Sid Meier's Civilization
-
Mabi #4565 Néhány példát írok azért, amin kiakadtam: első játékomban Pedroval nyomultam nyilván cult vict volt a cél és hát mivel tanuló játék volt, chieftain fokozatban persze könnyedén nyertem. Bosszantó volt viszont, hogy az aztékok és a franciák (most azt hagyjuk is, hogy IRL volt egy Napolenjuk, volt egy Lajosuk, de az idióta gender meg egyenlőségpártiság miatt kitaláltak egy Medici Katalint, aki még csak uralkodó sem volt, sztem hozzám hasonlóan az emberek 90%-a nem is hallott róla soha - ha francia lennék, rohadtul ki lennék akadva) hadat üzentek, amelynek során úgy esett, hogy elfoglaltam három azték várost (kereskedelmi útvonal biztosítása érdekében). Innentől kezdve folyamatosan mindenki azzal vádolt, hogy háborús agresszor vagyok, mégpedig úgy, hogy a későbbiekben ez a két banda még többször is hadat üzent, én innentől már csak védekeztem, semmit nem foglaltam el, és folyamatosan engem kiáltottak ki agresszornak, ez azért gigalol.
Másik dolog: ha én megpróbálok konvertálni egy várost, rögtön hisztizni kezd az uralkodó, és ha nem csicskulok be, komoly büntetőpontokat kapok. Ehhez képest a mostani játékomban (II. Fülöp) a norvégok már második ízben a szövetségeseim, erre betalált egy csomó misszionáriussal, és amikor szóltam neki, hogy ezt nem kéne, természetesen csak mosolygott. De ez még semmi, mert kémet is küldött hozzám ez a jó szövetséges és lopott tőlem civic boost-ot. És még csak szemrehányást sem tudok neki tenni, hogy ejnye-bejnye, ezt azért nem kellene pajtás, mert nincs ilyen opció. Ez is egy vicc.