Nehéz vagy könnyű legyen egy játék?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A WoW-ban az egyensúly arról szól, hogy az egyik patchben az egyik kaszt túl erõs, a másikban a másik, tehát ilyen szempontból tök mindegy mit választasz a játék elején, elõbb utóbb rád kerül a sor. Másik pedig, ahogy korábban írták, a csapatmunka a lényeg (igen 2v2-ben is nagyon fontos), 1v1-nél kõ-papír-olló helyzet van. Az igazi erõssége a WoW-nak szerintem a PvE, semmilyen más MMO-ban nem láttam olyan kidolgozott boos encountereket, mint ott, midenhol máshol csak tank&spank az egész. A guild wars is ilyen, legalábbis a videok alapján. Mondjuk az egyébként is csak fél-MMO.
jaspercry
Te játszottálmár Multy-t,próbálj meg más játékmódokat,cod 5 ben a "war"ilyen
Crysisba,warheadba a hatalmi harc ilyen!capcure the flag ilyen,egyébként ha egyedül nyomod nem lesz csapatjáték soha ,én csak csapattal játszom(HUNterClan)
és szerintem nemigaz amit mondasz.A cikk iroja meg egy kicsit el van tévedve,amikor a kezdö és profit taglalja,egyébként ezért csalnak a kezdök érzelmileg nem viselik el azt,hogy mennyire bénák!!

COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.

Griphons
Ez elég áltudományos cikk. Nagyon egyszerû a képlet: azok a játékok a népszerûek, amik egyszerûek mint a bot. A wow is ilyen. Persze magasabb szinten már kezd kicsit bonyolulttá válni, de hol van ez bonyolultságban a Guildwars-hoz képest? Ráadásul a GW sok pontban grafikailag is lövi a wow-ot. Persze a GW-ban gondolkodni kell, már alacsony szinten is, és az nem erõssége a 12 éves vérpistike korosztálynak.

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity

jaspercry
Sajna én csak Multy-t játsom,Crysis,farcry1-2,Warhead,Cod4-Cod5,stalker,Call off juarez,meg még sorolhatnám ,a legnagyobb csalodás A FARCRY2-volt,de nem a játék,miatt,hanem mert nem játszák,szerintem a pályaszerkesztõ beszarás jó,és a játékélmeny sztm teljesen király,ja nincs csalás,de gondolom kevesen játszák azért.
Crysisba nincs fair play,nagyon sok csaló van !warhead-ba semmit nem változott
cod 4 és 5 ben annyi hacker van legalább 30%egy pályán...
hát kurva szar !monjatok már jo fps-t ahhol mindenki egyformán játszik,ésmég jó is!és nincs csalás
megveszek egy játékot(pl COD5 12900.-ért ,rengetek csaloval játszak ,kicsit lehuzásnak érzem a dolgot)de gondolom ezt a konzolok terjedése miatt csinálják,ténleg konzolos cod4-5 ben is csalnak?vagy van e egyantalán csalás conzolra?
<#falbav>

COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.

hát igen, pont ezen gondolkoztam el valamikor. a megyünk/lövünk/új fegyver/nagyobb ellenfél/nagyobb boss recept már eléggé lejárt.
sokakkal együtt én is a wolfenstein3d-vel kezdtem fps pályafutásomat, és a fenti recept halálosan unalmassá vált, még az amúgy rengeteg + ötlettel megspékelt hl2-ért sem voltam oda.
ahogy én látom, 4felé fejlõdtek ezek a játékok:
1. a fenti koncepciót maximalizálva, akár paródiasznten pl. serious sam.
2. multiplayer. itt az izgalmat az adja, hogy a "vonal" végén is humán játékos ül, a maga képességeivel, a gyõzelem is édesebb, a vereség is keserûbb.
3. fokozott realizmus és taktika
4. fejlõdésrendszer

én a magam részérõl veled ellentétben pont a 4. pontot favorizálom (bár cs:s-ezem is), már régóta az fps-rpg keverékek a kedvenceim. lehet rpg fp nézetbõl (morrowind, oblivion, fallout3, vtm-bloodlines) vagy fps rpg beütéssel (deusexek, no one lives forever2, dark messiah, bioshock), bár a fene nem mondja meg, hol a határ.
szerintem még egy egyszerûsített karakterfejlõdés is izgalmasabbá teszi a játékot + rendesen megemeli az újrajátszási értéket.
nem kell egy ad&d összetettségû dolog - a fentiek közül akadnak olyanok, ahol nagyon egyszerû a fejlesztés, de visszatérve a jutalmazás kérdésére, sokkal többet ér, ha érzed, jobb lettél, mint a klasszikus na-megtaláltam-a-rejtett-részt/lelõttem-a-bosst-nagypáncél-health-ammo...

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Balumann
Nemtudom ki hogy van vele, én nagyon utálom azt amikor egy játékban ilyen módon kell fejlõdni, mint a wow-ban vagy a cod 4-ben (utóbbit pláne nem értem, mire volt jó). Ez helyett inkább azon törnék magukat, hogy minél jobban a rendes tapasztalaton, gyakorlaton (ehhez szükségszerû lenne úgy kialakítani, hogy ésszel kelljen mozogni a játékban, célzás realisztikusabb legyen, stb.), és a csapatjátékon múljon (legyenek benne olyan lehetõségek, amik elõnyt adnak ha jól össze tudnak játszani, támogató funkciók, stb.). Olyan játék már milió van, amiben ész nélkül kell lövöldözni és lehet sok pontot szerezni, mostmár igazán áttérhetnénk a csapat alapu játékokra.
RS Vegas 2-ben van egy nagyon jó multiplayer játékmód, Team leader a neve, az nekem például nagyon tetszett. Mind2 csapatban van egy leader, a 2 leader látja egymást, ha meghal a leader nem tudnak a csapattársak respawnolni (akkor sem, ha még él de az ellenség leadere öli meg!), cél a leadert bejuttatni az ellenség oldalán lévõ pontra. Emellett a patcel bekerült hardcore mód realisztikusabbá is teszi a játékot, fedezékbe bújáskor nem lehet úgy kilátni, és hamar meg is halnak (sajnos azon a szörnyû találati rendszeren nem segít, és ha az nem lenne nagyon jó játék lehetne, a -ne csak azért, mert kevés a pálya és nincs pályaszerkesztõ). Ilyenek kellenének még, sok... és nem fejlõdésrendszer.

Az is jó alap, amikor több páncél közül lehet választani (pl. SWAT 4, RS Vegas 2, Tribes Vengeance), a nehezebbel nehezebb mozogni így az inkább védelemre jó, szintén akkor hatásos ha jól összejátszik az adott csapat.

És igazán átvehetnék részben pl. az Armed Assaultból a nagyobb távolságokat, és a fegyverhasználatot (aki ismeri, tudja milyen nehéz eltalálni egy távolabbi ellenséget, és kétlem, hogy valaki 10/10 fejest lõne benne...

Rengeteg lehetõség van, ne ezt az idióta fejlõdéses rendszert folytassák. Far Cry 2-tõl azthittem hülyét kapok, az alapfegyverek multiban szinte hatástalanok, sniperbõl 2 kelljen valakibe ha nem fejes, hát vicc.

hihi...láthatóan a WoW közelébe se szagoltál...már a kezdetek kezdetén sem volt semmiféle egyensúly benne,de ez azóta a béka segge alá került..a blizz kezébõl már régesrég kicsúszott az irányítás,most nagyjából patchenként változtatják az OP és nerfed to the ground kasztokat...A WC3 pl az ork tornyokkal minden csak nem kiegyensúlyozott...igaz multiban nem tudom milyen,de singleben kicsit OP(az orkoknak nem kell upgrade a tornyokhoz,hogy lõjjenek,mindenki másnak kell...hol a balance?)
Blizzardos stratégiák is azért a legjobbak, mert hihetetlenül jól ki vannak egyensúlyozva, még akkor is ha teljesen különbözõek az egymással szemben álló felek. A WoW is ennek a precizitásnak a szellemében készült. Jó is lett.

f*ck wow
Egy újabb WoW reklám... remek.
Már úgyis hiányoltam.

Narxis
Én pvp-s voltam amíg játszottam tesom meg pve-s, osztottuk is egymást irl. 😊)

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Bah..a WoW és a PvP 2 külön fogalom😄 Pusztán arra mutattam rá,hogy nem lehet ennyire egyszerûen általánosítani még a WoW esetében sem (ami lassan már alulról súrolja a Hello Kitty nehézségi szintjét és 1 szinten van a Rayman Raving Rabbids-al)
szintugy pve. Sokkal jobban elvezem a pve-t mint a ruhes pvp-t
Az jó, mert PvE párti vagyok 😛
Tipikus PvP-s... 😊
Egy MMO sikerénél maga a játék csak másodlagos dolog (baromi fontos az is, de nem ez a legelsõ dolog, ami meghatározza, hogy akkor most sikeres lesz-e, vagy sem).

A siker azon múlik, hogy mennyire tudja magára felhívni a figyelmet, mennyire érdekli a játékosokat.
Vegyük például a WoW esetét. Emlékszünk még rá, hogy hogyan kezdték adagolni?
A Warcraft széria hosszú szüneteltetése után jött a Warcraft 3, és miközben mindenki meg volt õrülve, hogy jön egy folytatás, megemlítették,. hogy jön egy World of Warcraft nevû játék is, amirõl elõtte egy szót se szóltak, senki sem tudta hogy mi az, de a Warcraft-láznak köszönhetõen, és a titokzatos elõadásnak köszönhetõen egy kérdéstõl voltak hangosak a fórumok: mi az a World of Warcraft?

Aztán szépen lassan csepegtették az infókat, és azt is megtudtuk, hogy ez egy MMO lesz, ami még elég szokatlan volt ekkoriban, nem volt túltelítve a piac, így természetes volt, hogy nagyon sokan kételkedtek is és alig várták, hogy kipróbálhassák, megnézhessék, hogy mi is ez.
Azt, hogy ennek mi lett a vége, szerintem mindenki tudja 😉
Persze, ha sz@r a játék akkor ugyanolyan nagy játékosszámmal indul a dolog, csak ezek a játékosok elég hamar el is tûnnek.

Van egy olyan sejtésem, hogy a KOTOR MMO nem lesz világsiker, holott még nem sokat tudunk róla, viszont közel sem kapott akkora figyelmet eddig, ami ahhoz kéne, hogy lealázza a WoW-ot.

A BattleForge nevû (jelenleg béta állapotban lévõ) MMO RTS viszont az elképesztõen sajátos játékmechanikájával elég hamar felhívta magára a figyelmet és meg is lett az eredménye: a béta szerver szinte mindig tele van.
A nyakamat rá, hogy befutó lesz a játék.
"Szerintem a wow népszerûségének az az oka, hogy a fejlesztõk nem fukarkodnak azzal, hogy jutalmazzák azt a játékost, aki sok idõt tölt el a játékkal"
Így van😊
"Rengeg féle kombinációja van a jól összeválogatott felszerelésnek, ami ugyan nehézzé teszi a kiegyensúlyozást, de erre azért odafigyelnek és rendszeresen frissítik a játékot."
Nem,igen és nem...
"Másrészt ez egy teljesen kooperatív jellegû játék. Nincs legszuperebb karakter, igazi sikereket csak csapatmunkával lehet elérni."
So-so,de,nem...(hacsak nem a 2fõ coopot már csapatmunkának nevezzük)
NEXUS6
Szerintem a wow népszerûségének az az oka, hogy a fejlesztõk nem fukarkodnak azzal, hogy jutalmazzák azt a játékost, aki sok idõt tölt el a játékkal. Rengeg féle kombinációja van a jól összeválogatott felszerelésnek, ami ugyan nehézzé teszi a kiegyensúlyozást, de erre azért odafigyelnek és rendszeresen frissítik a játékot.
Másrészt ez egy teljesen kooperatív jellegû játék. Nincs legszuperebb karakter, igazi sikereket csak csapatmunkával lehet elérni.
De nem pusztán a kiegyensúlyozáson múlik a dolog, persze el lehet baxni is az egészet és nem adni ki patchet késõbb sem, hogy kijavítsák. De akkor ne sírjon az akinek nem veszik a progiját.

A singleplayernél is fontos, hogy az ember mindíg kapjon valami extrát, egy rész teljesítés után.
Nem a nehézségen múlik önmagában, hanem hogy adott játékkal eltöltött idõért milyen és mennyi jutalmat kap a "kísérleti egér".

A jutalom lehet jelképes/dekoratív jellegû, de jutalom az is, ha valami elõnyt ad a többi játékossal szemben. Az utóbbi többet ér.
Érdekes módon a Resistance2 multija igen csak fukarkodik ezekkel, de az emberek nem is szeretnek vele igazán játszani. Mert ugyan nagy szopás kezdõnek lenni, de profiként a kezdõket szopatni viszont nagyon jó és megéri végig szenvedni azt a pár órát.😄DD
Különben is, amikor valaki, igaz virtuálisan, naponta emberek százait gyilkolja le, akkor elég megmosolyogtató a fair play elveit számonkérni.
Mindenkinek vannak apróbb kis trükkjei, max a túl dúrvák miatt kizárják.
Ez egy ilyen mûfaj, szerintem.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

én inkább játszom az olcsó fogással😄
bár érdekesebb lenne ha bizonyos fajokat/kasztokat csak késõbb lehetne választani -amolyan reborn funkcióval, teszem azt egy drabál ork harcost csak 20as szinten tudjunk indítani, és akkor is visszaesünk elsõre..- és akkor nem lesz az hogy mindenki azt indít... amolyan achievment rendszer lenne.. és akkor a balanszra sem kell annyira odafigyelni.. ki látott már olyat hogy egy nagydarab orkot könnyedén lever egy varázslónövendék csak mert mindketten elsõ szintûek, és az ork játékos még csak akkor kezdi a játékot, vagy a másiknak szerencséje volt egy resistnél..

sztem..
← ElőzőOldal 2 / 2