4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • trigorin
    Létezik, hogy a combat AI még mindig tökhülye a Civ VI-ban? :)
  • molnibalage83
    Anno csak 3 játék erejéig próbáltam ki. Nagyon könnyű és elég OP stratégia volt az, hogy az aztékokkal az utolsó lehetőség előbb districbe áldoztad be őket.

A többi nemzettel csak simán add el őket pénzért. Nem éri meg azt felhasználni. Legalábbis kiadás táján ezzel elég durván lehetett kaszálni.
  • Jim Morrison
    jaja, epic storeba edigg csak beváltottam az ingyenes játékokat, de civ miatt le is töltöttem a launchert :)

150 kör után jöttem rá, hogy azért tűnnek el a munkásaim (sokszor rádöbbenek, hogy hova lett?) mert csak 3 dolgot építhetnek... na meg folyton utakat akartam építeni... :D
  • Botond #4697
    Epic storeban ingyenes most a civ6 amúgy.
  • Botond #4696
    Igazán nincs mit! Jó játékot!
  • Mozes
    Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Teljesen világos! Köszi!!
  • Botond #4694
    Igen, abból a mezőből kapod meg a 2 kaja 1 productiont, ha a városban teszel oda egy lakost aki azon a mezőn dolgozik. Aztán ha van elég jó technológiád és odaküldesz egy építőembert, aki csinál mondjuk farmot akkor a városi lakos már nem 2+1et fog "csinálni", hanem a farm miatt 3+1 vagy 3+1+1, mert gold is lesz, vagy amit az adott fejlesztés ad. És ha mondjuk jön egy jobb mező és átrakod oda a lakost, akkor onnan kezdve az a mező nem termel.
    A csodák szerintem nem kapnak a környező mezőktől bónuszt, a negyedek kapnak bónuszt, például a fejlesztési negyed az bónuszt kap a szomszédos hegyektől, a piaci negyed bónuszt kap, ha patakparton van, a kikötő bónuszt kap, ha a szomszéd mezőn hal/rák/egyéb tengeri cucc, stb. Ezeket érdemes figyelembe venni a negyedek elhelyezésekor. A csodáknál is lehet van ilyen, de ott inkább azt figyeltem meg, hogy meg van mondva hova lehet lerakni, az egyiket pl csak tengerpartra és ipari negyed mellé és dombra, szóval ha van olyan üres mező ami tengerparti domb és szomszédos az ipari negyeddel akkor meg tudod építeni, ha nincs akkor nincs. Ezt a csodák leírásánál írja alul, hogy milyen feltételek kellenek, hogy meg tudd építeni.
  • Mozes
    Nagyon szépen köszönöm, teljesen világos!

Akkor ha veszek egy tile-t és ott kiírja, hogy mondjuk 2food és 1 Production, akkor az addig nem számít be nekem amíg meg nem művelem ugye?

Amikor egy Wonder-t csinálok egy tile-ra, akkor ott mutat az adott tile-re a környező tile-ről beérkező nyilakat, ha jól értem, hogy azok a környező tile-ok milyen hatással vannak az adott tile-ra? mi alapján döntöm el, hogy hova rakjam a Wonder-t mondjuk?

Nagyon köszönöm!
  • Timbu
    Ezek már a Civ 1-ben is így voltak, bár ott csak termelést meg élelmet adtak a mezők. :)
    Utoljára szerkesztette: Timbu, 2020.05.20. 21:39:29
  • Botond #4691
    Az elején nincs semmilyen technológiád és csak a sima, lapos mezőkre tudsz farmot építeni, aztán ahogy fejlesztesz megtanulsz mocsarat lecsapolni, erdőt kivágni, karámot építeni az állatoknak, stb. Látni nem lehet, de meg lehet tanulni, hogy fölé viszed az egeret és kiírja, hogy plainshills, akkor arra nem megy farm csak ha folyó mellett van, és ezt vagy azt kifejlesztetted. A civilopédia elég jó, ha tudsz angolul, akkor ott mindent el tudsz olvasni, de kitapasztalni élvezetesebb.
    A városokban vannak lakosok. Mondjuk ha 5 lakos van, akkor öt mezőt tudsz megművelni, hiába csatolsz egy hatodik mezőt a városhoz, amíg nincs hatodik lakos aki ott dolgozzon addig az nem hozza azt amit hoznia kellene. A lakosokat automatán elrendezi hol dolgozzanak de kézzel is átállíthatod.
    Ezek már a négyben is hasonló módon voltak amennyire emlékszem. :)
  • Mozes
    Sziasztok!
    Elnézést a nagyon alap kérdésekért, de utoljára a CIV4-el játszottam és most a CIV6-ban el vagyok veszve, már lehet nem is emlékszem dolgokra. Az alábbi kérdésekben kérnék segítséget:
    - mitől függ, hogy egy adott tile-ra tudok-e építeni? Nem értem a logikát, hogy melyikre dobálja fel mondjuk, hogy ott tudok egy farm-ot építeni máshol meg nem?
    - van valami olyan nézet ahol látom, hogy melyik tile-ra lehet építeni és melyikre nem? most odamegyek mindig a builder-emmel és akkor derül ki
    - akarok venni tile-t, kiírja, hogy mondjuk 2food és 1 product az adott tile jellemzője. Ha megveszem, akkor alapból ezek a dolgok bevételként megjelennek nálam vagy, ahhoz, hogy mondjuk a 2food-ot megkapjam, ahhoz ott még építenem kell valamit?

nagyon köszönöm!
  • SANTANTICA #4689
    Van már gameplay Bögre jóvoltából:

https://www.youtube.com/watch?v=Rcfn0GmWCo0
  • Montanosz
    az Old world-nek csináltam egy topikot, érdemes kiprobálni, Civ,CK és Universalis keverék

• zorrobomber
    Az MS Store is csak egy kliens... legalább ebben a topikban hagyjuk már ezt az Epic mániát. Ott meg egyelőre lehet kuponozni...
  • Botond #4686
    Ha jön Xboxra, akkor jön gamepassba is, és akkor lesz gamepass ultimateben is, és elérhető lesz mindenféle kliens nélkül, mint a Phoenix point meg a two point hospital meg még egy csomó jó stratégiai gém. Szóval várjuk ki mi lesz, ahogy PetruZ írja, még az is kiderülhet, hogy nem életképes a koncepció, meglássuk.
  • PetruZ
    Biztos jön majd később Steam-re is. Nekem nem sürgős, még az is lehet, hogy addig kiderül, ez a körönkénti korlátozás mennyire életképes.
  • chris0000
    hi. jónak tűnik, de ez is only Epic! üdv.
    Utoljára szerkesztette: chris0000, 2020.04.16. 20:12:09
  • PetruZ
    Old World: Civ-szerű 4X és Crusader Kings-jegyek egyszerre (civilizációk helyett dinasztiák). A Civ4 egyik fejlesztőjének a keze is benne van. Érdekes újítás lesz, hogy a körrendszeren belül korlátozott lesz a felhasználható akciók száma.
  • SANTANTICA #4682
    Ez az elsődleges projectjük! Az Endless sorozatot "csak" azért csinálták, hogy megtanuljanak programozni a Humankind-hoz! :P ...ők mondták
  • PetruZ
    Úgy néz ki, mintha az EL2 fejlesztésekor kidobták volna a fantasy elemeket, így viszont az Endless univerzumba sem illik, tehát át kellett nevezni. Az Amplitude miatt meg itt is garantált DLC-hegyek lesznek. :P (Amúgy nincs bajom velük, az ES2 szerintem a legjobb űr-4X, és még mindig jönnek ki hozzá új, valódi tartalmak.)
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2019.10.02. 18:02:35
  • Pluskast
    Jön most még egy klón, az Endless Space alkotóitól. A lényeg 1:21-től van.

• molnibalage83
    Erre valami? Javították a hibákat a DLC-k?
  • Timbu
    Van ilyen is:
    Environment Skin: Sid Meier's Civilization V
  • Tuvok #4677
  • oneal1
    igen, arról, köszönöm!!! :)
  • Tuvok #4675
    Ha a 6-ról beszélünk, akkor az alábbi mod-okat használom, jobbára grafikai és interface mod-ok:
    - Concise UI
    - Quick Start
    - Detailed Worlds
    - Community Quick User Interface (CQUI)
    - Hellblazer's World info Interface
    - Terra Mirabilis
    - Civitas Resources
  • oneal1
    sziasztok!

Milyen modokat érdemes steam-ről leszedni a játékhoz?

gondolok itt bármilyen értelmes kiegészítőre.
    - eredeti városnevek, szeméylek stb.

Köszönöm!
  • molnibalage83

Ez már a legalja...?
    A kiegek kijavították végre a diplomácia és warmongering ökörségeit?
  • Xsillione #4672
    Akkoriban az AC volt a 4X szabvány, amit azota nem tudott megközelíteni egyik utódja sem, így akár még jó is lehet ez a visszareppenés.
  • Running
    Visszarepültünk 18 évet az időben?
  • Montanosz
    kijött egy klon, most nézegetem, nem körökre osztott, persze megállitható

Worlds Collide

• Botond #4669
    iOSre kijött a rise and fall kieg, játékon belül lehet megvenni, 10.990 Ft, a többi dlc meg akciós.
  • Running
    Köszi a linket, már csak az AI-n kell javítani és akkor már játszható is. :)
    Utoljára szerkesztette: Running, 2019.06.17. 13:55:30
  • Timbu
    Civ V-ös kinézet.
    Bár ami számomra a legzavaróbb, az "inaktív területek" színezése ebben is maradt olyan (nehezen átlátható), mint a gyáriban.
  • Mabi
    Pfff, tükörsima VALLÁSI győzelem TRAJANUS-szal (King fokozaton). Jó, mondjuk részben katonai is, mivel a kontinensemen a spanyol-francia-orosz-azték négyessel elég korán végeztem, és a végén még Gilgamesh néhány városát is el kellett foglalnom, mert apostoli szóra nem annyira akarták felvenni a katolikus vallást. Persze ha beleöltem volna még egy 100 kört, akkor így is meg lett volna, de ahhoz már nem volt türelmem.

Azt jól vettem észre, hogy nincs a végén timeline? Illetve nincs events' log?
  • b-type
    :)
    Igazából le szerettem volna zárni Pest magasságában a játékteret tengertől tengerig a hegyek segítségével, amikor a Svédekkel találkozva megláttam hogy nagyon elugrottak, onnan már figyeltem őket és végül ők támadtak be aminek kicsit örültem is...már a találkozáskor 1 várossal több volt, aztán az előnyük 2 városra nőt, és nagyon tudta is húzni őket, láttam a mutatóin.
    Így az első összecsapás alkalmával a saját városaival zártam le a földrészt, itt a második összecsapásnál már nem akartam tőle semmit, leraboltam és felégettem a földjeit, szétromboltam a városait (itt még nem látszik), és aztán visszavonultam, egy ilyen után már nem áll fel.
    ..és egyébként amit írsz azt én is megfigyeltem, az AI-tól aztán évszázadokig füstölöghet a mező, ..nem tudom miért nem javítja be.
  • Mabi
    Ahogy elnézem, nem sokat kellett bíbelődnöd új városok alapításával.

Ja, középkor utáni háború idején én más katonai kártyát nem is használok, csak a dupla yieldet fosztogatásból. Persze az AI bénasága itt is kiütközik, mikor lerabolom az összes területét, és jó 40-50 kör múlva újra hadat üzen, még mindig füstölög minden. Én olyat még nem is láttam talán, hogy Builderrel megreparálja a fejlesztett területeket (districteket és épületeiket igen, pedig az sokkal több erőforrást igényel).
  • SANTANTICA #4663
    igen erre gondolok....
  • Count Adyn
    Én se szoktam kiirtani teljesen civeket, addig ritkitom míg egy külön szigetre szorul be az összes ellen és ott élhetnek boldogan :D
  • b-type
    Igen, egész egyszerűen ha fejlettebb az egység, akkor hiába lövöldözik, az csak köszi szépen kategória, még jön is az XP, ha meg már kicsit cafat az egység akkor lelegel egy mezőt és fel is gyógyult,..vagy van hogy szintet lép...szal brutál, pl. teszek egy képet ahol kiírja mennyi lesz a zsákmány ha kifosztom a mezőt..na ezt pl. ki hagyná ott? :)) ..ez 6kör arany, a jelenlegi bevételemmel,..és igen a tudomány a legbrutálabb, 800-900pont egy jó mező, az 4-5 kör a jelenlegi fejlődést nézve a képen..

Utoljára szerkesztette: b-type, 2019.03.01. 14:30:47