Játékok és az életkor kérdése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Tényleg elég vicces, hogy az FPS a 'legösszetettebb'.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Esplanade
és ez így is van <#worship> én is csak nevetek rajtad

gfreak
hehe...nem az van hogy én most gyûlölöm az FPSeket és lenézem azokat akik lövöldözni szeretnek...mivel én is játszom, szinte mindennel ami megtetszik vagy látok benne fantáziát, de az a 'vita' valójában innen indult:

'már nem azért de az fps a legösszetettebb mûfaj, a legtöbb döntést kell hoznod benne, más mûfajokhoz fele annyi gondolkozás se kell ' ahogy a #89-es hozzászólásban olvashatjuk tanult kollegánk álláspontját a játékokról és a gondolkodásról 😄DD

Racism is a weapon of mass destruction!

én se többet,és már ezer éve😄

nearo
Ne azt nézd... egyébként spec rakétás egysége a nyulaknak van, vagy nem tudom mire gondolsz.
Én am nem fedeztem fel ezt a balansz hiányt, de akkor lehet bennem van a hiba.

És ha jól emlékszek, akkor multiban nyúl is harcolhat nyúl ellen, ki is van küszöbölve a probléma (össz kétszer multiztam vele, szóval ez nem biztos 😊).

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

A Swine rossz példa lévén hogy ott a balance hiányzik,a disznók erõsebbek mint a nyulak,a rakétás egységek úgy emlékszek mindenki favja volt...

Errõl beszéltem hogy singlében értelmetlen mert a gép pofátlanul csal,multiban meg túl bonyolult....

nearo
Végigolvasva a topicot az rts-ek védelmére a swine-t hoznám fel. Nem tudsz rush-olni, mert igazából nem gyártod az egységeket, nincsenek nyersanyagok, gyárak, védelmi egységek, stb. Kapsz az elején x pontot, amibõl vásárolhatsz egységeket, majd a játék folyamán bizonyos idõközönként kapsz megint pontokat, amibõl megint vásárolhatsz. Mindenki ugyanannyi pontból gazdálkodik. Persze itt is a tapasztaltabb nyer valószínûleg, de nem azzal, hogy öt perc után lerohanja a kezdõt, mert õ még csak az elsõ olajkutat építi, neki meg már birodalma van. De cáfoljatok meg.

A másik meg hogy azért egy rushnál is lehet saját célokat kitûzni, pl minél kevesebb egység elvesztése (ami késõbb még jól is jöhet), az ellenfél (akár gépi, akár valós) összezavarása, hogy az se tudja, hogy fiú e vagy lány (gép esetében 0 vagy 1), stb. Aki egy stratégiára/rts-re rámondja, hogy egyszerû, mint a bot, az ugyanúgy nem ért az ilyen játékokhoz, mint mi az fps-ekhez.

De amúgy ahogy elnézem ez meddõ vita. Az fps-es az mondja, hogy az rts csak arról szól, hogy minél gyorsabban klikkelsz, követsz egy betanult stratégiát stb, míg az fps nem az, h csak mész és lõsz, hanem annál több. Az rts-es meg azt mondja, hogy az rts nem csak annyi, hogy minél gyorsabban klikkelsz és követsz egy betanult stratégiát meg egyebek, hanem annál több, míg egy fps-ben csak mész és lõsz. Ennyi. Az egyiknek ez jön be, a másiknak az, és csak ritkán értik meg, hogy a másiknak miért az tetszik jobban (és még ritkábban fogadják el).

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Molnibalage
Attól függ, hogy milyen sebességen nyomod. Egyébként én is leszoktam a Civ-rõl évekkel ezelõtt, mert megelégeltem - ahogy írod - hogy csal. A diplomácia minden játéban amit eddig láttam, csak dísz. Egyetlen kivétel volt talán, az Imperium Galactica II. Soha nem segít a szövetséges, de jellemzõen inkább megtámad, mikor más is rámront. Adhatok neki bármit, lehet bármilyen jó viszony.

Egyetlen módon van értelme tolni. Csak multiban. Viszont elég idõigényes és nehezen leszervezhetõ mindig egy 8-16 fõs multi és kicsit sok idõbe telik. A repszimekkel is igazából úgy jó játszani, hogy ember tolod és nem 'MI' ellen vagy legalább a kísérõd nem 'MI'.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

gfreak
persze, de egyikünk sem volt olyan botor hogy ezt az összehasonlítást meg merje kockáztatni 😄DDD egyetlen szgépes játékstílust sem (FPS-t meg aztán fõleg nem)

gfreak
a gép mindig csal mindenben 😄 szóval ez nem új...

a játékmenet meg tényleg nem egy gyors reflexcucc, de én szívesen elszöszölök vele ha van idõm...ha meg nincs, akkor nem ezzel nyomom egyértelmûen, mert idõ az kell rá rendesen...lényegesen tartalmasabb viszont mint egy 6 órás játékmenettel büszkélkedõ hentfesztivál 😄DD

A sakk összetettségéhez képest az RTS és az RPG-é nulla

túl lassú játékmenet,gép meg csal....

gfreak
nekem meg a Civ...gazdaság, kultúra, politika, harcrendszer...egészséges egyensúlyban, és megadja az érzést, hogy tényleg egy birodalmat igazgatsz 😄

bakvarnyu
fúha fps-t a sakkhoz hasonlítgatni ?!

Molnibalage
Hú, kapásból sok helyen rossz a hasonlatod, mert a sakk a legelemibb dolgoban eltér egy igazi harchelyzettõl, de még egy szimulálttól is.

- A helyszín mérete elõre le van korlátozva, tökéletesen ismert és totálisan homogén mindkét fél és minden egység (bábu) számára.

- Az ellefél összes egységének ereje és tulajdonsága ismert, minden látható és nem is fogod elveszteni a helyzetképet. A bábuk "harcértéke nem változik".

- stb.

Egy igazi taktikai "játékban" vagy hardcore repszimben már alapvetõen az a kihívás, hogy a "situational awareness" meglegyen legalább körülbelül. És akkor még a fenti pár tényet húzzad rájuk...

bakvarnyu
A Stronghold nem jobb?

gfreak
csakhogy a sakkban minden helyezet egyedi a számodra, FPS-ben meg jól betanulsz egy páylát, és ha nem balról jön, akkor majd jön jobbról...szerintem ne is nagyon próbáld ezt a kettõt összehasonlítani, mert elég röhejes

gurubefree
Nekem a best game forever az a AGE OF EMPIRE 2. nem tudom megunni , meg 34 eves fejjel sem.
Szamomra az ilyen jatek a strategia jatek.

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Esplanade
szerintem egy vadászgép szimulátor is lehet stratégiai ki mit tart annak

számomra az fps a sakkra hasonlít, ismerem a pályát, tudom hol lehet ellenfél, lépek, õ is lép és leütöm (lelövöm) ha tudom

Molnibalage
Panzer General I is nagyon összetett volt. A Pg II erre rátett még egy lapáttal. A Steel Panthers sem gyenge, de azt csak hírbõl ismerem. Nagyon ismerni kell a játéok, hogy valóban jó eredményt érj el vele.

Esplanade
mondj címeket amik keményebbek, és azt is hogy mire alapozod

Molnibalage
Nem akarlak meg sérteni, de hány éves vagy? A jelek szerint semmiféle keményebb stratégiával nem toltál és számodra a stratégia = RTS. Ez önmagában egy vicc felfogás.

Attól függ melyik Rts-el játszol,van ahol Rusholni érdemes van ahol védekezni....
Lõni megtanulni pedig nehezebb bár az is igaz legtöbben inkább segédeszközeket használnak azzal gyors...

Molnibalage
Meg azért is, mert ahhoz valóban kellene tudni programozni és érteni a mechanikáhozé és más természettdományokhoz is. Én nem vagyok szakértõ a téren, de ma talán ember szimulátorban az Arma2 az átlaguser számára a legkönnyebben elérhetõ és elég jót is kap a pénzéért.

Esplanade
amikor a "réten át" kell megközelíteni a célt, ott pont a táblás játékok taktikai része hiányzik

Molnibalage
"Manapság hol van ilyen?"

Vannak nagyon kemény taktikai FPS-ek, ahol csapatnak kell célt elérni, csak nem éppen mesterkélteket. Valós taktikai helyzetekhez nagyon közeli felállás és cél elérése van szimulálva.

gfreak
a jó védelem megöli a rushert, miközben õ nagy mennyiségû egységeket gyártott, én fejlõdök...aztán legyártom a durvább egységeket és a kevesebb néha több elvnek köszönhetõen máris mehet az alázat...persze ennek is van ellenszere, de pont ezért jó ezekkel játszani...megatlálod a saját stílusodat, az egészséges egyensúlyt a termelés és fejlesztés között, a saját játékstílusod alapján...valljuk be, ez azért több mint megtanulni hova célozz AK-val hogy fejest adjon be 😄DD

gfreak
egyetértek, Silent Hill egy remek játéksorozat, és nagyon finom keveréke az akciónak, kalandnak..meg egy kis ügyességinek is...fasza atmoszféra, jó sztoi, érdekes arcokkal találkozni, elborult képi világ...

na és ki emlékszik a The Neverhood-ra? 😄

Jó régen volt már,nem volt olyan egyértelmû emlékeim szerint.

Akkor szereted a pixelvadászatot?😄

Védelemmel önmagában nem lehet nyerni...

n3whous3
Majdnem mindig egyértelmû volt benne pedig, hogy merre kell menni, csak néha kell kicsit letérni az útról, de a térképen szinte mindig azt mutatta, hogy hova...

Meg szerintem az is adja az egésznek a ""realisztikusságát"" (sok idézõjelbe rakva), hogy kicsit úgy érezted, hogy nyílt az egész játék. És nem érzed, hogy a történet húz téged.

púúúúú

gfreak
már miért szólna rushról? nekem jöhet egy rusher, ha én behúzom magam a páncélomba..a rush egészen addig jó, amíg egy ügyes teknõsplayer nem építi ki a védelmét úgy hogy lepattanjon róla az ellen 😄

n3whous3
"A kalandjátékok meg sokszor esnek a túlbonyolított feladványokba azt se tudod mit kell csinálni ..."

Szóval akkor hm
1. kéne egy kis ész hozzá. Ha nincs, goto FPS játékok
2. vajon mi is akkor az összetettebb, egy játék, ahol mész ide oda, küldetések, szintlépés, tárgyak használata, gondolkodás, avagy egy játék, ahol mész, elbújsz, ha úgy döntesz és lõsz. A taktika meg kb annyi, hogy melyik oldalról támadod meg az ellenfélt, már ha nem csõbõl van a pálya.

púúúúú

néhány idegrohamot?a 2-be volt az a teljesen elveszettség érzés,nem az hogy félek meg a koborló zombik nem volt kihívás,de hogy nem tudom merre kell menni😄

gfreak
Dott az nagyon remek...mag a monkey island sorozat is...vicces történet, remek párbeszédek...vagy a broken sword 1-2, egy jó kis nyomozós agyalós kaland..vagy misztikus kell mint gabriel knight? esetleg egy jó kis angol humor a Discworld elborult világában? 😄DD

bár lehet hogy egy FPSben tényleg többet kell gondolkodni 😄DDD eztahülyeséget baszki 😄DD

Én most multira értettem az Rts rushról szól hiába is tagadod és az nem ész kérdés hanem reflexé,még maga a harc is aki jobban klikkel nyer,de ez NEM ÉSZ....
A kalandjátékok meg sokszor esnek a túlbonyolított feladványokba azt se tudod mit kell csinálni abszolút semmi segítség,vagy vmi idegesítõ tárgykeresés stb.

n3whous3
De a történet meg eszméletlen, meg a hangulat, nem tudod mit vesztettél 😄

púúúúú

gfreak
ha fáj gondolkodni, akkor biztos az 😄DD

különben meg RPG-nél oké hogy szétosztod a pontokat és kész, de az igényesebb (nem hack 'n slash cucc) többszöri újrajátszással, pár különbözõ befejezéssel és hasonló jópofa dolgokkal képes életben tartani a játékot...egy alap FPS meg bejön, mindenkinek tetszik hogy miylen szép, hogy loccsan a kis agya az ellennek, aztán két-három hónap és megunják...kivéve amik versenyeztetik az embereket folyamatosan...

az összetettség nem feltétlen azon múlik hogy menyi gombbal irányítok vagy mennyi ideig tart rájönni a nyerõ taktikára egy játéknál sem...egy alap rtsben gyártod az egységeket mint a gép, fejleszted õket, küldöd az ellen ellen (hehe) ott van a régi jó kõ-papír-olló felállás az egységek közt, de a külöbözõ frakciók (fõleg ha jó a balansz és ténylegesen különböznek, nem csak annyi hogy az egyik kék a másik meg piros), a sztori mind-mind olyan elem ami élvezetessé teszi...

n3whous3
hallottam pár f asza kaland játékról, még a hõskorból, lehet azokat egy emulátorral majd elõveszem 😄 The day of the tenacle például.

púúúúú

Én csak a 4-et játszottam végig.A 2-õt feladtam túlságosan feladvány jellegû,a három nem jött be

pedig ott nem kevés idegesítõen ködös feladvány volt 😄.....

n3whous3
Mikor pár éve toltam, akkor asszem az egyiknél kellett, mert az angolom nem volt valami szuper 😄 És elég szarok azok a rusztikus megfogalmazású feladványok néha.

púúúúú

n3whous3
Miért kellett volna? Néha szenvedtem sokat vele, de nem vettem elõ direkt a végigjátszást, mert úgy nem elég fasza 😄

púúúúú

n3whous3
jó, arányokat is vegyük figyelembe. Én a realisztikusságot úgy értem, hogy sok elemet átvegyenek a valóságból, ami azzá teszi a játékot... GTA IV nekem az etalon azóta, hogy megjelent ebbõl a szempontból. Sok dologban nem realisztikus, de van, amit azóta se tudtak megismételni (bazz még az Euphoriát is elbaszták pl az új Star Wars játékban, nem olyan jó...).

De inkább ne offoljunk 😄

púúúúú

Esplanade
egyébként szerintem IQ határozza meg ki mit keres egy játékban, nem csak az életkor

Gondolom szükség volt néhányszor walkthroughra.....

n3whous3
Nemrég a silent hill 2-t nyomtam újra végig, abban van pár ilyen

púúúúú

Esplanade
Dune 2 óta játszok, most megleptelek? <#wilting>