáért?
  • lexlutor
    "átütés meg irgalmatlanul nagy". - pedig ebben is igaza van.

a lathatosai tav nerf meg mar be van jelentve, egy ket patch es megjon az is.
  • okosszöszi26
    "a pályák túl kicsik"

kb. ennyi valóságtartalma van annak amit írtál.

a többi nettó baromság szvsz

az ilyen faszságok helyett inkább a láthatósági rendszeren reszelgetnének picinykét
    persze a jó irányba kéne, mert még a végén azt is nerfelnék ezek a majmok

mondjuk nyilván könnyebb út egy változót átírni, mint az egész elcseszett vizuális rendszert a nyakukba venni és kijavítani a benne lévő anomáliákat
  • yossarianHUN
  • DasIsFuck
    Az artik úgy pontosak mint egy kv-2..rng pontosság.
    A normális tankok mint a centurió meg úgy pontos, hogy oda megy a lövedék ahova célzol.

A probléma itt azzal van, hogy a tankok túl pontosak, a pályák túl kicsik és az átütés meg irgalmatlanul nagy.

Az artik ezért maradnak ki, mert azok már megfelelően működnek a wg sztenderdjei szerint.

Egyébként annyira nem kell ettől a "nerf" től félni, ez olyan mintha azt jelentenék be, hogy mostantól nem power creep rendszer szerint jönnek majd az új tankok.
    Igazából nem vesztesz vele semmit, hisz eleve a wg döntött úgy, hogy így hozza be a tankokat...
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2014.12.11. 13:38:55
  • Pares
  • Master91

Utoljára szerkesztette: Master91, 2014.12.11. 12:47:00
  • András77
    Az arty vajon miért marad ki a nerfből? Olyan pontosak, hogy döbbenet. A rohadt sunyi WG fajzat, szépen csendben buffolgatja, most is, csak most látható.

A sok agyhalott faszt mind az artykkal akarják bevonzani, nem kell semmit csinálni, csak lesni műholdnézetből és klikkelgetni azokra a nyomorultakra, akik nem akarnak, de leginkább nem tudnak mozogni (mert pl beszorították őket).

És még büszkék az arty rendszerre ezek az agyhalott idióta fejlesztők.
  • okosszöszi26
    hát ez kurvajó lesz!

csak azt tudnám, mennyit gondolkodnak az ilyen korszakalkotó ötleteken, és miért jó az nekik, hogy az anyukájuk állandóan csuklik

ja, és persze, hogy az artikat ki kell hagyni az ilyenből!
    ezek nem szoktak tájékozódni a játékosok körében, hogy azok mit szeretnének megváltoztatni a játékban?
    mert annak biztosan nem ez lenne az eredménye, hanem valami olyasmi, hogy artikat törölni a játékból, randomot pedig csökkenteni

erre pont az ellenkezője történik
    ha ezeket a faszparasztokat választani lehetne, tuti elhajtaná őket a játékos közösség

Utoljára szerkesztette: okosszöszi26, 2014.12.11. 12:43:09
  • yossarianHUN
    "As far as I can tell, the nerf is valid for all the vehicles (possibly excluding artillery but including premiums) and does not concern the accuracy value itself, but a distribution within the circle (as in, shells flying to the center of the circle less often)."

• csagataj
    Nekem jó volt a három nappal ezelőtti fél év prém akciósan. M3LT meg ott a garázsban, de a plusz aranyért sem venném meg most.
  • lexlutor
    nem azzal van bajom, h par gyujtonek adnak lehetoseget ritka tankot venni (bt-sv -2x - 100 euroert azert eros volt), hanem, hogy konkreten 11bol 11 alkalom valami hasonlo 10-20k goldos csomag volt. nem szoktam a ru szerverre mutogatni, de eddig az ottani akciok bejovosebbek voltak. gondolom nem veletlenul.
  • JeffDunham
    Mondjuk nem lehet megvenni, így pár "gyűjtő" úgy is rá fog repülni.