Sid Meier's Civilization
-
Mondjuk lehet, hogy azért nagyok az igényeim, mert a CiVIV-t is modokkal toltam. Ott bizony vannak olyanok, hogy költsége van az egységeknek, meg ha boldogtalanok a júzerek, akkor nem csak vörös a fejük a méregtől, meg gúgliznak egész nap, hanem nekiállnak lázadni, elszakítani a várost, ami az alap CivIV-ből mondjuk hiányzott. Ez a lázongás ott azért gáz, mert láncreakció szerűen átterjedhet a többi városra.
Asszem én is marathont nyomok és én is marhára elhúztam technológiailag, pedig mint látod egy csomó dolgot nem tudok, ergo hibázok.
Sztenderd duma ez a dexar volt a CivIV, mert ott nyomtad az egységeket és akinek több volt az nyert. Hát nem tudom. Egyrészt szerintem ott is alapból pénzbe került az egységek fenntartása (asszem fejlettebb civic esetén mindenképpen), úgy hogy nagyon nem volt érdemes tatárseregeket fenntartani. A magam részéről már ott nekiálltam promókkal tápolni az egységeket, és kis taktikával (pl. erdőbe, dombra beültetve) szépen ésszel lehetett védekezni és támadni is sokkal de sokkal nagyobb egységek ellen. Ott is megvolt, hogy bizonyos egységek collateral damageval jobban pusztítottak bizonyos egységtípusokat. Így a lovassággal általábon az ostromgépeket ki lehetett emelni a stack-ból, kellett is mert nem volt érdemes megvárni, hogy a város alá érjenek. Szóval ésszel játszva bizony a CivIV-ben is rengeteg taktikázás volt.
Itt még több promó van ergo még jobban fel lehet nyomatni az egységeket, ezt mondjuk szeretem, de pont ezért lesz, hogy 1-2 generációval régebbi egységekkel végig lehet gyalogolni a birodalmakon. Warrior vs. helicopter dilemma.
Itt azért sem lehetett túlságosan elengedni az egységek számát, hiszen a városban csak 1 egység csücsülhet. A városoknak viszont azért kellett saját védelmet adni, hogy ha 6-8 egység körbeveszi, akkor is tudjon védekezni.
Mégegyszer mondom jó a játék, de ha mindent figyelembe veszünk, és ebben a bugossága és az eszement gépigénye is benn van, akkor viszont a 9 pont fölötti átlagérték túlzó. Valahol 8-9 közötti reálisabb. Ha meg azon filózunk, hogy mennyi köze van a civ-hez, akkor meg 7. Szerintem.
Mellesleg tök jó volt a CivRevo sok szempontból, sokkal több természeti csoda felfedezéséért kaptál bónuszt, aztán a great emberkék sem örökre kerültek be a városokba és pl meg lehetett őket merényelni. Ja itt nincs kém! Bocs.
Csatlakozom az előttem szólóhoz, ez gyak open béta teszt. Ahogy a CivIV kiadásakor is csinálták.