6837
...
  • Fantusz
    Értelmetlen a vita, ez a játék ilyen lett...
    Azzal én nem tudok mit kezdeni, hogy annak ellenére, hogy figyelmeztetnek, maradj az úton, te letámadnál olyan lényeket, amelyekkel nem boldogulsz, és szerinted ez a játék hibája.
    Lehet hiba, hogy nyitott a világ, lehet következménye, ha idő előtt léépsz be bizonyos területre (senki nem kötelez rá, hogy oda menj)
    8-10 szint körül lehet 100-as gun képességed, ha kalandorkodsz, kell is.
    Kell még védelem és HP, és normális fegyver a lehetőségek közül, de speciel soha nem éreztem azt, hogy kevés a választék.
    Egy 5mm-es, vagy 12.7-es karabély bőven elég cazadorok, nighstalkerek ellen, deathclawok ellen meg ott az antimaterial rifle, azokra nem közeliről kell puffogtatni, ha egy zárat meg nem lehet kinyitni, zárva marad.
    XP-böl egyszerűen sokkal több van, mint kellene, ha egy párbeszéd opciókból nem tudod kivenni, lelősz egy kóbor hangyát, és megvan a kiesett XP-d, a hangya meg respawnol, tehát ismét ott lesz az XP.
    Nem tökéletes a játék, de ez ilyen.
    Soha nem lehetetleníti el a játékot, nagyobb gond a bug, egyáltalán nem hiányoznak fegyverek, azzal nincs gond, pláne, ha azt is tudod, hol lehet alacsony szinten is találni... aminek csak akkor lesz értelme, ha azt ki is tudod használni (karakter fejlesztés)
    Az se gond, ha nem tudod, hol találsz jó fegyvert, páncélt - akkor kövesd a készítők által tervezett utat, ne kóborolj ismeretlen barlangokba : )
  • Kotomicuki
    Kicsit oda-vissza mászkálós az a küldetés, de jót röhögtem rajta (van Graff első küldetés és átereszted a kölyköt), a lényeg, hogy minden opcióját megcsináld (legalább is a karavánvezér részéről, mer' 3.-ra van Graff-ék Cass-t akarnák...), mert jól tejel, mind XP-ben, mind kupakban!

Végigcsinálod a karavánvezér küldetéseit, közben Cass-t is felveheted és az övét is megcsinálod -> a 2 együtt sok érdekességre fényt derít (a nyanya bérelte fel a van G.-okat a konkurencia (pl. Cass) eliminálására).
    Ezek után Cass fejeket akar, de rá lehet beszélni, hogy előbb bizonyítsuk be az egészet: a széfek feltöretnek a megfelelő helyeken (50 és 75 pötty kell hozzá), majd a cuccok elvitetnek a "főcserkésznek" a MO-ra - ezért kap egy jó perk-et Cass.
    Ezek után lehet megkezdeni a likvidálásokat, amik után Cass megint csak kap egy jó perk-et.
  • Fantusz
    Nem ott ment félre ez a küldetés, hogy azt mondtad Cassnak, "rendben, nyírjuk ki őket"?
    Lehet rosszul emlékszem, de úgy rémlik, ha bele egyezel, később már nem lehet rajta változtatni, ott kell lebeszélni róla (bízzunk a NCR-re).
  • Kotomicuki
    Átnézve a táblázatot, játszva az elődökkel, még mindig fenntartom, hogy hiányzik pár fegyver, aminek megvolna a helye, mert így hiányos a táblázat - ill. nagyon túl van tolva pár darab, hogy ezeket a réseket kitöltsék.
    Az elődökben jóval hangsúlyosabbak voltak maguk a special pontok és a perk-ek, míg itt szinte minden a skill %-okon múlik és a perk-bőség miatt azok is degradálva lettek. Sajnos, a játékban a %-igények nem lettek kellőképpen átnézve, kijavítva és egymáshoz idomítva, így bizony gyakran előfordulnak durva és fölösleges kiugrások az igényekben, amik nagyon visszavetik a játék folyamatosságát, játszhatósági élményét.

A másik: ne kezd már te is (most a másik oldalról, mint Fantuszék) -> végig azon bánkódok, hogy az adott helyszínre érve még nincs arra kész a karakterem (lockpick, science, speech) és legfeljebb lődözni tudok (ha nem OP-k az ott lévő ellenfelek) és a hozzá tartozó küldetés hiányában még rengeteg dolgot el is vesztek ezzel - legfőképp XP-t!
    Milyen helyre menjek, ha nem ismerem a terepet?
    Betévedek oda, ami útba esik... (sosem úgy, hogy rájuk rúgom az ajtót), aztán nagyot koppanok, hogy ide 1-2 dolog még jó volna a karakteremnek, ha meg szeretném oldani - lehetőleg erőszak nélkül, hogy ne legyen már mindenki az ellenségem a játék legelejétől fogva.
    Én tehetek arról, hogy már nem maradt elég ideje a fejlesztőknek átnézni és megfelelően összerakni, belőni a dolgokat (fegyverek, helyszínek, küldetések)?!
    Ez egy 90%-os bétának elmegy, amit már demózni lehetne, de jócskán akad még benne sok KISEBB dolog (igen, ez a legidőigényesebb feladat: a fejlesztő is ezen spórolt), amin finomítani kellene/kellett volna - a játék eleje és a vége megvan, már "csak" a közbenső részét kellene kidolgozni, rendbe rakni, egymáshoz igazítani.
    Arról sem én tehetek, hogy egyre lejjebb adják a kiadók és mára már a még komoly stabilitási hibákkal küszködő (pre-)alfákat is teljes árú késztermékként (preorder) szórják ki a nagyközönségnek és ezek mellett már-már Isteni remekműnek hat ez a befejezetlen alkotás!

A Light machine gun 5,56-ot használ és ugyan a dps-e már jó volna, de ezt kis alapsebzésekből rakja össze (közepesen páncélozott célok ellen már kérdőjeles az alaplőszerrel), ill. a pontatlansága (vö CZ57) végkép a kispadra űzi.
    A F2-ben a Bozar legalább sebzett, megérte érte "lemenni", itt legfeljebb a kevéssé páncélozott célpontokig bezárólag (volna!!!, ha nem kéne már ehhez is 100 pötty) használható.
    A Automatic rifle már kezdene jónak látszani, de ennek van a legkevesebbet sebző lövése a .308-asok közül, ráadásul a rettenetes szórása és kis tárkapacitása végképp az "inkább ne piszkáld" kategóriába helyezi.
    A CZ57-nek az alapsebzésével volna a legnagyobb baj, így ez is kiesik a használhatók élmezőnyéből.
    Sz'al, normális, 7.62-es, vagy nagyobb űrméretű géppuska nincs is a játékban!
    Helyette van mininuke és sorozatvető a gránátokhoz...
    A Survivalist's rifle nézne még ki a "legjobban" az 'automata fegyver nagyobb alapsebzéssel' kategóriában, de a kis tárkapacitása és viszonylag kicsi dps-e ezt sem engedi a csúcsra jutni...
    Ha meg összehasonlítod a szolgálai puska és rohamkarabély alapsebzését, akkor azt látod, hogy a legkisebb/legelső pisztoly-kategóriával egyezik meg...
    Tehát, összesen marad a this masine és az all-american, de ezek is inkább csak másodlagos, a "köz" ellen használatos fegyverként!
    Ezek után még mindig fenntartom, hogy nem kis kidolgozatlanságok és csúsztatások maradtak a játékban!
  • molnibalage83
    Kihez kell futkosni és hova? Erre semmiféle utalást nem kaptam a quest során. VAgy nem figyeltem? A VG-ket legyakni szemtől szemben még nem menne.

Ezt skippelem egy időre, de egyszerűen nem értem, hogy miért nincs ott a szerződés. Mástól függene?

A Cass-es quest során megtaláltam a két erős vértet, amiről szó volt korbban. Mondjuk Cass-re tettem. V-t kirúgram egyelőre, a Brotherhood vezérváltás után nem látom be, mire kéne. A ruháját meg mit majd megszerzem valahol, valamikor.
  • Fantusz
    Le lehet buktatni, de futkosni kell a Mojave előörsre a tiszthez, vagy egyszerűen lecsapod a nőt.
    Arra kell figyelni, hogy mások ne lássák, ne hallják (hangtompító, közelharci fegyver, lopakodás, de lehet gránátot is a zsebébe csempészni, csak azzal könnyebb lebukni)
    Nem itt lesz a probléma, hanem a Grafoknál, ott elég agresszív a csapat...

Arra már nem emlékszem, pontosan hogyan is zajlott a lebuktatás, de meg lehetett csinálni... viszont, ha utána mentünk a Grafokhoz, ott azonnal támadtak.
    Survival módban az a kísérőkre nézve végzetes is lehet... az ilyen helyzetekben kell az erös fegyver, páncél, gyorsan ledarálni az ellent, mielőtt azok tennék.

• molnibalage83

Egész egyszerűen nincs ott a szerződés...
  • molnibalage83
    Ez quest simán nem működik nekem....
    1. Ha el is lopom a kulcsot, akkor a széfet nem nyitja az irodában..
    2. Lockpickkel ki is nyitom, akkor sincs a széfben holotape...

Az egyetlen módszer, hogy meg kell ölnöm a nőt? A tábort meg nem akarom legyakni miatta..
  • coolpet
    Én akárhova mentem mindenhol lőttem :) Sőt még akkor is amikor még ott sem voltam. Előre kipucoltam a területet távcsövessel.
    Persze Gekko-ra nem AMR-el vagy Gobival lőttem, hanem közelebbről 10mm-el vagy All American-al :)
  • SaGa
    Nem lehet, hogy a fegyvereket a különféle FPS-ekben megtalálható, túltápolt megfelelőikhez hasonlítod és nem az eredetieikhez? Ez nem egy fps és itt az esetek túlnyomó részében ha lőnöd kell, akkor valamit már elrontottál. Olyan helyre mentél, vagy olyan stílusban, ahová nem, vagy nem úgy, nem akkor kellett volna.
  • coolpet
    FNV: Prima Official Game Guide

Lehet olvasni :)
  • Although
    Amit írsz az alapján.
    FNV alapvetően egy sztori orientált open world játék. Talán nincs is hasonló. Az F3 nekem tetszett.
    Ez viszont teljesen más nívó. Nyilván a sztori orientált jelenti nem tudsz annyira szabadon menni az elején, mindenfelé mert úgy van szintezve az ellenfél, hogy kövesd a történet fonalát. És szép lassan ahogy szintezel, nyílik ki a világ mire eléred Vegast. Társak is jól vannak megírva. Ki kell próbáld ahhoz, hogy tud ez a színvonal már megfelel vagy ez is gagyi párbeszéd, sztori :)
    Szerk: a párbeszédeknél például képességek is számítanak. Ténylegesen számít, hogy döntesz.
    Mondom csak azt nem értem, 2 év alatt, hogy tudták ezt összerakni így,
    Utoljára szerkesztette: Although, 2019.03.16. 06:09:19
  • Fantusz
    Szóval, nekem ez szimpatikusabb volt, vagy ez...
    Plusz még irdatlanul sok furcsaság, fegyverek, páncélok tömege zúdult ránk a DLC-kben.
  • Fantusz
    Sokaknak ezvolt a kedvenc páncélja, nekem
  • Fantusz
    A Fallout 3 a butább verzió, de ha az nem tetszett, meglehet a NewVegas sem a te játékod, de ezt csak te tudod eldönteni, ha kipróbálod.

Lényegi különbség, hogy a New Vegasban lehet szerezni XP-t a "békés" képességekkel, mint a meggyőzés, gyógyítás, javítás - vagy éppen kevesebb XP-ért lerövidíteni egy küldetést (pl nem kell alkatrészek után kutakodni, ha elég magas a képesség)
    Ugyanaz a világ, lehet mondani, hogy külön történetek, de laza visszautalásokat lehet találni a korábbi eseményekre, vagy szereplőkre.

A Fallout 1 1997-ben jött ki, akkoriban nagyon szuper volt, mostani szemmel persze, hogy elavult, de nosztalgiázni nem olyan rossz az :-)
    A Fallout 2 1998-as, a Fallout 3 tíz évvel később 2008-ban készült el...
    A Fallout 3 Bethesda, a New Vegas Obsidian fejlesztés, a rengeteg hasonlóság mellett vannak különbségek, de az, hogy neked mi nyeri el a tetszésedet, vagy mi nem, csak te tudhatod...
    A New Vegas sem mai gyerek, 2011-ben adták ki, tehát az akkor konkurenciához kell mérni.
    A Fallout 3 sokkal nyomasztóbb, sivárabb, sötétebb. A NV sem édenkert, de némileg élhetőbb a sivatag, nincs mindenhol sugárzás, de a lényegi különbség a Bethesda és az Obsidian munkájának eredménye,
  • coolpet
    Én sokáig játszottam F3-al is.
    Az egyik kedvencem az operation Anchorage küldetés volt, ahol meg lehetett szerezni a Chinese Stealth Suit-ot. Legugoltál, automatán stealth boy. Nem is kellett hozzá ruha tudta.

FNV-ben is van ez a ruha a Hover Dam alatt, de ott csak sneaket ad ha jól emlékszem, invisibility-t nem :)
  • Ainz
    Hát a fallout 3 küldetések meg párbeszédek valami írtó gagyik és unalmasak..
    Emiatt is hagytam abba..
  • molnibalage83
    Konkrétan a Witcher 3 óta nem éreztem olyat, mint ezzel játszva. Egészen biztosan ebből vettek át sok mindent és/vagy tekintettek mintának. Túl sok a hasonlóság minőség terén. Kurva jó. Grafikailag mai szemmel kopottas, de moddolva pár óra után megszokja a szem.

Én F3-at nem ismerem, ezt ajánlották itt az F3 helyett/előtt. Az F1-et nem bírtam cérnával.
  • Ainz
    Milyen a game?
    Leginkább téged kérdezlek, mert olvasgatom, h most játszod...
    A fallout 3 eléggé unalmas volt és kb 30-40% után droppoltam...
    Ez miben más?
  • coolpet
    Én is próbálom lebeszélni magamn róla :)
  • Kissssss0 #6576
    ha jól emlékszem akkor én egy külön szobát használtam a lucky38 lakosztályban a tárolásukra, a kísérők fegyverei mellet csak olyan tárgyakat raktam le abba a szobába amiknek közük nincs a fegyverekhez, így mindig tudtam miről van szó ha körbe néztem a lakásban.

bár a játék közepe meg vége felé már egyre jobban csak dísznek voltak jók a lakásban... főleg ha még egy vagy két dlc is becsúszik közben.

(már annyira pörög a topik hogy már én is kedvet kapok egy újrajátszáshoz.)
    Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2019.03.15. 22:07:31
  • Fantusz
    Azért ajánlott fegyverjavító csomagokkal reparálni a fegyvereket ... olcsóbb, és nincs az a veszélye, hogy az értékes fegyvert bombázod szét egy rossz kattintással... kereskedéskor valóban oda kell figyelni rá
  • Fantusz
    Saját fegyveréhez nem kell lőszert adni, de ha adsz a kísérődnek másik lőfegyvert, csak akkor használja, ha van hozzá lőszere is..
    Cass alap fegyvere a Caravan Shotgun, ami nem túl erős, 20-as sörét megy bele, és két lövés után újra kell tölteni...
    Adhatsz neki jobbat, de akkor kell hozzá töltény. pl, sörétesből a Riot-ba 12 töltény megy bele, 12-es lőszer kell bele, határozottan erősebb, mint a Caravan.
    Boon alap fegyvere egy távcsöves vadász puska, Veronica szervó kesztyűvel pofozkodik, Raul egy colttal nyomul, de amikor már szupermutánsokat, deatchlawokat akartok lecsapni, nem árt valami hatékonyabb fegyvert a kezükbe adni, survival módban még úgy is necces...
    A robot Vegasban a fegyverkereskedő, akinél egyedi fegyverek is vannak
  • Kissssss0 #6573
    + a gond ezekkel a speciális fegyverekkel az hogy ugyan az a nevük mint bármi más hétköznapi fegyvereknek, ha véletlenül felhasználod őket más fegyvernek a javítására akkor annak búcsút is mondhatsz, és a kereskedők inventory-ban se marad meg ha kapnak reset-et az eladható készletükre.
  • Kissssss0 #6572
    na ez úgy működik hogy van a kísérőknek mondjuk pl boone az alap fegyverük, ez esetben egy vadászpuska, ezek speciális fegyverek mert sosem fogynak ki a lőszerből.

ha elveszed tőlük ezt a spec fegyvert és mást adsz a kezükbe lőszer nélkül akkor átváltanak közelharcra mindaddig amíg nem adsz nekik lőszert az új fegyverhez, ha vissza adod nekik a régi spec fegyverüket akkor újra nekiállnak végtelen lőszerrel lövöldözni.

érdemes a kísérők spec fegyvereit eltenni olyan helyre ahol később is megtalálod ha esetleg szükség lenne rájuk.
  • molnibalage83
    Ez a részét nem értem. Mert nekem soha egyik kísérő sem fogyott ki soha a lőszerből, nem látok inv-ben sem olyat? Végtelen lőszerük lenne...? És én nem adtam nekik semmit. Pedig nem közepes nehézségen tolom és HC is be van lőve.

A MOD-ok kavarnának be? Pedig nem sokat tettem fel...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.15. 21:34:09
  • Kotomicuki
    A 2 "kör" úgy értendő, hogy amíg a teherbíró képességünk bírja - így meg lehet 400 is az a 150...
  • Kotomicuki
    Én nem használom a szolgálati puskát mert az all-american-hoz spórolnám a lőszert.
    A maradék 3-on meg ketten Cass-el osztozunk, aki valósággal falja a lőszert - igaz, van mit utána felmutatnia is.
    Nekem ezért kevés a lőszer (Cass 150-et 2 "kör" alatt simán elpuffogtat a gyenge .357-esből).

Cass alapfegyvere a kétcsövű sörétes, amivel nem lehet a képességeit jól kihasználni, ezért kell a kezébe adni vmi "komolyabb" fegyvert is, csak azt már a játékosnak kell újratöltenie.
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2019.03.15. 21:21:48
  • Kissssss0 #6568
    ez még semmi, majd ha dlc fegyverek is képbe jönnek... holorifle is társai.
  • molnibalage83
    És ezeknek 2/3-át még nem is láttam. Annyi fegyver van a játékban, hogy pislogok,
  • molnibalage83
    Milyen robotnál?
    Nekem semmiből nem volt lőszer hiányom. A bőség zavara miatt van nálam magnum, hangtompítós, repeater és hunger rifle és két közelharc fegyver, mert nem tudom, hogy mi kellhet. Valójában ebből a két puska és 1 db közelharc fegyver is elég lenne.

Nagyon nem alap nehézséges sem volt soha gond a lőszer. A játék legelején puffogtattam 40 mm-es gránáttal skorpióra, hogy XP-t farmoljak. Azóta se vettem elő, most 2-3 lövéssel hunter rifle-val stealthben lőttem le a nagy skoprpiót.
  • Kotomicuki
    Azér' a van Graff-oknak lehet pár küldetést teljesíteni (jó, Cass nem "eladó"), amiből kiderül, hogy bizony-bizony vastagon összejátszanak a Légióval és EZÉRT nem kár értük.
    Ill. Cass is úgy kapja meg a két perk-jét, ha a kiirtásuk előtt be vannak mártva a van Graff-ok (is), de ehhez kell az a fránya 75-75 pont legalább egyike és ezt a küldetést még a MO-on kapod (a 3. említésre méltó helyszín a főszálon).

Azon felkacagtam, hogy a kiirtásukat az első küldetésük nem teljesen pontos el(nem)végzésével lehet a legjobban/leggyorsabban/legegyszerűbben megoldani - csak azért (külön) nem osztanak XP-t.
  • Kotomicuki
    Pedig az, hidd el:
    - nincs egy normális gépkarabély pl. 7.62-es (nagyon trükközni kell, hogy ami van az "jó" legyen - AP lőszer és piszok sok perk együttese)
    - nincs egy normális, "tömegoszlató" géppuska sem (pl. M2 és társai, ha még emlékszel a F1-2 és T-re)

Helyettük betettek mindenféle abnormális mini-atombomba-szórót.

Ill. amik vannak, azok sincsenek egymáshoz igazítva: innen is látszik a túl gyors munka, mer' nem volt rá megfelelő idő, hogy mindent átnézzenek és egybelőjenek.
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2019.03.15. 21:02:32
  • Kotomicuki
    Dehogynem lehetne szabadon mozogni: csak jól és értelmesen össze kellett volna rakni a küldetésekben szereplő nehézségi elemeket és ezeket a karakter (főszál) várható mozgási útjában, egyre növekvő erősségben szétosztani. Aztán, hogy lesz aki előre rohan, vagy lesz aki "becsületesen" végigdolgozza, az már lehessen a játékosok döntési szabadsága.
    Ha nem volt erre idejük, akkor azt kell mondani, hogy idő hiányában félbehagyott, nem teljesen befejezett, meg -kiegyensúlyozott és nem mosdatni őket, hogy így is kiváló...

Akkor még egyszer, mer' úgy érzem, hogy nem jön át a gondom:
    A küldetésekben rendszeresen előferdülnek, akkor és ott teljesíthetetlen feltételek és emiatt a legtöbbet félbe kell hagyni.
    De emiatt nem gyűlik az XP és így nagyon lelassul az eltúlzott követelményeknek megfelelő karakter előállítása - pl. egy küldetésért kapok 500 XP-t, mivel nem tudom befejezni, ezért vadászatból vagyok kénytelen pótolni a "hiányt".
    Ha ez végig így megy, akkor meg a végén torlódnak össze a küldetések, mert "csak" egy-egy zárnyitás/konzolfeltörés/"csacsogás" hiányzik a MEGFELELŐ/SZÁMOMRA ELFOGADHATÓ befejezésükhöz.
    Viszont ekkor meg már mi a fenét kezdenék az XP-vel/sikerélménnyel, ha már addigra "kész"/késznek kell lennie a karakterem/-nek?!
  • Fantusz
    Nem állítanám, hogy szegényes a fegyver választék
  • PiszkosFred
    Erre szokas azt mondani, hogy tul sokat gondolkozol, ahelyett, hogy jatszanal es adaptalodnal az esetleges szituaciohoz :) Ha mindenki elmeselne, hogy mennyire bena volt az elso (esetleg masodik is) karaktere anno, akkor olvasnal tobb tucatnyi fakezu, felszemu, szeklabbal harcolo hosokrol, akik a sajat cipojuket nem tudtak befuzni, de a vegen csak megoldottak a feladatokat :)

Ez a jatek (is) attol zsenialis, amikor nem tudod mi var rad es "vakon" dontesz, nem gugli, forum, guide stb. alapjan, majd vallalod a kovetkezmenyeket reload nelkul.

De, nyilvan ez csak egy velemeny :)
  • Kotomicuki
    Ja, hogy te a .22-esről beszélsz, én meg a .357-est említettem!
    A .22-est ott a helyszínen is meg lehet venni, akkor már bagóért, addig meg tényleg nem használnám.
    Mindenesetre egy 7.62-es karabély, meg (egy-két "normális") géppuska hiányzik a képből nálam - lehet, hogy egy ki nem adott DLC-vel jöttek volna be a játékba, ki tudja...
    De hát, amikor egy automata (ahol a zárszerkezet mozgatásához is a lövedék hasznos energiája kerül felhasználásra) többet sebez, mint a bolt action-os párja, akkor mit is várhatnék...

Ha előre nem tudom, hogy ki kicsoda és lecsukatom Contreras-t, mer' jófiú vok, akkor meg képezhetem át a karakterem pusztakezes harcmívessé, mer' nincs lehetőség megfelelő mennyiségben lőszert szerezni?!
  • Fantusz
    Egyéni vélemény, nem kell vele egyet érteni :-)

- Lockpick-re fölösleges a 100 pont, meg kell tanulni magazinokat gyártani, és 90 (vagy 80) locklickkel nyitható a 100-as zár, a pontokat tedd jobb helyekre.
    - Gun .. az már lehetne most 100-as, kell is, mert elég furcsa "olvasgatva" lövöldözni
    - medicine fejleszd, ahogy tudod, nem ez a llegfontosabb, de időnkét hasznos, tehát kell (stimpack készítés nem a tudománytól függ?)
    - tudomány esetében ugyanaz a helyzet, mint a lockpicknél - magazinnal is lehet 100-ra felhúzni, ha szükséges
    - javítás, szintén lehet buffolni olvasással, de az "engedékeny javítás" perk 90-es szintet igényel (ha fel alkarod venni)
    - kereskedés, 70-es szinten fel tudod venni a perket, amivel túlterhelten is lehet gyorsutazni, a DLC-k végigjátszása után kifejezetten hasznos, ha nem akarod lépésben átgyalogolni a térképet
    - túlélés... van, akinek érdekes, mások számára hanyagolható, rengeteg a craft lehetőség, és vannak érdekes perkek hozzá, amelyek szintén nem alapvetőek, de karaktertől függően lehet hasznos (lövésznek kevésbé, közelharcosnak annál inkább - tehát rendben van, ha nem survival módban játszol sokadlagos)

Tudomásul kell venni, hogy ez a játék nem arról szól, hogy minden küldetésre perfekt kész alacsony szinten a karakter, mert akkor nem lehetne szabadon bolyongani, zárt pályákon előre meghatározottan kellene fejlődni minden karakternek - vagyis a lényege változna meg a játéknak.
    75-ös zárat ki lehet nyitni 55-ös lépességgel, annyit kell eldönteni, hogy mennyire fontos egy-egy képesség fejlesztése, pl a medicine rovására simán lehetett volna a tudományt fentebb nyomni (amii nem azt jelenti, hogy így nem jó, de akkor el kell fogadni, hogy egyenlőre kevés minden terminálhoz - lesznek majd 100-asok is)
    Speciel a Grafokat legegyszerűbb úgy lebuktatni, hogy kiirtod őket :-)
  • Fantusz
    A széfben talált fegyvert kb az első szinten sem használnád, ha csak a sebzését nézed, a 10mm-es is nagyobbat sebez, gyorsabb.
    Abban az az érték, hogy egyedi, illetve be lehet csempészni a kaszinóba.
    Vegasban a robotnál rengeteg lőszer, és lőszer alapanyagot lehet venni, lőszer hüvelyek kis számban random vannak a kereskedőknél, illetve van perk a hüvely visszaszerzés esélyét növelni...
    Contreras őrmesternél (McCarran) több ezer darab .308, 12.7-es lőszer van, feltéve, ha nem zárattad be a seftelés miatt - ez a két méret közelre, és távolra pufogtatni is megfelel, lootból meg nincs hiány, be lehet cserélni.

Craftolós, és lövész karakterek, miután feltápolták magukat, érdemes egy hosszú kitérőt tenni ide, utána elérhető lesz a 45-ös kaliber, és nem utolsó sorban sok egyéb hasznos cuccal térhet haza.
  • Kotomicuki
    Hát, azt nem mondanám, mert a megvalósításába került egy-két porszem: alább írtam a fegyverjártassági igény eltúlzását a .44-esnél és
    a Primm-ben, a 2. helyszínen lévő 75-ös zárnyitás-igényű széf is ide sorolható... (ha egy szolgálati puskát adnak 3-4 hangyáért, akkor ezt a fegyvert is hozzánk vághatták volna pl. a börtön kitakarításáért a MO-on)
    Sz'al az elképzelés tényleg jó, csak idejük nem maradt a megfelelő kidolgozásra és összefésülésre.

Én is 18. szintű lettem:
    90-es lockpick (már csak 10 pötty és "kész")
    75-ös guns (az All-American + anti materiel gun miatt kell majd a 100 is belőle; hogy nincs egy "normális" lőfegyver/géppuska sem ebben a játékban...)
    70-es beszédkészség (vegas-ig elégséges)
    65-ös medicine (70-től stimpack-készítés)
    60-as tudomány (kezd elavulni ez is)
    55-55-ös javítás és kereskedés (ezekről meg má' ne is beszéljünk...)
    39-es túlélés
    ...és ez még messze nem elég a "meginduláshoz", de, ha meg elég lesz, akkor meg már a játék fog unalmassá válni -> a közbülső részek kidolgozása vhogy csak kimaradt az időhiány miatt...
    Nevetséges, hogy 75-75 tudomány, vagy zárnyitás kell a van Graff-ok lebuktatásához, amikor a karavánvezérnél az 50 is elég és akkor ez még egy kezdeti küldetésszál...
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2019.03.15. 20:05:46