Játékok és az életkor kérdése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
'már nem azért de az fps a legösszetettebb mûfaj, a legtöbb döntést kell hoznod benne, más mûfajokhoz fele annyi gondolkozás se kell ' ahogy a #89-es hozzászólásban olvashatjuk tanult kollegánk álláspontját a játékokról és a gondolkodásról 😄DD
Racism is a weapon of mass destruction!
Én am nem fedeztem fel ezt a balansz hiányt, de akkor lehet bennem van a hiba.
És ha jól emlékszek, akkor multiban nyúl is harcolhat nyúl ellen, ki is van küszöbölve a probléma (össz kétszer multiztam vele, szóval ez nem biztos 😊).
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
A másik meg hogy azért egy rushnál is lehet saját célokat kitûzni, pl minél kevesebb egység elvesztése (ami késõbb még jól is jöhet), az ellenfél (akár gépi, akár valós) összezavarása, hogy az se tudja, hogy fiú e vagy lány (gép esetében 0 vagy 1), stb. Aki egy stratégiára/rts-re rámondja, hogy egyszerû, mint a bot, az ugyanúgy nem ért az ilyen játékokhoz, mint mi az fps-ekhez.
De amúgy ahogy elnézem ez meddõ vita. Az fps-es az mondja, hogy az rts csak arról szól, hogy minél gyorsabban klikkelsz, követsz egy betanult stratégiát stb, míg az fps nem az, h csak mész és lõsz, hanem annál több. Az rts-es meg azt mondja, hogy az rts nem csak annyi, hogy minél gyorsabban klikkelsz és követsz egy betanult stratégiát meg egyebek, hanem annál több, míg egy fps-ben csak mész és lõsz. Ennyi. Az egyiknek ez jön be, a másiknak az, és csak ritkán értik meg, hogy a másiknak miért az tetszik jobban (és még ritkábban fogadják el).
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Egyetlen módon van értelme tolni. Csak multiban. Viszont elég idõigényes és nehezen leszervezhetõ mindig egy 8-16 fõs multi és kicsit sok idõbe telik. A repszimekkel is igazából úgy jó játszani, hogy ember tolod és nem 'MI' ellen vagy legalább a kísérõd nem 'MI'.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
a játékmenet meg tényleg nem egy gyors reflexcucc, de én szívesen elszöszölök vele ha van idõm...ha meg nincs, akkor nem ezzel nyomom egyértelmûen, mert idõ az kell rá rendesen...lényegesen tartalmasabb viszont mint egy 6 órás játékmenettel büszkélkedõ hentfesztivál 😄DD
- A helyszín mérete elõre le van korlátozva, tökéletesen ismert és totálisan homogén mindkét fél és minden egység (bábu) számára.
- Az ellefél összes egységének ereje és tulajdonsága ismert, minden látható és nem is fogod elveszteni a helyzetképet. A bábuk "harcértéke nem változik".
- stb.
Egy igazi taktikai "játékban" vagy hardcore repszimben már alapvetõen az a kihívás, hogy a "situational awareness" meglegyen legalább körülbelül. És akkor még a fenti pár tényet húzzad rájuk...
Szamomra az ilyen jatek a strategia jatek.
ゾルターン
számomra az fps a sakkra hasonlít, ismerem a pályát, tudom hol lehet ellenfél, lépek, õ is lép és leütöm (lelövöm) ha tudom
Lõni megtanulni pedig nehezebb bár az is igaz legtöbben inkább segédeszközeket használnak azzal gyors...
Vannak nagyon kemény taktikai FPS-ek, ahol csapatnak kell célt elérni, csak nem éppen mesterkélteket. Valós taktikai helyzetekhez nagyon közeli felállás és cél elérése van szimulálva.
na és ki emlékszik a The Neverhood-ra? 😄
Meg szerintem az is adja az egésznek a ""realisztikusságát"" (sok idézõjelbe rakva), hogy kicsit úgy érezted, hogy nyílt az egész játék. És nem érzed, hogy a történet húz téged.
púúúúú
Szóval akkor hm
1. kéne egy kis ész hozzá. Ha nincs, goto FPS játékok
2. vajon mi is akkor az összetettebb, egy játék, ahol mész ide oda, küldetések, szintlépés, tárgyak használata, gondolkodás, avagy egy játék, ahol mész, elbújsz, ha úgy döntesz és lõsz. A taktika meg kb annyi, hogy melyik oldalról támadod meg az ellenfélt, már ha nem csõbõl van a pálya.
púúúúú
bár lehet hogy egy FPSben tényleg többet kell gondolkodni 😄DDD eztahülyeséget baszki 😄DD
A kalandjátékok meg sokszor esnek a túlbonyolított feladványokba azt se tudod mit kell csinálni abszolút semmi segítség,vagy vmi idegesítõ tárgykeresés stb.
különben meg RPG-nél oké hogy szétosztod a pontokat és kész, de az igényesebb (nem hack 'n slash cucc) többszöri újrajátszással, pár különbözõ befejezéssel és hasonló jópofa dolgokkal képes életben tartani a játékot...egy alap FPS meg bejön, mindenkinek tetszik hogy miylen szép, hogy loccsan a kis agya az ellennek, aztán két-három hónap és megunják...kivéve amik versenyeztetik az embereket folyamatosan...
az összetettség nem feltétlen azon múlik hogy menyi gombbal irányítok vagy mennyi ideig tart rájönni a nyerõ taktikára egy játéknál sem...egy alap rtsben gyártod az egységeket mint a gép, fejleszted õket, küldöd az ellen ellen (hehe) ott van a régi jó kõ-papír-olló felállás az egységek közt, de a külöbözõ frakciók (fõleg ha jó a balansz és ténylegesen különböznek, nem csak annyi hogy az egyik kék a másik meg piros), a sztori mind-mind olyan elem ami élvezetessé teszi...
púúúúú
púúúúú
púúúúú
De inkább ne offoljunk 😄
púúúúú