4740
Sid Meier's Civilization
-
#4580 Ma az indonéz dlc ingyenes iOSen. Ezzel ingyenes volt egy ideig minden dlc. -
hupe04 #4579 Miért jó visszaadni várost? Én most a grúzokkal elég jót hoztam össze, bár a normáltól eggyel könyebb szinten. nem adtam vissza semmit annak akitől elfoglaltam, hanem nyomtam tovább a következőt is :D -
#4578 ja, és a katonai erő. Sztem jobban lehet sunyulni mint régen, én szinte mindig pénzen veszem a katonai egységeket, ha sejteni lehet hogy valakivel gubanc lesz akkor be kell vásárolni, és hagyni hogy megtámadjon (rontani a viszonyon így-úgy), és akkor letarolni hogy sose álljon talpra igazán. Nincs lányoskodás.
Aztán visszaadsz neki mindent (kivéve ha kihagyhatatlanul jó helyen van egy városa), visszaadsz mindent, aranyért meg amije van...de földje sóval behintve, és asszonyaik fenekestül felforgatva.. -
#4577 A Civ' játékokban sztem pont az a jó hogy sokféleképpen játszható, de kifizetődő határozottan menni, én általában a pénzre megyek és mentem mindig is. általában több várossal indítok, ezért az elején lassú vagyok, de ki tudom zárni az ellenfelet...nem léphetnek a határaimon belül, és úgy kell vásárolni a területeket, hogy összezárjanak a városok, és ugyanakkor kizárd a többieket..de túl sok város sem lehet..az egész egy f@sza egyensúlyozás, a tudomány fejlesztése kötelező, de gyorsítsd ha tudod, inkább azokat fejleszd amit már gyorsítottál még akkor is ha nem tűnik fontosnak.
Olyan qva sokat lehetne írni, hogy inkább azt írom hogy játszd sokat, és akkor rájössz mindenre :) A hibái ellenére minden Civ' egy qva jó játék. Régebben könnyebb volt (eladtad a tájékozottságodat a többi játékossal, és úgy általában üzletileg ki tudtad zsigerelni őket, ..illetve már a történelem korai szakaszában olyan fejlettségi fokon álltál hogy esélye sem volt az AI-nak...stb), Most sok mindenre kell figyelni, jól használni a bónuszokat.
..talán az egyetlen amit mondhatok az az hogy a játék elején sokat csavarogjál egy felderítővel, és szopasd (bocs) az AI-t ahol tudod, aki gyenge annak adj el stratégiai erőforrásokat, és lassítsd azokat akik erősebbek..ha háborúba keveredsz akkor okozz nagy károkat, nem fog tanulni belőle sajnos, de kíméletlennek kell lenni, csak azzal legyél jó fej aki gyenge..azzal lehetsz nagyvonalú is akár.
Azok az ellenfelek akik kevés várossal indulnak azok eleinte jobbak lesznek, vallásban, csodákban...mert nagyon sok, nem véletlenül nagyon sok áldozat egy telepes, de a játék késői szakaszában ez adja az erőt.
DE az egész az egyensúlyról szól, az hogy mi a sok város azt nem nagyon lehet megmondani, térkép és erőforrás függő.
Jó játékkal játszol, szóval nyugodtan kezd újra, egyre könnyebb lesz.
-
#4576 1. Mindig manuálisan tedd le a tile-okra, hogy ki és mit dolgozik.
2. Értsd meg a shield, commerce és luxury alapjait. Én a kommentből úgy látom, hogy ez nincs meg.
3. Aztékkal találtálam legkönnyebbnek a játékot anno. A workerrel dolgozz addig, ameddig csak lehetősége van építeni halál előtt, aztán áldozd be, hogy gyorsabban legyen district. Más néppel a taktika ugyanez, csak add el a workert. Iszonyatosan sok pénzt lehet keresni és alig lassul a fejlődés. Erőlködés nélkül vertem meg a gépet 6. szinten is kb. úthenger voltam. -
SANTANTICA #4575 Város államot ne támadj, inkább nyerd el szövetségesnek!
Az elején erősödj egy kicsit (városok, gazdaság tudomány stb), kerüld a harcot, majd ha elfogynak a szabad helyek a környékeden úgy is konfrontálódsz majd... -
hupe04 #4574 Mondhatni szinte teljesen :) Pár órát játszottam talán a 4-el. -
Mabi #4573 Szia!
Az egész Civ-sorozatban új vagy, vagy csak a 6-ossal? -
Mabi #4572 Dehogynem jelent.
(Inkább te számolj szerintem húszig, mielőtt egy fórumon személyeskedésbe kezdesz. De ez csak egy jó tanács.) -
hupe04 #4571 Sziasztok!
Pár napja kezdtem el játszani a Civilization 6.-al. Eléggé bejövős a játék, de akadt néhány alapvető gondom. Van-e valakinek valami jó kezdő stratégiája? Mert sokszor van, hogy mikor indítok egy játékot a gép még ókorban elver :D Legutóbbi játékomban az usával kezdtem valós kezdőhelyen és megtámadtam a szomszédos városállamot (ontario), de nem elég, hogy el sem tudtam foglalni, hanem ameddig szívtam velük, addig a Creek vagy 4 várost alapítottak pár kör alatt körülöttem, így elvágva a terjeszkedéstől.
Szóval, van-e valami bevett taktika a fejlesztéseknél, illetve mi éri meg? A fővárosomat fejleszteni vagy minél előbb egy újat alapítani? Illetve, ha eddig jól értelmeztem, akkor ha az építőkkel felhúzom az összes bányát,farmot amit lehet a város körül, akkor a város gyorsabban fog akár egységeket is termelni, igaz? Illetve egy jó kezdő nép is kéne xD köszi. :D -
#4570 Az, hogy te nem hallottál róla és azt, hogy mi csinált az nem jelent semmit. Legfeljebb azt, hogy kommentelés előtt húszig elszámolhattál volna. -
#4569 Két évvel kiadás után félkész Civ6? Tessék?
Az MI pont olyan kőhülye és csaló, mint volt mindig is, de az eddig látszat diplomácia is megszűnt a warmonget miatt, amit 2 év alatt sem sikerült kijavítani.
Lol. -
#4568 Abban. -
Mabi #4567 Köszi a választ! Kivárom akkor a februárt :-) Abban a kiegben lesz Mátyás is, vagy a kettő független egymástól? -
#4566 A kész civ4et hasonlítod a félkész civ6hoz. A vanilla 4 is egy sokkal gyengébb volt, mint a két kieg után. Ugyanígy volt a 5 is amúgy meg a beyond earth is, hogy a párhuzamosan futó részt is nézzük. Már van egy kieg, ami sokat csiszol a dolgon, de még közel sem annyira letisztult ez a része, mint mondjuk a 4ben volt, de az alap és a kieg már ég és föld. És február 14én jön a második kieg, ami meg pont erre fekszik rá.
Fillérekért van ötödik rész karácsonyi akcióban a steamen, szerintem azzal küzdj, amíg ideér a második kieg, ha ennyire a lelkedre veszed ezeket a dolgokat. -
Mabi #4565 Néhány példát írok azért, amin kiakadtam: első játékomban Pedroval nyomultam nyilván cult vict volt a cél és hát mivel tanuló játék volt, chieftain fokozatban persze könnyedén nyertem. Bosszantó volt viszont, hogy az aztékok és a franciák (most azt hagyjuk is, hogy IRL volt egy Napolenjuk, volt egy Lajosuk, de az idióta gender meg egyenlőségpártiság miatt kitaláltak egy Medici Katalint, aki még csak uralkodó sem volt, sztem hozzám hasonlóan az emberek 90%-a nem is hallott róla soha - ha francia lennék, rohadtul ki lennék akadva) hadat üzentek, amelynek során úgy esett, hogy elfoglaltam három azték várost (kereskedelmi útvonal biztosítása érdekében). Innentől kezdve folyamatosan mindenki azzal vádolt, hogy háborús agresszor vagyok, mégpedig úgy, hogy a későbbiekben ez a két banda még többször is hadat üzent, én innentől már csak védekeztem, semmit nem foglaltam el, és folyamatosan engem kiáltottak ki agresszornak, ez azért gigalol.
Másik dolog: ha én megpróbálok konvertálni egy várost, rögtön hisztizni kezd az uralkodó, és ha nem csicskulok be, komoly büntetőpontokat kapok. Ehhez képest a mostani játékomban (II. Fülöp) a norvégok már második ízben a szövetségeseim, erre betalált egy csomó misszionáriussal, és amikor szóltam neki, hogy ezt nem kéne, természetesen csak mosolygott. De ez még semmi, mert kémet is küldött hozzám ez a jó szövetséges és lopott tőlem civic boost-ot. És még csak szemrehányást sem tudok neki tenni, hogy ejnye-bejnye, ezt azért nem kellene pajtás, mert nincs ilyen opció. Ez is egy vicc. -
Mabi #4564 Sziasztok!
Ősrégi cives vagyok, de az 5-öst kihagytam, valahogy nem ragadott meg. Most belevágtam a 6-ba (alap verzió), és több mint felemás érzéseim vannak. Számtalan érthetetlen visszalépés a 4-hez képest, elsősorban az (abban a részben sem épp tökéletes) AI/diplomácia terén. Konkrétan egy rakás trágyahalom lett. De egy csomó egyéb is van, hiányzik az events' log (ezt csak lehet, hogy én nem találtam meg), deal-eknél borzalmas a manuális állítgatás az arannyal stb. stb. Nyugtassatok meg, hogy valamelyik mod/kiegészítő orvosolta ezeket (már elkezdtem visszaolvasni, csak egy gyors lelkisegélyt kérek, mert eléggé ki vagyok akadva - sok dolog nagyon tetszik a 6-ban, de az ellenfelek működése annyira gáz, hogy már-már az élvezhetetlenség határát súrolja). -
#4563 Csodaként kerül be a Parlament a Civilization VI-ba -
#4562 Ma a nubia dlc ingyenes iOSen. -
#4561 Ma az ausztrál dlc ingyenes iOSen. -
#4560 Ma a viking dlc ingyenes iOSen. -
#4559 Lengyel dlc ma ingyenes iOSen. -
Oltred #4558 Megvan!
https://www.reddit.com/r/civ/comments/95vt2j/civ_vi_heres_how_to_get_the_game_seed_a/
Ha nem csináltatok még soha Local Network játékot akkor csak keressétek meg a játék mentési mappáját, a Single mellé készítsetek egy Multi mappát, bele egy auto mappát, mindezek után a mentett játékot csak másoljátok be a Multi könyvtárba és a játék látni fogja a fájlt.
Bármit beállíthatsz, nehézség, ellenfelek száma, városállamok győzelmi feltételek stb viszont a térkép tipusát, méretét és a hozzá tartozókat NE változtassátok ( legalábbis nekem így elindult ) az eredeti mentéshez képest, mert akkor teljesen más lesz a térkép hiába az egész.
Mondjuk csalással nem fedtem fel a térképet, hogy megnézzem igazam van-e, de logikusnak tartom.
Köszönöm a segítséget, remélem én is tudtam segíteni ezzel! :)
Oltred
Utoljára szerkesztette: Oltred, 2018.12.19. 19:09:57 -
#4557 Ott a legutóbbi generálás van benne.
savefileból így nyerhető ki az infó. -
#4556 Hmm, hát jó rég Civeztem, lehet valami mod mutatja csak meg ?
Akkor viszont log-ból.
A Dokumentumok/Civ6/Logs mappában van egy Lua.log, nyisd meg Wordpaddal vagy mégjobb ha Notepad++ -al és próbálj a Map Seed szavakra keresni, az utána levő számsor a szükséges seed. Lehet többet is találsz, de ha az ott levő "gamerandomseed"-et és "maprandomseed"-it is beírod új játéknál, akkor a mentett játékod kezdését kell majd látnod.
Ha nyert, akkor az adott maprandomseed-et használva bármilyen más beállítással tudsz új játékot kezdeni azon a pályán.
De arra figyelj, hogy az adott pálya méretéhez ne adj több Leader-t, mint ahányan kényelmesen elfértek. -
Oltred #4555 Hát én semmit nem találok sajnos. :(
Átnéztem a menüt, sehol semmit nem ír csak a mentés vagy betöltésnél írja, hogy milyen tipusú és nagyságú pályán vagyok, de más adat nem derül ki. Valaki meg tudná mutatni hol találom ezt az információt az aktuális játékomban?
Köszönöm!
Oltred -
#4554 Nincs mit
De ha játszol az mentéseddel és nyomsz egy Escape-et, valahol meg tudod nézni a menüben az aktuális pályád seed-jét is. -
Oltred #4553 Értem, szóval csak meg kell jegyeznem ezt a két adatot, majd új játék indításakor ezeket beírom és ugyan azon a térképen tudok játszani.
Nagyon jó!
Köszönöm a segítséget! :)
Oltred -
#4552 Játék kezdésekor kapsz két generált seed -et, egyik a beállításokat, másik a pálya kinézetét tartalmazza. Ha nyomsz egy Esc-et játék közben, akkor ott meg tudod nézni valahol a seed-eket. Nincs most fent a játékom ezért nem tudom pontosan hol, de látod a vezetőd, pálya infókat, stb. -
Oltred #4551 Igen, a 6. részről van szó. Mi az a map seed?
Oltred -
#4550 Ha a Civ 6-ról van szó, mentés szerkesztésről nem tudok, de a map seed alapján bármikor újrajátszhatod a pályát akár más beállítosokkal is szerintem. -
Oltred #4549 Senki, semmi? :( -
Oltred #4548 Sziasztok!
Bele lehet valahogy nyúlni a mentésekbe? Annyira jó random mapot kaptam, gondoltam több vezetővel is kipróbálom mit tudnék kihozni belőle.
Köszönöm előre is a segítséget!
Oltred -
#4547 Érdekesnek tűnik, beraktam Steam kívánságlistára. -
#4546 Semi-OFF:
The past couple years have been an adventure for Jon Shafer, lead designer of Civilization 5, but one thing has been a constant – his slow-burn personal 4X strategy project At The Gates, now due to release on January 23rd under the banner of Conifer Games. Looking like a more condensed take on Civilization, it has players leading their dark age tribe from nothing to (hopefully) usurping the mighty but unstable Roman Empire. It has a smaller, more human focus, with your clan leaders within your faction having their own traits, and your people needing food and shelter to survive harsh winters. Below, a release date trailer.
-
#4545 Mert kicsit egyszerűek, van egy csúszka, ha azon negatívba eléred a végpontot akkor hivatalos háborút indítanak ellened, ha szövetségesüknél éred el a max negatívot akkor azért indítanak háborút.
Ez elég gyenge, az elöző részeknél sztem jobb volt, rémlik hogy talán a 4. részben akkor is kaptál a nyakadba háborút, ha gyenge voltál a katonai erődet tekintve.
Az első térképemet gyűröm a kiegek nélküli Civ6-ban mindjárt vége, de a diplomácia az elég gatya szerintem. Régebben jobb volt és még azon is lehetett volna csiszolni.
Itt gyakorlatilag nagyon könnyen tudom befolyásolni a történéseket, hiába a háború és hiába a büntetés, lefosztom a telepeit én tudomány-t és pénzt kapok, és még elveszem a városát, amit legyalázok, eltüntetem a fejlesztéseit, a legjobb helyeire kijelölök valamit ami hazavágja a mezőt, aztán visszaadom a városát annyiért ami maradt neki..
20-30 kör múlva megint támad..de mire, általában beáll egy egységem aztán addig lövik míg felfejlődik..közben meg lefosztom a mezőket..
Szal a diplomáciai érzékenység az nem túl magas :D -
#4544 amúgy sose voltam nagy civ játékos, igazából tavaly kezdtem el, de meg szerettem a szériát. most eléggé eljátszogattam a világtérképen, csak kicsit sok gépi ellenfelet raktam bele.
lehet megpróbálom majd ugyanezt, de csak kevés nemzettel, vagy csak egy only európát.
a kérdésem az, hogy mitől van az hogy néha leszidnak a nemzetek mindenféle ok nélkül? elitélnek, de azt nem mondák el, hogy miért. aztán van, hogy háborút indítanak ellenem, megy a csetepaté, de aztán még is én nyerek, és békét akarnak kötni. -
#4543 nem tudom lett e irva de 23-tol tulajdonképpen kész és letölthető a magyaritás -
#4542 Váá, ez nagyon várós :) -
Oltred #4541 Sziasztok!
Régi kedvenc aminek elővettem a legújabb részét. :)
Az lenne a kérdésem, hogy miként tudnám a játékidőt kibővíteni? Van erre megoldás? Esetleg ajánlotok valamilyen modot amit érdemes kipróbálni?
Köszönöm előre is a segítséget!
Oltred