63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Rayden02
    Én is találtam valamit!

D92-es IKEA és és BVG Festések!
    Letöltés
  • kitt2000

Most találtam!

GRUNDORF térkép útvonala!
  • Rayden02
    Hát ez az editor nagyon komoly!
  • Rayden02
    A startmenüben megtalálod,ha mégsem akkor a parancsikont ezzel a paranccsal futtasd:Omsi.exe" "-editor"!
  • Martinez01
    Már nemkell megtaláltam a megoldást:D
  • Martinez01
    Srácok...
    Az editort, hogy kell elindítani, vagy hol találom ?
    Mert én nem találtam sehol... :S
  • Penge88
    Légy ügyesebb és warezt ne említsél itt, vagy vedd meg eredetiben :)
  • discrete
    Hali.

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha lehetne állítani a visszapillantó tükröket. De nem találtam erre bill.parancsokat
    Ebben kérnék segítséget.
    Előre is köszi.

Discrete
  • 1994attila
    jól felborult
  • 1994attila
    ja ok
  • MatWood
  • vzsolo
    Német szótár!!!
  • 1994attila
    Sziasztok mi az a ziel? és hogy kell beállítani hogy a D92-es kimondja a megállókat?
  • discrete
    Hali.

A 92E kódja 09210 ez egy un. "betétjárat" szerű.
    a 13N kódja 91300 ez utobbi csak éjszaka közlekedik.

Üdv. Discrete
  • Martinez01
    Üdv busz-sofőr kollegák!

Nagyon unatkoztam az elmúlt fél órában, szóval...
    Csináltam egy meglepit, ami a kezdőknek kötelező (!),tulajdonképpen egy általános FAQ-nak,vagy GYIK-nak lehetned nevezni
    Papi-t ha megkérhetném rakja ki a bannerba linknek
    , szóljatok ha valamit félrefordítottam esetleg, vagy elrontottam valamit:D

MEGLEPI

Üdv:
    Marteen

UI:
    Még várhatóak hasonló meglepetések, lehet holnap elkezdem a játék teljes fordítását :)

• bpyfan
    Köszi sokat segítettél :)
  • 1994attila
    Sziasztok, mi az a ziel? hogy lehet a d92-nél a hang mert a bemutató videón bemondja a megállót, és nem tudom beállítani
  • Solt
    Én akkor tapasztaltam ezt, ha messze álltam a padkától... amióta beállok rendesen, kikerülnek simán... :)
  • Warrior888
    Nekem se akar működni a D92-es belső kijelzője, sem a bemondója.
  • Warrior888
    Ennél közelebb nem tudok, mert akkor már padkázok... Az első pár ilyennél én is azt hittem hogy túl messze állok, de megnéztem kinti kameraállásból, annál közelebb ahogy én állok be lehetetlen.
    Most már inkább kicsit ferdén szoktam beállni, hogy a busz hátulja elég messze legyen a padkához, így meg se próbának kikerülni, inkább megállnak mögöttem. De elég idegesítő, hogy kikerülés helyett nekem jött némelyik...
  • aerolive
    Az a busz típusa, a legutolsó a listában.
  • Apocalipto
    Én is néztem már, de nekem nem mond semmit a D92...
  • nrgasdasd
    Már beleástam maga, un. alap dolgok már mennek, nekem is okoz még bőven fejtörést.
  • gumikacsa
    Valakinek sikerült már rájönni, hogyan működik a mapszerkesztő? Én belenéztem, de nekem egyelőre kínai
  • zorba3333
    Az IBIS üzemeltetése ugyanúgy működik a 92-es viszonylaton is, mint a 76-oson,13E-n stb., mindössze a kódokban van eltérés.
    A részletes kódtáblázatot, és a menetrendeket megtalálod a Launcherben a Fahr- und Umlaufplaene.pdf-ben.

Célszerű kiválasztanod azt a járatot, amelyiket továbbítani szeretnéd, és annak az adatait kiírni, hogy a beállításnál már ne legyen gond. Azért lehetett első látásra bonyolultabb a 92-es pl.: a 76-oshoz képest, mert itt több kód közül választhatsz.

Példa: Tételezzük fel, hogy a 92-1, vagyis a 92-es számú viszonylat egyes fordájában szeretnél dolgozni, ami Hétfőtől-Péntekig közlekedik.

(Ez az első menetrend az előbb említett pdf-en belül. Azért írom ezt, mert ezt könnyebben megtalálod)

A menetrendből kiválasztod azt a járatot amelyik szimpatikus. Mondjuk legyen a legelső.

Első körben természetesen a viszonylatot adjuk meg:
    Kijelző alatti felső sor negyedik gomb (Line/Kurs), vagy a már jól ismert CTRL+num" * ". CTRL nyomvatartása mellett 09200, majd num.Enter.

Miután ezzel megvagy nézzük a menetrendet, és a kódjait:
    Így kezdődik az említett első oszlop: IBIS-Route:1, vagyis az IBIS számára megadandó útvonal kódja 01. A gépen ezt a következőképp állíthatod be. A kijelző alatti fölső sorban, balról a harmadik gombot (Route) nyomd meg.
    Ez ugyan az a funkció, mint a leírásban szereplő CTRL+num" / ". Írd be az előbb említett kódot, majd num.Enter.

Ezt követően a kijelző alatti felső sor ötödik (Ziel) gombját nyomd meg, és írd be a mátrix kódját. Ebben az esetben ez a 81.

Gyakorlatilag ezzel kész is van a programozás, és már indulhatsz is.

• Solt
    Állj közelebb a járdához.
  • Warrior888
    Amúgy titeket nem idegesít sokszor az AI? Velem már nagyon sokszor megesett, hogy miközben állok a megállóban, oldalt nekem jön az autó...
    Miért nem képes kikerülni?
  • Warrior888
    Tegyél fel egy DirectX-et, szerintem azt hiányolja.
  • Dave000
    Nah, hát ilyet még nem láttam :D:D Állok a lámpánál, nekemjön hátulról egy teherautó, persze továbbmentem nemérdekelt. Ugye kiírta a szöveget hogy ilyet nemszabad stb, dehát ő jött belém mentem tovább. erre 2 megállóval arrébb, ugyanaz a teherautó direkt rámrántotta a kormányt és belémjött oldalról :D rohadjon meg :D
  • nenus
    Üdv!
    Segítséget szeretnék kérni.Lenne egy kis problémám a játékkal. A következő hibaüzenetet kapom amikor indítani akarom a játékot.

Újra is telepítettem a játékot, de semmi változás.
    Köszönöm a segítséget előre is!
  • nrgasdasd
    09210
  • nrgasdasd
    Sziasztok!

Valaki már beleásta magát mélyebben a pályaszerkesztőbe ? Utasokkal van 1-2 gondolom, nem szállnak fel a buszra... megvan az útvonal, kijelző, elvileg minden ami szükséges lenne, hogy felszálljanak... Nem értem, egyszer már működött!
  • csige791
    Kiraktam OMSI Hungary-ra zorba3333 leírását, annyi különbséggel, hogy kategóriákra bontottam. De még lehet kell rajta kicsit szerkesztgetni, hogy átláthatóbb legyen.
  • aerolive
    betűt ... fasza, hogy nincs szerkesztés.
  • aerolive
    13N és 92E buszoknak mi a kódja? mivel teszem oda a számot?
  • aerolive
    Csak az újabb buszok tudják ( D92, többet nem próbáltam ). Q betűvel tudod váltani a megállókat, ezután bemondja egy női hang.

bpyfan: 92-es vonalara először megadod a 09200-t, majd kiválasztod fent, hogy melyik állomásról akarsz indulni. Freudstrasse kódja 01, Statdgrenzee 02. Felül kapcsold be a segédleteket ( kérdőjel ikon ), hogy tudd merre kell menni.
  • Apocalipto
    Erre én is kíváncsi vagyok.
  • v43 001
    Hogy kell a hangos utastájékoztatást működtetni? Egyik videóban láttam hogy ment...
  • bpyfan
    Sokat segített ez a leírás de a 92 vonalra is le tudnád írni az IBIS használatát.
  • aerolive
    a buszban lévő kijelzőn kiírja a köv. megállót, és Q-val lehet váltani, de nem tudom lehet-e automata.