1543
United States of America
  • LordVenom
  • LordVenom
  • stain
    Nem kell irigykedni :) Megfelelő szakma kérdése az egész... Ha olyan területen dolgozol, hogy utazhatsz, akkor előbb-utóbb eljutsz ide. Ezzel szemben pl. nem voltam rendesen nyaralni vagy 10 éve, még a Balatonon sem. Csak hétvégén tudok kirándulni, hétköznap igázás van reggeltől estig.
  • stain
    Ja, azt meséltem már, hogy a taxikban vastag plexi fal van a sofőr meg a hátsó ülés között, és kis lyukon át kell odaadni a dellát? Legalábbis errefele ez járja. Persze ha nincsen gengszter fejed, akkor ülhetsz előre is, a sofőr mellé. A legtöbb taxisofőr feka, indiai vagy ukrán. Az ukránok egészen meglepő dolgokkal szoktak előállni. A legutóbb valamelyik kollegámtól azt kérdezték meg, hogy ismeri-e a Landau elméleti fizika könyvsorozatot...

Na pár kép a hétvégéről:

(Bocs, hogy sok a fekete-fehér, eléggé arra vagyok ráállva.)
  • Willi Betz
    Itthon miért nincsenek ilyen taxik? Egyből elmennék taxisnak:D
  • Gaborkik #765
    Engem folyamatosan elfog amikor az ő bejegyzéseit olvasom :S :D
  • Jeff Gordon
    Csatlakozom :)
  • USAMEN POWER
    Időnként elfog az irigység veled szembe.
  • stain
    Na szeptemberben jönnek majd az über képek, mert lenyomunk a kollegákkal egy öt napos Denver-Las Vegas túrát. :) Kár, hogy nem tudok motorozni...
  • Jeff Gordon
    Remek képek! Köszönjük szépen!
  • stain
    Ezen a környéken sok ilyen van (Maryland, Pennsylvania, Virginia)...
  • DIESEL DOG #759
    Ezek a régmúlt Amerikára emlékeztetnek, nagyon hangulatos képek!
  • stain
    Van pár kép. Ezek apróságok, de elég tipikusak. Pl. a kábeldzsungel elég jellemző ezen a környéken. Hiába, van még hova fejlődni. Ennél durvábbat eddig csak kínában láttam.

• USAMEN POWER

#751: Jöhet.
  • Molnibalage
    Szerintem éppen halászik.

Lám. :)
  • tenkenorman
    vagy tolat?
  • tenkenorman
    csak azt nem tudom hogy tud ilyen pózban repülni:D
  • Molnibalage
    Ez is San Diego!

Cimbim járt ott tavaly augusztusban.
  • Molnibalage
    San Diego, USS Midway múzeum hajó.

• stain
    Hú, valahol volt nekem is képem ilyen sasról, de persze állatkerti fotó, nem csak így röptében :)
  • USAMEN POWER
    Ez de szép photo !
  • Molnibalage

• USAMEN POWER
  • stain
    Ezeket egy ártéri természetvédelmi területen készítettem. Sajna nagyon meleg volt, és nem repkedtek a madarak.

• DIESEL DOG #746
    de jó ez az összeállitás!
  • Zsolek123
    ez kecyjó
  • tenkenorman
  • stain
    Házasággal zöld kártyát lehet szerezni, de irtó bonyolult az eljárás. Előbb vízumot kell kérni, ami majdnem egy évig tart, aztán itt kell összeházasodni. Egyik kollegám nem rég nősült így, és még mindig van papírmunka, pedig már gyereke is van azóta. Aki viszont itt születik, az a szüleitől függetlenül automatikusan megkapja az állampolgárságot.
  • Jeff Gordon
    Állampolgárságról jut szembe, USA-ban nem úgy van, hogy házassággal meg lehet szerezni az állampolgárságot? Valahol olvastam erről, és ott azt írták, hogy nem, viszont nem egy filmben van több ilyen hivatal, ami azt vizsgálja, hogy házasság nem csak névházasság, az állampolgárságért. Mondjuk az is meglehet, hogy a film ilyen téren fake, és a valóságban sokkal bonyolultabb a procedúra.
    Azért is kérdem, mert nagybátyám az 50-es években ment ki, évekig ott élt, megnősült, és ott lett családja, és ma már (természetesen, hisz már eltelt jó 60 év) amerikai állampolgár. Bár az is meg lehet, amit Te is írtál, hogy régebben könnyebb volt megszerezni, gondolom 9/11-óta másképp néznek mindenkire.

Lényeg a lényeg, habár a fél családom amerikai, és figyelembe véve, hogy mi európaiak hol tartunk, semmiképp nem tudnám elképzelni, hogy ott éljek USAban, hiszen ugyanezek a lehetőségek itt is megvannak. Igaz nyelvet kell tudni beszélni, és érteni valamihez. Na most ugyanez kell az USAban is, csak pl. ha angolul beszél valaki, akkor UKben könnyebben le tud telepedni, közelebb is van Magyarországhoz, talán az angolok nyugodtabbak is valamivel, és tudni fogják hol van Hungary. Persze, ezt nem azért mondom, én is szeretem USA-t, csak Európa jobb hely szerintem, Mo.-on se lenne rossz élni, csak itt túl sok dolog idegesítő, amellett, hogy az embereknek nincs meg a szociális biztonság érzésük, ami pl. az amerikaiak többségének megvan (aki dolgozik).
  • Jeff Gordon
    Nem fogsz csalódni benne, Lovitznak jó poénjai vannak a filmben.
  • USAMEN POWER
    Teljesen egyet értek, végülis mindegy hogy milyen állampolgár az ember, a lényeg a lehetőség legalább minden évben x időre kijutni.
  • stain
    Azért, mert otthon jobb. :) Max fél évre könnyen adnak vízumot, ha meghív egy egyetem vendég kutatónak. De pl tavaly a microsoft-nál voltam így nyári gyakorlaton három hónapot. A munkavállalói vízum, úgy tudom, elég sok ügyintézéssel jár, de ha van egy adott cég, akinél dolgozni fogsz, és nekik van vízum keretük, akkor elvileg az is sima ügy. A zöld kártya viszont marha nagy macera, azt hallottam. Az állampolgárság meg még tovább tart. Régebben állítólag 10 év alatt meg lehetett szerezni, de az itt élő magyar prof. tavaly kapta meg, 25 év után. Nekem szvsz bőven megfelel a magyar állampolgárság.
  • Palinko
    érdekesen hangzik, és azért vagy max 3 hónapot mert annyit adnak max ottartózkodásit? állampolgársághoz gondolom szinte lehetetlen hozzájutni
  • stain
    Egyetemen kutatok.
  • I.C.ram
    NY picsafüst Detroithoz képest. Egyszer betévedtem kocsival a gettóba. Piroslámpáknál nem álltam meg...
  • Palinko
    és mit lehet dolgozni ilyen rövid idő alatt?
  • stain
    Rendszeres átutazóban. (2-3 hónap évente)
  • stain
    Ja, csak aki dolgozik, annak van kocsija és nem busszal jár.
  • USAMEN POWER
    De levagyok maradva, ezt a filmet még nem is láttam. De most szedtem le, meg is nézem. :)
  • Smuge
    Mindig ez a filmjelenet ugrik be róluk :)

Stain , te amúgy átutazóban vagy kint vagy kitelepültél teljesen ?