6837
...
-
#6516 Igen, úgy 15-ször indítottam újra. -
#6515 Azt azért vedd számításba, hogy te is "cselesen" játszol, "normál" játékmenet szerint, ha a küldetéseket csinálva haladsz helyszínről-helyszínre, gyűjtöd az információkat, és azt követve keresed, ki lőtt rád, 5-ös szinten a Ratslayer közelébe sem érsz, még véletlenül sem, küldetésben meg csak Vegasban kapod meg a helyszínt, bár nem a fegyver miatt...
Olyan ez, mint, ha az lenne a kifogás, hogy a Solan fölött kószáló halálkarmok miatt nem tudsz eljutni Vegasba - nem kell arra menni.
Igaz nagy általánosságban csak arra figyelmeztetnek hogy maradj az autópálya közelében (ami távolabb van, az már bizonytalan), de pl Novac előtt is van két olyan barlang, nem messze az autópályától, ahol az egyik nightstalker, a másik deathclaw fészek...
Az is törvényszerű, hogy sokáig nem lehet a karakter mindenben szakértő, vagy mester, de idővel sokat tanulhat.
Azt kell eldönteni, hogy milyen sorrendben tanuljon, mi az, ami számára fontosabb... pl az hogy a harcokban erős legyen, vagy gyógytani tudjon, esetleg a craftolás. Mindez csak döntés kérdése, és pontosan ezért hasznosak az emlegetett magazinok, mert azok is segíthetnek.
Sok küldetést el lehet odázni, amíg meglesz a megfelelő képessége a főhősnek hozzá, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyni, nem lehetetleníti el a játékot.
A beszéd készség nagyon hasznos a kezdéstől végig, de pl. a medicine sokáig hanyagolható, még akkor is, amikor küldetésekhez kell - egyszerűen félre teszed a küldit, majd megcsinálod valamikor...
Vannak pl javítást igénylő küldetések, vagy feladatok... megcsinálod, későbbre halasztod, vagy nem foglalkozol vele.... amikor harcolnod kell, akkor is ugyanez van, ha meghaladja a feladat a tudásodat, elfuthatsz, de ha a kifejezett célod, hogy jó legyél a harcban, akkor erre összpontosítva fejleszted a karaktered, és nem dobálod szét a pontokat, hogy mindenből tanuljon picit, de semmiből sem eleget :-)
Írom, még egyszer: nem lehet elrontani, félre fejleszteni egyetlen karakter sem, az ide-oda elosztogatott pontokkal sincs semmi gond, csak legfeljebb később éri el a kari azt a szintet, hogy képes átgázolni bármilyen ellenségen -
Kotomicuki #6514 Hát, 10 INT meg a 4. szinten a +2 pontot adóval is mélyen a béka s...e alatt vannak a pontok, mert vannak olyan küldetések, ahol mind kéne (NCR tábor, ahol a dokihoz is beosztanak, mer' annyira meg vannak szorulva és ott 65 medicine kell mindhárom sérült ellátásához) - és ez még Vegas alatt/előtt van...
Lassan 20 leszek, de csak a guns van 75-ön, a beszéd 70-en, a többi (fontos) még a 60-at sem éri el, pedig egy-két könyvet már elolvastam (mindet a +1 pontot adó perk után).
A 100-as zártörés kéne a Gobi-hoz (meg a 75-ös guns, de ez már megvan - és 70-es repair a 6. szintű perk-hez, amivel "működésre" lehet bírni), ami(k) most még csak 55(-ök) és szintenként 17-et kapok...
A pénzcsinálás is ég és föld már 20-as és 50-es bartel szintnél is (az utóbbi sem ár pár párbeszédnél, vagy a program általi csekkolásnál) -> gondolkodok is rajta, hogy "csak" az XP-t és a lomot gyűjtöm a 30. szintig, majd ott egyben adok el és vásárolok, mert sok ezer kupak lehet a különbség, csak ebből is.
Ja, medicine...
Ahogy nő a karaktered, úgy sokasodik a HP-ja és a 10. szint után kezd egyre nevetségesebbé válni a nem fejlesztett medicine-nel a stimpack-ok gyógyító hatása -> hihetetlenül mínuszba lehet forgatni a karaktert a "mellékes skill-ek" nem fejlesztésével.
Stimpack-ot meg 70-es medicine-nél kezd el gyártani tudni (a szuperhez 90 kell)...
De a radioaktív dolgokat is ez határozza meg: csak tessék-lássék, vagy valóban hatásosan "dolgoznak".
Sz'al, nagyon kihegyezték a játékot a skill-pontokra és csak nehéz és még nehezebb fokozat van belőle. Némiképp odafigyelhettek volna ennek a jobb kiegyensúlyozására is, de hát, ha nem kaptak rá elég időt, akkor örülnünk kell ennek is.
...
Megnéztem azt a patkánybarlangot a patkányvadász puskáért...
Sokszori visszatöltéssel lett meg, pedig Cass is velem volt -> el nem tudom képzelni, hogy az 5. szint magasságában, amikor még ér is vmit az a fegyver, hogyan szerzi meg a játékos magának (gondolom aknákkal a "feljáróban"), mert nagyon óvatosan és szerencsésen kell ahhoz mozogni, hogy az a 15 óriáspatkány ne egyszerre ugorjon rá a karakterre.
...
Fantusz #6513:
Csak nem biztos, hogy lesz annyi magazin, amennyi kellene a 80+20 felálláshoz -> én inkább könyvet csinálnék belőlük.
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2019.03.13. 15:47:40 -
#6513 10 perc?
Egy nehéz kombinációra nem kell több 1-2 percnél, hisz a betűk a helyükön is vannak, a rész megoldásokból kiolvasható a további rosszak többsége, illetve ha nagyon rosszul kezdődött a kiolvasás (hosszú szavakból kevés a helyes) egyszerűen bezárom a terminált, és újra indítom.
Max szinten nagyon sok 100-as képessége lesz a karakternek, nem vesznek el azok a pontok sem, amit most úm szétszórtál, de a játék elején célszerű koncentrálni 3-4 képességre, amelyeket a leginkább használni szeretnél.
Ez első játéknál sokszor vakon tapogatózás, aki mondjuk olyan szinten bele szeret a játékba, hogy több karakterrel is végig játssza, annak már szinte rutinná válik. Karaktert elrontani nem lehet, legfeljebb könnyebbé, vagy nehezebbé tenni az útját.
A magazin használatára érdemes rászokni, mert nagyon sok olyan képesség van, amit nem is biztos, hogy érdemes 100-ig felhúzni, 80+20 a magazinból = 100... azt kell kisakkozni, hogy esetleg nincs-e olyan perk, amihez kell a 80-nál magasabb skill.
Gun-nál egyértelműen 100 a cél, hogy ne legyen büntetés a fegyverhasználatra, de 80-as skillel ki lehet nyitni egy 100-as zárat, vagy terminált feltörni, bombát hatástalanítani, szerelni, craftolni (stb) magazinok segítségével. -
#6512 Ezt is tudom. -
SaGa #6511 Egyrészt nem csak a [] jelek, hanem a () és <> párok is elvesznek nem megfelelő szavakat. Másrészt a második variáció is egyet levesz. És ezek akkor is működnek, ha nem közvetlenül egymás mellett vannak a megfelelő pozíciójú zárójelek, de egy sorban. De ezek csak kisegítő lehetőségek a lustáknak, meg azoknak, akik nem tudnak mastermindozni. Mert a terminálok feltörése egy tovább gondolt mastermind. -
#6510 LVL 18 vagyok asszem. Van már 3 skillem is 65 táján. Magazint eddig még nem is használtam. Ha kéne akkor kevés még, máshoz meg pont elég még a skillem. A perkem ami dupláz az még nincs, de gondolkoztam rajta.
Speech 65, science 50 repair 50 most asszem. Gun 65 vagy 70. A többi annyi, amennyi, a játék elején néha hülyeségekre raktam, pl. explosives.
A sneak-et is elkezdtem fentebb tolni, de asszem hagyom. Van úgyis a cloak field vagy mi úgy 8 db. Ha kell lopakodni, akkor felveszem azt.
Ez mind tiszta sor. Csak van, hogy 1 perc alatt megvan a törés, de van, hogy 10 perc is. Pedig EASY...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.13. 14:34:14 -
#6509 A szabad játék ezt is jelenti, hogy bizonyos zárakat esetleg nem tudsz kinyitni...
Az mondjuk nem tudom milyen módon fejleszted a karakteredet, 20-as szint környékén már a fontosnak ítélt képességek közül néhánynak illene 80-100 között lenni.
Vannak ugye a képességnövelő magazinok, amelyek +10-et adnak egy képességhez, perkkel +20 (számomra 6-os szinten az kötelező perk, de lehet boldogulni nélküle is) 22-es szinten meg ugyancsak perkkel tanulható a magazin készítés (craftolható lesz).
.
Az elsődleges harci képességet azért érdemes maxolni, minél gyorsabban, hogy ne legyen semmi negatív módosító (pl az AMR, vagy a többi 100-as skíllt kívánó lőfegyverek használata esetén), a többi meg jkarakter függő, hogy az adott kari miben lesz szakértő...
A zárnyitás- számítógép terminál sokszor össze is van kapcsolva, sok zárat ki lehet nyitni a számítógépet meghekkelve, de nem mindet.
Terminál feltörés:
Van négy lehetőséged, a számok azt jelentik, mennyit találtál el, és azok a helyükön is vannak.
Három lehetőséget elhasználhatsz a keresésre, ha nem sikerül, kezdj el keresgélni a "krisz-krasz" karakterek között.
A zárójelekkel határolt területet választva elvesz egy hibás választ, vagy feloldja a korlátozást (ismét négy próbálkozás - így tehát hét lehetőségből kell megtalálni a helyes kódot)
Végső esetben, ha nem boldogulsz, ellépsz a termináltól, és újra kezded a dekódolást, olyankor egy másik kódsort ad be.
Sokat nem érdemes vacakolni, ha nem megy lépj ki, de az sokat segít, hogy a helyes betűk a helyükön is vannak, nem csupán a számuk stimmel a szóban. -
#6508 Ja, de durva. A játék elején lezárt bunker szóval ezt rejti és Veronicával ezért könnyű. Mondjuk amúgy is lecseréltem volna Boon-t.
A REPCONN épülete viszont valami elképesztő. Nagyon magas skillek kellenek, de OMG mik vannak ott. Egyedi fegyverek úgy, hogy egy csomó mindent kis sem tudtam nyitni, rejtett ajtókhoz nincs még elég magas skillem stb. Viszont a harmadik szinten nem tudom elérni az istennek se, hogy ne támadjanak rám. Pedig már 3 keykarcd is megvan is a 2. szinten ismerősként köszönt rám a robot. A 3. szinten levő ember neve is ismert, de mégsem nyöghetem be a nevel és 7-es luck-om természeten nincs.
Viszont a terminál hekkeléstől nem vagyok oda. Nem értem az egész rendszerét, hogy ez mi, ha nem elnyújtott szerencsejáték.
It van leírás.
Also, two or more opening brackets can be matched to a single closing bracket ("[ [ ]" on a line gives you two chances), but the opposite is not true ("[ ] ]" only gives you one chance).
Ez azt jelenti, hogy két dud removalra jó az első kombó, de a második esetben csak azért, mert fordítva van dupla zárójel nem? Mert ilyet eddig nem sikerült találnom, vagy soha nem volt olyan, hogy része lett volna már feloldott egy másiknak.
Az is igen nehézzé és lutrivá teszi az egészet, hogy nem tudni, hogy a feloldható könnyítés dud removal vagy replenish lesz. Így 0 taktikázási lehetőség van. Ha feloldasz mondjuk 3 dud-ot tippelsz hármat és lesz replenish, akkor fúdefasza. De, ha az első feloldás replenish, akkor kb. mission impossible az egész még easy termináloknál is sokszor.
Az sem világos, hogy van amikor 3 dud removal és 1 repl. is van és akkor elég könnyű. Van amikor meg van 1 db feloldás van és kész, ennyi, semmi más. Emiatt volt, hogy 20 percet szüttyögtem el egyetlen easy (!) terminálnál. Azért ez egy ponton túl már inkább idegesítő, mint szórakoztató. Aztán egy average terminálnál meg mákkal sikerült elsőre rábökni a jó jelszóra. -
#6507 Ájszí. Közben rájöttem, hogy csak ki kell menni.
Huszon akárhányas skillel is megtarthattam a 22-es silencert,ami 65-ös gun és egyép perkekkel eléggé ütött. -
#6506 Automatikusan vissza kapod, ha elhagyod a kaszinót.
50-es sneak fölött be tudsz csempészni kis méretű fegyvert(pl Benny pisztolya) a kaszinókba, ami esetenként jól jöhet. -
#6505 Kicsit töprengtem, végül azt választottam, hogy legyaktam a testőröket. Kíváncsi vagyok, hogy így merre visz majd a történet. Kipróbáltam a turbo-t és mást is. Gyerekjáték volt egyedül is elbírni a 4 db testőrrel.
Hol tudom majd visszakapni az elvett fegyvereimet? Azt még nem találtam meg a casionban.. -
#6504 Én úgy láttam, hogy igen. -
Kotomicuki #6503 Ha a helios one-nál előbb adok energiát mindenkinek, minthogy a BoS-szal kapcsolatba lépnék, attól még értékelik ezt a húzásomat (nem a befejezésre gondolok itt), vagy ezzel az akcióval várni kéne a kapcsolatfelvétel utánig? -
#6502 Gondolom, hiszen valakinek biztosan kell a chip, csak mit rohangáljak utána, ha most agyoncsaphatom főleg, hogy meg akart ölni a semmiért. Pusztuljon. Csak általánban ilyenkor másik történetszál az érdekes és tippre ebből jön a légiós és az a befejezés, hogy én leszek a főnök.
-
Kissssss0 #6501 fogsz még a benny gyerekkel találkozni ne aggódj.... -
#6500 Tudom, abból párat végigpróbáltam részlegesen.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Megnéztem, hogy le tudnám egy gyakni. Le. Ezzel gondolom Benny szála cakk pakk kizárva
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aztán megnéztem, hogy hagyom elmenni és jött a 4 testőr. Aztán jött a vicces robot a játék eddigi legjobb karaktere. Sírva röhögtem azon, ahogy ő reagálta le a saját programozási hézagjait. Ennél a szálnál a kérdés az, hogy Benny hova menekül, mert hogy a városban nem marad. A bibi az, hogy a chip nála van... Lehet, hogy ez az érdekesebb szál, de rohangáljon utána a görcs.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.11. 00:02:33 -
#6499 Benny ellenében is van több alternatíva.
A különböző frakciók, csoportok között egy sincs, amelyik "tiszta fehér".
A légió egyértelműen gonosz, a NCR-ben vannak a jófiúk, meg a jó csajok... vagy mégsem, ha a hatalomról van szó, ők sem kíméletesek.
Mr House természet ellenes jelenség, ő a jobb választás, vagy Yes man ajánlata?
A kisebb frakciók, akik a hatalom megszerzéséhez nem kaptak lapokat, további variációkat vihetnek a történetbe azzal, hogy barátként, vagy ellenségként kezeled a csoportokat.
Minden lehetőség persze nem azt jelenti, hogy egy külön játékot érdemes rászánni, csupán azt, hogy előtérő részletekből áll össze a jövő, amit a főhős döntései is formáltak. -
#6498 A légióval egészen biztosan nem tudnék azonosulni, képtelen lennék olyanok oldalára állni, akik vérengző vadállatok. -
#6497 A yes man alatt gondolom azt értitek, hogy én leszek a főnök. A baj az, hogy nekem 4-re nincs időm. Mondjuk szándékosan húztam a 17-dik szintig azt, hogy bemenjek oda, hogy találkozzak a Bennyvel. Előtte csináltam mentést.
A vicces az, hogy rejtett fegyverekkel se lenne testőrei ellen sok esélyem, de a robotom ED-E velem jön és lerendez mindent... -
Kissssss0 #6496 nekem már ennyi is bőven elég volt. -
Although #6495 Igen sajnos csak ennyi. :) Persze még ott vannak a minor frakciók kapcsolódása. -
Kissssss0 #6494 ha jól emlékszem 4 befejezés van, yes man, mr house, légió, meg az nrc.
javítsatok ki ha tévedek. -
Although #6493 Inkább a W2, a W3 az már inkább csak sztori mint körítés :) Bár nem mondanám más jelleg más motor. Ezek a srácok egyszerűen csak bizonyították oda adsz nekik egy középszerű, vagy jó cuccot és kiválót csinálnak belőle. :) -
#6492 Elejétől fogva tetszik. A Witcher III óta nem volt ilyen fasza játék kezeim között. Erősen érződik, hogy akik azt csinálták, azok ezzel is játszottak .Letagadhatatlanok a megoldások és hasonlóságok. -
#6491 Sok...
Ha jól rémlik, kezdetben nem igazán nyerte el a tetszésedet ez a játék, aztán valami oknál fogva mégis(?)
Nem csak a történet miatt lehet benne több végigjátszás, hanem a lehetséges karakter fejlesztések miatt is - hagyományos lőfegyverek, energia fegyverek, robbantós, közelharc, és a hozzájuk való perkek...
Lehet játszani survival módban, vagy nyugisabban...
-
#6490 Basszus hány végigjátszása lehet ennek a játéknak? NV-ben van legalább 2 frakció, egy rakás külső klán és persze ott vannak a légiósok. -
#6489 Vazzzz, a YES securitoronon behaltam. -
#6488 Ráadásul, ha jól emlékszem, jelölt helyszín, tehát nem nehéz rátalálni. -
#6487 Amikor Novacból beérsz Vegas elővárosának romjai közelébe, először találsz egy vízkereskedő bázist, ahol informálódni lehet (merre találsz kereskedőt, orvost Vegasban)
Az utat követve nem mesze NCR katonák állnak, nincs szerepük, de tőlük nem messze elágazik az út, el lehet lenni jobbra, de egyenesen érdemes tovább haladni... a hidak nem folyón ívelnek át, csak egyszerű mélyedés fölött lévő fa tákolmányok, "lánchíd stílusban", van ott vagy három, egy jobbra, kettő egyenesen tovább haladva... ahol a döglött tehenek vannak, ott nézz körül, találsz két plazma puskát, és két harci páncélt... a két páncélból csinálj egyet, és használd, ha nincs jobb... vagy add rá Boonra, Cassra, Veronicára... aki épp veled van.
Létezik jobb páncél, de ezeket elég könnyű alacsony szinten is megtalálni, hisz csak fel kell venni, amikor oda ér a karakter (és ahogy beszéltük a minap, gyorsan oda lehet érni...) -
Kissssss0 #6486 na összeütöttem egy gyors videót.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
reloading bench 0015361f (itt nincs 01 meg 02 azonosító mert ez alapjáték tárgy)
enclave crate 0006e8dd (szintén)
nem kell szarakodni mindenféle modokal ha csak néhány aprósággal akarja az ember felpimplelni a szállását. -
#6485 Fogalmam sincs melyik hídra gondolhatsz. Mivel én a reptérről utaztam be és azóta eljöttem és nem jártam arra... A REPCONN táján?
Most megyek vissza, mert érdekel a főszál is most már. LVL 17 vagyok, jól felgyúrtam a speecre, repair és lockpickre.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.10. 16:51:57 -
#6484 Amikor Vagasba, illetve még csak a közelébe értél, nem találtál két harci páncélt a hidak közelében, a hulláknál?
Lerongyolt állapotban vannak, de a kettőből lehet egy elfogadhatót fabrikálni. -
Kissssss0 #6483 a lényeg az hogy ki kell kísérletezned az első két számot 01, 02, 03, és így tovább, nekem pl ez kell beírnom " player.placeatme 01011219 " hogy kapjak egy hot platet. -
#6482 Boon már elmondta a sztoriját ezért azon gondolkozom, hogy lecserélem, csak még nem tudom, hogy kire. Cass vagy Veronicán gondolkodok.
Vértem kb. nincs normális, az egész játékot DT10 körül toltam le eddig... -
#6481 Köszi. -
Kissssss0 #6480 konzolt előhoz esc alatt a 0 vagy 1 számmal, attól függ milyen billentyűzeted van meg milyen verzió a játék.
példának beírod idézőjelek nélkül " player.placeatme xx011219 " kapsz egy electric hot plate-et ami kb ugyan az mint a tábortűz.
a két XX helyére be kell írni 01 vagy 02, 03, stb attól függ hogy milyen sorrendben tölti be a dead money dlc-t a játékod mert az electric hot plate ebből a dlc-ből jön és a dlc tárgyaknak különböző az azonosítójuk az alap játék tárgyainál.
valahogy így kellene kinéznie " player.placeatme 03011219 "
mielőtt bármit is hozzáadnál a játékhoz konzolparanccsal, keress egy helyet ahová le szeretnéd rakni a tárgyat, állj oda, írd be a parancsot, és a helyedre oda varázsolja a kívánt tárgyat.
mielőtt bűvészkedsz a konzollal azért csinálj előtte egy mentést amit nem írsz felül, amolyan biztosíték képen. -
#6479 Freesaidon érdemes bolyongani, betérni, ahová lehet, beszélgetni, ha akarsz néhány "városi" küldetést. -
#6478 Ki kellett volna jönni a kaszinó melletti kapun Freedaidre, itt van a fast travel pont, amit ezek szétint még nem fedeztél fel, és ott égnek a tábortüzek.... kb 30 méteres séta lehet -
#6477 Most nézem, a Stripre hogy a túróba nincs fast travel pont...? Csak a reptérről bevonatozva lehet odajutni vagy mi?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.10. 15:59:11