19775
  • samsung123
    Három új kép érkezett az rFactor 2-ből, amelyek a tükröződéseket hivatottak bemutatni.
    emellett dinamikus napszakok árnyékokkal..változó időjárás..beszarás lesz.
  • samsung123

na képek lemaradtak!
  • samsung123
    Durva képek! most tényleg látni normálisan a grafot és végre értelmes autó!
  • lac coo
    Szokásos ,nyálas rajzfilm szerű ... :)

De ízlés dolga, nekem nem jön be , ennyi .
    Modderek majd összedobnak szebbet is alá . egyébként semmi olyant nem látok benne ami eddig nem lehetett volna RF-ben :D

Nálam FVA NKP az etalon .
  • symbol
    nem tudom mi a bajod a színekkel, szerintem totál korrektek. a fű oldalt néha alig látszik, ilyenkor barnás foltok jelennek meg ugye, az aszfalt zsír, a fák sem harsány színűek. mellesleg az ég meg simán nézhet ki így ilyen napszakban, arról nem beszélve, hogy nézz már meg egy naplemente közeli állapotot az életben, a nap fénye ilyenkor elég szépen átfest dolgokat. néha az is tud kurvára irreális lenni. :D még a nap közepén is is, amikor úgy szűri a napfényt egy-két felhő.

ilyen grafikát szimulátor alatt még nem láttunk, ez szerintem nem vita tárgya. Az, hogy esetleg neked nem jönnek be a szinei, hát istenem, az lesz szerintem a legkevesebb, majd lesznek pár tuti "javítások".

szóval grafika ez mellett szól, hangok megint csak tuti nagyon jók lesznek, vagy ugye lehetnek, időjárásban megint nyerő lesz, AI-n elvileg csiszoltak (mondjuk van hova), arról nem beszélve, hogy hát pályák, lehet nem lézeresek, de kurva részletesek lehetnek igy is, és lehet egy csomó pálya egymás mellett, régi SPA, új SPA, etc. Ilyen iRacingben (még) ugye nincs, valszeg nem is lesz.

Egy tuti, én vevő leszek rá, ha az AI komoly lesz akkor tuti sokat tolom majd, még lehet az ir-t is szüneteltetem egy ideig, amíg nem ér el egy bizonyos szintet.
  • Alexease
    Szerinted, miert nincs benne hang?!:) Meg nagyon szar (mint az elozo videoban) vagy valami olyan autonak a hangja volt alatta, amirol jo ha meg nem tudunk?:)
  • Alexease
    Ezert kell mindkettot (mindent:P) beszerezni, hasznalni, mert szerencsere (?!) nincs ket egyforma program, mindegyiknek vannak elonyei, hatranyai.

Ott van pl. az LFS. Full bombasztik program lehetne, melyik masikban van olyan lathato, latvanyos gumideformalodas, szamitas?! De hat, az meg ugy (nem) keszul, ahogy (nem) keszul... :)

Az iR-nek a profi rendszer, a szerverek, a fizika, a rengeteg liszensz es scan, es a naprakesz, folyamatos fejlesztesek az elonyei.

Az rF-nak elsosorban a grafikai engien, a modolasi, szabadon alakithatosagi lehetosegek, es a dinamizmus (bar nem egy Codies latvanyorgia:P Szerencsere?!).

Sajnos nem varhato el az iR-tol, hogy ilyen rendszerfenntartas mellett, extra bator engine-faragasba kezdjenek. Valszeg Ok is meg tudnak csinalni, ha atcsoportositanak az eroforrasokat, hogy telenyomjak "extrakkal": napszak, dinamizmus, shader-orgia, animaciok stb. De sajnos, ezek a dolgok, csak nehany napig jelent ujdonsagot, extrat, kesobb alap lesz, gyorsan megszokjak, megunjak a felhasznalok...
    Az iR-nel a rendszer, a mukodes fentartasa az elsodleges, hogy minden hiba nelkul menjen, stabil es/vagy folyamatos elofizetesek legyenek (allando, megbizhato, kiszamithato fejlesztesek, folyamatos uj tartalom, szolgaltatas).

Az rF2 (ISI) keptelen lenne ilyen rendszert letrehozni, fenttartani, mukodtetni (penz). Naluk a minnel extrabb engine fejlesztese a letfontossagu, hogy a modolasi lehetoseg miatt minnel tobbet eladjanak, es lehetoleg minnel tobbet tudjanak liszenszeltetni.
  • lac coo
    Hát ez a grafika nekem nagyon nem tetszik..:(
    Olyan igazi bóvli kategória, harsány színekkel, majd jól megmutatjuk mi mindent bele tudunk rakni elven készült ....

Meg ez még mindig a kutyát nem érdekli, autót tessék mutogatni, fizikát! :DDD
  • symbol
    Nyilván, de vezetési élményre szvsz az rfactor ha még elég korán kijön jobb lesz. az ir statikusságát állítanám szembe a rF2 dinamikusságával. Ez utóbbi pedig egyszerűen életszerűbb, mert változnak a körülmények. az ir az olyan mintha egy mesterséges burokban versenyeznék, állandóan ugyanakkor, sőt egy idő után előjön az ezt már pontosan átéltem effekt, mert az ég világon semmi nem változik a pályán. a teljesítménye a pilótáknak egy idő után beáll egy szintre, onnantól kezdve pedig már veszett az egész ügy, szvsz az rFactor inkább teljesebb szimulátor, mint az ir, mert több mindent próbál lemodellezni. és gondolom nem szarul teszik ezt.

mellesleg nyugodtan össze lehet hasonlítani, mert igen és a sok irbe fektetett pénz ellenére is lemondanék arról a gammáról, ha az rFactor tényleg olyan jó lesz mint amilyennek kinéz. Plusz itt lesznek régi pályák, régi járgányok, meg a már fent említett dolgok.

Azt meg eléggé letojom, hogy milyen motorra épül az iR, annyiért amennyit mi fizetünk elvárható lenne azért egy szint, és ezt a szintet még nagyon nem hozzák.

ha az rFactor is véghez tudna vinni valami hasonlo online rendszerű versenyeztetést, akkor én most még tuti mellettük döntenék. De persze nem fognak, tudnak. a hétvégi futamokkal egy bajom van, meló időközönként szombat/vasárnapra esik, nappalra vagy éjjelre, szal ezért is lenne jó, ha majdnem bármikor mehetnék futamok, akár rövidebbet is.
  • Alexease
    A GPL ota nem mentem ezen a palyan:) Majd most;)
    Amugy illik, hogy jol nezzen ki, mivel az ISI elsosorban a grafikara gyur, abban eros. Alapbol az rF engine eleg eros lenne latvanyra, cak hat jol ossze kell rakni. Ami a modok nagyreszere nem jellemzo, mert egyszeruen idoigenyes.
    Az iR-hez felesleges hasonlitani, az messze van grafikaban, technikailag, az inkabb nagyon pontos es reszletes. Es persze, amit tud, azt nagyon, legalabbis nagyon leteszteltek, optimalizaltak, foleg net-re. Az iR-ben nagyreszt meg 2 lapbol allo fak vannak;) Egyszeruen azert nez ki jol, mert sok van belole, ott ahol kell, es olyan amilyen kell.
  • symbol

azért elég kurvajól néz ki :) hangulatos lett a pálya, a grafika mozgás közben abszolút nyerő, szvsz szebb az iracingnél is.
  • symbol
    jaja ezt a promot, marketinget én sem értem. pedig ahhoz hogy pr jó minőségű képet, jól belőve kilopjanak a gammából irjanak hozzá egy frappáns kis ismertetőt, és időközönként egy kis videó is kerüljön mellé, szóval az nem nagy szám, ilyen játékoknál nagyon sokat számitana pedig a hadjárat ugye... az hogy néha kiraknak ilyen olyan képeket. hát kurvakevés.
  • Alexease
    Szerintem, egyszerubb a helyzet: eladni szeretnenek, minnel tobbet, mert tobbek kozott, ebbol elnenek;)

De a jelenlegi promo cuccokkal es hozzaallassal, nehezen fognak megnyerni uj vasarlokat maguknak;)
  • SirAlo
    Hat nem tudom de az is lehet hogy ugy vannak vele hogy aki szereti a szimeket az ugy is ki fogja probalni aki meg nem az ugy se fogja meg torrentrol se letolteni :D
  • Alexease
    Akkor mire csinaltak, szerinted, az rFactor1-et, ha nem arra, hogy eladjak?!?!:) Jotekony celokra? Nem hinnem, hogy nyertek a Lotton, es evekig dolgoznak, csak ugy:)))

Es az, hogy sokan hasznaljak, es nem vettek meg, az meg mar az embereket minositi... Es legtobbszor azoknak jar a szajuk, hogy ezt meg azt szeretnenek, es ez meg az nem jo. Kapjak be, szart sem er a velemenyuk:)
  • SirAlo
    Mondjuk az rFactort nem is hinnem hogy arra csinaltak hogy sokat adjanak el belole, rFactor 1-bol se hiszem hogy sokan megvettek pedig sokan hasznaljak
  • Alexease
    En sem ertem, miert nem nyomjak meg jobban;)

Hetente kellene egy komolyabb update leiras - meg ha kamu vagy mellebeszeles, akkoris;)

Ahoz tucatnyi kep, jo minosegu, valami latvanyos - az alabbiak sem rosszak, jol be van allitva, csak keves, kicsi es szarminosegu;D

De lehetne kethetente valami video is. Ha csak nehany masodperc, akkoris. Palyareszletek, eso animacio, dinamikus napszakvaltozas, felfuggesztes mozgas, tores stb. Lehet, hogy pl. az agyontuningolt RACE-hez kepest nem lenne semmi extra, de ott lenne rendszeresen koztudatban.
  • pointer4
    Nem értem én ezeket :D
    így a F1-2010 meg iRacing, vagy akár a múltkori esős belsőnézet minőségű cuccok mellett egy játékot ezekkel a fotókkal reklámozni :D
    Inkább arról beszéljünk, hogy a fizika most már megközelíti-e a három nagyot, vagy még mindig a béka segge alatt marad.
  • Alexease
    http://www.virtualr.net/rfactor-2-track-development-update-2-previews/

• lac coo
    Ezek a képek nem rajzfilmesek, ezek okádék rondák !!!!
  • Alexease
    Regebben en is sokat piszkaltam a palyaepitest, es eleg jo dolgokat lehet(ne) csinalni. Leszmitva nehany aprosagot, mihez fizika is kellene, de azt nem szamol ra;)

- A gumifalakat guminkent raktam ossze, darabonkent rombolhato volt.
    - Egyenkent voltak az emberek, a kozeliek 3D-ben, csoportonkent kulon-kulon hanggal, vakuvillanasokkal.
    - Az utmenti objectek alkatreszenkent torhetoek voltak, darabokra estek az utkozesnel.
    - A hungarocell reklamrablak apro darabokra hullottak.
    - Reszletes huplik-puklik (:P) egyeletlensegek.
    - Idealis iv, kulonfdele tapadasokkal.
    - es meg kismillio dolog:)

Volt palya, ahol az aszfalt 5 retegbol allt: aszfalt, uthiba, idealis iv (mas tapadassal), guminyom, felhordott koszolodas (mas tapadassal, hangokkal). Sajnos, altalaban a tizedeig jutottam a dolgoknak, mert napi max 1-2 oraban lehetetlenseg ilyesmit csinalni.
  • Alexease
    A jelenlegi (rFactor1) engine is tud barmilyen reszletes novenyzetet, most is lehet "animalt" mozgo targyakat pakolni a palyakra (van is nehyanyon helikopter, madarak, szelkerek, szelmalom, holegballon stb.), most is lehetne mozgo zaszlokat csinalni, es jelenleg is letezik 3 fele kozonseg hang, amit barhova le lehet pakolni.
    Sot, ezeknel meg tobbet tud, csak messze nincs kihasznalva;)

Sajnos hivatalosan nem fognak beleolni annyi idot, hogy egyet megcsinaljanak bemutatokeppen. Bar egy azert jo lenne. MOD-kent, maganba, nehany emberrel igy is 3-6 honap egy normalisabb palya, ha jobban ossze van rakva, akkor 6-12 honap is lehet. Ha ezen felul tele akarjak rakni csicsaval, amit mar komolyan optimalizalni kell, akkor 1-1.5 ev:)
  • Dietrich
    ha neked repkedős dolgok kellenek akkor szed le bármelyik VLM pályát..Mid Ohio vagy LeMans-t..ott repked zeppelin, helikopter,madarak csapatostul, villognak a vakuk mind zabálja az fps-t, ha ez kell ne várj az rf2-re :D
  • Alexease
    A 48% az majdnem 50%, vagyis vagy megjelenik vagy nem:D
  • mcmoha
    Olvasd el a linkelt interjut, kiderul Camaj szerint 48% az esely az idei megjelenesnek.:) Szoval csak jovore jon.:(
  • symbol
    lassan olyan lesz mint az iRacing, évekig csak vártunk/vártunk/vártunk, aztán kijött egy totál béta cucc. XD
    amúgy szerintem tök jó lesz, nem néz ki szarul, vannak benne dolgok amik nagyon bejönnek (időjárás tuti a legjobb lesz), tetszenek a növények is, a pályák kidolgozása is okésnak néz ki, az egyik képen egy repcsi is van, gondolom az megy is majd, jó lenne ha madarak is repkednének, rajongói zászlók is mozognának a pálya szélén, meg lenne végre közönségmoraj is. viszont elég kellemetlen, hogy se járgány lista, se egy fasza weboldal, se pályalista nem került még ki...

• Dietrich
    ebből akkor lesz rf2 publikus verzió ha bal felső sarokban a szám: rFactor2 1.0 lesz.
    aszem 3 éve v0.812 volt..szóval van idő még
  • mcmoha
    Ez a legjobb.:D

Doug: Are you planning to offer digital distribution again?

ISI / Gjon: We are thinking 3½” floppy disks, about six hundred of them.
  • mcmoha

Nagyon erdekes interju Gjon Camajal.
  • Alexease
    Igen
  • mcmoha
    Ha rajzfilmesebbre gondolsz , igazag van.:)
  • Alexease
    Valamiert hiaba sokkal csicsabb, nagyobb tudasu az rF es rF2 grafikai motorja, megis rajfilmesebb, mint az nKP vagy az iR...
  • gviski
    képeket nem rakta be az előző HSZbe, szóval itt a link inkább :D
  • gviski
    4 új kép

• Alexease
    Valami fejlodes csak lesz reklam, marketing szempontbol is, mert egyelore eleg verszegeny a dolog;) Most azert valami tortenik, foleg hogy van/mukodik a forum;) Oda talan becsuszik majd 1-2 dolog;)

De NE olyan, mint a multkori esos video:/ Gyorsan kiadtak, mert jott az F1 2010 sok szep esos videoval, de inkabb csak rontottak a helyzetukon:D 1000 eves auto, hitvany hanggal, billentyuvel tologatva - valami amator szint... Raadasul az eso is olyan amilyen: Ok, szep hogy torzitja a latottakat (4-5 eves technika:P), de 5 frame-bol allt az egesz, egyszeruen csak ismetlodott. Nulla dinamizmus...
  • lac coo
    Ennyi év munka után nem igaz, hogy nem tudnak összekaparni néhány képet, videot ! :)
  • Alexease
    http://www.virtualr.net/rfactor-2-isi-forums-now-open/

http://isiforums.net/f/forum.php
  • Alexease
    http://www.virtualr.net/rfactor-2-track-development-update/
  • mcmoha
    Jo lenne ezeket a linkeket kitenni a bannerba. Bar ahogy nezem meg baner sincs:(
  • Alexease
    rFactor2 Twitter cuccok