6177
flat,1000x1000,075,f.u1.jpg
  • penge25
    na szevasztok beköszöntem csak, kicsit meguntam már az mmorpg-ket gondolom kipróbálom ezt a műfajt is, első próbálkozásra bejövős a játék, leginkább az tetszik nem kell 4-5 órát kockulni, csak beülök 1 órát és játszok egy jót, nyilván aki napi 5-6 órát tolja az jobban játszik majd mint én :) Na egy dologt akarok csak kérdezni: "Továbbá létezik statos game vagy csak simán gyakorló" Hol találom ezeket a gyakorló játékokat, most én nem a tutorialra gondolok :). Meg mit befolyásol majd, hogy 1500 alatt van a pontom vagy felette? Ennyi, a többit kiderítettem,vagy ki fogom. Találtam frankó oldalakat hősökről itemekről startégiákról :)
  • RaSzTaH
    hmm
    akkor kaptunk egy használhatatlan skillt kb? dotába tinker rakétája hőkövetős volt, magyarul ellőtted és keresett magának herot bizonyos rangen belül, és 3-as szinttől 2 rakétát lőtt ki 2 különböző ellenre...
    viszont akkor kb olyan lesz mint a pharaoh 3. skillje csak lassabban?
  • donatus13
    A rakétája marha szar igaz 3000 range van rajta scoutolni jó de másra nem igazán :D mondjuk a mini stun jó lehet tempest ulti ellen de túl lassú a rakéta bármikor elmész előle, slow az elég tápos ha jól dobod le, mana adás meg magic armort is ad , ulti az meg hasonlít behemoth első skilljére.
  • donatus13
    Nah kipróbáltam chiprelt, érdekes nekem kurvára nem tetszik, de a mana adás meg a slow az jó rajta.
  • Omlás
    Ingerált Voice Chat:

Mekkora fun volt multkor machmakingben egész worldot belejöltem azt go.
    Össze is dobta szépen az 5v5-öt hát elég fun voltm ikor elkezdődött a komunikáció a közös és akcentusos angoltól a néha idegből kirohanó finn káromkodás és orosz észosztás maga volt a gyönyör talán még valami spanyol is volt a háttérben néha én meg már sírtam úgy röhögtem XD.
  • Hegi90
    áhh odáig nem jutottam el :D::D
  • RaSzTaH
    olvastad hozzá az s2-es kommenteket is?:D
    "delete this ****"
    "What is the point in making this? Valkyrie just got buffed and you just nerf her back. " <--- ez igaz is, nem véletlen designolták olyanra amilyen
  • Hegi90
    Akit zavar az új valky arrow (nem lehet észrevenni), annak egy kis segítség.
  • Hegi90
    Beépített Ban list.
    Többezer mod
    Maphack-re esély nincs.
  • RaSzTaH
    jájj, dotáztál valaha? vagy csak az savage2-t ismered? - történet ide vagy oda... kellett adni a karaktereknek valami lore-t - de ezen kívül szerinted miben lenne ugyanaz mint az s2?
  • RaSzTaH
    DOTA VS HON - hátha valakit érdekel...

Sokat hallottam mostanában a két játék összehasonlításáról, így kedvet kaptam egy tényleges összehasonlításhoz, mielőtt bárki elolvasná és azt mondaná elfogult vagyok, meg kell jegyeznem több évig dotáztam.

Azok számára akik ismerik a DoTA-t a HoN-ra való átállás viszonylag „könnyű” lesz. A három sávos alaptérkép közel azonos a 6.59-es DoTA változatával. Azonban míg a DoTA alatt csak egy custom mapot értünk a HoN egy különálló játéknak készült, rengeteg újítással és frissítéssel, íme néhány különbség és újítás amit illik tudni mindenkinek mielőtt nekilát a mészárlásnak:

Stat rendszer ala Public Skill Rating:

Implementáltak egy statrendszert a játékba amely automatikusan nyomon követi a játékosok nyert/bukott meccseit (mindenki 1500-as rating-el indul). Figyelembe veszi a PSR az ellenfeleket, kiszámítja hogy hány pontot nyerünk vagy veszítünk a játék végén, illetve %-osan mennyi esély van a győzelemre.

Javított Game Hosting / Keresés:

Akár csak hostolni vagy keresni szeretnél egy játékot, a HoN több lehetőséget ad a játékosoknak, mint a WC3 elavult rendszere. Mielőtt a játék elindul, az AB (auto-balance) segítségével könnyen kiegyenlíthetjük a csapatok esélyeit. A játék során szavazást lehet kezdeményezni egy játékos kirúgásáért vagy ha az erőviszonyok megborultak akár feladni a meccset, megállítani stb.. A keresőben rengeteg féle szűrőt használhatunk ízlésünknek megfelelő játék megtalálása érdekében (AP, RD, AR, DM, EM vagy épp nem EM stb..), továbbá ping illetve játékosok száma szerint. Egy nagyon fontos dolog, hogy játék keresésekor illetve hostoláskor is bekapcsolhatunk egy szép kis opciót mégpedig: No-leaver! <- ezt senkinek nem kell elmondanom mit is jelent. Továbbá létezik statos game vagy csak simán gyakorló (kezdőknek erősen ajánlott).

Ingerált Voice Chat:

A szervezett csapatok már jelenleg is ventrilo / Teamspeak-et használnak, ámde a pub gamekhez kiváló lehet a beépített voice chat (ha pl. valaki beszél a karaktere felett piciben látszik is, hogy épp ki beszél, sokszor segítség).

Újracsatlakoztatás a játékhoz:

Ha esetleg Dc-ztél vagy akármi más történt a játékkal kb. 5 perced van visszalépni és folytatni a harcot. (Ennek hála elkerülhető ami a DoTA-ban elkerülhetetlen volt a ReCreate:P). – thx s2Games

Custom Hotkeyek:

Nincs többé szükség külső program használatára egy egy keybind beállítására, gyakorlatilag nincs olyan gomb amit ne tudnál módosítani.

Creep Aggro:

A HoN-os creepek sokkal agresszívebbek, ezalatt azt értem, ha utasítást adsz a herodnak az ellefél megtámadására az össze közeledben lévő creep téged fog támadni, ezzel kicsit veszélyesebbé és érdekesebbé tették a creepek fontosságát mint a DoTA-ban.

Cleave:

A Cleave effekt (melee aoe) sokkal nagyobb mint a DoTA-ban, ez egy kis buff a melee hősöknek

Új herok:

Rengeteg új- és átdolgozott illetve áthozott hős a DoTA-ból

Felturbózott grafika:

Erről szerintem nem kell beszélnem mindenki nézze meg a különbséget

Csapattársak portréja:

Gyors hozzáférést biztosít a csapattársak supportálására, illetve hp/mana bár és persze az elengedhetetlen spell cooldown! Továbbá megkönnyíti a célzást.
  • Scorpionhun
    Nézzétek meg a történetet!
  • RaSzTaH
    azért én próbálkozom;D
  • Hegi90
    De érted az a vicc, hogy nekünk próbálja elmagyarázni az igazát, úgy, hogy már egy jó ideje játszunk vele, ő meg azt se tudja mi hol hány méter és megölik :)

Persze Hefner meg korábban egyből jött oltani, hogy "jaj még egy értelmes hsz-t nem láttunk hegitől"... Hát bocsi, de a 10 évesek nyelvén úgy látszik egyikőnk se tudja magát megértetni ;)
  • RaSzTaH
    olvass!
    " gyártón kívül kb semmi közös nincs benne, még ha felfedezni véltél benne ugyanúgy kinéző karaktereket is "
  • Hegi90
    Ha már ennyire erőlteted, akkor elmondom, hogy azért került be, mert az S2 így azt várta, hogy a hozzád hasonló kis savagefanbojok kipróbálják ezt a játékot is, noha tényleg semmi köze hozzá. Egyébként jól áll ez a hangulat a játéknak, ez a második szempont. Harmadik pedig az, hogy lusták voltak megint fizetni a grafikusoknak, művészeknek az újabb modellekért, és hangeffektekért. Minek?
  • Scorpionhun
    Akkor a tempest, a behemoth, a scout, a predator stb hogy kerültek bele a HON-ba a Savage2-ből?
    http://www.youtube.com/watch?v=55H5SKt1e6s&feature=related ( a savage 2 története, ti tudtok angolul)
    És a történet folytatódik: Heroes Of Newerth:
    http://www.youtube.com/watch?v=_VRmX8Tkfzc
  • RaSzTaH
    igen igen.. vannak olyan playerek akik mellett egyszerűen megőrülsz... Viszont vannak olyan jelenetek mikor csapatba játszol, hogy kb felugrasz a géptől egy egy szép jelenet vagy egy küzdelem után, mert annyi adrenalint adott:) szvsz ezért játszom :)
  • RaSzTaH
    ha konkrét kérdést teszel fel pl. adott herora szerintem konkrét választ is fogsz rá kapni, de így általánosságban nem lehet mondani, hogy mindig az első vagy a második skilledre tegyél.. ugyenez igaz az itemekre etc..
    savage 2 teljesen más mint ez... a gyártón kívül kb semmi közös nincs benne, még ha felfedezni véltél benne ugyanúgy kinéző karaktereket is :)
    ez a DOTA egy reformációja kb. az ottani gyermeteg hibákat kijavították és kapott egy új köntöst, de játékmenetben ugyanaz, herok persze eltérőek (kivétel a portok), mivel a HoN esport lett így nem lesz semmiféle pénzért vehető előnyszerzés sem
  • ToCsEk
    még mindig el vagy tévedve, ebben nincs semmi rúna rendszer, max amik a folyóban vannak 2percenként, ebben vanna a runás rendszer
  • Zomil
    Az a baj, h te ezt ugy veszed, mint az s2 folytatása, pedig ez 1 az 1-ben egy DotA felujitva :)
  • Scorpionhun
    Zomil értette a kérdésemet:)
    Igen, erre számítottam, hogy minden karakternél más lesz.
    Mondjuk ha valaki leír egy példát(pl ha Witch Slayer-rel játszik akkor hogy szokta elosztani a pontokat).
    Az a baj, hogy ti ezt a játékot teljes egészében hozzáhasonlítjátok a dotta-hoz.
    Pedig ez valójában a savage 2 folytatása, a történetet ez viszi már tovább, a karakterek ugyanazok,plusz bővítettek rajta, ugyanígy pályán belüli szintlépéskor pontokat kellett elosztani, karakterenként, játékstílustól változóan.
    Mivel nekem medvés rúnám volt, ezért egy pontot adtam a sebességre, a többit mind az ütéserőre.
    A táposabb cuccban nem vagyok biztos.
    Azért kérdeztem hogy nem e tud róla valaki valamit, én is csak hallottam róla, hogy lesz ilyen, de lehet hogy ez hülyeség.
    Az s2games-nak a savage 2-ben jó bevétele volt a rúnákból, ezért mondták azt hogy ezt a savage2 folytatásában is tovább szeretnék vinni. Ott ha az account mellé vettél pluszba rúnát 1000 ft-ért, erősebb lettél.
    http://www.youtube.com/watch?v=R4fIjMIf8CE
    Savage 2- a karakterek ismerősek lesznek:)
  • zsakosfrodo2
    Igazad van, ezért is játszunk vele "csupán" funból, meg mókából. Ha egyszer eldönteném hogy versenyszinten akarom tolni a játékot, akkor biztos, hogy a HoN-t választanám. LoL-ban kupának sztem akkor lenne értelme, ha minden versenyzőnek azonosak a feltételek, tehát full rúnázva van adott karira, maximum mastery level. De ha valakit a LoL kupa boldoggá tesz, játszon csak. :D
  • Zomil
    Hon számomra is top1, csak kicsit beleuntam, mert tul sokat kockultam rajta, utána meg lol-ozgattam. Bár komolyan nem tudod venni a játékot, szvsz Hon közelében sincs, de jól el lehet funolgatni vele. Uj hösök kb. 2hetente jönni ki, ami legalább kicsit változatossá tszi a játékot igy mindig van benne vmi uj. Bár most ujra kedvet kaptam hon-hoz. Az a bajom hon-al, h ezt meg tul komolyan veszem, és idegesit ha a bénák miatt bukok egy csomo psr-t.
  • RaSzTaH
    akkor miért nem fogalmaz egyértelműen?:) ebből mire lehet következtetni? "Szintlépéskor pontokat kapok, szerintem ez a nyitja mindennek" <- wtf miért eddig nem adott semmire se pontot?

"Hogy okosabb ezt elosztani? Vagy ki hogy szokta elosztani?" <- kb. teljesen más minden karinál

"h fizess+10$-t, h máshogy nézen ki a hösöd" + vegyél hőst, rúnákat, nem kell bemutatni a LoL-t meg az "ingyenes" micropaymentes gamekat ahol csak ezt vedd azt vedd és akkor érvényesülni is tudsz, nem is értem hogy indítanak egy ilyen játékban kupát, ahol igazából úgy is az győz akinek pl. magasabb a summoner szintje tele van pakolva x millió runakővel amit más lehet egy fél évig farmol (ha nem veszi meg RL pénzért) ettől függetlenül nincs bajom a játékkal - aranyos, fun - kipróbáltam, de a deny mellőzése, plusz a summoneres végtelen ingyen tp+heal után mondtam hogy köszönöm ez nem az én játékom :) ízlések és pofonok
  • Zomil
    Hogyne lehetne osztani pontot szintenként :D
    Persze csak 1-1 játékon belül, account szintü szintlépés nincs. És ugyancsak játékon belül lehet a hösöknek cuccokat venni. Semmi micro-payment nincs a játékban, mivel te ezt teljes áron megveszed, nem lesz olyan dolog, h fizess+10$-t, h máshogy nézen ki a hösöd :)
  • Omlás
    GZ ToCsEk :)
  • RaSzTaH
    szerintem te összekevered a játékot a LoL-al (League of legends) itt nincs osztható pont szintenként (játékon kívül), plusz nincs RL pénzért táposabb cucc :P
  • Scorpionhun
    Üdv mindenkinek!
    2 újabb kérdésem lenne:)
    Szintlépéskor pontokat kapok, szerintem ez a nyitja mindennek. Hogy okosabb ezt elosztani? Vagy ki hogy szokta elosztani?
    A másik: úgy hallottam, később lehet majd még cuccokat venni a játékhoz, amivel erősebb lesz a karakterem. Erről tud valaki valami infót, hogy mik lesznek azok?
  • RaSzTaH
    le van tiltva akkor úgy mondom hála a jó kis "netbiztonsági" rendszernek, nah akkor majd otthon:)
  • Hegi90
    :o

Egy google spreadsheet.
    Ki van rakva egy kérdés, meg három válaszlehetőség. Lehet csak akkor nyitja meg, ha van google accod, de nem hiszem, mert én úgyis látom, ha kiléptem előtte a googleből.
  • RaSzTaH
    ezmiez? melóban nem nyitja meg:P
  • Hegi90
    Ha szavazni akartok
  • RaSzTaH
    nem is a flémelők miatt kérdeztem, elvilek a hg tudja szerkeszteni a topicot/formázni stb... ennyi miatt lenne érdekes, le lehetne cserélni ezt a bannert, pár linket kidobni nagyobb betűmérettel stb... nos?
  • ToCsEk
    igazából nincs rá szükség szerintem, mert nincs sok idióta aki flémelne stb, de ha megszavaztok akkor vállalom :)
  • RaSzTaH
    tocsek, nem kérsz hg- jogot a topichoz?
  • RaSzTaH
    str hősöket, meg agisokat várom, phade pl. iszonyat jól néz ki a hatalmas kaszájával:)
  • ToCsEk
    war3ban volt egy hasonló goblin egység, ami ilyen robot volt 2 fűrészkereke volt és gyorsabban vágott fát mint a sima paraszt :D ahhoz nagyon hasonlít
  • Hugh Hefner
    nem tetszik : ( olyan semmilyen
  • RaSzTaH
    nah az új hero akkor "chiprel":

ha esetleg nem jelenne meg: chiprel