U.S.A

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

feel america! 😄DDD
tenkenorman
én ma NY os pólóba mentem suliba, és hollywood undead-et halgattam.
...fuck yeahh

http://www.tenke.hu

Jeff Gordon
irány New York😊))

The only speedometer is in your head.

😄DD

No de ez valójában is igaz?
byzhouse
na +1ok,hogy miért menjünk NY-ba 😄

A nõk New Yorkban szabadon mászkálhatnak az utcán fedetlen keblekkel, amennyiben ezt nem üzleti célból teszik.

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Ezen én is töröm a fejem majd kiötlök erre valamit... 😉
tenkenorman
teljesen hasonlítanak. ma elég divatos ez a fajta híd.
tipp: egy kis színt kaphatna a fejléc mert nemlátni a szöveget.

http://www.tenke.hu

Jaja, csak ez egy kicsit nagyobb... 😄
Jeff Gordon
Ez a híd nagyon hasonlít a mi Megyeri hidunkra:

Falkon
Ja legális egy nagyon kicsi. Azt halottam 1g.

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

szabii98
Ma reggel a neofm rádió csatornán vlakivel beszéltek, aki kaliforniában van.Állítólag ott a Mariuhána vagy mi a fene, na szval legális.50$ egy ilyen kártya amivel igazolod hogy szükséged van rá, és külön bolt van neki.
Nagyon durva lehet😄 állítólag azért legális, mert így "élénkítik" a gazdaságot.

I met God. She's black

sovatalevi
Meg ami eszembe jut : 18WoS

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

sovatalevi

Boston

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

sovatalevi
Nemzeti Park,Montana

sovatalevi
Csak az alcatrazba ne keruljunk 😄 Mar zarva van szerencsere xD

No én még maradok egy kicsit Kaliforniában, de ezúttal az Alcatraz szigeten:

Az Alcatraz-sziget (vagy egyszerûen Alcatraz, a popkultúrában elterjedt neve szerint „a Szikla”😉 egy kis sziget a San Francisco-öböl közepén, Kalifornia államban. Elõször világítótorony, majd katonai erõdítmény, késõbb börtön volt, ma múzeum és 1986 óta nemzeti emlékhely. A Nemzeti Park Szolgálat (National Park Service – NPS) gondozza és a Golden Gate National Recreation Area része.
Mai neve a környéket felfedezõ spanyol Juan Manuel de Ayala hajós által adott La Isla de los Alcatraces ("A pelikánok szigete") angolosodott formája.
A nagyközönség számára leginkább az 1934 és 1963 közt a szigeten mûködött maximális biztonságú börtönrõl nevezetes, aminek falai közt töltötte büntetését két világháború közti idõszak nagy gengsztereinek "színe-java", mint Al Capone vagy George R. Kelly.
A kaliforniai San Franciscótól északra, a San Francisco-öböl vizében magasodik a kréta korú homokkõbõl és palából felépülõ sziget. Területe: 90 000 m² (9 hektár). A homokkõ és pala kõzetek miatt nehezen mûvelhetõ, terméketlen terület. Ezért és különleges fekvése miatt mindig speciális feladatot látott el.
1972-ben létrehozták a 75 000 hektáros „Golden Gate National Recreation Area”-t, aminek Alcatraz is része lett különleges természeti és történelmi értékeire való tekintettel. A nagyközönség számára 1973 októberében nyitották meg a szigetet, elsõ évében 50 000 látogatót fogadott. Mára az évenkénti forgalom eléri az 1,3 millió fõt.
A korábbi börtönépületeken állagmegóvás folyik és földrengésbiztossá tették õket és az ismert veszélyforrásokat kiiktatták.
A vadvilág, így a tengeri madarak is újult erõvel népesítik be a szigetet. Tojásaikat az év 8 hónapjában önkéntesek figyelik, számlálják. A sziget egyes részeit szeptembertõl februárig lezárják a látogatók elõl, hogy a költési idõszak zavartalan lehessen.
A kertek mûvelését, az épületek karbantartását és a látogatók körbevezetését szintén önkéntesek végzik, akik az Alcatraz VIPs nevû közösségbe tömörülnek.
A világítótorony és a ködkürtök ma is üzemelnek, biztonságosabbá téve az öböl közlekedését.

Történelmi háttere:

Feltehetõen az indián õslakosok horgászhelyként és tojások gyûjtésére használták a szigetet, hiszen az egyik legmegfelelõbb hely e célokra az öbölben. Egyes elképzelések szerint ide számûzhették a törvényeket megszegõ társaikat is. Két jelentõsebb törzs szálláshelye volt a terület, a miwok és az ohlone indiánoké, akik száma az európaiak érkezésekor 10 000 körül lehetett.
Mivel a sziget az öböl bejáratának közepénél helyezkedik el nagyobb távolságból úgy tûnik, mintha nem is szakadna meg a partvonal, ami számos európai hajóst megtévesztett. Juan Rodriguez Cabrillo, Francis Drake és Sebastián Rodriguez Cermeo is elhaladt mellette anélkül, hogy észrevette volna. Cermeo adta a területnek a San Francisco nevet. Végül Gaspar de Portolá volt az elsõ, aki behajózott az öbölbe 1769. október 31-én.
1775-ben a spanyol Juan Manuel de Ayala hadnagy több hetet töltött az öböl feltérképezésével és nevezte el a szigetet Pelikán-szigetnek augusztus 11-én.
1821-ben a Spanyolországtól függetlenedõ Mexikó része lett egészen 1848. május 19-ig, amikor az amerikai-mexikói háború után Kaliforniával együtt az USA fennhatósága alá került.

[center][i]Az Alcatraz Sziget látképe:

Egy cella a sok közül:

A folyosó:

Az udvar rész:

Végül pedig a világítótorony napjainkban:

A Világítótoronyról néhány szó:

[center][i]Egy év alatt 1 000-rõl 25 000-re nõtt a lakosság és még ezután is folyamatosan áramoltak be a szerencsevadászok. A megnövekedett forgalom miatt szükségessé vált a vízi közlekedés biztonságossá tétele. A Baltimore-i székhelyû Gibbons and Kelly vállalat kapta meg a jogot, hogy világítótornyokat építhessen a nyugati parton, összesen hét darabot. Az Alcatrazi Világítótornyot 1853-ban adták át, amellyel a legöregebb világítótorony az Egyesült Államok Csendes-óceáni partvidékén. 1854-ben hármas osztályú Fresnel-lencsékkel, 1856-ban ködharanggal szerelték fel. 1904-ben fejlesztették tovább és négyes osztályú lencséket kapott, amelyekkel már öt másodpercenként tudott fényjelzést adni, amelyet 41 kilométeres távolságból is láttak a hajósok. Az 1906-os földrengésben súlyosan megrongálódott épületet 1909-ben lerombolták, és az eredeti helyétõl délebbre egy magasabb, 25 méteres tornyot építettek fel, hogy ezzel helyet adjanak a kiépülõ börtönnek. Az új, 1909. december 1-jén átadott épületben egészen 1963-ig voltak lámpaõrök, az automata berendezés felszereléséig.
sovatalevi
Szeeep 😊

szabii98
Szerintem is,egy álom<#szeret>

I met God. She's black

Jeff Gordon
Szép ez-az Eleanor😊
Bár,nekem vászontetõvel nem jönne be,ez így az igazi, amit linkeltél. Szerintem😊

Csinos darab lehetett! <#eljen>
LordVenom
Mustang GT 500.

Nice. 😊

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

szabii98
Tegnap egy ilyet láttam:

Vászon tetõs változat, teli minden cuccal, az M7esen, a Völgyhíd elõtt 2-3 kmel.Gyönyörû gép volt, arany-ezüst színû(kevert).

I met God. She's black

<#eljen>
Üdv! <#wave>
Ehhez még hozzáfûzném ezt. (Elõzõt töröld dog.)

LordVenom
Szép estét cowboy-ok! 😊)

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

Egy gombostût sem lehet leejteni akkora a tömeg, pedig maga a Central Park nem kicsi...
Mondjuk szájharmonikából az echte Hohner a király.

Egy ilyen koncertet megnéznék, bár a tömeg ultrabrutál lehet (400k ember a central parkban)

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Az biztos ! <#eljen>

És kész az amerikai érzés! 😄DD
Jaja, holnap kapok soco aromát, kíváncsi vagyok hogy milyen. 😊 Szivarból meg akkor egy jó kis kubait, meg háth itt van kb. 300 m -re a puszta, egy nagy kocka szénát kell szerezni valahonnan, és elharmónikázni. 😄D

Már csak egy kis whiskey kellene, hozzá egy szivar, no meg a hamisítatlan farmer környezet... 😄
ÁÁ én se tudok még rajta játszani, de majd próbálgatom. De jó a tudat hogy egy kis usa van a kezemben. 😄D

Egy szájharmonikának én is tudnék örülni, habár még sosem játszottam rajta, de kipróbálnám szívesen 😄
Comfort*

Szereztem Jack Daniel's, és Southern Confort baseball sapkát, és Jack Daniel's szájharmónikát. De kibaszottúl örülök nekik ! 😄D

Alcatraz szigeten volt szerencséd járni? 😊
Lehet érezni, elég határozottan.
A szél meg ott mindig fúj, lent a híd lábánál jönnek a nagy hullámok, és ott nyomulnak a szörfösök is. Meg van egy csomó oroszlánfóka. San Francisco elég jó hely.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Mindenesetre kirakom a fejlécbe ezt a linket is, köszi a tippet! 😊

ám most épp úton van lehet nézni!
Zsolek123
Óje, kamion onboard!<#eljen><#eljen>

jó sok barátság köttetett, szivemben mindig lesz hely nektek sg.hu

Jó hogy kiraktad franket a fejlécre, ha érdekel itt van trucker james is, habár õ elég sokat laggol.

Jó lett a topik, grat. <#eljen>

Molnibalage
Ebbõl te nem érzékelsz semmi komolyat szerintem a nagy idõállandójú lengések miatt. Pl. ha egyenles oldalszél van, akkor kb. 15 cm középértékkel tér el az egyenestõl és +/-5 cm-t leng. (Ez csak egy példa). Viszont mintommán percenként jó, ha 1-2 lengés végezhet a híd.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

sovatalevi
JKurva jo lehet majdnem 3KM hid xD

Érezhetõ is ez a lengés egyébként ha éppen a hídon állunk?
Középen leng vagy 20 centit. Elég para.

Ha megengeditek akkor teszek egy kis kitérõt Californiába, San Francisco városába... a Golden Gate Híd:

A Golden Gate (magyarul Aranykapu) híd az Amerikai Egyesült Államok második leghosszabb függõhídja, ami a Csendes-óceánt és a San Franciscó-i öblöt elválasztó szorost íveli át. A hatsávos út mellett a hídon gyalogosan is lehet közlekedni. A híd alatt nagy a hajóforgalom.
A Golden Gate híd építését 1933. január 5-én kezdték el, és 1937. május 27-én adták át a gyalogos forgalomnak, ezt követõen 27 évig, a New York-i Verrazano-Narrows híd elkészültéig a világ leghosszabb hídja volt. A híd egy lehorgonyzott függõhíd, melynek két hatalmas acélkonzolja közt 1280 méternyi víz húzódik.
A híd elhelyezkedése: é. sz. 37° 49′ 12″, ny. h. 122° 28′ 43″. A két óriási torony közt feszülõ híd két fõ kábele egyenként 11 000 tonnát nyom, és 25 572 önálló huzalból áll. Amellett, hogy megtartják a hídpályát, a nyomást és a feszítõerõt a tornyokon át a híd két végén lévõ horgonyokhoz továbbítják.
A híd elkészülte után igen sikeres vállalkozásnak bizonyult: 1971-re megtérült az építkezés 75 millió dolláros költsége, pedig csak a dél felé, a San Franciscóba tartó utasok fizetnek rajta díjat. Az elmúlt hét évtizedben számtalan földrengést is kiállt, köztük az 1989-es, megsemmisítõ erejû, 7,1-es fokozatú rengést. Fennállása óta csak háromszor kellett lezárni – erõs szél miatt.
A 227 méterrel a víz felett húzódó építmény – átadása idején a világ legmagasabb függõhídja – az öngyilkosok kedvelt helye lett: eddig körülbelül 1200-an ugrottak át a híd gyalogos járdájának korlátján, és zuhantak a mélybe.
A híd közlekedési és biztonsági hatósága kétmillió dolláros pályázatot írt ki a védõkorlát tanulmányára, amelyet négy pályázó készített el 2006 augusztusára. A hatóság ezek közül választja majd ki a nyertes elképzelést annak érdekében, hogy lezárhassák a mindeddig megoldhatatlannak tûnõ problémát. Az öngyilkosok elriasztására már több terv is született az utóbbi évtizedekben, azonban eddig egyik sem valósult meg.

A híd tervezõi: Joseph Strauss, Charles Ellis és Leon Moissieff

Elhelyezkedése: San Francisco, Kalifornia
Szerkezettípus: függõhíd
Funkció: közúti híd
Legnagyobb támaszköz: 1280 m
Nyílások száma: 3
Teljes hosszúság: 2737 m
Szélesség: 27,43 m
Magasság (víztõl a pilon tetejéig): 227 m
Sávok száma: 8 + gyalogos
Áthidalt akadály: Golden Gate Szoros
Átadás ideje: 1937. május 27.