256
Játékok és az életkor kérdése
-
#136 Panzer General I is nagyon összetett volt. A Pg II erre rátett még egy lapáttal. A Steel Panthers sem gyenge, de azt csak hírből ismerem. Nagyon ismerni kell a játéok, hogy valóban jó eredményt érj el vele. -
#135 mondj címeket amik keményebbek, és azt is hogy mire alapozod -
#134 Nem akarlak meg sérteni, de hány éves vagy? A jelek szerint semmiféle keményebb stratégiával nem toltál és számodra a stratégia = RTS. Ez önmagában egy vicc felfogás. -
Rundstedt17 #133 Attól függ melyik Rts-el játszol,van ahol Rusholni érdemes van ahol védekezni....
Lőni megtanulni pedig nehezebb bár az is igaz legtöbben inkább segédeszközeket használnak azzal gyors... -
#132 Meg azért is, mert ahhoz valóban kellene tudni programozni és érteni a mechanikáhozé és más természettdományokhoz is. Én nem vagyok szakértő a téren, de ma talán ember szimulátorban az Arma2 az átlaguser számára a legkönnyebben elérhető és elég jót is kap a pénzéért. -
#131 amikor a "réten át" kell megközelíteni a célt, ott pont a táblás játékok taktikai része hiányzik -
#130 "Manapság hol van ilyen?"
Vannak nagyon kemény taktikai FPS-ek, ahol csapatnak kell célt elérni, csak nem éppen mesterkélteket. Valós taktikai helyzetekhez nagyon közeli felállás és cél elérése van szimulálva. -
#129 a jó védelem megöli a rushert, miközben ő nagy mennyiségű egységeket gyártott, én fejlődök...aztán legyártom a durvább egységeket és a kevesebb néha több elvnek köszönhetően máris mehet az alázat...persze ennek is van ellenszere, de pont ezért jó ezekkel játszani...megatlálod a saját stílusodat, az egészséges egyensúlyt a termelés és fejlesztés között, a saját játékstílusod alapján...valljuk be, ez azért több mint megtanulni hova célozz AK-val hogy fejest adjon be :DDD -
#128 egyetértek, Silent Hill egy remek játéksorozat, és nagyon finom keveréke az akciónak, kalandnak..meg egy kis ügyességinek is...fasza atmoszféra, jó sztoi, érdekes arcokkal találkozni, elborult képi világ...
na és ki emlékszik a The Neverhood-ra? :D -
Rundstedt17 #127 Jó régen volt már,nem volt olyan egyértelmű emlékeim szerint. -
Rundstedt17 #126 Akkor szereted a pixelvadászatot?:D -
Rundstedt17 #125 Védelemmel önmagában nem lehet nyerni... -
n3whous3 #124 Majdnem mindig egyértelmű volt benne pedig, hogy merre kell menni, csak néha kell kicsit letérni az útról, de a térképen szinte mindig azt mutatta, hogy hova...
Meg szerintem az is adja az egésznek a ""realisztikusságát"" (sok idézőjelbe rakva), hogy kicsit úgy érezted, hogy nyílt az egész játék. És nem érzed, hogy a történet húz téged. -
#123 már miért szólna rushról? nekem jöhet egy rusher, ha én behúzom magam a páncélomba..a rush egészen addig jó, amíg egy ügyes teknősplayer nem építi ki a védelmét úgy hogy lepattanjon róla az ellen :D -
n3whous3 #122 "A kalandjátékok meg sokszor esnek a túlbonyolított feladványokba azt se tudod mit kell csinálni ..."
Szóval akkor hm
1. kéne egy kis ész hozzá. Ha nincs, goto FPS játékok
2. vajon mi is akkor az összetettebb, egy játék, ahol mész ide oda, küldetések, szintlépés, tárgyak használata, gondolkodás, avagy egy játék, ahol mész, elbújsz, ha úgy döntesz és lősz. A taktika meg kb annyi, hogy melyik oldalról támadod meg az ellenfélt, már ha nem csőből van a pálya. -
Rundstedt17 #121 néhány idegrohamot?a 2-be volt az a teljesen elveszettség érzés,nem az hogy félek meg a koborló zombik nem volt kihívás,de hogy nem tudom merre kell menni:D -
#120 Dott az nagyon remek...mag a monkey island sorozat is...vicces történet, remek párbeszédek...vagy a broken sword 1-2, egy jó kis nyomozós agyalós kaland..vagy misztikus kell mint gabriel knight? esetleg egy jó kis angol humor a Discworld elborult világában? :DDD
bár lehet hogy egy FPSben tényleg többet kell gondolkodni :DDDD eztahülyeséget baszki :DDD -
Rundstedt17 #119 Én most multira értettem az Rts rushról szól hiába is tagadod és az nem ész kérdés hanem reflexé,még maga a harc is aki jobban klikkel nyer,de ez NEM ÉSZ....
A kalandjátékok meg sokszor esnek a túlbonyolított feladványokba azt se tudod mit kell csinálni abszolút semmi segítség,vagy vmi idegesítő tárgykeresés stb. -
n3whous3 #118 De a történet meg eszméletlen, meg a hangulat, nem tudod mit vesztettél :D -
#117 ha fáj gondolkodni, akkor biztos az :DDD
különben meg RPG-nél oké hogy szétosztod a pontokat és kész, de az igényesebb (nem hack 'n slash cucc) többszöri újrajátszással, pár különböző befejezéssel és hasonló jópofa dolgokkal képes életben tartani a játékot...egy alap FPS meg bejön, mindenkinek tetszik hogy miylen szép, hogy loccsan a kis agya az ellennek, aztán két-három hónap és megunják...kivéve amik versenyeztetik az embereket folyamatosan...
az összetettség nem feltétlen azon múlik hogy menyi gombbal irányítok vagy mennyi ideig tart rájönni a nyerő taktikára egy játéknál sem...egy alap rtsben gyártod az egységeket mint a gép, fejleszted őket, küldöd az ellen ellen (hehe) ott van a régi jó kő-papír-olló felállás az egységek közt, de a külöböző frakciók (főleg ha jó a balansz és ténylegesen különböznek, nem csak annyi hogy az egyik kék a másik meg piros), a sztori mind-mind olyan elem ami élvezetessé teszi...
-
n3whous3 #116 hallottam pár f asza kaland játékról, még a hőskorból, lehet azokat egy emulátorral majd előveszem :D The day of the tenacle például. -
Rundstedt17 #115 Én csak a 4-et játszottam végig.A 2-őt feladtam túlságosan feladvány jellegű,a három nem jött be -
Rundstedt17 #114 pedig ott nem kevés idegesítően ködös feladvány volt :D..... -
n3whous3 #113 Mikor pár éve toltam, akkor asszem az egyiknél kellett, mert az angolom nem volt valami szuper :D És elég szarok azok a rusztikus megfogalmazású feladványok néha. -
n3whous3 #112 Miért kellett volna? Néha szenvedtem sokat vele, de nem vettem elő direkt a végigjátszást, mert úgy nem elég fasza :D -
n3whous3 #111 jó, arányokat is vegyük figyelembe. Én a realisztikusságot úgy értem, hogy sok elemet átvegyenek a valóságból, ami azzá teszi a játékot... GTA IV nekem az etalon azóta, hogy megjelent ebből a szempontból. Sok dologban nem realisztikus, de van, amit azóta se tudtak megismételni (bazz még az Euphoriát is elbaszták pl az új Star Wars játékban, nem olyan jó...).
De inkább ne offoljunk :D -
#110 egyébként szerintem IQ határozza meg ki mit keres egy játékban, nem csak az életkor -
Rundstedt17 #109 Gondolom szükség volt néhányszor walkthroughra..... -
n3whous3 #108 Nemrég a silent hill 2-t nyomtam újra végig, abban van pár ilyen -
#107 Dune 2 óta játszok, most megleptelek? -
#106 "GTA szintű szabadság kell minimum, vagy hihetetlen realisztikusság, hogy lekösse az embert szvsz."
Ez megintcsak az ízlések és ficamok kategória. Nekem ne legyen egy játék valósághű, bőven elég nekem IRL :D Az részemről nem kikapcsolódás. -
Rundstedt17 #105 Én is egyedül arról hallottam mostanság,nagy kár hogy rettentően bugos állítólag -
Rundstedt17 #104 szerintem azok inkább idegölőek. -
#103 egy jó kis logikai feladványokkal megfűszerezett kalandjátékról már nem is beszélve... -
Rundstedt17 #102 Ebben egyetértek,mármint a full realisztikuságban vagy hatalmas szabadsággal -
#101 jah, biztos ezért vannak még a mai napig is starcraft tournamentek, mert minden játékban ugyanaz történik :D
egybkt vannak "felnőttesebb" stratégiák is: Hearts of Iron, Europa Universalis -
n3whous3 #100 lowplayer
-
Rundstedt17 #99 Semmi,első percbe legyártod azt a egységet a következőbe meg azt amazt és folyamatosan russolsz a gyorsabb kliker nyer az ostoba stratégiákban -
#98 ilyen szempontok alapján fölösleges is hasonlítgatni a játékokat. Egyrészt mindenkinek más jön be, másrészt mindkét játékhoz más kell, hogy jobb legyél benne. -
#97 Ezekszerint tényleg nem játszottál még stratégiai játékkal.