civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • NEXUS6
    Én folyamatosan tudtam a terep adottságait használni. Soxor csináltam, hogy kivonultam a városból a környező hegyekbe. Hiába vonult be a nagy seregével 1-2 városomban ott csapdába is került, mert meg kellett volna osztania a seregeit és a terepen már nálam volt az előny. Pár kör alatt felőröltem. Ennyi, ésszel kell játszani.

Nemtom, te milyen modokkal nyomtad, de ahogy tudom a revolutions mod komponenst elég sok modba integrálták. A városok, népesség, nemzeti hovatartozás akármi szerint stabilitási és instabilitási pontokat termeltek, ha a piros csík szépen végig ért akkor bexoptad. Legutóbbi játékomnál is sorra estek szét az ellenséges birodalmak, lázadtak fel a városok és ha a lázadó egységeket nem tudta az AI időben lenyomni, akkor minden gyűrűzött tovább. Amikor nem én vezettem, nem volt elég bónuszom a csodákból, vagy csak mert le kellett vennem a tudományt, kultúrát, hogy pénzt csináljak, akkor a progi ezt pénzügyi problémának ítélte és jöttek az instabilitási bünti pontok. Vitatkozhatunk ezen, de ez tény, hogy van ilyen mod! pl RoM + New dawn.

Azért az bug gondolom, hogy amikor még annyi memóriám van, hogy az internetet letölthetném, erre kifagy. Grafikai problémák detto. Az első patchet is ilyenek miatt kellett kiadni.
    Az, hogy az ember nyom 1-2 játékot még nem biztos, hogy észre is veszi a játékmenetbeli kis bugokat, de a fejlődésbeli aránytalanságok azért erre utalhatnak, hogy vannak.

Szóval egy igazán komoly, és viszonylag kiegyensúlyozott CivIV modhoz képest ez csak olyan kis bemelegítés. De úgy tűnik akár a BtS-hez képest is.

Még egyszer leírom azért, összességében azért tetszik, de lesz ez jobb is és szerencsére a modokat vastagon támogatják.
    Kezdőknek kifejezetten jó, de ne csináljunk már úgy, mintha összetettségében labdába rúghatna az elődjével szemben. Majd igen, egy félév múlva, de most még nem.