4745

Sid Meier's Civilization
-
Mert kicsit egyszerűek, van egy csúszka, ha azon negatívba eléred a végpontot akkor hivatalos háborút indítanak ellened, ha szövetségesüknél éred el a max negatívot akkor azért indítanak háborút.
Ez elég gyenge, az elöző részeknél sztem jobb volt, rémlik hogy talán a 4. részben akkor is kaptál a nyakadba háborút, ha gyenge voltál a katonai erődet tekintve.
Az első térképemet gyűröm a kiegek nélküli Civ6-ban mindjárt vége, de a diplomácia az elég gatya szerintem. Régebben jobb volt és még azon is lehetett volna csiszolni.
Itt gyakorlatilag nagyon könnyen tudom befolyásolni a történéseket, hiába a háború és hiába a büntetés, lefosztom a telepeit én tudomány-t és pénzt kapok, és még elveszem a városát, amit legyalázok, eltüntetem a fejlesztéseit, a legjobb helyeire kijelölök valamit ami hazavágja a mezőt, aztán visszaadom a városát annyiért ami maradt neki..
20-30 kör múlva megint támad..de mire, általában beáll egy egységem aztán addig lövik míg felfejlődik..közben meg lefosztom a mezőket..
Szal a diplomáciai érzékenység az nem túl magas :D -
amúgy sose voltam nagy civ játékos, igazából tavaly kezdtem el, de meg szerettem a szériát. most eléggé eljátszogattam a világtérképen, csak kicsit sok gépi ellenfelet raktam bele.
lehet megpróbálom majd ugyanezt, de csak kevés nemzettel, vagy csak egy only európát.
a kérdésem az, hogy mitől van az hogy néha leszidnak a nemzetek mindenféle ok nélkül? elitélnek, de azt nem mondák el, hogy miért. aztán van, hogy háborút indítanak ellenem, megy a csetepaté, de aztán még is én nyerek, és békét akarnak kötni. -
nem tudom lett e irva de 23-tol tulajdonképpen kész és letölthető a magyaritás -
Váá, ez nagyon várós :) -
Oltred #4541 Sziasztok!
Régi kedvenc aminek elővettem a legújabb részét. :)
Az lenne a kérdésem, hogy miként tudnám a játékidőt kibővíteni? Van erre megoldás? Esetleg ajánlotok valamilyen modot amit érdemes kipróbálni?
Köszönöm előre is a segítséget!
Oltred -
Egy órás gameplay Magyarországgal :)
-
Szerintem ha lesz Kassa, Pozsony, Arad, Temesvár, Eszék, Zágráb, Munkács annak nagyobb nemzetközi visszhangja lesz.
-
Nekem az jutott eszembe, hogy a második város valszeg Pest lesz. Ez angolul ugye pestist jelent, kíváncsi vagyok mit fognak szólni a nem magyar játékosok. Vagy mit fognak szólni amikor egy Székesfehérvárt, Veszprémet akarnak elolvasni :D -
Hát az intro alapján már dicséretes, hogy a főváros neve nem Budapest, hanem Buda, ez azt jelentheti, hogy legalább utána néztek egy kicsit a történelmünknek. -
Király :) (Mátyás)
Be fogom megint röffenteni, irtó kíváncsi vagyok hogy milyen városnevek lesznek :D Meg úgy általában, végre legyakhatok mindenkit hazaiként...
DB -
Xsillione #4535 Vízszintemelkedés az elsőben is akadt, bár ahhoz tényleg sokat kellett szennyezni. Sajnos ezt később erősen visszafogták, vagy nem elégé népszerű téma, vagy túl problémásnak találták. Persze ehhez kellett az is, hogy a korábiakban a végjáték az komoly téma volt még, most meg igen könnyen érdektelenné válik az utolsó 500 év, mert előtte vagy már nyertél, vagy nem sok esélyed lesz rá. -
SANTANTICA #4534 :)
Magyarok hivatalosan
Videó
Utoljára szerkesztette: SANTANTICA, 2018.11.27. 19:39:08 -
Helma #4533 Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget tőletek!
Imádom ezt a játékot már gyerekkorom óta! Kisseb-nagyobb kihagyásokkal még most felnőt fejjel is órákat tudok vele játszani!
Most is egy kis kihagyással kezdtem el játszani a 6.- résszel. Két technikai kérdésem lenne:
- hogyan tudom az egységeimet (katonák, építők, felderítők stb) áttekinteni pl. felsorolás jelleggel?
- tudok- e és ha igen akkor hogyan egyszerre több egységet mozgatni egyszerre (pl. felderítő + katonai egység vagy több katonai egységet)?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Így van! Sőt! A harmadik részben ez sokkal jobban ki volt domborítva. Ott területi elsivatagosodás volt, plusz emelkedő vízszint. -
Még emlékszem a legelső részre, valamennyire.. 386ason nyúztam (annyit játszottam gyerek koromban vele, hogy még egy házibarkács fordítást is készítettem hozzá.. hiányzik az a rengetek szabadidő :D)
Ha öregedő emlékeim nem csalnak, ha ledobtál xy db atomot és/vagy tele volt a kontinensed gyárakkal, ott biza megjelent a globális felmelegedés, és jött az elsivatakodás.
Nem is értettem sokkal később, ez miért nem része az újabb játékoknak (vagy volt hogy az volt, csak nem tünt fel?).
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.11.21. 11:03:03 -
Pár videó
egy összefoglaló, hogy mi is várható
ez pedig magáról a játékmenetről szól
-
Darkman86 #4529 Ohh elnéztem köszi -
14-én -
Darkman86 #4527 Civilization VI:Gathering Storm bejelentve! Február 24-én jön! -
Mondjuk az tényleg isteni szerencse, hogy csak erre a három platformra (mac az nekem egyenértékű asztali gép platform a windowsal) van, így csak erre a három platformra kellett megvennem. Meg a DLCket is. :D -
vagy ha valami hordozható konzolon lenne ... micsoda blaszfémia -
Az gáz is lenne! Érted, mobilon civ6ozni bárhol, az lenne a világ vége!
Amúgy február 14én jön a kieg, még 48 perc és bejelentik. -
Darkman86 #4523 Most már tornádó is van. Én szerintem időjárásos, klímaváltozásos, természeti csapással operáló tartalmi csomagot kapunk. -
Darkman86 #4522 Sajnos manapság már semmin se lepődök meg :/ -
Mobilos civ.
-
Darkman86 #4520 Remélem valami masszív nagy kiegészítő lesz a Civ6-hoz vagy egy spinoff mint a Beyond Earth és nem valami mobilos vagy konzolos szuttyadék lesz :D -
Darkman86 #4519 T3gnap indult egy stream, ahol egy modern nagyvárost és a felette levő égboltot mutatták. Először szép napos idő volt, majd egyre sötétebb fellegek kezdtek el gyülekezni, mostanra már csúnya villámokkal teli vihar van. -
van valami infó a neten? -
Remélem valami olyasmi, hogy forradalmi fejlesztések történtek a jelenlegi gépi intelligencia lecserélésére, ami tudjuk, hogy elég fontos egy stratégiai játékban. -
Darkman86 #4516 Valami bejelentés van készülőben.... -
SANTANTICA #4515 Kipróbáltam, működik, köszönöm! -
SANTANTICA #4514 gyári steam-es játékhoz is használható? nem lehet "műhelybe" feltenni? -
Darkman86 #4513 Köszönjük szépen :) -
Na megvettem a játékot (csak az alapjáték), megcsináltam a nilúsos küldit. Az lenne a kérdésem, milyen modot érdemes feltenni, ha úgy akarok játszani, hogy világtérképen, lehetőleg sokféle nemzettel, és aztán az őskortól eljutni az űrkorig :D
Hiába indítok föld méretű pályán, ha teszek bele sok nemzetet, európa kicsit túlzsúfolt, alig tudok haladni.
letöltöttem a YET (NOT) ANOTHER MAPS PACK modot, elvileg ez az ami kell nekem sok beállítási lehetőségekkel, de akármit állítok be, el sem akar indulni. -
ElCid0204 #4511 Letölthető a Civilization VI magyarítása: http://magyaritasok.info.hu/ticket/civilizationvi/
Jó játékot!
-
Nem emlékszem pontosan hogy volt a négyesben, de az ötösben jobb felül volt egy választási lehetőséged, hogy a gép automatikusan ossza el a munkásokat, vagy prioritást adhattál a kajának/termelésnek/növekedésnek, vagy full kézire állíthattad. Keress valami ilyesmit, lehet azért nem tudod átállítani, mert nincs a kézi kiválasztva. -
Feco1973 #4509 Köszi, így már megértettem. -
Feco1973 #4508 Köszönöm szépen, így már értem! -
Ha nincs elég pop a városban, akkor nem is fog kimenni senki a környékre. A várospanelon fehér körök jelzik, hol van ember, hol van kitermelés. Ha nincsenek különrakva tudósnak, előadónak, stb. (panel jobb széle a +/- gombokkal), akkor a körök száma = lakosság +1 (a város saját mezője). Ha ráböksz egy körre, akkor leveszed, talonba rakod az embert, és üres területre kattintva tudod máshová áthelyezni. Az átrendezésnél figyelj arra, hogy fent ne menjen mínuszba a food (nullán még el vagy, de nincs growth). -
tény, benéztem sorszámot, de ez a funkció minden részben ugyan az - a 4-ben is -
csak nem kis fejek jelzik a munkásokat hanem fehér kör. Esetleg egy már ott lévő ilyen dolgozóra rá kellene kattintani, hogy felszabaduljon, aztán tudod új térkép kockára rakni ?
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2018.09.03. 17:04:31