256
Játékok és az életkor kérdése
  • n3whous3
    De biztos, hogy összetettebb, mint egy full unalmas FPS. Én se szeretem az RPG-ket (van azért pár kivétel), RTS-el meg max 2-vel játszottam, de ezeket is már unom rég. GTA szintű szabadság kell minimum, vagy hihetetlen realisztikusság, hogy lekösse az embert szvsz. Gyerekeknek meg minden új......
  • Rundstedt17
    Kb addig adják el azt ugyanazzal a játékmenettel szebb grafikával ameddig lesz rá elég vevő...
  • Esplanade
    ez a gond hogy fps-t nem agy nélkül kellene játszani, csak a sok lowplayer szétkurja a csapatjátékot

stratégia? ne viccelj már :D csapatot építesz majd támadsz, hú mekkora érzék kell hozzá
  • Rundstedt17
    Az rpg és az rts sem összetett,tudod hova kell szétosztani a pontokat onnantól kezdve semmi,a másik meg ha tudod mi a taktika robotszerűen követned kell hogy nyerj....
  • gfreak
    rengeteget lehetne dobni a műfajon, de olyan vadul senki nem akar újítani benne, mert egy kis vizuálpolírral és böszme mordályokkal el fogják tudni adni még vagy ötvenszer ugyanazt a szart :D

meg ugye megy a játékkiadóktól is a para, hogy ha esetleg 'túlbonyolítanák', akkor lezsűkülne a vásárlókör, így bevételtől esnének el...
  • n3whous3
    fú de összetett: megyek, vagy megállok, leguggolok, elbújok és aztán lövök, vagy kirombolok.

Ez aztán hihetetlen összetett.

Az meg főleg lol, hogy azt mondod, hogy LEG összetettebb :D:D:A::ASSDASASASASD:AAS Há bazz, stratégiákkal játszottál már?
  • Esplanade
    ezt most mire mondod?
  • Esplanade
    már nem azért de az fps a legösszetettebb műfaj, a legtöbb döntést kell hoznod benne, más műfajokhoz fele annyi gondolkozás se kell
  • Molnibalage
    Egyfer felvázoltam, hogy mi mindent lehetne betteni egy relális taktikai FPS-be. Ha lenne olyan, a COD meg társai olyan szintűek, mint egy tetris egy repszimhez képest.

Egyébként az a jenkik fegyveres erőinek van valami nagyon komoly szoftvercsomag, amit civil is megvehet. Tizen vagy huszox db-ból állt vagy 3 éve is. Az egész ára olyan tízezer dolláros nagyságrendben volt...
  • gfreak
    persze, ez egyértelmű...azzal játszol ami szórakoztat..csak arról volt szó hogy valóban primitív-e az FPS mint műfaj...szerintem igen, ettől függetlenül szoktam nyomni párral..pl. haverokkal CSzünk, és pár single cuccot a hangulatáért, de játéktechnikailag ettől függetlenül egyszerű mint a fakocka (és mont nehogy belőjje vki a Vampire: Bloodlines-t ellenpéldának pl, mert az ugyebár szerepjáték :D )
  • koryne
    De kit érdekel, ha egy játék "primkó"? Nem akadémiai székfoglalót akarok belőle írni, hanem kikapcsolódni. És ha valakinek az jelenti a kikapcsolódást, hogy a többi emberrel lövi egymást, az semmivel sem lenézendőbb, mint az, aki hiper-valósághű körülmények között repcsit / autót vezet, vagy épp barkácsol valamit otthon a műhelyében.
    Egyébként én pont nem szoktam szeretni az fps-eket, ez alól csak a balnégyhalott (mert agyatlan coop zombivadászat) és az AVP (mert ott rohanhatok a falon és kibelezhetek pár embert, ha arra szottyan kedvem :)) a kivétel.
  • Molnibalage
    Ember, te csukott szemmel jársz kelsz a világban?
  • Molnibalage
    Nagyon szigorúan véve az Arma2 az. Egy hagyományos FPS-en nevelkedett csávót csak fél perc alatt tesznek hidegre. Arról nem is beszélve, hogy a taktikai helyzet némileg bonyásabb egy sima hentelős FPS-nél. Légitámogatás, tüzérségi támogatásod van, stb.
  • Molnibalage
    Játszottál te már hardcore repszimmel?
  • n3whous3
    lol akk már értem, valami sejtésem volt ezzel kapcsolatban :D
  • akyyy
    én mikor tavaly megvettem konozlomat, 21 évesen, minden rokon itt hőzöngött, hogy miért nem nőttem már ki a játékokból.. lol
  • gfreak
    'primitívnek'..elnézést :D

különben a műfaj szerelmeseinek most nem kell a véremet venniük különben, mert én is játszom FPS cuccokkal (már ami értékelhetőbb :D )
  • gfreak
    hmm...az FPS maga tényleg elég egyszerű...az hogy rengeteg kihasználatlan potenciál rejtőzik még magában a first person nézetben, más kérdés...és amiket gyártanak primitívnak primitív, mert mész, térdig gázolsz pár hullában, néha ezzel, néha meg azzal osztod a halált és kész...de ha egy olyan történetet kanyarintasz hozzá, ami elviszi magát ezt a monoton játékmenetet, akkor jó játékok születnek...de alapvetően csak a durvább grafika és nagyobb fegyverek dominálnak, meg vmi gyenge kis háttértörténet, hogy nem az legyen hogy X harcos megy és löl sok Y-t...

a multit meg ugyan lehet hozni hogy az meg már milyen jó, de az meg nem játékstílustól függ, egyszerűen arra az alap dologra épül, hogy élő, lélegző játékosokkal együtt, sokan játszani ugyanazzal fasza, és hatalmas versenylehetőséget tartalmaz...ezt meg egy RTS ugyanúgy hozza, csak az FPSek egyszerűbbek és gyorsabbak (mert igenis primkóbb mint egy komplex startégiai játék)...
  • Sir Quno Jedi
    Primitív ÉS szórakoztató. Nembajaz. Én is szoktam tolni a jobbakat.
  • electrokilla
    Attól, hogy az FPS műfaj a legegyszerűbb, attól még nem primitív. Szerintem ez a legszorakoztatóbb műfaja a játékiparnak.
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy ha ezzel kezdted volna eleve, úgy máris más fényben úszna a kijelentésed! Ezzel már van értelme (valamelyest). Meg lehet róla vitázni.
  • Sir Quno Jedi
    America's Army Online. Garantáltan nem élsz percig sem magányos farkasként.

Amúgy az FSP valóban primkó műfaj, ha neked az tetszik, az már a te bajod. :DDD
  • gfreak
    ne gyerekeskedj már! :DDD különben meg ne kötekedj a felnőttekkel, mert nem kapunk csokit ebéd után :DDD

a felnőtt meg a gyerekjáték (ha kell egyáltalán ilyen megkülönböztetés) tartalmilag különböztethető meg (tudod, adult content, ami miatt a németek nyakra-faszra tiltják be a játékokat), aztán a nehézségi szintet meg beállítod magadnak...MW2-n egy tini átrobog 5-6 óra alatt easy-n, mi gyerekfelnőttek meg veteránon végigsétálunk rajta kicsivel több idő alatt, viszont kapunk kihívást (persze akinek csak az számít hogy végignyomja hogy elmondja ezt is kijátszottam, az meg leszarja a nehézséget, csak hadd szóljon, aztán melldönget)
  • Sir Quno Jedi
    Persze mindenhol akad valaki mindig, aki beesik és legyen valós életed, legyen nő, legyen családod, extrémsportolj, menj kisniggereket gyógyítani Afrikába, lépj ki a valóságba felkiáltásokkal a megváltó prófétájának szerepében tetszeleg, de a vicces az lenne, ha megnéznék ezek a szerencsétlenek hogyis élnek valójában és kiderülne, nekik kéne ezeket megfogadni! :DDDDD
  • Esplanade
    attól függ mit keresel egy játékban
    én az fps műfajt szeretem legjobban, mert ott érzem a legnagyobb szabadságot
    azon belül is azokat a játékmódokat ahol az ember a csapatával együtt tudja elérni a célt, gondolok itt a COD1 hq és bas játékmódjaira

manapság hol van ilyen? sehol, mindenhol a "magányos harcos" játék megy
  • Sir Quno Jedi
    Amúgymeg gondolkodjál kicsinység. Elmúltál 18, ergó választópolgár vagy, ergó felnőtt vagy, ergó NEM JÁTSZHATNÁL játékokkal (kis barátunk szerint), mert az gyerekeknek való. Kapíse?! Dankezér!

Menj és csinálj csupa-csupa FELNŐTTES dolgot és kímélj meg minket a hülyeségedtől, mi itt mind gyerekes gyerekek vagyunk egy gyerekes portál gyermekded fórumán... :DDDD
  • gfreak
    miért kell bonyolultnak lennie? nem az a lényeg hogy kurva bonyolult legyen, hanem hogy kikapcsolódj, kapj egy jó sztorit, vagy éppen a haverokkal tudj lőni egy frankót :D
  • Sir Quno Jedi
    "mai játékok" + "legyen az ... bármi"

Kösziek!
  • TommyC
  • BaliBoy
    Na persze... 36 órás nap, hogy ebből 12 órát kelljen dolgozni.
  • Rundstedt17
    Akkor mondjál már olyan fpst ami tini kölyöknek bonyolult.....
  • Sir Quno Jedi
    Ez is egy vélemény, csak éppen nincs túlzott valóságalapja. :D
  • Esplanade
    szerintem a mai játékok semmit nem adnak egy felnőttnek, mind tizenévesekre van optimalizálva, legyen az fps, mmorpg vagy bármi
  • gfreak
    max respekt, és egyetértek, hosszab napokat a népnek! :DDD

nálunk is béke van a családban, amig asszonykám játszik, én olvasgatok (főzök, mosok, etc), amikor én játszom, ő teszi mindezt...aztán este beharapunk egy filmet, majd ágy, aztán reggel irány meló, hétvégén túrázunk, haverokkal lógunk, elmegyünk kerekezni valamerre vagy csak döglünk és relax...szóval van élet a játék mellett :D

(I don't need to get a life, I'm a gamer: I've got many lives)
  • koschwarz
    "bal négy halott"

ez egy jó család lehet, kérem szépen
  • koschwarz
  • koschwarz
    35 vagyok, feleséggel, 2 gyerekkel, akikkel igenis minden egyes nap foglalkozom és játszom velük, mert nem szeretném, ha tizeniksz év múlva nyomi emos gyökerek legyenek. és igen, szeretek játszani, kb. 15 éves korom óta. tegnap fejeztem be a MW2-ő single-jét, és ugyanolyan lelkesedéssel élveztem, mint annak idején pl. a klasszikus prince of persiát (most ez a játék jutott eszembe). ezen kívül rendszeresen, kb. 15 éve hetente többször járok gyúrni, szeretek pókerezni, szeretem a filmeket és a jó sorozatokat, imádom a síelést, és általában az utazást. szeretek olvasni (augusztusban kezdem a harry potter könyveket angolul, és már csak az utolsó kettő van hátra). ja, és imádom a szexet.

(valaki intézze el, hogy egy nap ne 24 órából, hanem legalább 36-ból álljon.)

mindenesetre nem tudom, hogy mi értelme van az életnek, ha nem az, hogy ha megtetted a kötelességedet, amivel a családnak, és úgymond a társadalomnak tartozol (mint pl. a munka, ugye), akkor azt csináld, amihez kedved van. hogy ebbe a játékok, mint a szórakozás egyik formája miért ne férhetne bele, azt nem tudom.

baj csak akkor van, emiatt már elhanyagolod a fentebb említett kötelességeket.
  • koryne
  • koryne
    Nem szemét, tényleg az vagyok, ugyanis ő a férjem :D
  • Hegi90
    mikor még mmo-ztam pár éve, ismertem pár embert aki elmúlt 40, sőt olyat is aki elmúlt 60 éves, és kb egész nap játszott.

mondjuk faterral meg fifázni is szoktunk :PP