Játékok és az életkor kérdése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
11-14,5 éves koromig CoD1-al toltam.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
ゾルターン
Sokkal többet lehet profitálni belõle, mint késõbb évtizedek alatt, mert a jó alap rohatt fontos.
Myst nagyon jó volt, Neverhood volt sokáig a kedvenc, mostanában meg az új Monkey Island meg a Sam & Max az amit elõkapok ha kalandra fáj a fogam 😄
Racism is a weapon of mass destruction!
Ez igaz PC-re is a szuleink generaciojanal . Ez normalis . A gyerekeinknek ez majd mindennapi , az elet resze lesz .
ゾルターン
(Így, vagy úgy.)
de nem kell rögtön szélsõségekben gondolkozni. nem arról van szó, hogy mindenkinek olimpikonnak kell lennie, és nyilván sok ember úgy sem lesz beteg, hogy életében nem mozgott soha, és megint más kérdés, hogy vannak olyanok, akik valamilyen betegség miatt nem mozoghatnak. DE, az ember nem arra van tervezve, hogy egész nap a gép elõtt görnyedve üljön, és igenis, a mozgáshiány sok baj okozója. kezdjük pl. az egyik legnyilvánvalóbb példával, az elhízással. rengeteg ember hal meg olyan betegségekben, amit túlsúly nélkül soha nem kapna meg. persze az elhízást nem csak a mozgáshiány okozza, hanem az a rengeteg fos, amit étel címén magunkba tömünk...de ez már az offtopikolás csimborasszója 😊
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Amugy jarunk taekwondo-ra is es ket nyelven beszel .......
ゾルターン
Amúgy te akartad lehúzni a másik játékmódot.
Mondjuk nekem kalandjátékból a Myst tetszett
korántsem arról van szó hogy én azt állítom hogy az FPShez nem kell gondolkodni, csak számomra röhejes azt kijelenteni, hogy az sokkal gondolkodtatóbb mint bármelyik másik típusú játék..
és mondjuk ezt is lehet az életkor vetületében vizsgálni, hiszen sok fiatal nyomja mondjuk az agyatlan hentmultikat, aztán a kicsit öregebbek meg már szeretik a taktikázást is...tudom hogy a kalandjátékok meg folyamatosan a kihalás szélén állnak, ettõl függetlenül egy-egy jó darab még mindig elõkerül, és érdekes módon néha még a fiatalabbakhoz is eljut, de a kalandjátékosok átlagéletkora olyan 20 év körül mozog (személyes tapasztalat, van fiatalabb játékos is köztük természetesen, de az 'öregek' játékának titulálják sokan)
emellett mondjuk most meg Lego Indy-vel osztom ha van pár szabad percem (ami ugye platform, ugrál, gyûjtöget) amihez szintén nem kell akadémikus agy, de remekül szórakozok...nem KELL egy játéknak gondolkodtatónak lennie, de nem is kell egy stílus mellett elvakulva bizonygatni hogy az mindennek a királya (Aquir, nehogy magadra vedd 😄 )
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Akkor fps vs. remszim vagy tanszim összevetés sokkal reálisabb. Egy repszimhez képest egy FPS elég primitív.
- Nincs látótávolságon kívûli harc, mikor csak szenzorok útján nyersz korlátozott információt és ez alapján kell fejben összerakni azt, hogy mi zajlik körülötted.
- Egy repszimhez képest nagyon "síkbeli" az egész.
- A mozgás és relatív helyzetváltozás sokkal lassabb ez FPS-ben.
- Mûszerek kezelése nincs feladatként.
stb. Ilyen szemmel nézve hiperprimítv egy FPS. Egyszer egy srácot próbáltam oktani. Az megoldhatalan feladat volt neki, hogy vizuálisan szemmel tartson engem mikor nem csináltam igazából semmit...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Arról van szó hogy nagyon megdolgoztatja az agyat, miközben csak az elsõdleges dolgot látod csak, hogy ébernek kell lenni és csak lõni aki felbukkan (és itt az sem mindegy hogy hogyan, mert észnél kell lenni)
'Adventure' cimkékkel látnak el, és nem +2 sebzéses kardokkal kell mészárolni, hanem (mint írtam már párszor) logikai feladatokat kell megoldani (nyomozni, puzzle feladványok, item combination, etc)
Ahhoz hogy valakinél ügyeseben lõjj nem az agyadat kell fejlesztened, hanem a szem-kéz koordinációdat és a reflexeidet..ettõl nem lesz gondolkodtatóbb...na meg attól sem hogy mondjuk 6v6-ban vagy akár 24v24-ben megy a hent, egy pályán, amit pár kör után nagyjából megtanulsz, és kitaláld most vajon honnan jönnek (szintén már írtam, de mégegyszer akkor: ha nem jön A-ból, akkor majd B-bõl, esetleg egy batár távcsövön keresztül lesve bújik a sarokba) Az hogy gyorsan reagálj, válassz megfelelõ fegyvert vagy tudd hogy melyik cserép alá guggolt be a haver snipeolni, feleannyira sem gondolkodtatóbb mint egy logikai feladvány.
@Sir Quno: az egyáltalán nem mozgás és a rossz fizikum kettõ...akinek rossz a fizikuma is elcsattoghat egy parkba haverokkal, csak menni egy kört, mozogni egy keveset, levegõn lenni...én sem vagyok egy ugrabugra emberke, de nem poshad rám a szoba, egyszerûen a szabadban levés élménye miatt...na és ez a késztetés hiányzik rengeteg fiatalból...
ha a kalandjátékok is multisok lesznek (most nem a mmorpg-re gondolok), talán olyan szinten mintha egy színdarabban vennél részt akkor lehet azok is gondolkodtatóbbak lesznek
Akinek rossz afizikuma, az lehet 100000X hasznsoabb tagja a társadalomnak, mint a sok ugrabugrász izomagy. CSAK ma divat fikázni a túlsúlyosokat (akik amúgy is többen vannak, így vicces).
topikhoz visszatérve: én általában három dolgot keresek/értékelek egy játékban: az egyik a jó történet (pl. most a MW2 single), a másik az adrenalin-löket (pl. egy jó pár kör battlefield2), a harmadik a realizmus (arma és elõdjei, vagy az össze taktikai fps, ami egyébként a kedvenc mûfajom)
hogy most fps vagy stratégia, rpg, autós játék... nekem mindegy. én amikor a kis idõmben, egy egész napi meló, család után leülök játszani, akkor szórakozásra vágyom, ha bármelyik mûfaj tudja azt nyújtani, akkor jöhet. tulajdonképpen pont csak a szimulátorokkal nem játszom soha. bár az elsõ számú kedvencem az fps.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Esplanade: nevethetsz rajtam, de emellett azért kiváncsi lennék miért is kell egy FPSben többet gondolkodni, mint mondjuk egy kalandjátékban, amiben nem 'told ezt ide és vedd azt ki onnan és vadássz össze még nyolc tárgyat pixel alapján' fejtörõk vannak...
Illetve azt gondolom MMO játékokat meg egyeltalán nem képes a 18 év alattiak 90-95%-ka normálisan játszani amihez csapat munka szükséges, max fps deathmatch-eket.
Egyébként virtuális játékokkal játszani ugyan olyan szórakozás vagy hobbi mint tv nézés, szalvéta gyûjtés, barkácsolás vagy a grafitizés😊
legkisebb korban a pontok gyûjtése okozza a legnagyobb örömöt, Mario és társai
itt sok okos beszélgetés van a témáról