U.S.A

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lippet
Elég ritkán található meg a kocsmákban! Szerencsére nálunk mindig van! Múltkor volt olyan akció, hogy kaprni lehett "sorsjegyet" egy pohár SoCo mellé, és sikeült egy SoCo-s karabínert nyernem! =)

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Õszintén szólva még nem ittam ilyet, de ha így mondod akkor kipróbálom, pénteken úgyis megyek a barátikörrel kicsit bulizni... 😊
fook
kedvenc pia , itt egy üveg a polcomon !! 😄😄

Ez a táj lenyûgözõ, ez az amibe legelõször beleszerettem... 😊
lippet
Ha lesz lehetõségetek, kóstoljátok meg ezt a remek italt! Gyömbérrel a legjobb, én mindig azzal iszom! =)

Southern Comfort

Southern Comfort (avagy SoCo) egy likõrnek minõsülõ ital. Whiskey, barack, narancs, vanília, fahéj és cukor keverékének felhasználásával, titkos recept alapján született meg egy ír származású kocsmáros, Martin Wilkes Heron (1850. július 4. – 1920) fejében a Louisiana állambeli New Orleans-ban. M. W. Heron családja elõször New Yorkba, majd St. Louisba emigrált.

Az 1874 óta gyártott likõrt kezdetben None Genuine But Mine illetve Two per customer. No Gentleman would ask for more, az üvegen megjelenõ szlogennel hozta forgalomba Memphisben. A szlogenek meg is tették hatásukat, az 1904-ben megrendezett párizsi világvásáron elnyerte az aranyérmet az ital, melyet a mai napig gyártanak. Southern Comfort változatai alkoholmentes, 50%, 40%, 21%, valamint a közismert 35%-os alkoholtartalommal rendelkezõ likõr. A legfontosabb alapanyaga a 6 éves bourbon, mely 80%-os alkoholtartalommal rendelkezik. A Southern Comfort 1996 óta több zenei és egyéb megmozdulás támogatója. A világ több mint 60 országában kapható, és a receptet a mai napig gondosan õrzi a cég.

Forrás: Wikipédia

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

egy történelmi hely:Little Bighorn

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Ha már nosztalgiázunk akkor... ejtek pár szót a Királyról... 😊

Elvis Aaron Presley
(1935. január 8. – 1977. augusztus 16.)

Elvis Aaron Presley, amerikai énekes, zenész és színész. Mint kulturális ikon, Elvis, a Rock 'n' Roll királya, vagy a Király néven is ismerik. Gyakorlatilag a világ leghíresebb könnyûzenei énekese mind a mai napig. Tizennégyszer jelölték Grammy-díjra, ebbõl hármat meg is nyert, valamint a Grammy Életmûdíját is neki ítélték 1971-ben.
A Mississippi állambeli Tupelóban született, de tizenhárom éves kora óta a Tennessee állambeli Memphisben élt. Karrierje 1954-ben kezdõdött, amikor a Sun Records tulajdonosa az afroamerikaiak zenéjét szerette volna népszerûsíteni, és Elvisben kitûnõ elõadót látott erre a célra. Elvis volt a rockabilly egyik legelsõ énekese, a gyors tempójú country és rhytm and blues keverékéé. Hamarosan megismerkedett Tom Parker ezredessel, aki a menedzsere volt éveken keresztül, s ettõl kezdve az RCA records adta ki dalait. Elsõ kislemeze, a "Heartbreak Hotel" 1956-ban jelent meg, és hatalmas sikert aratott. Ezt további slágerek, sõt filmes szerepek követték, majd 1958-ban katonai szolgálat miatt átmenetileg felhagyott a zenés karrierrel. Visszatérése a hatvanas években felemásra sikerült, ugyanis javarészt filmszínészként foglalkoztatták, azonban filmjeit és a hozzájuk tartozó filmzenei albumokat a kritikusok nem értékelték túl pozitívan. 1968-ban végül visszatért a zenei színpadra, és hét év kihagyás után ott folytatta, ahol abbahagyta. 1973-ban az õ koncertjét közvetítették elõször mûholdon keresztül. Élete vége felé gyógyszerfüggõségtõl szenvedett, amely megviselte szervezetét. Negyvenkét éves korában, 1977-ben hunyt el.

Elsõ lemeze 1956-ban jelent meg, mellyel azonnal elsöprõ sikert aratott. Az embereknek rendkívül tetszett Elvis zenéje, mellyel egy új mûfajt teremtett: a Rock and Rollt.
Anyja 1958-ban hunyt el szívbetegségben. Ugyanebben az évben Elvist behívták katonának a németországi Wiesbadenbe, itt megismerkedett az ezredes lányával, a nála tíz évvel fiatalabb Priscilla Ann Beaulieu-val. A lemezkiadónak persze volt elég anyaga ahhoz, hogy fennmaradjon az érdeklõdés Elvis iránt.

1973. október 9-én Elvis hivatalosan is elvált. Egészségi állapotában ekkor kezdõdött el a romlás. Az év során kétszer is túladagolta magát barbiturát-származékokkal, és Demerol-függõségtõl is szenvedett. Ennek ellenére 1974-ben is intenzíven turnézott, bár fellépéseit egyre nehezebben bírta végigcsinálni. 1976-ban apja költségcsökkentésre hivatkozva kirúgta Elvis testõreit, a "Memphis Mafiát", az igazi ok azonban valószínûleg az lehetett, hogy kiszivárogtattak némi információt a drogfüggõségérõl. Ugyanebben az évben otthagyta akkori barátnõjét, Linda Thompsont, és megismerkedett Ginger Aldennel. Jó néhány új dalt is rögzített ekkoriban, melyek albumokon is megjelentek. Nem arattak átütõ sikert, de nagyon népszerûek voltak.
1977-re állapota kétségbeejtõvé vált. Önmaga groteszk figurája lett, elhízott, állandóan gyógyszereket szedett, mégis különféle betegségek gyötörték. Élete utolsó koncertjét június 26-án adta. Augusztus 1-jén elbocsátott testõrei egy könyvet jelentettek meg, melyben kitálaltak mindenrõl. Elvis sikertelenül próbálta meg lebeszélni õket a megjelentetésrõl. Ekkor már számtalan különféle betegségben szenvedett: zöldhályog, magas vérnyomás, vesekárosodás. Ennek ellenére újabb turnét tervezett, csak hogy cáfolja a könyvben leírtakat. Az indulás elõtt, augusztus 16-án azonban Ginger Alden eszméletlenül talált rá a fürdõszobában. Miután az újjáélesztési kísérletek sikertelenek voltak, Elvist délután fél 4-kor hivatalosan is holttá nyilvánították. Temetése két nappal késõbb volt, és óriási érdeklõdés övezte: legalább nyolcvanezren vettek részt rajta. Halála után kislemezei és albumai a lemezeladási listák élére ugrottak.

[center]Filmográfia:[center]

1956 - Love me tender
1957 - Loving you
1957 - Jailhouse rock
1958 - King creole
1960 - GI blues
1960 - Flaming star
1961 - Wild in the country
1961 - Blue Hawaii
1962 - Follow that dream
1962 - Kid Galahad
1962 - Girls! Girls! Girls!
1963 - It Happened At The World's Fair
1963 - Fun in Acapulco
1964 - Kissin' cousins
1964 - Viva Las Vegas
1964 - Roustabout
1965 - Girls happy
1965 - Tickle me
1965 - Harum scarum
1966 - Frankie and Johnny
1966 - Paradise, Hawaiian style
1966 - Spinout
1967 - Easy come, easy go
1967 - Double trouble
1967 - Clambake
1968 - Stay away, Joe
1968 - Speedway
1968 - Live a little, love a little
1969 - Charro!
1969 - The trouble with girls
1969 - Change of habit

Elvis Presley a börtön rock címû filmben (1957):

Elvis Presley 1970-ben:

Elvis Presley csillaga a Walk Of Fame-en
egyik kedvencem: Dead Horse Point State Park, Utah

lippet
Las Vegas! Na egyszer ott is kikötnék szívesen! =)

tengerészgyalogság? Annyira kilóg a sorból.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

lippet
Tényleg az országutak! A Konvoj c. filmben is sok minden hasonló van, na meg persze a Bud Spencer - Terence Hill korszak (persze melyek az USA-ban játszódtak(És megint dühbe jövünk, Bûnvadászok, Nyomás Utánna)! =)

highlander15
Amerikai zene,autók,tengerészgyalogság.Amcsikban ez a TOP 3-am!

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

Még az Elvis korabeli autók, mint ez a Cadillac Eldorado is... <#eljen>
de ne nemnormálisokkal példálózz már... 😄
lippet
Jaja német, de több amerikai filmben is láttam már, hogy erre a zenére nyomták a dance-t! Gondolom ott is favorit volt!

Bizony a régi idõk Amerikájába ha lehetne én is visszautaznék, de nagyon sok hely még mind a mai napig õrzi a régimúét Amerikáját... gondolj csak a 66-os út megannyi benzinkútjára, éttermeire (a tipikus Diner style)... 😊
Vagy ott vannak az Indián rezervátumok, vagy a Cowboy hagyományok... 😊
lippet

Az is igaz.
A Plyamouth Gran Fury az egyik legszebb autó.
A Modern Talking nem német?Vagy keverem valamivel?

Vajon mikor bukkannak fel az USA bikinis csajok😊

lippet
Szívesen visszarepülnék az idõben, hogy meglessem élõben az USA 70-80-as évek disco-it! Remek számok voltak akkoriban (Modern Talking...), meg persze az akkori kocsik se mellékesek! =)

Hát egy jó ideig nem fogom megunni... 😊
Falkon
Nagy így nagyon fasz a logód!
Ha majd megunod, szívesen fogadom és kirakom 😊

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Ezt bírom amikor valaki mindenben csak a negatívumot találja meg... <#wow3>

Aki nem szereti, az nem jön be ide, és pont... ok? 😉
Hiába szeretitek ennyire...sokan NEM szeretik:

Az egyik amerikai jelkép a fehérfejû rétisas... 😊
Hasonlóképpen kedvelem én is Amerikát... 😊
Mondjuk én beteges USA fan vagyok.... amikor kint voltam haza se akartam jönni! 😊
fordítva sokkal szebb, igazad van! 😊
Narxis
Amerika az álmok földje!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

szabii98
A szobor maga, de a helye máshol van nem?Az eredeti magasabb nem?:S

I met God. She's black

Papirzacsi
Ez továbbra is egy és ugyanaz a szobor.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

esetleg fordítva?.. 😄

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

szabii98
Az utolsó!Az az😊
Arra gondoltam, tök uaez a kép a suliban is😄D

I met God. She's black

Én nem vagyok rossz ember,pedig nem szeretem<#wink>

Aki Amerikát nem szereti, az csak rossz ember lehet!! 😊
Falkon
Kár hogy ugrál a D betû.
Kedvenc állatom a Sas így ez a logó nekem nagyon bejön!

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Köszi, Dishore kezét dícséri... 😊
Falkon
Aztaaaa , k*rva szép lett a logód!!!
<#eljen><#eljen><#eljen>

Az én kedvenc helyem az USA-ban... Death Valley National Park (Halál Völgye Nemzeti Park)

Általános információk: a Death Valley Nemzeti Park a legszárazabb és legforróbb amerikai nemzeti park. Itt található az Egyesült Államok legalacsonyabb pontja, Badwater is, 86 m-rel a tengerszint alatt. Nevét 1849-ben, a kaliforniai aranyláz idején kapta bevándorlóktól, akik eltévedtek és majdnem odavesztek a völgyben. A park területe 13 647,63 km², tájegységei: a Saline Valley, a Panamint Valley nagy része, a Death Valley és több hegylánc egy-egy része.
A Death Valley a Föld egyik legforróbb területe, száraz, sivatagos, az éves csapadékmennyiség a völgyben kevesebb mint 50 mm. A barátságtalan idõjárás ellenére sokféle állat és növény otthona a terület, még csak itt élõ, õshonos hal is van némelyik vízforrásban. A változatos geológiai múltjának köszönhetõen különleges természeti képzõdményekben is páratlanul gazdag. Többek közt itt van a híres Zabriskie Point, a Racetrack Playa vitorlázó kövei, de találunk a parkban ércek festette sziklákat és holdbéli kanyonokat is. 1933 óta áll védelem alatt, 1994-ben nyilvánították nemzeti parkká.
Kaliforniában, a Sierra Nevada hegységtõl délkeletre fekszik, egy kis része átnyúlik Nevada államba. Keleten az Amargosa, nyugaton a Panamint hegylánc fogja közre, északon a Sylvania, délen az Owlshead hegység a határa. Legalacsonyabb pontja Badwater (−86 m), legmagasabb pontja a 3368 m magas Teleszkóp-csúcs (Telescope Peak). A nemzeti parkban két nagy völgy található: a Death Valley és a Panamint Valley.
A híres 51-es körzet és több titkos katonai bázis is található a park közelében.

A klímáját illetõen: a Death Valley a Föld egyik legforróbb területe. 1913. július 10-én 56,7 °C-ot mértek, ami azóta is rekord az Egyesült Államokban és ez a Földön mért második legmagasabb hõmérséklet. A nappali átlaghõmérséklet júliusban eléri a 47 °C-ot és nem ritkák az 50 °C fölötti értékek. Száraz, sivatagos terület, az éves csapadékmennyiség a völgyben kevesebb mint 50 mm, de a hegyoldalakon 380 mm is lehet.

Élõvilág és növényzet: A szélsõséges klíma ellenére ezernél is több növényfaj honos a Death Valley Nemzeti Parkban; ezek közül huszonegyet (mint például a sárga panamint százszorszépet vagy a kék virágú halálvölgy zsályát) sehol másutt nem találni. Ez a sokszínûség egyrészt annak köszönhetõ, hogy a terület egyfajta átmeneti zóna a Mojave-sivatag, a Nagy-medence és a Sonora-sivatag között, másrészt annak, hogy a parkban háromféle élõhely is megtalálható: a sivatagi, az erdei és az alpesi.

Sokféle hüllõ, madár és emlõs otthona a völgy, mind jól alkalmazkodtak a sivatagi környezethez. A sokféle és nagy számban is megtalálható rágcsáló mellett él még a völgyben és a hegyekben földikutya, hiúz, puma és swift vagy kit róka (Vulpes velox) is. A legnagyobb õshonos emlõs a kanadai vadjuh, kisebb csordái fõleg a hegyoldalakon barangolnak, de néha letévednek a völgy aljára is. Nincs természetes ellenségük, de az amúgy is szûkös táplálékért meg kell küzdeniük a bányászok által itthagyott és túlszaporodott, vadon élõ szamarakkal.

Elhelyezkedése: Kalifornia és Nevada
Területe: 13 647,63 km²
Alapításának ideje: 1994. október 31.
Látogatók száma: (2004-es adatok alapján) 738 522
Felügyelõ szervezet: National Park Service

A park keresztmetszeti rajza:

Dante's View (Dante csúcs vagy kilátó)

Homokdûnék a sivatagban:

The Devils Golf Court (Az Ördög Golfpályája)
Kissé kísértetiesen hasonlít ez a helyzet az itthonira...
Hát a 66e dolcsiban akkor nincsen benne a házának az ára, amit mindenki hitelre vesz, aztán 25 évig fizeti a részleteket. (Ugye ez a piac borult be két éve.) Két autóból simán összejön ennyi adósság, bár szerintem ez a dokumentumfilmben csak hitelkártya adósság volt. Az elég szivatós, mert magas a kamata. A bankok persze tukmálják a hitelkártyát mindenkire, aztán van, aki nem tud ellenállni. Olvastam valahol, hogy egy átlag amerikai hitelkártyáján 7000 dolcsi adósság van, ami után fizeti a kamatokat.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Az USA dollár vételiárára nem emlékszem pontosan, de talán 183Ft volt kiírva...
Szerintem nem nehéz, ha azt vesszük hogy itt kicsiny hazánkban is elég könnyû eladósodni... azért odakint sem fenékig tejfel az élet.
Nem ismerem az ottani árakat,de nehéz összehozni ennyi adósságot?

Ehh... szép karcsú összeg, azért 66000$-ért itthoni viszonylatban igen sokat kell melózni...

Pont ma voltam bankban átutalni, és néztem a dollár árfolyamát... mai napon 203,08 Ft-ba kerül 1 USA dollár...
Én is azt mondom, hogy a felsõ vezetés mossa el ezeket. Igen az nem egyértelmû mikor írom, hogy "azt állították" akkor nem a 2 pilótára gondoltam, hanem akik összeállították a Pentagonba a hivatalos sajtó jelentést.

2. A tûzparancsot a tiszt adta a rádió másik végén a 2 pilóta vizuális megerõsítése alapján. Õ nem látta ezeket a felvételeket a rádiózás alapján. A második tûzparancsot meg már szabályosan kikönyörgi a pilóta:

09:16: Egy teherautót látok, a holttestekért és a fegyverekért jöhetett.

09:20: Tûzparancsot kérek!

09:30: Tûzparancsra várok.

09:32: A sebesülteket viszik?

09:34: Igen, tûzparancsra várok.

09:36: Mi lesz már, hadd lõjünk!

09:45: Egy fekete minibusszal viszik a sebesültet. Bassza meg! Tûzparancsot kérek!

10:05: Megadva, tûzparancs megadva, ismétlem, tüzelhet.

Én úgy érzem hogy erre már sosem fog fény derülni... ez az egész dolog kissé átláthatatlan...
Molnibalage
Csak itt megint remekül összemosod a dolgokat. Nem azok titkolták el, akik ott voltak. Ha parancsba kapták, hogy halgassanak, akkor hallgatni kell.

Kibaszottul jó magyar szokás, hogy mindig a kishalat veszik elõ.

1. Ki írja a RoE-t?

2. Ki adta ki a tûzparancsot?

3. Kinek a parancsára halgatták el?

(4. Lehet, hogy akik összehozták ezt, már nincsenek is a testütelben, pont a gigantikus elkúrás miatt.)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

OFF:Igen ez így van, csak az a probléma, hogy eddig nem ismerték el, hogy ez tévedés volt úgymond, vagy félre érthetõ helyzet. A 2007-es eset után eddig a kiszivárgott felvételig, azt állították, hogy MINDENKINÉL volt fegyver és igen, fegyveres felkelõket lõttek agyon.

Papirzacsi
Forint vagy dodó?:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)