63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• tenkenorman
    a bmp-t máskor ne erőltesd:D
  • dv206
    Ha beírom hogy 01, vagy 02 akkor azt írja hogy falsche.
    Úgy szoktam, hogy menetrend, ott kiválasztok mindent, pl most a 72 volt, aztán beütöm a gépbe hogy 07200 akkor kiírja hátul a buszra a számot, aztán kérem a sárga nyilakat. Az mutatja ugyan hogy merre menjek, de most pl nem 72 volt a nyilaknál, hanem 76. És mindig amerre vitt, minden megállóban a 76 volt...
    Nagyon nem megy ez nekem így elsőre :D
    Ja meg hogy letesz vhol ugye az elején. Megnézem a menetrendben, hogy mi az első megálló neve, és van mondjuk 10 percem. Honnan tudjam, hogy mennyi időre van az a megálló (az első), hogy időben elinduljak?
  • ozimak
    Nekem ez van felrakva,ezzel és ezzel a frissítéssel.
  • Warrior888
    Megjelent a LiAZ-hoz egy destination sign fix. Gyanítom ez a felkapcsolt lámpánál eltűnő iránytáblákat javítja. Mindjárt kipróbálom.

LINK
  • Warrior888
    LOL. :)

Amúgy mit kell letölteni hogy ilyen út és járda legyen? Nekem több olyan mapom is van ami a készítő screenshot-jaiban használ ilyen járdákat és utakat, de miután leszedtem csak az alap szürke út van mindenfelé. Miért?
  • Geri556
    Nekem egyszer arra indult el, h beírtam, hogy 666 a kijelzőre, majd 6-osra állítottam a régebbi fajta kijelzőn a route(?)-t (Krankenhaus)
  • ozimak
    Halihó mindenki!

Olyat produkált az omsi amilyet még sose
    Bent álltam a végállomáson Baurenhof-nál(Great Grundorf),leállított motorral és állomásfékkel! Egyszer csak miközben adtam vissza a pénzt az utasnak,a busz egészen egyszerűen megindult . De nem lassan hanem rögtön vagy 30-40-el. Alig bírtam megállítani,csak a kézifékre reagált a sima fékre nem. Gyorsan kivettem üresbe még az is segített.
    Ezután ijedtségünkben(utasokkal együtt) felmértem a károkat...
    íme pár kép...
    1
    2
    3
    4

A busz hátuljánál mint látható leállított motornál is ömlik a füst,kb. látszik hogy, mennyit szaladtam előre,a hőmérőm megőrült(igen az ott 161.2 C) felment egészen 451 fokig de akkor már kiléptem. Szóval kalandos volt :D Nem tudom mi lehetett ez mert ilyen még nem volt soha :D De azért hirtelen meglepődtem :)
  • atila4
    Na valahol le lehet tölteni? :D Vgay mikor készül el?
  • Geri556
    Igen, tényleg az eddigi legjobb busz lett :-)
    Csak az üvegek furcsa tükröződése zavar.
    De a Renault se lesz rossz
  • ccv520
    Köszi, jó lett.

Amúgy ez a LIAZ, az első olyan busz, ami szerintem normálisan meg van csinálva, hasonló szinten, mint a gyári buszok. Még a motort az ékszíjjal, ventilátorral, és a légrugókat is lemodellezték.
  • Hyp3r
    Ahhoz, hogy használni tudd más mapokon, a .hof fájlokat át kell másolnod egy régebbi busz mappájából (pl sd202) a liaz mappájába. Minden mapnak van 1 egyedi .hof fájla.
  • ccv520
    A LIAZ-nál nálatok is csak a Spandaut, és a Grundorfot lehet kiválasztani "Honállomásként"?
  • zorba3333
    Az általad említett probléma az esetek többségében jellemzően a következő hiba miatt fordul(hat) elő:

Hiába van menetrended, ha az útirány (Route) nincs, vagy rosszul van kiválasztva.
    A beállítást úgy tudod helyesen megtenni, hogy az IBIS gépen a felső sorban lévő Route gombra kattintasz, és beírod, hogy 01, vagy 02. attól függően, hogy honnan - hova mész.
    (Vannak olyan térképek ahol az útvonal (Route) több lehetőségből áll, ott értelem szerűen van/lehet 03, 04 stb. Ez általában a térkép fejlesztőinek a fantáziáján múlik.

Ügyelj arra, hogy útvonalnak (Route) mindig a végállomás legyen kiválasztva, és ne az indulási hely, továbbá ellenőrizd, hogy a kijelződön megjelent-e a járatszám, és a menetiránynak megfelelő viszonylatkiírás.
    A sorrend is lényeges. Először a járatszámot, majd az útirányt kell megadnod!
    Ha ezekkel megvagy, és minden klappol, vagyis jó helyen vagy, (a megfelelő megállóból indulsz)elérkezett az indulási idő, helyes a járat, és viszonylatkiírás a kijelzőkön, és az útirány is megvan adva, akkor biztos, hogy felszállnak az utasok.

Érdekességképp megjegyzem, hogy vannak olyan térképek/útvonalak ahol bizonyos napszakokban, néhány megállóban/megállókban nincs se le, se felszálló utas, csakúgy mint az életben. Ez nem hiba!

Amennyiben régebbi kijelzős kocsival dolgozol (pl.: SD77), ott a célállomás (Ziel) számot is meg kell adnod ahhoz, hogy manuálisan tudd állítani a kijelzőt. Ezt a számot bal oldalon, a vezető ablaka fölött elhelyezett kis táblán, a sor elején, vagy végén (térképfüggő) találod, és általában 3 jegyű szám.
    Ezt a számot kell a szélvédő fölött bal oldalon (SD77)elhelyezett zöld gombos kezelőpanelen beállítani, majd az IBIS gépen is megadni.
    (Ekkor manuálisan is be tudod állítani a hagyományos kijelzőt)
    Sajnos kevés "új" térkép támogatja ezt a funkciót, mert sokaknak macerás, és lassú, így a legtöbben a 92 ikonra kattintva intézik a kiírást, pedig ez hozzá tartozik az indulás előtti előkészületekhez, végtére is ez egy valósághű szimulátor, és nem lóverseny :)

Remélem most már menni fog :)
  • korosvolan93
    Köszi
  • Zoliikp
    Linie megnyomása után 09210 enter
  • Routeres
    Szia!
    Teljesen fantázia pálya lesz, helyközis beütéssel. Reggel 6 óta a mappal ügyködtem, úgyhogy mára elegem lett belőle. Emelkedő nincs benne (még), de megpróbálok néhányat belecsempészni. Az igazság az, hogy akármilyen jó is az OMSI, a hülyeségei használat közben jönnek elő.

Majd teszek fel még cuccokat róla!

További szép estét!
  • korosvolan93
    Sziasztok!

Én is viszonylag új vagyok(pár napja játszom ezzel a ,,játékkal"). Viszont egy olyan kérdésem lenne,hogy hogyan lehet kiválasztani pl a 92E járatot? Illetve az IBIS rendszerbe lehet betűket írni?
    Köszi előre is!
  • Zoliikp
    Jó lenne tudni, hogy melyik pálya, milyen busz, stb...
    Esetleg leírnád ezeket?
  • Hyp3r
    A készülő mapod helyközi lesz, ugye?:)Nem néztem végig a videót, csak belepörgettem, de emelkedő, meg völgy lesz benne? Számomra kicsit uncsi, hogy állandóan sík a terep, de ez a saját véleményem. Én is gondolkodtam 1 valós térképben, csak annyi lenne vele a meló, hogy neki se álltam. Habár nyáron lesz 1 kis szabadidőm és lehet, hogy megcsinálom a saját mapom.
  • dv206
    Legalább balesetet már sikerült okoznom :)))
  • Geri556
    Inkább holnap
  • Geri556
    Várjál, mindjár megcsinálom
  • papi08
    Ez így nem jóó, mert Magdis anyus nincs ott mellette :(
  • Geri556
    Vili bának milyen jól áll ez a Liaz :http://www.kepfeltolto.com/kep/lol-8
    Unatkoztam...
  • Warrior888
    OMSI fórumon írta a készítő hogy "This is not a mistake in scripts or something...it's just sad reality of Russia...these buses are very old and in our days you can't find most of parts for they...and if someone stole wipers from your bus, you just can't find new...to prevent it, drivers detach wipers...but of course, when the rain comes, they install it again."
    Azaz ez nem egy bug, hanem az orosz szomorú valóság.

A kijelző eltűnéséről pedig tud, a következő verzióban lesz javítva.
  • dv206
    Hű srácok! Látom komolyan folyik itt az élet. Pályaszerkesztés, meg bugok meg mittomén...Én még mindig az elején akadozok :)
    Szóval a járatszámot benyomtam (van menetrendem), megnéztem hogy hol mikor kell lenni, 1-2 perc késéssel ugyan, de ott voltam a megállóban, és még mindig nem akarnak felszállni azok az emberek...Vagy lehet büdös vagyok? :))
    Biztos én vagyok a hülye, de tudna segíteni valaki megint, hogy miért lehet ez?
    Előre is köszi!
    Üdv!
  • Geri556
    Jaja, sztem is.
  • omsifan
    Szerintem direkt van úgy.
  • Geri556
    Az nálam sincs és nem is mozog...
  • ccv520
    Nálam a jobb oldali ablaktörlőn lapát sincs, és nem is mozog.
  • Geri556
    Üdv.
    Találtam egy bugot a Liazban: Ha felkapcsoljuk a lámpát, akkor eltűnika kijelzőről a felirat
  • Brad33
    Aú..igen, kösz, hogy szóltál;)
  • Routeres
    Oké főnök! Köszi!
  • papi08
    Nem teszem, nem az én ötletem volt az a topik :P :DD
  • Routeres
    Javasolnám, hogy az editorral és pályaépítéssel kapcsolatos dolgainkat az SG térképszerkesztési részlegében vitassuk tovább, mielőtt Papi08 fórumtárs megorrol ránk!
  • Brad33
    Elkezdtem az Editort tanulmányozni, és akadt egy kis problémám. Van az a rész, amikor két útszakaszt a "Complete to" menüpont segítségével lehet összekötni, viszont amikor összekötném, egy vékony csík mindig marad a két összekötendő szakasz között. Elvileg ilyenkor meg kell változtatni az út egyik végének hosszát, de továbbra is fenn áll a probléma. Valaki tud segíteni?
  • Routeres
    Az a szitu, hogy majdnem az egész pályán 100Km/h a sebességkorlátozás. Ennek ellenére, van amelyik nyomja neki, és van olyan is aki 40-60-nal pötyög előttem. :)
  • Warrior888
    Nem nagyon értek a pályakészítéshez, de az AI-k sebességét szerintem nem ártana feljebb venni egy olyan helyközi jellegű pályán mint a tiéd. Sehol egy város, egyenes az út, és ennek ellenére 50-60-nal tötyögnek. Miért? :)
  • Routeres
    Ez a készülőben lévő saját pályám. Majdnem kész, csak az AI buszok és a vonalak hiányoznak, meg a menetrend (és néhány apróság :), de azokkal zátonyra futottam. (Ezúton is várom a segítséget azoktól, akik vágják, hogyan kell AI busz vonalat csinálni/saját busz vonalát :)
  • omsifan
    Megkérdezhetem, hogy ez melyik pálya?