256
Játékok és az életkor kérdése
-
xido #216 Kíváncsi voltam mi lesz ebből a topikból,de tetszik,jópofa lett:)
33 éves vagyok most..és sose fogok leszokni a játékról..békebeli időben 20 éve még társasjátékok voltak nálam,aztán barátomnál Spectrum ZX majd Amigába kóstolgatás..aztán a személyes tulajdonlás élményét 98 körül éltem át egy PS1-el és Abe kalandjaival,ami megadta a kezdő lépést rendesen:)..Jóatyám is imádta,volt amikor ő nyomta órákat,volt,hogy felváltva,volt hogy coop-ban..Sokszor elpicsázott Tekken 3ban,aztán egyik barátommal akkor dobtunk egy hátast,mikor a Music creator 2000-et maga elé vette..meg egy kottát is..és fel se nézve szépen bepötyögte a kontrollerrel a hangjegyeket hiba nélkül és visszajátszott egy 3 szólamos zongora dallamot...szóval kortalan és időtlen szórakozás:) -
#215 Mondjuk nekem mostanában kezd a faszom telelenni, hogy mindig van valami program, ami miatt nem tudok játszani :DDD Left 4 Dead 2 nyomnám ezerrel, erre minden este vagy sörözés van, vagy az asszonnyal kell moziba menni, vagy dolgozni kell. Kurvára unom. Betegszabi lesz belőle :DDDD
Bezzeg ha épp 3 hónapja nincs olyan gém, ami egy kicsit is érdekelne, akkor nyilván nincs semmi, és bambán netezhetek egész este :| -
#214 nézd meg a l4d-et...:) -
#213 Ugyanolyan kikapcsolodás játszani mint hogy elmész futni pl :) Ugy sosem jatszok "MERT JATSZANI KELL" . Sokszor szivesebben megyek bringázni vagy csinaálok valami hasznosabbat , de neha jo kikapcsolodást nyujt vagy könnyed szorakozást ,. Persze van akinek nincs ideje ilyesmikre
Ugyanolyan hobby mint akármi más nincs korhoz kötve :)
-
#212 meg látóidegre vetítünk :DDD -
#211 23 éves vagyok, de sztem 80 éves koromba is fogok játszani ha olyan a játék :)
Egy jó élethű szim mindig jó, meg a hangulatos jó történetű játékok (pl stalker, bár azt szimnek is lehet nevezni, hiszen a legtöbb fps-t szénné alázza a fegyverek szimulációja (ballisztika, elakadás, visszarúgás, persze az oblivion lost modos :)), na meg egy half life se rossz, na meg egy gta se lenne ha olyasmi lenne mint a 4 előtt.
Uh úgy gondolom 80 évesen is rá lesz vezetve a hallókészülékemre az Arma 13 hangkimenete :D (bár remélhetőleg akkor már hallóidegre is lehet) -
#210 Szex nem elég, még rohangáljak is? :DDAd -
Cat 02 #209 Hát ha így játszol nem összetett, nem élvezetes és nem is célravezető ^^ De rpg-zni is lehet úgy h végigrohansz a főszálon. -
#208 Így van.
Éppen ezért furcsa, hogy teljesen jó fizikumban lévő sportolók így is meghalhatnak, amikor semmi komoly dolog nem utalt a következményre. Az autóbaleset baleset következménye, a túlsúlyos embernek meg lehet mondani a kockázatait. -
#207 És ez milyen arányban van a profi sportolók között? Autóbalesetben nagyobb eséllyel hal meg egy áltagpolgár.
Ha ránézek egy profi soportolóra, akkor nem az látszik, hogy gyenge, túlsúlyos lenne és elviszi az első szél. Óráking teniszeznek 35 fokban tűző napsütésben. Hány átlagos egészséges ember bírja el ezt egymás után többször?
A túlerőltetés hosszútávon okozhat gondot, de miért is van az, hogy általgban elég egészségesek a sportolók? Ja és ől valóban rendszeres orvosi kontroll alatt vannak... -
#206 Igen, de a versenyzés, stressz és hozzá szükséges kemény edzésben vannak veszélyek is. Pl. amikor minden előjel nélkül lett rosszul és halt meg X sportoló. -
#205 Mostmár egy-egy játékkal játszok csak és azt is csak 1hétig maximum.
11-14,5 éves koromig CoD1-al toltam. -
#204 Ez nem feltétlen igaz. -
#203 A Neverhoodot tavaly csináltam meg, egyébként ismertem csak kicsit elmaradt -
#202 Hidd el tanitani sem kell olyan mint a szivacs :-) .... vettem neki oktato konzolt . V-TECH jatekosan tanulni ... ajanlom minden gyerekes apukanak aki szokott egyedul maradni a lurkoval. -
#201 De kötelezőnek tartanám hogy Többet taníts meg neki, mint most a szülők legtöbbje. Ő például világhírű, 4 évesen kezdett el gitározni, mert az anyja a kezébe adta.
Sokkal többet lehet profitálni belőle, mint később évtizedek alatt, mert a jó alap rohatt fontos. -
#200 dehogy húztam le...ha így jött le akkor elnézést a műfaj szerelmeseitől (én csak műkedvelő vagyok :D) pusztán nem érzeztem jogosnak kikiáltani minden műfaj közt a leggondolkodtatóbbnak :D ezzel nem lekicsinylem a stílust és fényezem a kedvencemet (vicces, mert nincs kedvenc játéktípusom) pusztán elmondtam a véleményemet :D
Myst nagyon jó volt, Neverhood volt sokáig a kedvenc, mostanában meg az új Monkey Island meg a Sam & Max az amit előkapok ha kalandra fáj a fogam :D -
#199 Errol van szo .... miert nem tudja az edesanyam hasznalni ( nem tudatlan csak egyszeru ) a mobil telefont .... mert nem ugy not fel hogy az iskola alsotagozatan is minden gyereknek volt mobiltelefonja.
Ez igaz PC-re is a szuleink generaciojanal . Ez normalis . A gyerekeinknek ez majd mindennapi , az elet resze lesz . -
#198 Nézd meg a "What a way to go" filmet, a fenntarthatatlanságról szól. A mi életünk, amit csinálunk, nem fenntartható. Vagyis nem lehet fenntartani, véget fog érni.
(Így, vagy úgy.) -
#197 Egyébként a versenyzés tényleg nem annyira egészséges, mint az önmagáért végzett testmozgás. -
#196 nem láttad még a zombieland című filmet? a túlélés első szabálya: kondíció
de nem kell rögtön szélsőségekben gondolkozni. nem arról van szó, hogy mindenkinek olimpikonnak kell lennie, és nyilván sok ember úgy sem lesz beteg, hogy életében nem mozgott soha, és megint más kérdés, hogy vannak olyanok, akik valamilyen betegség miatt nem mozoghatnak. DE, az ember nem arra van tervezve, hogy egész nap a gép előtt görnyedve üljön, és igenis, a mozgáshiány sok baj okozója. kezdjük pl. az egyik legnyilvánvalóbb példával, az elhízással. rengeteg ember hal meg olyan betegségekben, amit túlsúly nélkül soha nem kapna meg. persze az elhízást nem csak a mozgáshiány okozza, hanem az a rengeteg fos, amit étel címén magunkba tömünk...de ez már az offtopikolás csimborasszója :) -
#195 Akkor azért látod hogy ő ebben a korban mindennek az alapját (persze csak amit meg AKARSZ tanítani neki) sokkal gyorsabban elsajátítja mint a felnőttek :) -
#194 f*ck yeah -
#193 A fiad már most okosabb, mint mi itt együttvéve, ergó nem regelhet SG-re, mert rontaná a színvonalunkat! :DDD -
#192 Ez a haverom szövege! A sportolók amúgyis a halálba sportolják magukat! OJVÉ! Tüntessünk a sport ellen! Tunyulásvédelmi és sporteltiltó minisztériumot alapítunk! -
#191 Em mar most elkezdtem megismertetni a fiammal a PC-t ... ami lekoti 4 evesen az csak a jatek . Jatszik is az AION karimmal ( tepem is a hajam ) nem volt 1 nap hogy elsajatitotta az eger hasznalatat , vagy hogy melyik gombbal megy elore stb. Csinaltam neki sajat karaktert .....
Amugy jarunk taekwondo-ra is es ket nyelven beszel ....... -
#190 "Sajátörömremozgásnak" ott van a jobb kezed! Aaaaz nagynagy öröm és bódottá! :DDD -
#189 Lassan a testtel. A profi sportnál ér véget az egészség. A normális egészséghez, aminél nem hajszolod túl magad, a normális testmozgások kellenek, amit időnként és jókedvvel, nem pedig egy versenyre készülésnél nagyon igénybevett edzéssel művelsz. -
#188 nem is az olimpikonná válásról van szó, hanem hogy mozogj egy keveset...kutya tényleg frankó dolog, mert elvisz és a levegőn tart meg mozgat egy kicsit :D az a baj ha már ez a minimál sincs meg..én sem vagyok olimpikon, de egy kis mozgás azért nem árt...szarom le a norbit meg a többi izomhülyét, nekem jó ahogy vagyok, és csak a saját örömömre mozgok... -
#187 Nabumm, nekem is ki kell vinni a kutyákat egy fél-fél órára minimum este, vagy éjjel, vagy reggel, de attól még nem leszek olimpikon! -
#186 Nem gondolkodtatóbb, csak sokkal jobban kell odafigyelni és közben taktikázni.
Amúgy te akartad lehúzni a másik játékmódot.
Mondjuk nekem kalandjátékból a Myst tetszett -
#185 Nyilván a kaladjátékról volt szó. Az egyiket nyugisabban is meg lehet oldani, a másiknál meg mindig kell figyelni, akármi mást is csinálsz közben. -
#184 persze, én is egy irodában rohadok napi 9 órát (néha többet)...aztán esténként meg tanítok (angolt, szóval az sem jár túl sok mozgással :D)...viszont este kilenc körül igenis kimegyek egy körre, mert üvölt a testem a levegőért meg egy kis mozgásért...meg hétvégente is jólesik egy kicsit mászkálni a cimborákkal (mondjuk megyünk egy kört a városban, dumálunk, beülünk egy kv-ra, aztán még egy kis séta) vagy felülni a biciklire és elmenni valami tópartra a környéken és ott sörözgetni, visítozni... -
#183 pedig még ma nem is ittam semmit -
#182 pssszt... még meghallják. :D -
#181 Én követem az elejétől , és ilyet szerintem senki sem írt! -
#180 DEhonnem. Nálad van a hiba. :D -
#179 A normális környezet és az olcsó de hatalmas energiasűrűségű energiahordozó hiánya elintézi a dolgokat. -
#178 Nyiffnyaff, örülök, hogy te különbnek véled magadat. Mi legalább tudjuk, hogy nem vagy az. :DDD -
#177 de nem az agyi folyamatok komplexitását beszéltük, hanem a gondolkodást..amikor problémát oldasz meg, és minél összetettebb egy probléma, annál jobban fejleszt...aláírom hogy komplex problémákkal szembesülünk egy jó teammeccsben, de a szituációkat emlékezet és hasonlóság alapján végül kevesebb gondolkodással oldod meg, mint mondjuk ha folyamatosan más és más logikai feladvány elé állítanának
korántsem arról van szó hogy én azt állítom hogy az FPShez nem kell gondolkodni, csak számomra röhejes azt kijelenteni, hogy az sokkal gondolkodtatóbb mint bármelyik másik típusú játék..
és mondjuk ezt is lehet az életkor vetületében vizsgálni, hiszen sok fiatal nyomja mondjuk az agyatlan hentmultikat, aztán a kicsit öregebbek meg már szeretik a taktikázást is...tudom hogy a kalandjátékok meg folyamatosan a kihalás szélén állnak, ettől függetlenül egy-egy jó darab még mindig előkerül, és érdekes módon néha még a fiatalabbakhoz is eljut, de a kalandjátékosok átlagéletkora olyan 20 év körül mozog (személyes tapasztalat, van fiatalabb játékos is köztük természetesen, de az 'öregek' játékának titulálják sokan)
emellett mondjuk most meg Lego Indy-vel osztom ha van pár szabad percem (ami ugye platform, ugrál, gyűjtöget) amihez szintén nem kell akadémikus agy, de remekül szórakozok...nem KELL egy játéknak gondolkodtatónak lennie, de nem is kell egy stílus mellett elvakulva bizonygatni hogy az mindennek a királya (Aquir, nehogy magadra vedd :D )