6837
...
-
Although #6436 Vegasba már közlekedhetsz itt van a főhadiszállása, az NCR-nek, itt van Mr bolond, itt vannak a kis frakciók itt van Vegas körül az indián tábor. Itt sok mindent felfedezhetsz. A pusztából beérsz a sűrűbe :) -
Although #6435 Strip az már vegas. Ha még kívül vagy nem emlékszem hol van asztal. De a reptér már közel van vegashoz először Freesideot éred el ismerkedj meg vele ismerd meg a frakciókat a figurákat mint Elvis. Ismerd meg vegast olvass beszélj ha jó a beszélőkéd akkor bejutsz pár helyre elérsz pár "rejtett árút" ha nem akkor keress craft helyeket. Vegas gazdag hely :) -
#6434 Hol lesz majd a szállás? Több is van, vagy csak egyesélyes?
A kezdő hely óta nem láttam alkimista asztalt vagy mit. -
Although #6433 Néz be majd az "indiánokhoz" is :) -
Although #6432 Halványan emlékszem csak, itt már letudtam a questet, elég jó volt, a kari este sötétben, elintéztem akit kell aztán mentem Vegasba már közel volt :) Egészen hihetetlen 2010 és 2011 a skyrim után, vele egy időben, még kijött ez. Meg a W2 :) Az utolsó darabok a nagybetűs piacon. :)
Jó olvasni a történeted majd folytasd :) Nekem már régen volt. -
#6431 Ha minden igaz. A reptérről vasút vitt oda és találkoztam a robotsheriffel. Ez már az? Mert szép neonos minden, ahogy kell.
Igen, ez a terv, csak meg kell keresnem majd a cuccokat. Csak a rádiós questet akarom lezárni, jóóóóóóóóóóóó hosszú lett. Meg érdekel, hogy az audio üzenetnek lesz-e folytatás, hogy egy NCR nőt elfogtak.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.09. 20:41:01 -
#6430 Bejutottál már a Stripre?
Feltételek vannak, a robotok nem engednek be mindenkit...
A bejárat körül vannak tábortüzek, a kaszinó nincs messze, a lakosztályban meg lesznek craft-asztalok.
Az átcuccolás sem bonyolult, Novacban bedobod a csomagküldőbe a bazárt, a Stripen kiveszed, és haza sétálsz vele.
Valahogy kibírod azt a néhány perc sétát.
Perkkel lehet egyébként gyorsutazni, ami a DLCk területéről haza térve nagyon kell majd. -
#6429 Majd a nagy átcuccolást kéne megejtenem, hogy majd megnézzem mit tudok craftolni. Van a Strip közelében tábortűz és minden más közel egymáshoz?
Az éppen aktuális függőség és hatásait a pip boy hol tünteti fel?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.09. 19:31:17 -
#6428 Nem rábeszélés :-)
Mondjuk az is lehet alternatíva, hogy a robotnál becseréled hagyományos fegyverekre... vagy nem foglalkozol vele.. ez csak egy példa arra, hogy Vegasban már vannak lehetőségek. -
#6427 Nem igazán fontos, nem nagyon használom őket. LVL12 vagy 13 vagyok már és 60 felé tendál a gun skill. A többi 30 táján, ha dekkol. -
Kissssss0 #6426 én mindenféle mod nélkül vittem végig, minden egyedi fegyver,ruha, tárgy, stb, begyűjtve HC surrival szinten, dlc-ket is beleértve, rá ment vagy két háromszáz óra de nem bántam meg, kár hogy több obsidian féle fallout nem lesz a jövőben. -
#6425 Egy reptér nem lehet teniszpálya méretű :-)
Az nem vitás, hogy ott lehet "üresben" bolyongani, de sokkal jobban "tele" van az a hely, mint amilyennek elsőre tűnik (vannak küldetések).
Vegasban elég sok a szaladj oda - gyere vissza - menj oda ismét stílusú küldetés, amit még én is untam, akkor te hogy viseled majd? :-)
A kereskedőt jól bedugták a hátsó szegletbe, hozzá elég sokat kell talpalni, még gyors utazás után is... valójában mellékes a fazon, ha a helyén marad, magasabb szinten több ezer darab .308, 12.7 mm-es lőszer lesz nála (vagy lecsukatod), de Vegasban vannak jobb kereskedők.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha bele szeretnél fulladni az energia fegyverek tömegébe, menj el ide. Legyen nálad legalább két darab stealt boy, nézd végig az előadást, aztán aktiváld a lopakodó mezőt, és szolgáld ki magad.. -
#6424 A játék pályadesignja helyenként agyzsibbasztó. A Mccaran reptér hatalmas, tök üres, de mire megtaláltam a kereskedőt. Értem, hogy így realisztikusabbnak tűnik, de bakker, aki ezt sprint MOD nélkül tudta le az időmilliomos. -
Kissssss0 #6423 ha jól emlékszem az energia cellákat csak energia alapú pisztolyokhoz lehet használni, az energia puskákhoz meg csak mikrófúziós cellákat lehet használni, elég zavaró ez így kezdetben könnyen össze lehet keverni a kettőt. -
#6422 Energia cella pisztolyba mehet, puskába mikrofúziós cella kell.
Alacsony szinten az energia fegyverekhez az AMO beszerzése lehet problémás, Vegasban már lesz elég...
Az megint játék stílus függő, hogy milyen fegyvereket használsz, de, ha a hagyományos fegyverekre gyúrsz, felejtősek az energia fegyverek, ha energia fegyverrel nyomulsz, vannak újratöltődő pisztolyok, puskák, később meg lesz elég AMO.
Természetesen a craftolás ettől függetlenül mehet, sőt lőszereket kell is újra hasznosítani. -
#6421 Van Over Chargeolt Energy cell, de az istennek sem akarja egyik fegyver sem kezelni. Valami egyéb feltétele van, hogy használhassa a laser rifle...? -
#6420 Amit ajánlottam, azért tettem, mert oda-onnan lehet gyors-utazni, említettem, hogy benzinkút előtt van a tábortűz, de gyors utazás nélkül is néhány perc futás, igaz közben van egy légiós rajtaütési pont.
El Dorado -
#6419 Mindegyiknél a baj az, hogy nem fast travel pont mellett van. Csak HC módban utazgatni minden szarért az kaja és pia pazarlás.
Az ÉNY-i ranger állomhoz érni meg egy örökkévalóság és mindenhol a gusztustalan legyek... -
#6418 Veronica más személyiség, és más a harci képességei vannak.
Lehet variálni a kísérőkkel, de lövész mellett Boon buffja a hasznosabb.
Veronica egy mozgó craft asztal, és alapvetően közelharcos.
Fel tudja venni a power armort, de előbb ugye találni kellene, és nem ártana valami ütős fegyvert a kezébe adni, hogy bírja a strapát.
Nem jobb, vagy rosszabb, csak másabb - játékos függő, sokan utálták, én kedveltem.
A Mojave előörsön van Cass, aki sörétessel puffogtat, csak hozzá nehezebb az út, elég sok küldetést meg kell csinálni a Crimson karavánnál... vele piálni lehet :-)
-
#6417 Ha elindulsz Vegas felé, nem messze lesz egy épület (benzin kút), előtte van tábortűz, ott craftolhatsz.
Valoszinüleg találtál már jónéhányat, csak akkor nem volt rá szükség, mert nem kimondottan ritka, de Novacba igazán tehettek volna egyet. -
#6416 Veronica jobb társ, mint Boon? Érdemes lecserélni? -
#6415 Igen, pont ott nincs. -
#6414 Tábortűz rengeteg van, az se baj, ha nem ég a tűz, craftolni lehet az elszenesedett farakásokon is.
Novacból indulj Vegas felé, nem kell messze menned, az autópálya mellett lesznek tábortüzek.
Az monduk kérdés, hogy Novavban miért nincs (mert úgy tudom, nincs) -
#6413 Az NPC kísérő miért nem használja az antivenom-ot, ha már odaadom neki...?
Hogyan lehet gyógyítani őket azt leszámítva, hogy stimpacked adok neki? Rájuk nem hat az alvás...
Az is elég zavaró, hogy főző helyet eddig egyet ismerek Goodspringsnél, de minden cuccért, ha craftolni akarsz, akkor úgy kell rohangálni. Meg, hogy a recepteket sem tudod máshogy megnézni. Bár wiki most már van hozzá, de anno ez agyzsibbasztó lehetett...
Csak a wikit olvasva meg spoileres lesz a játék... Páncélt akarnék tápolni fel.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.09. 15:21:19 -
Kotomicuki #6412 Ja és Good Natured (ami kiemeli az összes használható skill-t és csökkenti a kevéssé, vagy egyáltalán nem használtakat, azaz pozitív mérleget ad skill-pontok terén), valamint Small Frame a +1 special pont miatt. -
#6411 Energia fegyver képesség mellett ajánlott a tudományt is megfelelő szinten tartani a perkek miatt. Pl az energia fegyverekhez kapcsolódó craftolások többsége nem a javítás, hanem a tudomány képesség függvényében érhető el.
A javítás ettől még nem lesz hanyagolható. -
Kotomicuki #6410 Lehet konvertálni az energia "töltényeket" is, csak megfelelő szintű képesség kell hozzá (repair vagy silence) a lőszeres padnál.
Szerintem nem kell bele core - még nem találkoztam ilyennel. Viszont a sisak külön van hozzá.
Még egyszer: ha 10-el indítod a karaktered, akkor nem kell (már nem is lehet) beültetést eszközölni azon a statján és ekkor "megmenekülsz" a korai vegas-ba meneküléstől -> "csak simán" játszanod kell.
Fantusz #6408:
Szerintem nem vitatkoztunk semmin sem...
Tényleg csak arról volt szó, hogy az INT természete miatt azt a lehető legkorábban ÉRDEMES kimaxolni és erre a játék megadja a lehetőséget az 1. szinten is akár.
Nálam az ideális karakter (most már):
ERŐ: 5 +1 beültetés és a +2-t adó perk az energiafegyverekhez és az anti-material puskához
ÉSZLELÉS: 5 +1 beültetés (hogy a kritikusokat fokozó pek(ek) meglegyen(ek))
KITARTÁS: 6 (minél több, annál több beültetés lehet, meg HP és ellenállás), ha marad rá (esetleg +perk-kel), akkor kaphat +1 beültetést
KARIZMA: 1 - egyedül is pusztító lesz ez a karakter a megfelelő fegyverekkel (pl. a Gobi minden lövése kritikus lesz és ED-E meg nem választhat)
INT: 9 (ha rohanok a kórházba és ekkor +1 beültetés) és 10 (ha nem rohanok a kórházba és ekkor NINCS beültetés) hogy MINDENKÉPP és minél előbb 10 lehessen végül a lehető legtöbb skill-pontért
FÜRGESÉG: 6 (ha rohanok a kórházba); 5 (ha nem rohanok), de mindenképp kap +1 beültetést, mert a VATS-hoz ebből sem lehet "elegendő"
SZERENCSE: 9 +1 beültetés a legjobb kritikus esélyekért (ehhez persze kell még a Finesse perk és Boone barett-je is)
Ezen már csak perk-kekkel kell és lehet alakítani, hogy mivel LŐDÖZZÖN inkább - nem éppen közelharcos, de az "Oh, Baby!"-hez is elegendő az ereje, ha az kellene...
Tehát ez a leosztás egy univerzális alap, ami sok mindenhez a legjobbat tudja nyújtani a lő- és/vagy energia-fegyverrel való sebzésben.
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2019.03.09. 14:00:22 -
#6409 Power armor viseléséhez gyorsan haverkodj össze Monicaval, és csináld végig a Testvériség küldetéseit, csak utána tudod viselni a páncélt, ami amúgy tök fölösleges, nincs benne semmi extra.
Az energia fegyveres kari is szórakoztató, de sniperkedni inkább a modokkal szerelt lézerpuskát használtam, arra lehet távcsövet szerelni.
Novacban van egyegyedi újratöltödö pisztoly, jó drága, de nem kell hozzá lőszer, és gyors.
A Gauss puskát eléggé elcseszték 5 darab MFC egy lövés, iszonyat lassú, bár jól sebez, de majdnem fölösleges, pláne, hogy nem is egyszerű hozzá jutni. Különleges alkalmakra viszont hasznos. -
#6408 Nem vitát akartam indítani, a véleményem annyi, hogy nem kell azért perfect karakter a játékhoz, mert, ha az lenne a célom, akkor görcsölés lenne számomra ( és most csak magamról beszélek)
Bele kalkulálni a fejlesztésbe az összes képességnövelő könnyvvel, küldetésekkel, implantátummal szerezhető pontot... az már nálam a játék élmény rovására menne, illetve nem érdekel.
Ettől függetlenül elfogadom azt, hogy másoknál lehet cél a karakter kimaxolása, azon matematikáznak, hogy arra mi legyen a módi.
Elfogadom, hisz én sem az előirt játékmenetet követve vettem célba Vegast, csak nem annyira komoly céllal, mint ti.
Volt 10-es intelligenciával karakterem, nekem a 8 lett a szimpatikus.
Induló statok.
- Erő 7 (plusz a beültetés, az 8, és nem kell a perk a nagyobb fegyverekhez.
- Érzékelés 7 (+1 a beültetssel:8)
- Intelligencia 7 (+1 a beültetéssel, 4-5 szinten, ez is 8)
- Kitartás 6
- Karizma 1 (oké, hogy a magas karizma inspirálóan hat a követőkre, de inkább a főnök legyen jobb)
- Mozgékonyság 6 (+1 a vékony termet, +1 a beültetés, így ez is 8)
- Szerencse 6
A közelharcos karaktereket kevésbé kedvelem, lövöldözni meg kb ezt találtam jónak, ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem lehet jobb.
Nem célom az sem, hogy minél hamarabb maxis legyen a karakter, mert XP nélkül elég unalmassá válik a kalandozás, de az cél, hogy a fontos képességek, minél gyorsabban maxon legyenek, ha 100-as lövész skillt akarok, nem tartalékolok arra, hogy lehet majd könyvből, magazinból is tanulni... 100-as nincs vele gond, és az sem gond, ha a nem használt képességek az 50-es szinten is alacsonyan maradtak.
-
#6407 Lehet kipróbálom most a lézerfegyveres dolgokat.
Itt is van Power armor, és kell bele Core is mint F4-be? Már nem emlékszem annyira rá.
A recharger pistol + Plasma Defender + Gauss kombóval mennék :)
Könyebb lenne, mert az energiacellákat lehet konvertálgatni, viszont a töltényeket meg alapra kell szedni hüvelyre, puskaporra, meg kaliberre vagy mire.
Utoljára szerkesztette: coolpet, 2019.03.09. 13:10:58 -
Kotomicuki #6406 Nem, nem lesz 11-es INT-ed: a 10-et már nem lehet növelni beültetéssel!
De, ha 10-es INT-tel kezdesz, akkor elbuktál egy beültetési lehetőséget és így egy special pontot, ami máshol lehet, hogy nagyon is jól jött volna - igaz, ekkor a kitartást kell megtolni, de a plusz HP és ellenállások sem jönnek rosszul...!
A "simát" arra írtam, hogy ha nem akarsz kórházba menni és beültetni!
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2019.03.09. 13:09:48 -
#6405 Szóval ha 10-es intel megyek neki a beültetésnekm, akkor 11 lesz az int lvl1-en? Vagy max 10 lehet beültetéssel együtt? -
Kotomicuki #6404 Persze, lehet indítani "simán" is egy "5, 5, 6, 1, 10, 5, 9" karaktert (ilyet kellett volna nekem is - "5, 5, 6, 1, 9, 6, 9" - , most költhetek egy perk-et az END növelésére) és akkor nem kell rohanni a kórházban és maga a játék is nagyobb kihívás lesz, miközben nagyjából ua-t a karaktert kapod - csak kicsit később.
De, azért ebből is látszik, hogy több hozható ki egy karakterből, ha a lehető legtöbb beültetést megcsinálják neki - az INT meg kritikus, mert nem visszamenőleges a későbbi emelés hatása, mint a többinél és EZÉRT kell vele "sietni". -
Kotomicuki #6403 Örök hála: nem kell kidobnom a menekülőmet!
Fantusz #6401 és coolpet #6402:
Az első szinten való beültetéssel is veszít a karakter 0,5 skill-pontot, azaz, kerekítve 1-et - a 10 INT-tel való induláshoz képest - , hátha még később csinálja meg a kezelést! A kerekítés és a hozzáadás miatt a 2. szinten beültetve sem lesz kevesebb az összes pont, mert ott meg visszakapja - a leírás szerint, ami vagy-vagy, én inkább a biztosban hiszek - azt a fél pont a karakter, amit az elsőn elveszít (14,5 - 9 INT-nél).
Itt nem a képességek kimaxolásáról szól a történet, hanem arról, hogy:
- ezzel jobban el lehet osztani a special-pontokat, jobb karaktered lehet, már kezdetektől (amint elérhető egy perk, már veheted is ki)
- KORÁBBAN / ELŐBB éri el a kívánt szintet az adott skill (nem kell annyi kört visszamászni a cuccokért, hanem egy menetben lehet haladni)
- egy Intense Training perk felszabadul a 10-es INT-tel való induláshoz képest, uo felfejlesztett karaktert nézve
A 4k kupakért szerencsejátékot kell játszani egy kaszinóban -> legyen 200 kupak kezdőtőkéd (a kezdőhelyen megszabadulsz mindentől, út közben szedsz fel elhalálozottaktól: vegas-ban folyamatosan megy a csetepaté a NCR és a kultisták(?) között, csak arra kell vigyázni, hogy idejekorán nehogy célponttá válj. Egy karavánnál (keleti oldalon járnak és itt az egyszerűbb is +XP nélkül bejutni), vagy a kaszinó csaposánál eladod a szajrét és máris van vagy 500 kupakod, amiből vehetsz zsetont a játékokhoz.
9 játék a pókernél 200-al az minimum 1,8k, ruletten meg már te döntöd el, hogy mire teszel és mennyit kockáztatsz (mennyiszer akarsz visszatölteni és várni 1-1 percet), csak 10 játékot ne játssz egy vmivel, amíg az első beültetésre gyűjtesz, mert 10 után kapsz érte 100 XP "jutalmat", ami lehet, hogy már átdob lvl 2-re.
Sz'al vegas-ban először a kaszinóba mész (menekülsz, mer' nem akarsz XP-t), majd utána a klinikára az INT-ért.
Ha az INT beültetés megvan, akkor mehetsz vissza játszani a kaszinókba (összesen 30-40k-t össze lehet szedni, mielőtt kitiltanak az összesből) és lelövöldözni azt, aki beléd kötött.
...és nem volt az görcs!
Párszori visszatöltéssel elkövetett veszett menekülés inkább (legalábbis a nyugati oldalon) - csak a kezdő irányt jól válaszd meg és idejében kanyarodj, ha annak jött el az ideje és ne félj ugrani a peremekről!
15-20 perc alatt megvolt, elsőre - igaz én már próbáltam, sikertelenül, az előzővel is ezen a környéken, de még most is ismeretlen a táj.
Tételezzük föl, hogy ott ragadsz vegas-ban még pár szint erejéig: ha csak a zárnyitásra költöd ezen pontokat (75-ig), és ezután visszamész "elkezdeni" a történetet, akkor nem marad utánad kinyitatlan széf, vagy zár és nem kell azon gondolkodni, hogy mit is felejtettél el/vhol ott.
Ez meg megéri azt a korai beültetést - szvsz!
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2019.03.09. 12:42:08 -
#6402 Miért görcsöltök lvl1-en hogy implantot ültessetek be? Csak azért a +1 szintenkénti képességpontért?
Én csak a Lonesome road kiegészítő végigjátszásával elértem a max levelt, és majdnem minden fullos volt a képességszintekből.
-
#6401 Ennyire azért nem érdemes görcsölni a szintekkel.
Én is sokszor mentem a játék elején Vegasba, de haladtam rendesen, nem osontam kizárólag azért, hogy ne fejlődjön a kari, sőt felvettem a köuelben található képességnövelö könyveket is, de azokat csak a perk felvétele (6 szint) után olvastam el.
4 szinten így is Vegasba lehet érni, de legyen 5...
Kereskedés nélkül honnan lesz 2 szinten 4000 kupak a beültetésre?
1 intelligencia, szintenként +1 pont, ami hosszú távon jelentős, de azért nem érdemes lopakodással görcsölni, hogy nyerj +2 pontot.
Egy képesség növelő könyv elolvasása ad annyit. -
xFreex #6400 Azt elfogadja, csak a beültetés nyújtotta +1 -et nem. Viszont ha jól emlékszem akkor Lonesome Road dlc végén kapunk +1 stat pontot amit ki lehet választani mire rakunk..... (meg is van).. na hogy ezt elfogadja-e azt nem tudom...
-
#6399 Az erőműves quest kapcsán erős lett az érzésem, hogy a Witcher III honnan meríthetett ötleteket és mást. Rohadt erős a történet és döntéshozatali vonala a játéknak. -
Kotomicuki #6398 Köszönöm, neked is!
Akkor, sokkal nem lőttem mellé, csak az AGI helyett az END-re kell tenni a "maradék" pöttyöt a karakteren (small frame, good natured) és akkor az első 3 és utolsó 3 csoport is kaphat 1-1 beültetést és megvalósulhat a 10 INT a 10 szerencsével együtt!
Vagy még egyel, 5-re csökkenteni az AGI-t és akkor biztos, hogy marad a kondicionáló beültetésre is 1 hely. -
Kotomicuki #6397 Ok, értem!
Az Intense Training pontokkal szerzett Endurance is érvényesnek számít, azokért a pontokért is kaphatok beültetést?
Mert, ha nem, akkor elrontottam (és kezdhetem előröl): mégiscsak az END-re kellett volna az AGI helyett azt az egy pöttyöt raknom!
Arra kell vigyázni, hogy kilenc (9) kártyajáték után át kell ülni rulettezni - mindig a legmagasabb téttel és szigorú load/save - , mert a 10. játék/győzelem után ad 100 XP-t és összesen 200 a keret az első szintig!
Ill., ha megtámadnak, akkor futni kell, nem szabad harcolni.
Upsz. közben megelőztek! ;)
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2019.03.09. 10:21:51