U.S.A
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha Kanada, akkor Quebec...
Én pl. a koncertekért vagyok oda. Kint mindig egy csomó zenekar turnézik, sokszor olyanok, akik el sem jönnek Európába vagy Mo-t gondosan kikerülik. Annyi csak a gond, hogy ülõsek a koncertek, és úgy pl. egy AC/DC nem az igazi...
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Kanadában hova mész? Ontario elég unalmas, gondolom valahova oda, Toronto környékére, mert arrafele él sok magyar. Ha teheted, akkor próbálj elmenni Montréalba vagy Ottawába. Vancouver vagy Calgary érdekesebb, ott már ott vannak a hegyek.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
az idei Wrestlemania tök olyan volt, mint egy foci stadion, rengetegen kint voltak. ja, mer NFL stadionban volt, most jut eszembe.
szal amcsiknak lassan már minden hagyomány és mindenért oda vannak.
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
#209: igen, baseball is. sokat fellehet még sorolni.
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
De igazából egy Kanadai nyaralás már biztosra mondható, jövõ nyáron megyek ki, közeli rokonaim laknak kint.
Chaos Anno Domini
Én eddig mindig vízummal mentem, mert a kinti egyetem intézett nekem diák vízumot, de az pénzbe kerül, olyan 300 dolcsi a költsége, már ha meg tudod hivatni magad valakivel. Amúgy lehet menni turistaként vízum nélkül, ahhoz valami ûrlapokat kell kitölteni a neten, de nem tudom, hogy hogyan megy.
A kocsi bérlésre napi 50 dolcsit kell számolni. A benzin féláron van, és mivel általában nyílt úton mész, elég jó fogyasztást el lehet érni. Idén nyáron toltam majdnem 10e km-t, és $500-ból megvolt.
A szállodára olyan $60-at érdemes számolni naponta, de akkor az város széli alap motel. Felkapottabb helyen a motelek is drágábbak, bent a városban meg felmennek az árak 100-150 dolcsira. De szezonon kívül pl. Las Vegasban 80-ért lehet kapni három ágyas luxusszállodai szobát. A költõpént is attól függ, hogy mire költöd. Én kb. heti 100 dolcsit szoktam létfenntartásra költeni, de abban benne van kaja meg minden.
A repülõút hossza attól függ, hogy milyen átszállással mész. Legutóbb Párizsból repültem Seattle-be, az 10 óra 20 perc volt, viszont háztól házig hamarabb megvolt, mint máskor a keleti part. Londonból 8 óra körül szokott lenni Baltimore. A repülõút elég unalmas, de lehet filmet nézni. Én olvasni nem nagyon szoktam tudni. Sokat kell inni, mert könnyen kiszárad az ember. Odafele nem para az idõeltolódás, van egy hosszú napod, aztán felébredsz korán reggel, de semmi gáz. Visszafele zûrösebb, mert olyankor a gépen kéne aludni. Nekem inkább az emésztésem szokta megszenvedni a dolgot, illetve hazafele kb. két hét, mire újra rendes ritmus szerint alszom.
Na, remélem kimerítõ volt.
Izé, nem apuci pénzébõl nyomulok, hanem az eltén vagyok kutató, aztán kutatni járok ki.
De 21-ik életévem után szeretnék valamikor kijutni, esélyem van rá. Én bõven megelégednék egy autóval is, a motor vagy lakóautó már csak hab lenne a tortán de ez a lakóautós dolog felettéb csábító... 😊
Én meló terén csak akkor fogok dönteni ha voltam kint, lesznek tapasztalataim, viszonyítás, meg meg ismerem közelebbrõl az ottani társadalmat, kúltúrát, hagyományokat, szokásokat... 😊
Bár azt sok blogban olvasom, illetve hallom olyan ismerõseimtõl, barátaimtól akik már voltak kint hogy az amerikaiak barátságosak viszonylag...
A másik jó módszer, amit én egyszer meg szeretnék játszani, ha majd lesz rá zsém meg társaságom hozzá, hogy bérelsz vagy veszel egy lakóautót és mész körbe egy évig. Igazából sok minden csábít, hogy kimenjek hosszabb idõre melózni, de még mindig nem bírtam rászánni magamat, mert jobban elvagyok itthon.
Kicsit most irigykedek hogy Te már voltál odakint... 😄
Kis információt kérnék arról hogy egy repülõút az államokba kb. mennyi ideig tart, mennyire viseli meg az embert az idõeltolódás, kb. mennyi költõpénzre van szükség, illetve hogyan alakul a reptéri illeték, repülõjegy ára... 😊
A kidõlt fák is elég jellemzõek. Itthon ugye a gondos kisebbség mindent begyûjt, úgyhogy ilyet nem látni.
Egyébként az autót bérelted? 😊
Route 66 USA motorostúra
A space needle elég jellegzetes, benne volt a seattle supersonics logójában is, amíg még volt olyan kosárcsapat. amúgy elég unalmas egy város, de a környék nagyon szép. sajna a jimi hendrix szoborral nem fényképezkedtem le, bánom azóta is :-(
A 66-os tényleg klasszul fel van újítva, nevadában mentem egy rövidebb szakaszon. Végig motoros kocsmák vannak, és iszonyat mennyiségû öreg szakállas harley-s arc öreg feleségekkel a hátuk mögött, vagy oldalkocsiban. Elég király lehet egy ilyen motoros túra, én csak kocsival mentem, de úgy is élveztem rendesen. Ráadásul a 66-os még szépen tekereg a hegyek között, amerre a vasút is megy, úgyhogy lehet látni 100 kocsiból álló vonatot, meg a tájat. Az új interstate autópályák úgy épültek, hogy onnan szinte semmit sem látni; végig lehet vezetni keresztben az országon úgy, hogy max az út mellé ültetett fák változnak.
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
1. Internetes Fogadások, Tippmix
2. U.S.A
3. Battlefield Bad Company 2
4. German Truck Simulator
5. Ismerd fel a képrõl az autót
6. Autómodellek
7. Euro Truck Simulator
8. A PC-s játékoknak leáldozott! Vol. 2.
9. Kamionok (fuvarozás, áruszállítás)
10. Képek, videók (humoros, aranyos, stb.)
+fav(errõl a +favról valami leírást, jelentést valaki, mert nem egészen tudom mi ez)
I met God. She's black
Valahonnan nekem Dallas ugrott be róla, mintha ott is lenne egy ilyen jellgû építmény...
A híres Route 66 az eredeti szövetségi utak egyike volt, 1926 és 1985 között. Chicagótól (Illinois) indult, Missourin, Kansasen, Oklahomán, Texason, Új-Mexikón, Arizonán és Kalifornián haladt keresztül, míg véget nem ért Los Angelesben.
1990-ben az államok (amelyeken áthalad) egyre inkább kezdtek rájönni arra, hogy egy óriási jelentõségû autóút halad át az államukon. Minden idõk leghosszabb, legöregebb és egyben legzsúfoltabb autóútja muzeális értékekkel bír, így az autóút megtartása kulcsfontosságú. Irtózatos iramban elkezdték hát az autóutat finoman felújítani és ezzel együtt kapta meg a Történelmi 66-os út (Historic Route 66) címet is. A burkolatra elkezdték felfesteni a 66-os szimbólumát, valamint az állam nevét, hogy hol is tart az autópálya éppen.
A 66-os ma a történelem viszontagságainak ellenére teljes szakaszában járható. A régi útpályát mindenhol felújították, így az azon autózó úgy érezheti magát, mintha a történelem valamely korábbi éveiben furikázna. Egyetlenegy eltérés van a történelmi és a mai szakasz között: a Sziklák lánca híd St. Louis környékén. A híd az idõk során egyre inkább használhatatlanná vált és ma már csak a gyalogosokat engedik át bizonyos idõközönként; az autósforgalom elõl el van zárva, mivel nem bírná ki az áthaladó autók tömegét. Felújításra nem került, mivel történelmi jelentõségû a híd; a felújítással elveszne a történelmi kultusza. Tõle pár kilométerre azonban megépült egy új híd és egy elvezetõ út, így ez a szakasz is járhatóvá vált.
Oatman Highway:
A 66-os út egyik elhagyatott szakasza:
A festett sivatag (painted desert):
Egy elhagyatott töltõállomás a 66-os mentén:
#182: Seattle (ott a space needle)
Amúgy az alsó képen az a város véletlenül nem Dallas? 😊

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Na egy kis Amerika képekben (pár saját kép, van még több a dA-s galériámban)

A két kedvenc izom😄 I <3 American cars!
Azért ez se rossz:
Na meg a japán autók is jók, de ez Amerika topic...
A 66os út, a gyerekek álma😛
Ki ne álmodott volna arról h itt végigmenjen?
És az autóversenyek szerelmeseinek kedvenc helyszínei:
TEXAS és Nevada
Jó éjszakát, és jó napot holnapra Amerika Fanok!

I met God. She's black
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Szeretem a cicákat