1543
United States of America
-
#474 Én az ilyentől iknább hányok. Az egyik munkatársam hallgat rádiót. Amin lelép már lövöm is le a pékbe. Addig meg kihúzom valahogy fejhallgatóval a fejemen... -
#473 Nekem a legfurcsább az volt a kinti rádióadásokban,hogy még durvábban ugyanazt nyomják,mint itthon a radio1.Tehát a radio 1 se valami változatos,de kint meg vége a számnak,egyszer végigmész a csatornákon és tuti hogy máshol meg akkor kezdik azt a számot.Sőt kb egész héten minden nap ugyanabban az időben leadják ugyanazt a számot:)
Akaratlanul is megkedveled azt a számot,mert belédrögzül. -
#472 Légyszíves ne kritizáljuk más zenei ízlését, mert akkor hamar köpködésbe menne át a dolog. (Meg special amit ma "zene" alatt értenek, arra nagy átlagba én csak sugárban tudok hányni...) -
#471 -
stain #470 Na a kantriról annyit érdemes tudni, hogy minden iskolázott ember húzza a száját rá, ennek ellenére mindenhol van legalább három kantri rádió, amin ugyanaz a nyál megy egész nap. Az előbbi szabály alapján, ahol csak három, vagy annál kevesebb rádióadó van, ott mind kantri. Déli határ mentén van amúgy még veszélyesebb is: mexikói mariachi rádió.
Amúgy a rádióban menő zenék eléggé mások, mint európában. Általában van minden városban 2-3 rock adó. A klasszikus rock adókon nagyrészt persze brit zenéket nyomnak, szóval egész nap Zeppelin meg Pink Floyd megy, amitől azért idővel besokall az ember.
Általában mindenütt sok adó jön be, de kis teljesítménnyel adnak, úgyhogy nagy országos rádiók nincsenek, városonként változik a műsor. Kocsiban utazva folyton tekergetni kell a rádiót. Nekem eddig a legnagyobb sokk az volt, amikor a kanadai határhoz egész közel vezettem a hegyekben. Ott fent már csak AM adók jöttek be, úgyhogy azt tekergettem, és két spanyol nyelvű adó között megszólalt valami magyar népzene, aztán magyarul kezdtek el dumálni. Kiderült, hogy valami kanadai magyar rádió, de csak pár órát nyomják egy nap, úgyhogy nem sokára az is átváltott spanyolra. -
#469 Ez csak Country, az egy műfaj, ez pedig az egész kontinenst és államot foglalja ösze.KB. ennyi:D -
DIESEL DOG #468 Remek, köszi szépen! -
stain #467 Hát két helyről linkelek, úgyhogy annyira nem kell mentegetned: saját honlapom, meg dA galériám -
stain #466 Jajj ne! -
DIESEL DOG #465 Nekem ez a topik is favban van... :) -
#464 :) -
DIESEL DOG #463 Én szinte minden képet elmentek amit Ő belinkel ide, nekem nagyon tetszenek... :) -
#462 Oké:) Amúgy jó képek, köszi,néhányat mentettem :) -
stain #461 Vigyázz, mert legközelebb átverlek! -
#460 Az én tippem Baltimore,bár bevallom,puskáztam:)) -
#459 Van pár város
San Diego
Miami
Los Angeles
San Francisco
Houston
New Orleans
Tampa
Orlando
Washington D.C.
Phiadelphia
New York
Boston
Chicago
Detroit
-
DIESEL DOG #458 Jól néz ki ez a város, de nem tudom megtippelni hogy melyik lenne, hülyeséget meg nem akarok mondani... :D -
stain #457 -
stain #456 No akkor a feladvány legyen ez a város:
-
DIESEL DOG #455 Igyekszek mindig betenni némi információt egy-egy városról, nevezetességről, stb...
No meg a többiek is, ha van valami ami ide való akkor azt beteszik... remélem hogy jó kis közösség kovácsolódik itt össze. :) -
USAMEN POWER #454 "Réges rég, egy messzi messzi vegyesbolt elött..." -
#453 Remek topic,jó képekkel.
+fav
Egy ilyen?
Igaz nem naplementés,de hátha tetszik. -
#452 Nem tud véletlenül valaki naplementés izomautós képet? -
#451 Nos,ez is valamelyest USA-hoz tartozik,persze az tudja hol van és mi ez aki látta a filmet:)
-
#450 Nameg az egész amerikai autógyártásra. Szinte mindegyiknek ott van a székhelye. Ford,GM,Chrysler... -
DIESEL DOG #449 -
#448 Kimaradt, hogy ott üzemel az egyetlen robot zsaru, és hogy tervezik DeltaCity megépítését -
#447 tessék :D -
#446 Nekem a Detroit-i autóshow jut eszembe. -
DIESEL DOG #445 Az első kép az nagyon jó! -
DIESEL DOG #444 Na akkor lássuk Detroitot... :)
Detroit az Amerikai Egyesült Államok Michigan nevű államának legnagyobb városa. A Detroit folyó mentén található, közvetlenül a kanadai határ mentén. Jelentős kikötő- és iparváros, az amerikai autógyártás fellegvára, a Ford, a Chrysler, a Dodge, a GM és a GM leányvállalatai egy részének (Saturn, Chevrolet, Pontiac, Hummer, GMC, Cadillac és Buick) otthona. Becenevei többségét is ebből eredően kapta, messze a leggyakrabban Motor city vagy rövidebben Motown néven emlegetik. A 2004-es népességszámlálás alapján az Egyesült Államok 11. legnagyobb városa.
Detroitot francia szőrmekereskedők alapították 1701-ben, miután egy évvel korábban a LaSalle expedíció során a csapat katolikus papja, Louis Hennepin atya kiváló helynek találta városalapításra a környéket. Antoine Laumet de La Mothe, Cadillac grófja 1701-ben saját pénzből megalapította Fort Pontchartrain du Détroit erődjét. A város szépen fejlődött, majd több indián támadást is átvészelve végül a francia-indián háború végén, 1760. november 29-én, egyetlen puskalövés nélkül brit kézre került. Az utolsó indián támadás 1763-ban érte a várost, a mindkét részről véres népirtásba torkollott Pontiac Felkelés során.
Az amerikai függetlenségi háború alatt végig, illetve utána is angol kézen maradt erőd végül a Jay megállapodás (Jay Treaty) keretében (mely során a Nagy-tavak környéki angol kézen, de amerikai területen levő erődöket a brit csapatok átadták az amerikaiaknak) 1796. február 29-én Detroit is az új állam fennhatósága alá került. 1805-ben Michigan fővárosává tették, mely címet egészen 1847-ig birtokolta, amikor a kanadai brit erők támadásától tartva egy határtól messzebb eső városba, Lansingbe helyezték át a város vezetését (Lansing a mai napig Michigan állam fővárosa). Az 1812-es háború során a britek visszafoglalták ugyan, de alig egy év múlva, 1813-ban az amerikai csapatok felszabadították. Még a háború vége előtt (1815-ben) városi rangra emelkedett.
Detroitban született többek közt Madonna és Eminem is.
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Állam: Michigan
Megye: Wayne
Alapítás éve: 1701
Népesség: 886 675 fő (2005-ös adatok alapján)
Népsűrűség: 2647 fő/km²
Detroit látképe:
-
DIESEL DOG #443 Szerintem a GMC-re (General Motors Corporation) gondolsz... ;) -
#442 Ja,mert ott lakik nagybatyam(nekem azert nevezetes)
Ha megyek ki oda fogok menni. -
#441 Valami ismerős! :) -
#440 Jó topik! +fav. Nem tudom,hogy leírták-e már,de Michigan államban van egy város,nevezetesen Detroit. Mondanom sem kell miért:) -
USAMEN POWER #439 Úszkál a szemét a vizen rendesen... -
#438 Ez a Rockefeller tetejerol van ha jol gondolom, nem semmi..
nincs rola nagyobb? Panoramat is siman lehetne csinalni. -
stain #437 Pf. ennek kicsit elszúrta a jpg a színeit :( -
stain #436 Ez a seattle-i kikötő, ugye? Van róla nekem is képem:
Microsoft fizetett nekünk egy három órás vitorlázgatást az öbölben, elég laza volt. -