4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Avenger
    Nem tudja valaki hogy az miért lehet hogy nem érzékeli a kattintást a multi playerben a host game gomb? Single megy minden gond nélkül, de multiplayerbe ahol meg kell adni a játék nevét, meg a beállításait a host game gombot benyomva semmi sem történik :( egyszer újratelepítettem, akkor jó volt tegnap, de most megint ezt csinálja és újratelepítésnél se lett jó.
  • SANTANTICA #693
    egy nagyon zavaró dolog sajna van: ha egy egységnek kijelölök egy távoli pontot, amit mondjuk 5 kör alatt érne el és közben addig más egység oda megy, akkor egyszerűen csak leáll és még sokszor nem is jelentkezik be az egység forgásba, csak pár kör múlva látom hogy ott dekkol félúton a felmető erősítés :( oda kell figyelni, hogy csak annyit menjen amennyit 1-2 kör alatt meg tud tenni mert ott ragadhat.
  • Botond #692
    Végülis teljesen új alapokra helyezték a játékot, így aztán valóban elképzelhetetlen, hogy az új elemek egyensúlyát nem lőtték be elsőre tökéletesre. Nem, itt elsőre megvan a tökély, nem is értem miért jött rögtön első nap az első javítás. :)
  • KingPunisher
    Nos persze nem tökéletes a játék, a kémes dologgal én is egyetértek, az kell bele. Szerintem a gond talán az, hogy egy mezőn 1 tipusu egység állhat.. Tehát ha pl. én lerakom a kémem egy városba és ő ott akar gyártani egy munkást akkor nem tud. Persze ez apro dolog. könnyen megoldható lenne megcsinálni, de mindenképpen egy 3 tipusu egységnek kell lennie a kémnek..

De maga az alap koncepció tökéletes, ezt kell szépen csiszolgatni bővíteni és bizony akkor ez lehet a tökéletes játék..
    Maga a csata meg valami iszonyat élvezetes, olyan frankon lehet szopatni bent :)..
    A csodák meg szerintem pont így jók, ad egy kis extra bonust de igazából nem dönt el semmit..
    Amugy ugy vettem észre, hogy a Civ 5 eléggé támogatja a kisebb méretű birodalmakat is, míg a régi részekben nagyon fontos volt a terület nagysága a városok száma, most akár egy kicsi jól szervezett állam is nyerhet..

De ne féljetek szerintem jönni fog a DLC meg a kieg. tenger ^^ lesz itt minden amit el lehet képzelni.
  • ollie
    Nincs kampány (nem is kell), később valszeg jönnek majd scenario-k.
  • cikasz
    Sziasztok.
    Nem nagyon civ-eztem eddig , de gondoltam ezt megnézem.
    Kampány mód nincs a játékban? Csak kezdesz egy játékot single-ben beállitod a maptulajdonságot meg, hogy kivel vagy és kész?
    Ez tulajdonképp Skirmish.
    köszi
  • lolSL
    akkor van olyan jó mint az mw2? :DD
  • Szathy
    Úgy is megoldható, ha nemes egyszerűséggel átírod a játék mappájában az intró fájlok nevét. Mondjuk "Civ5_Opening_Movie_de_DE"-ről "Civ5_Opening_Movie_de_DENEM"-re :) (azt a lent írt ~20 másodpercet így is végig kell várni, mert ekkor tölt be a játék)
  • Ron Ragm
    A kémkedés Beyond the Sworddel jött, ha nagyon hasonlítgatni akarjátok akkor a vanilla Civ 4-el tegyétek.
    Intro video meg valójában eltakarja az elején a töltést, azért tűnik úgy hogy csak x idő után lépheted át, amúgy meg fekete képet látsz ha kikapcsolod.
  • Prince23
    Elképesztő kritikai sikerek!
  • NEXUS6
    A harc végül is tényleg jobb, de nem feltétlenül kell lekorlátozni az egy mezőn levő egységek számát, szerintem, de majd kiderül, hogy mennyire jön be az embereknek.

Valszeg jól csináltad, azért nem lázadtak a városaid.:) De ha valaki előtted volt betámadott és 1-2 várost elvesztettél, kénytelen voltán kicsit megbolygatni a gazdaságod, akkor marha nehéz elhárítani, hogy szétessen a birodalom.
    Ha van egy birodalom, ami rendesen meg van támogatva a csodákkal, jó a gazdasága az szinte észre sem veszi ezt a lehetőséget, ezért kell egyből a fővárosának nekimenni.:)

Anno a Civ IV-ből is kihagytak tök jó dolgokat, aztán visszajöttek a modokkal szerencsére. Sajna a palota csinosítgatás nem volt ezek között, pedig én szerettem azt is.:)
  • NEXUS6
    Nyisd meg a: My Documents\My Games\Sid Meiers Civilization 5\usersettings.ini fájlt.

15. sor
    “SkipIntroVideo = 0″ a nullát írd át 1-re.

Egyből a menü fog bejönni indításkor.

• Molnibalage
    És veszettük noymok mindent és kb. 20 sec után abbahagyja. EGyébként tényleg idegesítő.
  • Molnibalage
    kit érdekel, ha a hegyekben biztonságban van az egységem, ha közben a fél birodalmamat elfoglalja?

Most, hogy minden legalább kettőt lép igen komoly harapofógot lehet lovassággal csinálni, mert ugyebár flanking... :)

A rev mód nagyon nagyon régen benne volt emlékeim szerint a ROM-ban. Akkor még én is toltam. Röhejes volt, hogy 5. szinten a gép 8 cibvől 25-re estt szét, míg engem totálisan nem zavart. Mozgalmas volt papíron, de ez csak a máz. Engem nem zavart a gép meg saját magát verte meg...

A CiV V eddig magasan veri nálam a IV-et, csak a fránya kémkedés hiánya zavar. Nem igaz, hogy SEMMIT sem lehet kideríteni az ellenről, mielőtt nekimész, vagy kicsit megbénítani stb.

A városállamok szépen mozgatják az érdekeket, de ha eltűnnek egy idő után...

Ha lesz egyszer megint kémkedés és picit átdolgozott fejlődési fa és olcsóbban gyárható egységek, akkor a CiV IV egy rossz tréa lesz csak. Ez SOKKAL jobb alap, mint a CiV IV. A harrendszer forradalma miatt.

Összeségében nekem is tetszik.
  • sirdond
    arra van valamilyen megoldás,hogy ne jöjjön be az intro állandóan,ha elindítom a játékot? lemennek a különböző logok és utána elindul az intro, de se kattintásra, se billentyű lenyomásra nem reagál. aztán egyszer magától bejön a menü

másnál is van iylen probléma?
  • NEXUS6
    Én folyamatosan tudtam a terep adottságait használni. Soxor csináltam, hogy kivonultam a városból a környező hegyekbe. Hiába vonult be a nagy seregével 1-2 városomban ott csapdába is került, mert meg kellett volna osztania a seregeit és a terepen már nálam volt az előny. Pár kör alatt felőröltem. Ennyi, ésszel kell játszani.

Nemtom, te milyen modokkal nyomtad, de ahogy tudom a revolutions mod komponenst elég sok modba integrálták. A városok, népesség, nemzeti hovatartozás akármi szerint stabilitási és instabilitási pontokat termeltek, ha a piros csík szépen végig ért akkor bexoptad. Legutóbbi játékomnál is sorra estek szét az ellenséges birodalmak, lázadtak fel a városok és ha a lázadó egységeket nem tudta az AI időben lenyomni, akkor minden gyűrűzött tovább. Amikor nem én vezettem, nem volt elég bónuszom a csodákból, vagy csak mert le kellett vennem a tudományt, kultúrát, hogy pénzt csináljak, akkor a progi ezt pénzügyi problémának ítélte és jöttek az instabilitási bünti pontok. Vitatkozhatunk ezen, de ez tény, hogy van ilyen mod! pl RoM + New dawn.

Azért az bug gondolom, hogy amikor még annyi memóriám van, hogy az internetet letölthetném, erre kifagy. Grafikai problémák detto. Az első patchet is ilyenek miatt kellett kiadni.
    Az, hogy az ember nyom 1-2 játékot még nem biztos, hogy észre is veszi a játékmenetbeli kis bugokat, de a fejlődésbeli aránytalanságok azért erre utalhatnak, hogy vannak.

Szóval egy igazán komoly, és viszonylag kiegyensúlyozott CivIV modhoz képest ez csak olyan kis bemelegítés. De úgy tűnik akár a BtS-hez képest is.

Még egyszer leírom azért, összességében azért tetszik, de lesz ez jobb is és szerencsére a modokat vastagon támogatják.
    Kezdőknek kifejezetten jó, de ne csináljunk már úgy, mintha összetettségében labdába rúghatna az elődjével szemben. Majd igen, egy félév múlva, de most még nem.
  • sirdond
    #665-re ment a választ, bocs
  • sirdond
    water embark+astronomy
  • Warton
    Astronomy.
  • Molnibalage
    Te nem fogtad fel amit írok barátom. Az jó, hogy lassabban jön a találmány. A gond az, hogy minden mást is lassabban építesz. Ergo nem lesz részletgazdagabb a játék sokkal. Többet léphetnek az egyésegk, de nem gyártasz többet és nem fog át az alkalmazásuk nagyobb időt, mert legyártani is sokáik tart őket.

Értő olvasás... (Ha már ilyen kedvesen jössz...)
  • Molnibalage
    ??? Mi a pékről beszélsz te???
  • BladeW
    Ahhoz meg astronomy.
  • BladeW
    Optics kell hozzá.
  • Lacee
    viszont a kétéltűsködéssel nem lehet a nyílt óceánra menni, nem? Fel akartam fedezni a tengereket egy scouttal, de csak a part menti világos részeken hajózhattam - gondolom egy másik kontinensre már komoly hajókkal kell menni.
  • robotnyk
    akkor nem szóltam, még nem próbáltam, csak szintlépéskor láttam rá valami talentet, akkor az valami bónusz lehetett rá.
  • BladeW
    És nem kell hozzá szintlépés.
  • BladeW
    Próbálj csak meg egy szárazföldi egységgel tenger mezőre lépni! (Nem, nem bug, így működik a CIV 5 :) )
  • robotnyk
    elvileg az egységekből lehet "kétéltűt" csinálni, asszem szintlépéssel, így nem kell külön szállítóhajó
  • Jakuza001
    Igen lehet, csak konkretan arrol ne legyen mar amihez fingja nem volt. Es leirja hogy szar mert az idointervallum az nem valtozik, mas modban, mikozben ez nem is igaz, mert 4szer lassabb minden.

Idezem "Maraton sebességnél mindent lassaban építesz? Épületes és egységet is: Mert jó lenne, ha leesne már, hogy a lassabb játék értelme az lenne, hogy a találmány lassabban jön és nem átrohansz a korokon"

Ugye akkor ez nem fikazas arrol, amirol fingja nincsen ?
  • erasmus4
    Mondja már meg valaki mit kell fejlesztenem hogy tudjak valamilyen csapatszállító hajót csinálni. Archipelago-s térkép tehát csomó kis sziget gondoltam gyorsan fejlesztek hajókra aztán gyerünk felfedezni de hiába tudok Trireme-t csnálni egységet nem tud szállítani vagy legalábbis nem tudom hogy kell belepakolni.
  • Lacee
    hát igen, ha egy vagy két háttérmechanikával nem vagyok tisztában, akkor már véleményem sem lehet a játék többi részéről, nagyon konstruktív hozzáállás :)
  • Jakuza001
    Var j nem te voltal, aki fikazta a jatekot, hogy igy meg ugy aztan meg azt sem tudta, hogy milyen idobeosztas szerint lehet a felfedezeseket elvegezni mas modban ?
    Birom am az ilyen embereket, akiknek kb fogalmuk sincs a jatekrol, de rinyalnak.
  • Molnibalage
    No igen, a népek képességei szerintem nagyrészt - már bocsánat - szart sem érnek. Eddig kettő tűnik használhatónak. A japán atombrutál. Ha nem lennék békés természerű játékos, csak velük lennék. Nem igaz, hogy nem tűnt fel a készítőknek, hogy mennyire kiegyensúlyozatlan a japókkal a játék.

A másik az a nép, akinek a golden age 50%-talt tovább tart és még más bónuszt kap. A többi röhejesen béne. Pl. az angolnál ki nem tojja le, hogy gyorsabb a hajó? Soha egyetlen Civben sem volt komoly tengeri csatám. (Pedig a CiV IV egyik legerősebb nemzete talán az angol volt. Brutális nép képeséggekkel és a redcoatnek max. a kozák lehetett ellenfe...)
  • Lacee
    tegnap sikerült kipróbálnom, nagyrészt tetszenek az újítások, de nem értem, hogy a vallásokat és a kémkedést miért vették ki belőle... kedvenc taktikám volt egy vagy két vallást elterjeszteni a kontinensen, szigorúan biztonsági és pénzügyi okokból :)
    a civicek talentfás kiválasztását még szokni kell, illetve az egyes népek tulajdonságai elég egyszerűnek tűnnek. majd még próbálgatom.
  • Molnibalage
    Vagy nem oda, ahol az Apollo program van?

Az első játék alatt kis sem tudtam fejleszteni mindent ami kellett volna a SS-hez.
  • Molnibalage
    Próbálhattál ésszel háborúzni, de egész CiV IV-es pályafutásom alatt egyszer tudtam komolyabban egy szorosban fogni az ellent. A többi az AI butasága és a túlerő. Ennyi.

Most a flanking és terep és egy mező = egy egység miatt tényleg nagyon meg kell fontolni, hogy mit milyen sorrendben csinálsz. Sőt. pont emiatt néha megéri az olcsóbb egységekből sokat csinálni, mert a flanking bónusz elég jól modellezi a túlerőt.

A CIV egyetlen modjában sem fenyegetett soha a lázongás. SOHA...

Bugossága? Eddig egyetlen buggal sem találkoztam, CTD sem volt. A látványhoz képes erőforrásigényes, ez tény. (A harbort én néztem el.)

A diplomácia minimálisan jobb lett, de nem sokkal.

A kémkedés hiánya az ami eszméletlenül ordító hiba. SEMMIT sem tudhatsz meg az ellenfélről, nem lehet szemmel tartani és megzavarni. A CiV-ben volt aruk ehhez egy külön kieget kiadni...
  • Mayan
    Valahol mintha azt olvastam volna régebben, hogy a fővárosba kell szállítani minden alkatrészt. De csak tipp.
  • jocking
    Akkor senki nem tudja, mi a gond? Össze kell egyáltalán rakni egy űrhajót? Vagy nyerek, ha minden alkatrésze kész, és ennyi volt, semmi mást nem kell tenni a legyártás után?
  • NEXUS6
    Mondjuk lehet, hogy azért nagyok az igényeim, mert a CiVIV-t is modokkal toltam. Ott bizony vannak olyanok, hogy költsége van az egységeknek, meg ha boldogtalanok a júzerek, akkor nem csak vörös a fejük a méregtől, meg gúgliznak egész nap, hanem nekiállnak lázadni, elszakítani a várost, ami az alap CivIV-ből mondjuk hiányzott. Ez a lázongás ott azért gáz, mert láncreakció szerűen átterjedhet a többi városra.

Asszem én is marathont nyomok és én is marhára elhúztam technológiailag, pedig mint látod egy csomó dolgot nem tudok, ergo hibázok.

Sztenderd duma ez a dexar volt a CivIV, mert ott nyomtad az egységeket és akinek több volt az nyert. Hát nem tudom. Egyrészt szerintem ott is alapból pénzbe került az egységek fenntartása (asszem fejlettebb civic esetén mindenképpen), úgy hogy nagyon nem volt érdemes tatárseregeket fenntartani. A magam részéről már ott nekiálltam promókkal tápolni az egységeket, és kis taktikával (pl. erdőbe, dombra beültetve) szépen ésszel lehetett védekezni és támadni is sokkal de sokkal nagyobb egységek ellen. Ott is megvolt, hogy bizonyos egységek collateral damageval jobban pusztítottak bizonyos egységtípusokat. Így a lovassággal általábon az ostromgépeket ki lehetett emelni a stack-ból, kellett is mert nem volt érdemes megvárni, hogy a város alá érjenek. Szóval ésszel játszva bizony a CivIV-ben is rengeteg taktikázás volt.

Itt még több promó van ergo még jobban fel lehet nyomatni az egységeket, ezt mondjuk szeretem, de pont ezért lesz, hogy 1-2 generációval régebbi egységekkel végig lehet gyalogolni a birodalmakon. Warrior vs. helicopter dilemma.
    Itt azért sem lehetett túlságosan elengedni az egységek számát, hiszen a városban csak 1 egység csücsülhet. A városoknak viszont azért kellett saját védelmet adni, hogy ha 6-8 egység körbeveszi, akkor is tudjon védekezni.

Mégegyszer mondom jó a játék, de ha mindent figyelembe veszünk, és ebben a bugossága és az eszement gépigénye is benn van, akkor viszont a 9 pont fölötti átlagérték túlzó. Valahol 8-9 közötti reálisabb. Ha meg azon filózunk, hogy mennyi köze van a civ-hez, akkor meg 7. Szerintem.

Mellesleg tök jó volt a CivRevo sok szempontból, sokkal több természeti csoda felfedezéséért kaptál bónuszt, aztán a great emberkék sem örökre kerültek be a városokba és pl meg lehetett őket merényelni. Ja itt nincs kém! Bocs.

Csatlakozom az előttem szólóhoz, ez gyak open béta teszt. Ahogy a CivIV kiadásakor is csinálták.
  • jocking
    HELP!
    Valaki mondja már el, hogy kell az űrhajót összerakni, mert minden része megvan, de ha akármelyiket beviszem a fővárosba nem történik semmi!