Játékok és az életkor kérdése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
Igen, de a versenyzés, stressz és hozzá szükséges kemény edzésben vannak veszélyek is. Pl. amikor minden elõjel nélkül lett rosszul és halt meg X sportoló.

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

milk4
Mostmár egy-egy játékkal játszok csak és azt is csak 1hétig maximum.
11-14,5 éves koromig CoD1-al toltam.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Molnibalage
Ez nem feltétlen igaz.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Aquir
A Neverhoodot tavaly csináltam meg, egyébként ismertem csak kicsit elmaradt <#buck>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

gurubefree
Hidd el tanitani sem kell olyan mint a szivacs :-) .... vettem neki oktato konzolt . V-TECH jatekosan tanulni ... ajanlom minden gyerekes apukanak aki szokott egyedul maradni a lurkoval.

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Aquir
De kötelezõnek tartanám hogy Többet taníts meg neki, mint most a szülõk legtöbbje. Õ például világhírû, 4 évesen kezdett el gitározni, mert az anyja a kezébe adta.

Sokkal többet lehet profitálni belõle, mint késõbb évtizedek alatt, mert a jó alap rohatt fontos.

gfreak
dehogy húztam le...ha így jött le akkor elnézést a mûfaj szerelmeseitõl (én csak mûkedvelõ vagyok 😄) pusztán nem érzeztem jogosnak kikiáltani minden mûfaj közt a leggondolkodtatóbbnak 😄 ezzel nem lekicsinylem a stílust és fényezem a kedvencemet (vicces, mert nincs kedvenc játéktípusom) pusztán elmondtam a véleményemet 😄

Myst nagyon jó volt, Neverhood volt sokáig a kedvenc, mostanában meg az új Monkey Island meg a Sam & Max az amit elõkapok ha kalandra fáj a fogam 😄

Racism is a weapon of mass destruction!

gurubefree
Errol van szo .... miert nem tudja az edesanyam hasznalni ( nem tudatlan csak egyszeru ) a mobil telefont .... mert nem ugy not fel hogy az iskola alsotagozatan is minden gyereknek volt mobiltelefonja.
Ez igaz PC-re is a szuleink generaciojanal . Ez normalis . A gyerekeinknek ez majd mindennapi , az elet resze lesz .

Aquir
Nézd meg a "What a way to go" filmet, a fenntarthatatlanságról szól. A mi életünk, amit csinálunk, nem fenntartható. Vagyis nem lehet fenntartani, véget fog érni.

(Így, vagy úgy.)

Aquir
Egyébként a versenyzés tényleg nem annyira egészséges, mint az önmagáért végzett testmozgás.

koschwarz
nem láttad még a zombieland címû filmet? a túlélés elsõ szabálya: kondíció<#hehe><#hehe><#hehe>

de nem kell rögtön szélsõségekben gondolkozni. nem arról van szó, hogy mindenkinek olimpikonnak kell lennie, és nyilván sok ember úgy sem lesz beteg, hogy életében nem mozgott soha, és megint más kérdés, hogy vannak olyanok, akik valamilyen betegség miatt nem mozoghatnak. DE, az ember nem arra van tervezve, hogy egész nap a gép elõtt görnyedve üljön, és igenis, a mozgáshiány sok baj okozója. kezdjük pl. az egyik legnyilvánvalóbb példával, az elhízással. rengeteg ember hal meg olyan betegségekben, amit túlsúly nélkül soha nem kapna meg. persze az elhízást nem csak a mozgáshiány okozza, hanem az a rengeteg fos, amit étel címén magunkba tömünk...de ez már az offtopikolás csimborasszója 😊

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Aquir
Akkor azért látod hogy õ ebben a korban mindennek az alapját (persze csak amit meg AKARSZ tanítani neki) sokkal gyorsabban elsajátítja mint a felnõttek 😊

Aquir
f*ck yeah

Sir Quno Jedi
A fiad már most okosabb, mint mi itt együttvéve, ergó nem regelhet SG-re, mert rontaná a színvonalunkat! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Ez a haverom szövege! A sportolók amúgyis a halálba sportolják magukat! OJVÉ! Tüntessünk a sport ellen! Tunyulásvédelmi és sporteltiltó minisztériumot alapítunk!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

gurubefree
Em mar most elkezdtem megismertetni a fiammal a PC-t ... ami lekoti 4 evesen az csak a jatek . Jatszik is az AION karimmal ( tepem is a hajam <#zavart1> ) nem volt 1 nap hogy elsajatitotta az eger hasznalatat , vagy hogy melyik gombbal megy elore stb. Csinaltam neki sajat karaktert .....
Amugy jarunk taekwondo-ra is es ket nyelven beszel .......

Sir Quno Jedi
"Sajátörömremozgásnak" ott van a jobb kezed! Aaaaz nagynagy öröm és bódottá! 😄DD

Aquir
Lassan a testtel. A profi sportnál ér véget az egészség. A normális egészséghez, aminél nem hajszolod túl magad, a normális testmozgások kellenek, amit idõnként és jókedvvel, nem pedig egy versenyre készülésnél nagyon igénybevett edzéssel mûvelsz.

gfreak
nem is az olimpikonná válásról van szó, hanem hogy mozogj egy keveset...kutya tényleg frankó dolog, mert elvisz és a levegõn tart meg mozgat egy kicsit 😄 az a baj ha már ez a minimál sincs meg..én sem vagyok olimpikon, de egy kis mozgás azért nem árt...szarom le a norbit meg a többi izomhülyét, nekem jó ahogy vagyok, és csak a saját örömömre mozgok...

Sir Quno Jedi
Nabumm, nekem is ki kell vinni a kutyákat egy fél-fél órára minimum este, vagy éjjel, vagy reggel, de attól még nem leszek olimpikon!

Aquir
Nem gondolkodtatóbb, csak sokkal jobban kell odafigyelni és közben taktikázni.
Amúgy te akartad lehúzni a másik játékmódot.

Mondjuk nekem kalandjátékból a Myst tetszett

Aquir
Nyilván a kaladjátékról volt szó. Az egyiket nyugisabban is meg lehet oldani, a másiknál meg mindig kell figyelni, akármi mást is csinálsz közben.

gfreak
persze, én is egy irodában rohadok napi 9 órát (néha többet)...aztán esténként meg tanítok (angolt, szóval az sem jár túl sok mozgással 😄)...viszont este kilenc körül igenis kimegyek egy körre, mert üvölt a testem a levegõért meg egy kis mozgásért...meg hétvégente is jólesik egy kicsit mászkálni a cimborákkal (mondjuk megyünk egy kört a városban, dumálunk, beülünk egy kv-ra, aztán még egy kis séta) vagy felülni a biciklire és elmenni valami tópartra a környéken és ott sörözgetni, visítozni...

bakvarnyu
pedig még ma nem is ittam semmit <#vigyor1>

BaliBoy
pssszt... még meghallják. 😄

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

bakvarnyu
Én követem az elejétõl , és ilyet szerintem senki sem írt!

Sir Quno Jedi
DEhonnem. Nálad van a hiba. 😄

Aquir
A normális környezet és az olcsó de hatalmas energiasûrûségû energiahordozó hiánya elintézi a dolgokat.

Sir Quno Jedi
Nyiffnyaff, örülök, hogy te különbnek véled magadat. Mi legalább tudjuk, hogy nem vagy az. 😄DD

gfreak
de nem az agyi folyamatok komplexitását beszéltük, hanem a gondolkodást..amikor problémát oldasz meg, és minél összetettebb egy probléma, annál jobban fejleszt...aláírom hogy komplex problémákkal szembesülünk egy jó teammeccsben, de a szituációkat emlékezet és hasonlóság alapján végül kevesebb gondolkodással oldod meg, mint mondjuk ha folyamatosan más és más logikai feladvány elé állítanának

korántsem arról van szó hogy én azt állítom hogy az FPShez nem kell gondolkodni, csak számomra röhejes azt kijelenteni, hogy az sokkal gondolkodtatóbb mint bármelyik másik típusú játék..

és mondjuk ezt is lehet az életkor vetületében vizsgálni, hiszen sok fiatal nyomja mondjuk az agyatlan hentmultikat, aztán a kicsit öregebbek meg már szeretik a taktikázást is...tudom hogy a kalandjátékok meg folyamatosan a kihalás szélén állnak, ettõl függetlenül egy-egy jó darab még mindig elõkerül, és érdekes módon néha még a fiatalabbakhoz is eljut, de a kalandjátékosok átlagéletkora olyan 20 év körül mozog (személyes tapasztalat, van fiatalabb játékos is köztük természetesen, de az 'öregek' játékának titulálják sokan)

emellett mondjuk most meg Lego Indy-vel osztom ha van pár szabad percem (ami ugye platform, ugrál, gyûjtöget) amihez szintén nem kell akadémikus agy, de remekül szórakozok...nem KELL egy játéknak gondolkodtatónak lennie, de nem is kell egy stílus mellett elvakulva bizonygatni hogy az mindennek a királya (Aquir, nehogy magadra vedd 😄 )

BaliBoy
Már reggel mikor megláttam a topikot biztos voltam benne, hogy a sok hyper cube megfogja egymást nyugtatni, hogy semmi gond nincs abban ha az életedet a gép elõtt éled le. <#eplus2>

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

bakvarnyu
Hát bocs, de szerintem pont te nem olvastad el amire reagáltál, vagy nem értetted meg.

Molnibalage
Miben komplexebb? Egy logikai jellegû vagy esetleg absztrakt gondolkodást igénylõ valamit, hogy vetsz össze egy térérzékelés, figyelmmegosztást stb. igénylõ játkkal?

Akkor fps vs. remszim vagy tanszim összevetés sokkal reálisabb. Egy repszimhez képest egy FPS elég primitív.

- Nincs látótávolságon kívûli harc, mikor csak szenzorok útján nyersz korlátozott információt és ez alapján kell fejben összerakni azt, hogy mi zajlik körülötted.

- Egy repszimhez képest nagyon "síkbeli" az egész.

- A mozgás és relatív helyzetváltozás sokkal lassabb ez FPS-ben.

- Mûszerek kezelése nincs feladatként.

stb. Ilyen szemmel nézve hiperprimítv egy FPS. Egyszer egy srácot próbáltam oktani. Az megoldhatalan feladat volt neki, hogy vizuálisan szemmel tartson engem mikor nem csináltam igazából semmit...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sir Quno Jedi
Majd az atomháború után, ha a zombikkal is végeztek, akkor az éhezõ túlélõk már sportosak lesznek:?!

Aquir
Amit a civilizáció elõsegít, ami - mivel fenntarthatatlanul mûködik - lassan össze fog majd omlani.

Sir Quno Jedi
Olvasod is amit írok?!

bakvarnyu
Mi a faszság? A mozgáshiány kurva nagy problémákat okoz. Plána ha már gyerekkorban se mozognak,késõbb még annyit se fognak.

Sir Quno Jedi
Csodálod?! Abból nem élnek meg, ha parkban lógnak.

Aquir
De itt komplexebben vesz részt az agy különbözõ területekben, mint egy kalandjátékban levõ logikai feladványnál ahol mindig csak 1 részre koncentrálsz, és még reagálnod sem kell feltétlenül rövid idõ alatt, míg a másik erõsebb nyomást gyakorol rád.

gfreak
de, játszottam TF2-vel (eggyel is 😄 ) és szerettem, meg a BF-el is ökörködtem keveset, szoktam multihentelni haverokkal (csak Quake/Unreal cuccokhoz nem nyúltam egyedül), de ettõl függetlenül egyik sem annyira gondolkodtató (nemhogy gondolkodtatóbb) mint egy frankón felépített kalandjáték...amirõl beszélsz azt elég könnyen bevered a fejedbe, csakúgy mint a pályákat, és ezekben a játékokban a gyakorlottság sokkal hangsúlyosabb...

Aquir
Te nem játszottál akárcsak pl. Team Fortress 2-vel / taktikai FPS-ekkel ahol taktikázni kell és tudni milyen kasztoknak Együtt vagy Külön milyen lehetõségeik vannak, és Te hol szerepelsz a játszmában, és gondolkodás közben aki felbukkan arra közben késznek kell lenni.

Arról van szó hogy nagyon megdolgoztatja az agyat, miközben csak az elsõdleges dolgot látod csak, hogy ébernek kell lenni és csak lõni aki felbukkan (és itt az sem mindegy hogy hogyan, mert észnél kell lenni)

gfreak
kalandjáték alatt most ne az RPG-kre kell gondolnod, hanem amiket
'Adventure' cimkékkel látnak el, és nem +2 sebzéses kardokkal kell mészárolni, hanem (mint írtam már párszor) logikai feladatokat kell megoldani (nyomozni, puzzle feladványok, item combination, etc)

Ahhoz hogy valakinél ügyeseben lõjj nem az agyadat kell fejlesztened, hanem a szem-kéz koordinációdat és a reflexeidet..ettõl nem lesz gondolkodtatóbb...na meg attól sem hogy mondjuk 6v6-ban vagy akár 24v24-ben megy a hent, egy pályán, amit pár kör után nagyjából megtanulsz, és kitaláld most vajon honnan jönnek (szintén már írtam, de mégegyszer akkor: ha nem jön A-ból, akkor majd B-bõl, esetleg egy batár távcsövön keresztül lesve bújik a sarokba) Az hogy gyorsan reagálj, válassz megfelelõ fegyvert vagy tudd hogy melyik cserép alá guggolt be a haver snipeolni, feleannyira sem gondolkodtatóbb mint egy logikai feladvány.

@Sir Quno: az egyáltalán nem mozgás és a rossz fizikum kettõ...akinek rossz a fizikuma is elcsattoghat egy parkba haverokkal, csak menni egy kört, mozogni egy keveset, levegõn lenni...én sem vagyok egy ugrabugra emberke, de nem poshad rám a szoba, egyszerûen a szabadban levés élménye miatt...na és ez a késztetés hiányzik rengeteg fiatalból...

Esplanade
talán azért mert emberek ellen kell játszani, az õ agyukon és ügyességükön kell túljárni

ha a kalandjátékok is multisok lesznek (most nem a mmorpg-re gondolok), talán olyan szinten mintha egy színdarabban vennél részt akkor lehet azok is gondolkodtatóbbak lesznek

Sir Quno Jedi
Na ez faszság! Sosem vagyok betegállományban szinte és nem vagyok táppénzen sem, pedig van két halálos betegségem és egész életemben dolgoztam/tanultam, mint a güzü, több helyen is. Ez egy orbitális faszság amit a Norbifékék terjesztenek, akik amúgy INGYENÉLÕ, hazug adócsalók. Köszi!

Akinek rossz afizikuma, az lehet 100000X hasznsoabb tagja a társadalomnak, mint a sok ugrabugrász izomagy. CSAK ma divat fikázni a túlsúlyosokat (akik amúgy is többen vannak, így vicces).

koschwarz
most hallottam egy mûsorban, hogy ma 1.600.000 iskolás van. ebbõl 1.500.000 NEM mozog egyáltalán, de állítólag olyan szinten, hogy még az iskolai tornaórákon sem. szomorú. ez a generáció hónapokat fog táppénzen tölteni, majd amikor dolgozni kell...

topikhoz visszatérve: én általában három dolgot keresek/értékelek egy játékban: az egyik a jó történet (pl. most a MW2 single), a másik az adrenalin-löket (pl. egy jó pár kör battlefield2), a harmadik a realizmus (arma és elõdjei, vagy az össze taktikai fps, ami egyébként a kedvenc mûfajom)

hogy most fps vagy stratégia, rpg, autós játék... nekem mindegy. én amikor a kis idõmben, egy egész napi meló, család után leülök játszani, akkor szórakozásra vágyom, ha bármelyik mûfaj tudja azt nyújtani, akkor jöhet. tulajdonképpen pont csak a szimulátorokkal nem játszom soha. bár az elsõ számú kedvencem az fps.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

gfreak
érdekes, mert kölyökkoromban is pörgött a virtuál, és kb ugyanúgy beleéltük magunkat a C64 grafikai csodáival megjelenített ikszezredik platformjátékba mint most egy hiperrealisztikus csúcsgrafikájú GTAba mondjuk, mégsem okoztott gondot a valóságtól különválasztani..de mi emellett olvastunk, lejártunk bandázni, gördeszkázni, stb...ez viszont már múlik a szülõkön is, mert ha úgy vannak a gyerekkel, hogy megkapja a gépet aztán elvan kussban, nem csoda hogy szilikoncsemetékké válnak:

Esplanade: nevethetsz rajtam, de emellett azért kiváncsi lennék miért is kell egy FPSben többet gondolkodni, mint mondjuk egy kalandjátékban, amiben nem 'told ezt ide és vedd azt ki onnan és vadássz össze még nyolc tárgyat pixel alapján' fejtörõk vannak...

Én 21 éves vagyok és kb 6-7 éves koromtól 10-11-ig nintendo-n és kb 12 éves korom ótan pc. Elolvasva, a legelsõ kommentet, hogy pontosan mi is volt a topic célja, azt gondolom, hogy ezek a játékok inkább felnõtteknek valók, mégha van is olyan amit esetleg gyerekesebb formában van ábrázolva. Az a baj, hogy ezt sok szülõ szerintem nem látja át és engedi a gyerekeit sokszor GTA-t, Carmageddon-t, Manhunt-t, Tekken-t vagy MMO játékokat játszani már nagyon kis gyerek koruktól. Ezeknek a mai játékoknak meg már a grafikájuk is sokkal magasabb szinten van mint 10-15 éve szóval a gyerekek számára szerintem mégnagyobb gondot jelent különbséget tenni a realizmus és a virtuális világ között. Sok gyerek szerintem manapság inkább tekken kombókat gyakorol egymáson minthogy fociznának mondjuk. Szóval szerintem nekik elég lenne a különbözõ sport, logikai illetve szintjükhöz mért ügyességi játékokat játszani.
Illetve azt gondolom MMO játékokat meg egyeltalán nem képes a 18 év alattiak 90-95%-ka normálisan játszani amihez csapat munka szükséges, max fps deathmatch-eket.
Egyébként virtuális játékokkal játszani ugyan olyan szórakozás vagy hobbi mint tv nézés, szalvéta gyûjtés, barkácsolás vagy a grafitizés😊

Esplanade
egyébként vannak tanulmányok hogy melyik korosztály mit keres a játékban
legkisebb korban a pontok gyûjtése okozza a legnagyobb örömöt, Mario és társai

itt sok okos beszélgetés van a témáról

Sir Quno Jedi
Eltértünk a témától!

nearo
Írjatok amúgy még sok okosat, mert jó olvasni. Én most lelépek pár órára, de még visszatérek (mintha ez bárkit érdekelne 😊)

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(