6837
...
  • molnibalage83
    Ájulás? Olyat nem láttam. Vagy élnek, vagy meghalnak oszt csá. Survival és hard szinten tolom, ha jól emlékszem.
  • Fantusz
    Alapvető kérdés, hogy meghalhatnak-e a kísérőid (survival mod) vagy csak elájulnak, ha sérülnek?
    Survival modban a kísérők életben tartása a legnehezebb.
    Ott van pl. Veronica, aki közelharcos lévén a tank szerepét tölti be a harcban (vagy adsz neki energia fegyvert, bár az nem az ú műfaja, hanem a dokié), survival módban esetleg menthetetlen - azért meg fölösleges harcba vinni, hogy meghaljon.
    Brotherhood küldetéseiben elég hamar össze lehet eszkábálni egy power armort, amit Veronica viselni is képes, úgy strapabíróbb is lesz
  • Fantusz
    No azt a reptéri konyha reparálást egyetlen egyszer csináltam meg...
    Jó sok vacak kell hozzá, ha nincs megfelelő skill, és a végén a jutalom az, hogy működik a konyha... se XP, se semmi... többet nem is vesztegettem időt arra a "küldetésre", pedig játszottam elég sok karakterrel.
  • molnibalage83
    Eddig a légiós csapatokat leszámítva és az eleve mission impossible lényeket max a nagy legyek okoztak gondot. Nem túl nagy truváj. Bár ED-E és Boon nélkül kb. kínszenvedés lenne haladás, de velük úgy mészárolok, mint állat és segítenek cipekedni is. De pont ettől érződik reálisabbnak a játék, nem magányos hős vagyok. Persze, amikor lopakodós quest van, akkor hátra kell hagyni őket, mint a Khan questnél Boulderban.

Igen, ED-E szépen lassan dumálni kezdett. Már előre félek, ha el fogom veszteni. Brutális segítség.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.10. 15:13:44
  • molnibalage83
    Nincs a quest listában, csak a misc részben levő üzeneteknél sorolja fel. Ilyen pl. a reptéri konyha javítás is.

Ezekkel a misc izékkel néha máshol is benéztem, a Dying Light játék végén tűnt csak fel, hogy a felszedett üzenetek szövegeit hol és hogyan lehet megnézni. Itt sem tűnt fel sokáig...
  • Fantusz
    Nem tudom mire gondolsz, a rejtett küldetésekkel.
    Rejtett küldetés, amit külön nem jelölnek, mint pl a "találd meg a férjem holttestét", vagy a Brotherhood elveszett lézerpisztoly küldetése, a vírus vadászat a terminálon.

ED-E bizonyos helyszíneken "feléled" információkat közöl a múltjáról - az nem rejtett küldetés, hanem ED-E személyes küldetése, ami bekerül a küldetés naplóba is.
    Minden követőnek van személyes küldetése, a Brotherhood-hoz pl érdemes Veronicaval menni, mert úgy a bejutás is egyszerűbb, és a Brotherhood küldetéseivel párhuzamosan lehet Veronica küldetését is csinálni nem kell később fölösleges köröket futni.
    Boon nagyon zárkózott, nehezen fogad annyira a bizalmába, hogy előálljon a személyes dolgaival, de annak is eljön az ideje, és az is bizonyos helyszínekhez kötött lehet.
    Cass ellenben szinte azonnal elmondja, hogy mi foglalkoztatja, csak beszélni kell vele.
    Rex, Raul, a doki, és a szupermutáns banya nem volt a kedvencem,, nem is foglalkoztam a személyes dolgaikkal, de van lehetőséged válogatni közülük.
    Miután megkaptad a kaszinóban a lakosztályt, oda "beköltöznek" a szolgálaton kívüli követőid, nem kell értük külön elrohanni, ha lecserélnéd valamelyiket.

Survival módban leginkább a követők életben tartása a probléma, úgy talán jobb is, ha nincs ott egyik sem, nem kell külön azokra is figyelni. Normál játékmódban meg bele fér az, hogy elájul valamelyik követő, a harc után majd feléled (a mérgezésekhez - nem használják a követők a méregtelenítőket)
  • Alexzel
    Alapból nincs olyan tűzhely amin lehet főzni. A linkelt mod teszi lehetővé a főzést rajtuk, de párat előbb meg kell javítani.
  • molnibalage83
    Hát ez a Vault 22-es quest istenes volt.
  • molnibalage83
    A Brotherhood kapcsán

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a rejtett quest az ED-E-n keresztül van? Erre gondoltatok?
  • molnibalage83
    A workbench az, ami a leges legritkább kell. Pont az a "leszarom" kategória. Asszem így maradok Niptonban...

Tűzhelyet, amin főzni lehet még nem is láttam. Pedig jártam már egy-két helyen...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.10. 09:08:03
  • Alexzel
    Nem kell konzol parancs, lehet venni workbanch-et meg ládákat, bár úgy tudom a főzés alapból nem megy és nincs lőszertöltő sem.
    Főzéshez esetleg érdemes használni az Oven Cooking modot, mert reálisabb hogy gáztűzhelyen is főzhetsz nem csak tábortűznél.
    Ha meg 'élőbbé' tennéd a kaszinót, a Run The Lucky 38-t ajánlom.
  • molnibalage83
    Tábortüzet is? :)
    Hogyan kell egyébkéntM
  • molnibalage83
    Ok, de ha ez az companionra is?
  • Kissssss0 #6463
    amilyen faszán néz ki a lucky38 lakosztály olyan lehangoló is egyben, engem annyira felbaszott hogy nincsen semmi crafting asztal hogy azon nyomban be is raktam konzol parancsokkal egyenként mindegyiket a konyhába, amint ezekkel megvoltam és odahordtam a lootot is amit össze szedtem a játék alatt(fegyver,ruha, lőszer, kaja, kacatok) már is rögtön fényévekkel egyszerűbb lett az életem.
  • Fantusz
    automata méregtelenítő
  • molnibalage83
    Ennyire power nem vagyok még. Az alap helyszín több szörnye még kisebb csapatban is durva úgy, hogy ED-E és Boon is van. A mérgező legyek szemetek, nagyon. Az utolsó ranger telepig úgy kellett elkommandózni a karmok között. Ha már arra eljutottam, akkor megnéztem a camp G-t is.
  • Fantusz
    Ha úgy érzed, felkészültél, a nevadai kalandtól ne félj, de azzal kalkulálj, hogy csak a küldetéssor után térhetsz vissza, iszonyú mennyiségű lootal.
    Ott nincsenek halálkarmok, casadorok, gyíkok medvék uralják a vadont, a két harcoló törzs főleg hagyományos fegyvereket használ, a dlc pedig a túlélés képességre építkezik (de nem kell a végigjátszáshoz túlélő gurunak lenni)
    Kell egy jó sniper, a többi cuccot meg magadra szeded az elhullottaktól.
    A kezdő pontnál vannak tárolók, oda lehet gyűjteni a cuccokat, de nem kell minden kacatot össze szedni, ha nem tudsz túlterhelten gyorsutazni Vegas is nagyon messze lesz - főleg ezért ajánlott bekalkulálni a perk felvételét, ami egy távolabbi cél, általában nem a bartel képességre gyúrunk a játék elején.
    No és, mivel neked még az alapjáték is új, ott is el lehet szöszmötölni, a dlck mind-mind valami különböző hangulattal bírnak, a Hornest a leg természet közelibb.

Ezek szerint rosszul emlékeztem a vegasi lakosztályban csak munkapad van, lőszer töltő asztal nincs... azt meg írtam hogy tábortüzet a Strip bejáratánál találsz Freesaidon - nem nagy távolság, de bosszantó, hogy oda is ki kell menni.
    Novacban van munkapad és lőszer töltő is, de tábortűz ott sincs.
  • Although
    Még nem próbáltam , ez persze spoileres. Ha még nem voltál ott .
    Honest Heart Reborn
  • Although
    Van companion is egyik legerősebb én nagyon kedveltem őt is.
  • Although
    Persze kapcsolódik, a szereplők a két fél a választások, egész jók :) Ja igen vannak epic ellenfelek is :) Akiket kifejezetten utáltam talán a vége nehéz is lesz :)
  • Although
    figyelj ez olyan mint a DA:O dlck talán elmész illetve a HH dlc az pont a te szinted elmész megcsinálod mellékág ad xp-t, sztori, visszajöve folytatod onnan. Egyedül a Lonesome road szerintem ami a vége után van.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.03.09. 23:06:44
  • Although
    Van hozzá egy nagyon jó kieg mod stuff. Amit még nem próbáltam de dicsérnek. Alapból is jó cucc :) Érdekes élmény de cheatnak is lehet nevezni mert jó xp ad és visszajöve könnyebb folytatni. :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.03.09. 23:04:59
  • molnibalage83
    Kicsit zavaró, hogy a quest listában vannak a DLC-s dolgok.
  • Although
    Igen az a Honest dlc. Szintén nem rossz :) De lehet tud le az alap játékot tanulj :) Aztán majd a dlck a következő játékban :) Persze!
    Ha megfelel a szint akkor pakolj ki minden ott lesz és jó xp vadászat :) Honest heart egy nagyon jó sztori.
  • molnibalage83
    Az északi karavánon quest, ha jól értem nem kispályásoknak való. Társat nem is vihetek magammal és csak 75 súlynyi cuccot.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.09. 22:49:09
  • molnibalage83
    Az érdekes, hogy a közlegény nő megkért, hogy férje hulláját szerezzem vissza, de nem quest, nincs a listában.
  • Although
    Lakosztály az másik küldi azt hiszem a hotel tulajdonoshoz kapcsolódik így visszaemlékezve. Boomer más sztori meg a néger faszi is a spec ncr képességgel de őket rühelljük :)
  • molnibalage83
    Megkaptam a boomeres küldit. A lakosztályhoz sajnos nem jár se főzőhely, se ammo refiller asztal...
  • molnibalage83
    Véletlenül valahol elkevertem, amit adott.
    Viszont eszméletlenül szutyok módon nem működik rendesen a lakosztály terminálja.
  • Fantusz
    Boon adott egy sapkát, miért kellett elvenni az övét?
    Nincs azzal gond, hogy Vegasban vagy, ha minden igaz út közben találtál normális páncélt, fegyvereket, lehet kereskedni - és ez a lényeg.
    Vissza térhetsz Novacba, vagy ismerkedhetsz Vegassal...
    A karakter fejlesztésnél meg érdemes 2-3 képességre koncentrálni, ne mindenből tanulj keveset, néhányat tudj, de azt nagyon jól (pl beszéd készség, kézi fegyverek, javítás). Nem feltétlenül kell 100-asnak lenni, estenként el lehet olvasni egy-egy magazint
    Vegasban vanak bandita csoportok, lehet vadászni rájuk, ami plusz XP, és loot, vagy bejutni ide, bár ez egy külön feladvány. Arra figyelj, hogy bizony területek végzetesek lehetnek a város közeléban, de azon kívül (deathclaw)
  • Although
    Ezen a szinten voltam az első játékomon, Sawyer moddal, és ment. Jó volt vissza mentem egy ponton xp gyűjteni de ment.
  • Although
    Boldogulni fog :)
  • Although
    Lv8 felett van rakot amire rakott Vegas mindenkinek lehetőséget adott. Persze lehet igazad van így értve te hogy játszod, de látva ő nem akar időmilliókat ölni bele. Azt gondolom ahogy ő játszik most Vegas jön, még igen ha tele van meglepetéssel :)
  • molnibalage83
    Közelében nem vagyok ezeknek, ezért nem akartam még ide jönni. Meg a 8-as perception sem megy, ahol kellett. A 7-es igen, kölcsönvettem Boon sapiját.
  • Fantusz
    Vegasban már esetenként komoly képesség ellenőrzés kell a sikerhez.
    Beszéd készség 50 fölött, de esetenként 75, agy több...
    Tudomány 60 Strip bejáratánál 80-as tudomány kell a robothoz, vagy lehet küldetést csinálni a belépő kártyáért, de a szexrobot is egyszerűbben megvan, ha a tudomány képesség magasan van.
    Kereskedés orvostan esetében is lehet képesség ellenőrzés, de persze ezek nélkül is lehet boldogulni, csak esetenként bonyolultabb úton klehet valamit megszerezni.
  • Although
    Gyalogolj Vegashoz ne ész nélkül de onnan már érdemes, járd körbe fedezd fel. Nem akarok többet írni mert sok minden van ott :)
  • molnibalage83
    Akkor a Vault 21-es nem jó. Elég labirintus és az is messze van mindentől.
  • Although
    Olyan érdekes az egész. Látszik olyanok írták akik régen kezdték. És a modern motor róla is az alapot adták ami jelen van a Tyrranyban ahol a fiatal ügyeseket öreg mesterek tanították és mégis sok mindent jobban csináltak. :)
    A Vegas a régi iskola modern köntösben amit már te is elfelejtettél. Elöszőr semmid nincs buta gyalog vagy majd ahogy mész előre több lesz a lehetőséged. Vegas ez :) A város a szerepjátékban a régiekben is mint DA:O-ban Denerim. Ha eléred már jó vagy :)
  • Although
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Itt van az enclave rejtett csapata, vannak orvosok, vannak jó questek, van a gun runners, nagyon sok mindne egyszerre kinyílik a világ már nem lineáris eddig se az volt de itt lehetőségek tárháza van :)
  • Fantusz
    Van szállás lehetőség itt, de lényegében soha nem pakoltam le ott semmit, Novacban volt a bázos, amíg be nem jutottam ide...